Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anglemor, a Sárkány

8 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok hülyebioszos mindennapjai Csak 2011.09.08 20:53:00
Csak, mert ez úgy kell a mai naphoz:http://youtu.be/C6VG5hTJw3sAmúgy semmi különös :)Üdv,AS ..
  - Visszafogás! P125. (Ó mondtam már, hogy köszönöm a reggeli kakaót? Kiléptem az ajtón és már ott is volt az asztalon, mintha csak otthon lennék.)- Újonc! P150. (Hallod az a pisztráng, beleettél? Ha már egyszer ökológiai tisztogatás volt, érted... halgazdaságok és a…..
Anglemor, a Sárkány 2011.08.23 11:10:32
... ami talán nincs is. De hátha mégis...        FákFák. Suhogó lombuka szélbenáll, a megmásíthatatlan.Mert mi lesz már, hajön a tél, és tép lombotfáradhatatlan.Azt hiszi tán, tett valamit,s az megmásíthatatlan.Várok tovább, s nézemaz…..
2010 november 27. Leesett az idei tél első hava! Nem tudom, ki hogy van ezzel, de mikor péntek (nov. 26) éjjel ráeszméltem a szakadó hóra, gyermeki lelkesedéssel ugráltam a kavargó pelyhek között. Reggel csak fokozódott az öröm, mert addigra a mi környékünkön már jó tíz centi…..
Bioszblog, tehát bioszos kérdés következik.Az első ember, aki idekommenteli nekem a megfejtést, kap egy képzeletbeli buksisimogatást.A feladvány a következő: Vettem ma egy 8-as kiszerelésű Kinder csokit, és megpillantottam az elején, a tejeskancsó előtt egy kicsiny sárga virágot.…..
Fura dolog az érdeklődés, még furább dolog a bizalom. Az ember örök kereső, ha biológus meg végképp, és ha piciny karunkra téved, egy év kiképzés után ott találja magát, hogy választania kell egy feldolgozandó témát, ami van, hogy csak egy fejezet az életéből, van, hogy…..
Anglemor, a Sárkány 2010.11.09 13:34:36
@Hollokara: Szia!

Szerintem publikus: a Szent István Egyetem biológia szakára járunk, ami az állatorvosi karon belül található (régebben zoológia névre hallgatott.)
Amikor felvételiztünk, a kódja SZIE-ÁOTK-bio volt a mindenféle útmutatókban.
És ide érdemes jelentkezned, várunk szeretettel :)

Üdv
Sárkány
 Nos, ez az a mese, amit Nóóri kérésére írok meg, mert kissé idejemúlt lett időközben.Július utolsó hétvégéjén részt vettem a European Open in Agility nevű rendezvényen. Ez tulajdonképpen egy Európa bajnokságnak felel meg a sportágunkban, csak épp nem úgy hívják…..
"Atyaég, ez egy rozmár!"De ne szaladjunk ennyire előre, kezdjük ott, ahol egy átlagos egyetem, átlagos karának, átlagos szakán tanuló hallgató napja kezdődik. Óracsörgés, szinte már hiányzó utazás a piros hetes, vagy a kukacvillamos fedélzetén, majd a megérkezés az…..
Az előző írásokból már kidrült, túl vagyunk a terepgyakrolat első részén. Nem szeretném ismételgetni, amit a többiek elmeséltek, csak röviden annyit, nagyon jó volt :)KKingu már emítette megérkezésünk kalandos voltát, de azért azt hiszem, bővebben is szólhatunk róla.Tehát…..
Rádió, tv, újság azt harsogja, hogy 10 év óta most van a legdurvább szúnyoginvázió, szegény Borsodiak vagy a házukat mentik (maxi respect értük), vagy egymásról csapkodják le a szúnyogokat, nincs elég pénz a szúnyogírtásra, most mi lesz velünk?Ám mielőtt kis Arthropoda…..
Anglemor, a Sárkány 2010.06.19 22:08:14
"Az aoriniumrudakat az energiatermelés egy már elavult módszeréhez vették igénybe régebben. Amikor ugyanis az új erőforrások utáni kutatás különösen kétségbeesetté vált, valami lángész az egyetlen olyan helyre, ahol mindenki bővében volt az energiának: a múltra. És ahogy az az ilyen esetekben lenni szokott, az izgalom hatására az agyba áramló vértöbblet felvillanyozó befolyása alatt még aznap éjjel föltalálta a kitermelés módját is. alig egy év leforgása alatt máris a múlt óriási térségei szikkadtak ki, megfosztva minden energiájuktól. A tiltakozókat a hatalom képviselői pillanatok alatt a szentimentalizmus egy különösen költséges formájával vádolták meg. A múlt ugyanis olcsó, bőséges, tiszta energiaforrásnak bizonyult, ráadásul kellő összegű adomány összegyűlése esetén bármikor létesíthettek Természetes Múlt-Rezervátumokat, ami pedig az aggodalmat illette, hogy a múlt kiaknázása elszegényíti a jelent, a bizonyítottan jelentkező hatások messze nem álltak arányban a módszer által szolgáltatott előnyökkel.
Csak amikor a jelen valóban rohamosan szegényedni kezdett, és kiderült, hogy ennek okozói a jövő önző és felelőtlenül fosztogató lakói, akkor határozta el mindenki egyöntetűen, hogy valamennyi aoriniumrudat készítésük szörnyű titkával együtt örökre meg kell semmisíteni. Döntésüket természetesen azzal indokolták, hogy nagyszüleiket és unokáikat védik vele, holott mindössze nagyszüleik unokáira és unokáik nagyszüleire gondoltak közben." (by D.N.A.)
Ismerős, ugye?
Más: az erdőket (és a nagyjából még természetes réteket, mezőket is!) nem a gabonáért szokás már kiirtani. Az új módi a lakópark... Amihez persze lesz út(féleség) és minimum egy hipermarket.
Egy hatvanas házaspár a 35. házasságiévfordulóját ünnepelte egy romantikus kisvendéglôben. Hirtelen megjelent az asztaluknálegy icipici tündér, és azt mondta:– Amiért ilyen csodálatos példát mutattatokmásoknak a hosszú, boldog házasságra,most mind a ketten kívánhattok…..
Bár a bárd csattog felettünk, a humort nem söpörhetjük a rendszertan táblázatok alá, ím egy kedves kis gyöngyszem:A kisbéka elmegy a jósnőhöz a jövőjéről érdeklődni:- Kedves kisbéka, belenéztem az üveggömbömbe és megláttam a jövőd. Holnap fényképező gépek csattognak…..
Anglemor, a Sárkány 2010.05.17 19:46:57
Valahogy így néztünk ki szombat délután. De ne szaladjunk ennyire előre. Péntek, hajnal: megszólal a telefonom, kelni kell. Péntek, reggel: Nyugati pályaudvar. Péntek délelőtt: megérkezünk Drégelypalánkra, ahol már vár minket a tanárbácsi, mellékállásban fuvaros, így nem…..
Csak, hogy valami vidámabb is legyen a természtevédelem keserű nehézségei mellett, megírom a mai nap nagy aranyköpését.Nap közbeni lyukasóránkat Z-tanszéki pihengetéssel töltöttük. Haladt az idő, és Anna felsóhajtott:- Kéne menni tanulni...Erre Nóri megnézte az…..
A most következő cikk megtalálható az origo tudomány rovatában is, de az elolvasás közben éreztem, hogy ide is ki kellene rakni. Egyszerre döbbentett meg és erősítette meg bennem azt amit már eddig is tudtam, egy országban csak addig működik a természetvédelem, amíg valakinek a…..
Gondolkodtatok már azon, hogy mi is a Nagy Törvény, ami mindent mozgat?Vagy abba belegondoltál már, mekkora is a Világ valójában?Esetleg megfordult már az agyadban, hogy mi is a Csoda, ami ezen a bolygón zajlik, mennyi összefüggéssel és talánnyal?Egy kis gondolatébresztő (vagy épp…..
Magyar nyelvről már sokan nyilatkoztak sokfélét. Az alábbi két példával azt a jelenséget mutatnám be, amikor az emberekbe ivódott udvariasság felülmúlja a valóság nyújtotta logikát. Kicsit érthetőbben: a magyarban számtalan formula és kifejezés van az udvariasság…..
  A viselkedés és megjelenés alapelemei még csak hagyján, az én kedvenceim, múlt vasárnappal, a rongálók lettek. Mert ugye mi mást csinálna az ember teljesen hülye szülötte, ha meccs után hazafelé tart a kisváros sporttelepéről? Természetesen berúg, mint…..
Anglemor, a Sárkány 2010.03.09 19:17:03
@Széltoló: bár mindenki úgy élné ki, mint te anno! :)
Kóla: az egészséges életmód híveinek nagy ellensége, örök csaták szereplője szülő és gyerek között... de most kicsit másként, amolyan "tudományos" szempontból:Fél liter kólában 20 kockacukornyi szénhidrát van (még anno szerveskémia órán kiszámoltuk,…..
A mai nap tanulságai: Vannak szép algákBizony, a tanárok kivételeznekIgen, az asztal keményebb, mint a könyökömIgen, a nyakelfekvés nem múlik el egy nap alatt, még akkor sem, ha ötször be lett kenveIgen, a páfrányok még mindig tökegyformák, mindegyik a savanyú talajokat szereti,…..