Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kieső

0 bejegyzést írt és 98 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Péter töltötte fel a lenti képet a Retro számítógép és játék klub Facebook-csoportba, az ő engedélyével közlöm itt is. Érdemes rákattintani és nagyban megcsodálni, mert a Commodore-korszakról sokat elmond. A szocializmus végnapjaiban, amikor még nem tudtunk rendesen angolul, és sokak otthonában…..
Nincsen olyan budapesti sörös, aki ne sajnálta volna, amikor Kiss Tomi a nyáron egy fergeteges búcsúeste után bezárta a Hopfanatic Pub-ot a Hunyadi téren. De a másik szemünk most nevet, mert a hely nem kallódott el a sok 6. kerületi pincekocsma között, hanem a Szent András Sörfőzde átvette, ráadásul…..
kieső 2016.10.19 19:21:07
@Sátán meg a Jocó: miket iszol egyébként? Úgy egyszerűbb lenne ajánlani. Egy rakat kőegyszerű "ivósör" van a Sárkánytól a Primátor 12-ig.
Számos termék létezik, amire azt mondják, jobb nem tudni, hogyan készül. Vannak, akik a marketinget is ezek közé sorolják, bizonyára azért, mert valamivel behatóbban ismerik – nekem abszolút szerencsém, hogy fogalmam nincs róla, hogyan készül egy reklám, hogyan lesznek egy terméknek üzenetei, hogyan…..
kieső 2015.06.03 21:13:41
@-kk-: esetleg az "olcsó" szó volt az? :-)
sörfigyelő Tennent's Whisky Oak 2015.06.02 11:54:23
Illat: karamellás Hab:sűrű és masszív Szín: óarany  Testes jó sörnek indul, majd hamarosan kibomlanak a karamellás, whiskys aromák. Azt nem mondom, hogy teljesen magával ragadott volna, de megmutatta, hogy a szokásos elképzeléseken túl is vannak jó dolgok. Főleg, hogyha ennyire…..
sörfigyelő Pardubický Porter 2015.04.20 09:14:20
Illat: malátás, édes Hab: drapp, krémes Szín: sötét  Egyből támad és zsongítja a testet, az alkoholt csak lenyelés után érezni a torokban. Mégis, sajnos azt kell mondjam a csapoltban levő fenséges telt aroma, az üvegesben csak nyomokban van. Leginkább egy jó erős, maltózsziruppal nyakon öntött…..
Napjaink Froggere vagy mondhatni az újabb Flappy Birds egy kis késéssel, végre elérhető a Google Play-en is minden Android felhasználónak. A játék a klasszikus frogger-stílusban készült és a túlélés mellett továbbra is a magas score a lényeg. A Crossy Road a jelenkornak…..
Mi sem akarunk kimaradni az év eleji listapornóból, pláne hogy a blogban már hagyomány, hogy megkérjük a magyar játéksajtó egy-egy prominensét, mondjon véleményt az elmúlt év legjobbjairól (korábbi évek itt: 2010, 2011, 2012, 2013). Ezúttal hat kiváló férfi osztotta meg…..
A poitín – az illegálisan főzött whiskey – Írországban mindenütt közkedvelt ital volt, sőt, Ulsterben egyenesen többre tartották, mint legális változatát, amelyet a köznyelv csak „parlamenti whiskeynek” becézett. Így nem csoda, hogy lelkes fogyasztók egész hada volt hajlandó magasabb árat fizetni a…..
grúz világos sör   A Kontár Komlókutató blog rutinosabb olvasói már bizonyára a címsornál rájöttek, hogy jelen sör nem azért szerepel a blogon, mert bármilyen szempontból is izgalmas, esetleg különleges lenne, hanem azért, hogy ürügyünk legyen grúz karaktereket írni a…..
Kocsmablog 2. Non-stop Sörmaraton 2014.10.07 11:00:00
> Emlékeztek? Elég rendhagyó csúcsot állítottunk fel tavaly nyáron Budapesten, ám egy formai hiba miatt abból mégsem lett Guinness-rekord. Bakfitty. Idén újra nekivágunk! A második Non-stop Sörmaraton során 24 óra alatt nem kevesebb, mint 300 vendéglátóhelyen sörözünk a megadott szabályok…..
kieső 2014.10.13 14:03:40
Sörbúvár RIS - Vakari Maszka? 2014.09.15 13:50:41
Természetesen a bevezetőhöz ismét a 80-as évek - boldogult tinédzserkorom - feneketlen kincstárából merítettem. Aki még volt úttörő, biztosan emlékszik a Sógun című filmre, ami sok évre meghatározta a japán kultúrához való magyar hozzáállást. Ebben a filmben hangzott el…..
Sörbúvár Dreherfeszt 2014.09.05 11:33:52
Augusztus 30-án, szombaton, a Dreher rendezett egy fesztivált a saját, kőbányai sörgyára területén. Ez dióhéjban annyit jelentett, hogy épült egy színpad, ahol különféle MR2-közeli előadók léptek fel, valamint egy csomó alkalmi csapolóbódé és -pult, melyeknél állandó és…..
Ahogy ígértük, elkezdjük a Játéknapló történetének első cikksorozatát, ahol megpróbáljuk összeszedni az elmúlt évek legjobb indie játékait. Természetesen biztos lesz olyan cím, amit hiányolni fogtok a listáról, mint például a Brothers vagy a Child of Light, de ennek az az…..
Legutóbb, amikor a nemeskomlókkal foglalkoztam és az írás végén beharangoztam, hogy a történet folytatása a kontinentális komlók lesznek, pár lelkes és vájt fülű blogolvasó rögtön szóvá tette, hogy hohó, sőt hohohóó, hol maradnak a szlovén komlók. Megnyugtatok mindenkit,…..
Ma délután sajtótájékoztatón jártam. Nagyon titokzatosan és egyben izgalmasan hangzott a meghívó, miszerint fel akarnak támasztani egy 300 évvel ezelőtti pannonhalmi sörfőzdét. Már több korábbi médiahírek is napvilágot látott, hogy a pannonhalmi bencés apátság a nagyon…..
A Budavári Sörfesztivál mindig kicsit ambivalens érzelmekkel tölt el. Eleve nem szeretem a belépős sörfeszteket, a levitézlett 80-as 90-es évekbeli sztárok küszködését, a hazai média és popélet húzóneveinek valamint a dumaszínházas bugyuta humorkodásának összemosását a…..
kieső 2014.06.01 22:39:43
@pif: persze pif, igazad van, nem is ágálok ellene, hiszen itt is nagy a választék; egyébként meg jó randihelyszín, fenti okok miatt is :-)
Fito és Elixir már tavaly is volt, viszont nagy kár, hogy az igazán innovatív kis főzdék nem jut(hat)nak ki, pld. az Élesztő sörműhely. De ahogy elnézem a FF listát, egy részükről (Guri, Hatodik íz, Horizont, Ikkona, Kecskeméti, Szarvasi, Zodiac) még nem is hallottam. Jó lesz a jövő hét vége, nagyon várom, hosszú a listám :-)

@alehunter: akkor csak a jó zene miatt menj ki :-) Csak vicc volt, bocs, tavaly már én sem mentem ki, de a 2012-es Red Nex vonzott >:>
kieső 2014.06.02 13:49:58
/OFF

@ger. duchemin: "Demokrácia van, az ember leírhatja azt is, hogy mit utál, mint a szart."

Ez most komoly? :-P
Ne hari, de muszáj, hogy idézzelek:

"Gérard Duchemin · sorbuvar.blog.hu 2014.03.06. 08:11:15
@kieső:

"a blogodon azt írsz le, amit csak akarsz; törvényes keretek között persze."

Ez egy mese"

serteperte.blog.hu/2014/03/01/india_pale_ale
Én igazából egy ideje tudom, hogy olyan söröket főznek a mi sörfőzőink, amik bátran megállják a helyüket az amerikai mezőnyben is, de azért leírva látni mégiscsak más. Az Alltech nevű mezőgazdasági multi által Lexington, Kentucky-ban rendezett Commonwealth Cup elnevezésű…..
sörfigyelő Távoli Galaxis 2014.04.08 23:23:22
Illat: gyümölcsös,talán papaya Hab: lágy, szép Szín: narancsos opál  Fogalmam nincs, milyen volt az 'eredeti' , ezt elöljáróban megjegyzem. Az IPA dolgot nem érezni túlzottan, úgyhogy el is tekintek tőle. Leginkább száraz és kesernyés. Meg elég nyers is, mintha még nem lenne teljesen kész.  A…..
kieső 2014.04.19 11:31:19
@Madnezz: visszakozom. A blogolás egyébként is szubjektív műfaj :-)
kieső 2014.05.01 21:58:40
@Madnezz: ment egy csörte nemrég a Mese Habbal blogon a Legenda söreivel kapcsolatban; jó eséllyel kifogtál te is hibás (tárolású) darabot.
  Régóta bennem van az a kínos érzés, hogy semmi értelme olyan sörökről írni, amiket a hazai közönség nem tud megkóstolni, ezért egy ideje kevesebbet foglalkozom az írással, és több energiát fordítok arra, hogy a hazai közönség ne csak olvasgasson, hanem kóstolgasson…..
Cédrusfán füstölt vajhal (Vörös Homár) és Németh Anti házi söre, a Grodziskie. Marriage made in heaven? Nem kifejezetten, de azért mind a kettő nagyon finom...
SERTEPERTE India Pale Ale 2014.03.01 19:46:00
Az India Pale Ale – azaz rövidítve az IPA – egy klasszikus angol felsőerjesztésű sörtípus. Anno egy olyan sört jelentett, amit Indiába szállítottak és azért, hogy a hosszú hajóutat épségben átvészelje, az átlagosnál erősebben komlózták. A brit gyarmatbirodalom összeomlásának és a pasztörizálás…..
kieső 2014.03.02 15:58:10
@Árpa Jankó: a blogodon azt írsz le, amit csak akarsz; törvényes keretek között persze. Ne izgasd magad.
A Hopfanatic és a Hara'Punk a kezdetektől ismeri egymást, hisz gerillaként már találkoztunk az első Főzdefeszteken. Mi a Bitterfly-jal ők a Papap O'Hara-val kezdték a nyilvánosság előtt. Azóta is kapcsolatban állunk. Egy nap felvetődött a közös főzés lehetősége. Kellene…..
kieső 2014.02.28 10:47:25
@alehunter: ugyanígy gondolom.
Illat: Klasszikus Edelweiss Hab: sok, sűrű, fenséges Szín: szinte már narancsba hajlik  Érdekes, nem érzem azt az átütő édes ízt, ami annyira megkedvelteti ezt a márkát, inkább kellemes savanyság a jellemző. Rossznak nem mondanám. erősen figyelni kell és érezni kellemes aromát benne, de ennél…..
kieső 2014.02.20 21:45:24
@Madnezz: ajánlanám még neked az Erdinger alkoholmentes búzáját. A Köki Tescoban futottam bele néhány napja 150 Ft körül; ennyit mindenképpen megér a próba.
Igazából nem éri meg, de egy sörbloggernek rá kell szállnia mindenre :-)
Rettenetes egyébként.
kieső 2014.02.20 21:47:11
@kieső: most látom csak, már szerepelt nálad, egész jól :-)