Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Purci Úr

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nincs vidámabb dolog, amikor az ember elindul munkába, és ezt látja. Pláne, ha ez a munkába indulás majdnem délben van, mert hajnal négyig írt. Először a Skodát láttam meg, mivel ez egy nálam lévő tesztautó volt. Már csak meg kellett volna csinálni róla a külső fotókat, és…..
Pisti25 látta ezt a már szinte klasszikusan rondának számító átalakítást, ezúttal a dunakeszi madarasteszkó parkolójában. Egyszer volt alkalmam személyesen látnom, kutyafuttában, útközben, és elég harsány röhögésben törtem ki. :) Még mindig ocsmány. ..
Az autóvezetés oktatók legegyszerűbben úgy szokták elmagyarázni a záróvonal fogalmát, hogy arra falként kell tekinteni és tilos átlépni. Nyilván ez abban az esetben nem igaz, ha valami fix akadály miatt kerülni kell rajta keresztül, de ilyenkor ezt fokozott óvatossággal kell…..
Az előbb már hangosan felröhögtem, amikor olvastam Tiberius levelét. Konfliktus itt is volt, mint a néhány nappal ezelőtti, azóta több érintett által kiegészített verekedős sztoriban, a rosszfió viszont ezúttal egy Porsche büszke vezetője volt - ez a márka sem először tűnik…..
autózz! Hol tilos megfordulni? 2010.05.09 10:51:00
Ha én lennék a döntőbíró Rewerse és az őt megállító rendőr vitájában, bizony a levélírónak adnék igazat, mert ha jól raktam össze az infókból a lenti, forghatható utcaképen látszik a megfordulás helyszíne. Előtte és utána is záróvonal van, de ott nincs és a KRESZ-ben…..
Purci Úr 2010.05.10 18:09:14
@vidifan:
Még régebben egy ismerősömet fogták meg a "rend" Őrei, hogy a Hungárián haladva az Ajtósinál fordult vissza az M3 irányába. Ugyanaz az eset mint a POSZTban, CSAK balra lehet kanyarodni, vissza NEM! Hát ezért kapta a büntit, és jogosan.
Ácsi! Szerinted (és szerintetek) miért nem építik meg az összes kereszteződést visszafordulási lehetőséggel??? Ugyanis nem azért kapjuk meg a jogsit, mert bambulva vezetgetünk... Ha elbasszuk, elbasszuk és visszafordulunk ahol engedélyezett, vagy ha nem, akkor vagy jobbra/balra befordulunk a legközelebbi kisutcába és ott visszafordulva haladunk a célunk irányába. VAGY kerülünk egy háztömböt.
Tudom, drága az üzemanyag, most is emelnek, de Ne csináljunk már MAGYARISZTÁNT!!!
Amúgy azért nem tettek ki "visszakanyarodni tilos" táblát az említett helyszínre, mert az útburkolati felfestés egyértelműsíti hogy mit szabad és mit nem!
Szomorú hogy sokan (beleértve a rendőröket is, akiknek kötelességük példát statuálni!) szarnak ezekre (és még sok másra is), pedig kis gondolkodással megoldható minden, mint a Rubik-kocka :)
Purci Úr 2010.05.11 20:05:52
@akárki lehetek:-):
Értem, de azért említettem meg mert függetlenűl a lámpától ugyanúgy a felfestés a mérvadó. Persze mindenhol meglehet fordulni fizikailag, nem kell hozzá drift-tudomány. :)
Jajj,de csúnya! Hibrid 2010.05.05 18:42:00
De nem Toyota!Lehet, hogy volt már valahol, de akkor is bedobom ide is.Bog Zoo-nak köszönet ezekért a képekért is...
Odanézz! lepett meg eme Volvo átalakítással. Nagyon sajnálom a tulajt. ..
Jajj,de csúnya! Gyáhe! 2010.04.30 18:35:59
"Hagy némi kihánynivalót maga után."-foglalta össze Szusz a látottakat. Ezúton is hatalmas köszönet a gépért. Tudom, tudom, nincs M3....
Többnyire a 4-es úton szoktam ukrán és román kamionoktól olyanokat látni, amit Pál is megírt a blognak, ráadásul még a tükörből egy fotóra is volt ideje, amin látszik, hogy ez bizony egy magyar rendszámos jármű. Kíváncsi lennék a kamionos és a munkáltatója véleményére,…..
Az ember keze önkéntelenül is ökölbe szorul, mikor ilyen levelet kap, mint amilyet ma reggelre én. Olvassák: Kedves István, A csatolt képen látható autó édesapámé… Volt… Tegnapig… Aztán valakik úgy gondolták, hogy a továbbiakban nincs rá szüksége.…..
Parkolási bírság volt az egyetlen ezidáig, amit kaptam KJ-hez hasonlóan, akkor és ott is lett volna mit kötözködni, de is egy érdekes helyzet. Még ha azért büntették volna meg, mert a zebra előtt nincs meg az öt méter, azt megértem. De ilyen indokkal? Ennyire kell a pénz az…..
Purci Úr 2010.03.17 10:12:42
@szépjuhászné: Ismerem azt az utcát. Még szerencse hogy egyirányú különben a lakók nem tudnának a lakásuk környékén megállni, mert az utca szélessége ezt korlátozza. Gondolom ott nem is tiltja tábla. De ha arra dugulna, akkor még a Tatai út felé lehet menni és a Szegedin ki a Reitterre.
Akkor idegesítő a parkolás ha két irányú az utca/út. Mint ennél a posztnál is tény, hogy megnehezíti(k) a be-, ill. kihajtást.
És már csak azért is szabálytalan lámpánál parkolni, mert ha az illető furgonnal teszi, akkor még takarja is.
Sokan tudják rólam, hogy nem szeretem a terepjárókat. Feleslegesen nagy, környezetszennyező, energiapazarló, kihasznál(hat)atlan vasak, amelyeknek a volánja mögött még a legszelídebb buddhista szerezetes is előbb-utóbb olyanokat mond, hogy "ha nem megy odébb, letolom", meg…..
Szépen csorogtunk dél felé, csodásan purrogott a Merci motorja, jöttek egymás után a falvak városok, közeledett az evés hely és ideje. Mi mentünk hátul az Insigniával, Zsolték elöl, hogy lássuk ha van valami baj, ne kelljen tolatgatni. Egyszer csak mögénk került egy tartálykocsi, elég közel volt, az…..
Belsőség Az első krahács 2010.03.04 17:46:00
Nevetni fognak tán, de mélységesen át tudom érezni ezt a pillanatot. Hiszen hiába a hozzáértő kezek által restaurált motor, hiába az optimizmus, azért csak ott lóg a levegőben ilyenkor a kérdés: vajon beindul? Öklömnyi göb csupán a gyomor, a szem tán el sem hiszi, amit lát: kié ez a kéz…..
Történelmi pillanat, ezért volt minden: az idegölő szervezés, a sok átvirrasztott éjszaka és a kínlódás, a hideg, fagy, véreres szem. Pénz cserélt gazdát, kulcsok csörrentek. De megvan. 13:02-kor került bele az akku, amit vittek, mivel a sajátja lemerült. A belseje csodás, az autó önmagában is…..
Belsőség Pre-vételi szorongások 2010.03.04 12:21:00
Elindultunk végre Sundsvallból - ami egyébként egy csodás városka – Domsjőbe. Éjjel ítéletidőben érkeztünk ide, az Insigniát több ízben hótolóként használtuk, valószínűleg pár órával korábban szakadt a hó. De ez csak másodpercekig tartott. A szállóhoz vezető úton konkrét hófal állta az utunkat, mert…..
Belsőség Zabszem a seggben 2010.03.02 09:40:00
Csikós és társai ma (kedd) reggel elindultak a 48 éves Mercedesért a 2600 kilométerre lévő Domsjőbe. Több ezer olvasónk és mi is drukkolunk nekik, hogy sikerüljön a vállalkozás és nagyobb gond nélkül hazaérjenek. Blogunkban folyamatosan követjük a történéseket, kora hajnalban meg is érkezett az első…..