Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ShanklyGates

0 bejegyzést írt és 219 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
B-oldal Autós üldözések kliséi 2012.12.28 07:00:00
Hosszú idő után ÚJRA "klisé-cikk". Elég régóta masszírozom a témát, szóval most már jöjjön, avagy lássuk az autós üldözések kliséit: A régi filmekben - mint minden - az autós jelenetek eleve stúdióban vannak felvéve. Üldözés, sok kormányrángatás, hátsó ablakon…..
Kitüntették a Békemenetet. "A díjat a Fidesz alapítványa (melynek kuratóriumi elnöke Balog Zoltán miniszter) minden évben annak adja, aki a legtöbbet tette a polgári közösségek erősítéséért." (Index) Az egész éves fáradhatatlan munkáért jár a kormánypárt civil…..
Orbánnak lett B-terve. Most, hogy elfogadtuk a költségvetést 2013-ra, tulajdonképpen eltörölheti a keretszámokat. Nem értették meg a nyavalyás hallgatók, hogy nekik már jó, örüljenek, hogy nem lesz konkurencia? A HÖOK megsüketült, hiába parancsolta lábhoz? A tanári…..
ShanklyGates 2012.12.16 15:50:54
ifjusagitanacs.hu/

"Az Ifjúság ma összefogott!

Örömmel tájékoztatunk minden érintettet, hogy a mai napon megalakult a Nemzeti Ifjúsági Tanács. Célunk, hogy az ifjúság hangja és véleménye megkerülhetetlen legyen, ne felettünk, hanem velünk együtt szülessenek az ifjúságot érintő döntések. Feladatunknak tekintjük az ifjúság, az ifjúsági és az ifjúsággal foglalkozó szervezetek közös gondolkozásának előremozdítását, érdekképviseletük ellátását hazai és nemzetközi szinten egyaránt.

Egy hosszú és akadályokkal teli előkészítés után jutottunk el idáig. Most azonban rálépünk a járatlan útra, amely vitákkal és konfliktusokkal teli lesz, ám annál több lehetőséget nyit előttünk. Lehetőség arra, hogy egy olyan Magyarországon éljünk, ahol fiatalnak lenni kiváltság és öröm.

Az ifjúság problémáinak megoldására nekünk kell javaslatot tenni és ezek megoldásában számítunk a mindenkori kormányzatra, a politikai, gazdasági és végül, de legfőbbképpen ifjúságügyi döntéshozók támogatására.

Köszönjük mindazoknak, akik mindvégig segítették a folyamatot abban, hogy ma itt tarthatunk. A mai nap sikere nem jöhetett volna létre nélkületek.

Kedves magyar ifjúsági csoportok és szervezetek, akik ma még nem vagytok itt velünk. Működésünk és felfogásunk szerint továbbra is nyitottak vagyunk, és várunk titeket. Mi keresni fogunk benneteket, hogy együtt dolgozzunk tovább a magyar ifjúság ügyén, de várjuk a ti megkeresésetek is.

A megválasztott elnökség célja, hogy az elkövetkező ciklusban elindítsa a NIT tényleges működését, elérje az alapítók által kitűzött legfontosabb célokat.

A több mint ezer éves magyar és európai kultúra és normái itt vannak bennünk, ezzel születtünk, és eszerint fogunk cselekedni.

Budapest, 2012. december 1."

Dec. 1-én alakul, dec. 12-én állást foglal, 15-én pedig kizárólag velük "konzultál" a miniszterelnök - a nyilvánosság kizárásával.
Az ELTE Társadalomtudományi Karának dékánja, Tausz Katalin közölte: súlyos etikai szakmai vétséget követett el Semjén Zsolt, a szakdolgozatával kapcsolatban. Mint ismeretes a HVG.hu előbb arról közölt cikket, Semjén Zsolt a Pázmányon írt szakdolgozata, majd pár nappal később…..
„Ob’s stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin.”   („Akár vihar, akár havazás,/akár a nap nevet ránk,/A nap…..
ShanklyGates 2012.11.27 19:33:58
@Balibgeczyk:

Elbasztad a forgatókönyvet, erre egy másik (szintén 2 hónapos) user-nek kellett volna jönnie vadul helyeselni.

blog.hu/user/753863
Olyan 20 éve, a rendszerváltás hajnalán, volt egy Darnel Krisztián nevű fazon, aki brutálisan arrogáns tréningeket tartott csarnoknyi embernek, személyiségfejlesztő módszer gyanánt. Sokan kóklernek tartották, ám sokaknak bejött, a lényeg talán az volt, hogy az arroganciával…..
ShanklyGates 2012.11.21 12:48:54
@Kókadt-szegfű:

blog.hu/user/761205

Renyhe az éberség ma, csak a droidbrigád tartaléksora van szolgálatban.
A Népszabadság egy petíciót tett közé Orbán elűzésének fontosságáról, az ellenzéki összefogás szükségességéről. A kiáltványt neves értelmiségiek, írók, tudományos kutatók, közéleti személyiségek sora írta alá. De megalakult Bajnai Alapítványa, egyesülete is. Én…..
ShanklyGates 2012.10.22 00:48:00
@dr. Trebitsch: Ne legyél kishitű. Valamit csak tanult a magyar a gátlástalan demagógia és populizmus természetéről és gyakorlati hasznáról az elmúlt években. A választási regisztrációval könnyen lehet, hogy tényleg tökönszúrta magát a Fidesz 2014-ben. A rendszer a primitív lózungokkal történő gyors, indulati mozgósításnak nem kedvez (csak nekem tűnt fel, mennyire áthatja már most a kétségbeesés-kapkodás és a bukás szaga az IMF sajtóhirdetés-kampányt?), félévig tartó pénzszórásra nem lesz keret, a műveltségi cenzus simán visszafelé sülhet el.
világevő Egy extra nehéz kvíz 2012.02.11 18:00:00
[Itt található a megfejtés!] Kicsit nehezen indul, aztán majd még nehezebb lesz, ahogy teszek még majd fel ide képeket, de legalább érdekes lesz majd a megfejtés, azt megígérhetem. [a múltkori kvíz megfejtése a poszt legalján lesz, aki meg akarja nézni, előbb kattintson ide,…..
ShanklyGates 2012.02.12 07:22:42
Imádok könyveket olvasni zenei témában, (ön)életrajzokat, gyakorlatilag csak ez érdekel. Sajnálom, hogy nem hamarabb születtem, vagy nem hamarabb kezdtem el tudatosan követni és kutatni a zenéket és ami mögöttük van. Zenei vonatkozású élmények, történések megélése…..
Újabb merész lépés a magyar pasta felé vezető úton: kolbászos-citromos tésztát készítettem.A múltkor jöttem rá, hogy a kolbász mennyire praktikus a tésztaszósz készítésénél. Egyszerre zsiradék, húsbetét és fűszerbomba (és szín is lehet). De a kolbász már a múltkor is…..
ADrenalin Epic Adidas-reklám 2011.03.17 11:40:00
Nem mondjuk, hogy nem láttunk már hasonlót (a Nike "Write the Future" kampánya hasonló hangulattal operált), de ez most fontos: az Adidas új szlogenje, az All In mutatkozik be ebben az új, a Sid Lee által készített kétpercesben. Derrick Rose a Chicago Bullsból, a rapper…..
On the Spot Tokió, Japán 2011.03.13 11:46:00
 Vasárnap helyi idő szerint dél előtt valamivel leszálltunk Tokióban. Az egyik nagy hátizsákunk nincs meg, mint kiderült, Moszkvában ragadt, holnap küldik utánunk, reméljük legalábbis: a földrengés miatt a gyorsposta sem üzemel rendesen. Tokió nemzetközi reptere szerencsére…..
A tésztakóstolás trükkös műfaj, mert a tésztát működés közben kell megkóstolni, tehát szósszal. Azt viszont úgy kell belőni, hogy ne nyomja el a tészta ízét, sőt kihozza azt. Horasz hívott meg magához egy főzésre abból az alkalomból, hogy egy kollegájának a…..
Ahogy Csaba is említette tegnap, az új MacBook Prók tisztességes ráncfelvarrást kaptak, a Core 2 Duók kiesése főleg az alsó kategóriás Pro laptopoknak jelent hatalmas sebességnövekedést.A 15 és 17 colos modelleket azonban már mind négymagos Core i7-essel kínálják, ami szintén…..
A minőségi gyorsétkezés nem idegen az olasz konyhától, és ma már itthon is mindent be lehet szerezni hozzá.  Ez a fettuccine nem akármilyen darab, igazi vadállat, 9-11 perc főzési id van ráírva, de nekem húsz perc után is durván al dente volt. Önmagában is teljes értékű…..
Más Tészta Karbonára 2011.01.25 09:50:00
Az olasz konyha sokfélesége leginkább a helyi alapanyagok primátusának köszönhető, közben ez adja páratlan hitelességét is, mindenki elbűvölve találgatja, hogy miben különbözik a ferrarai padlizsán a padovai padlizsántól, és hogy milyen geopolitiko-meteorológiai okai vannak…..
ShanklyGates 2011.01.25 11:41:48
Szép legenda ez a tojásporos eredet, sajnos egy szó nem igaz belőle. Lénárd Sándor könyvében is szerepel már a pasta alla poverella (=carbonara), a 2. vh előtti évekből.

mek.niif.hu/02700/02763/html/index.htm

ALLA POVERELLA

Szegényasszony módjára

Hozzávalók: füstölt vagy sonkaszalonna, spagetti, fejenként 2 tojás, bors. Sajt ízlés szerint.

Füstölt szalonnát vagy sonkaszalonnát vágjunk apró kockákra, erős lángon eresszük ki a zsírját. A kifőtt spagettit dobjuk a serpenyőbe, keverjük meg, hogy jól átjárja a forró zsír, ezután üssünk rá személyenként két tojást. Bőséggel borsozzuk (sóból a szalonnában lévő többnyire elegendő), s további 2-3 percig keverjük át, míg a spagetti, melyet most egyenletes tojásréteg borít, szép élénksárga lesz. Sajttal is, anélkül is rendkívül ízletes.

A pasta alla poverella a Trastevere kis éttermeinek egészen különleges specialitása. Térjünk be a Tiberis jobb partján például az Antica Pesába, s a vendéglős szinte elvárja, hogy az idegen megkérdezze: "Miért alla poverella? Hiszen a szalonna és a tojás éppen elég drága!" Ilyenkor olyan arccal, mintha titkot árulna el, így válaszol: "A név még azokból az időkből származik, amikor olcsó volt!"
Lénárd Sándor Magyarországon született, majd Ausztrián keresztül Olaszországba jutott, hogy élete végére Brazíliába költözzön, ahol 1972-es haláláig bennszülötteket gyógyított. Első megközelítésben orvos volt, de tudott egy sor nyelvet, ezekre fordított, ezeken publikált,…..
B-oldal 21. század legjobb riffjei 2011.01.13 07:30:00
A Total Guitar magazin még tavaly év végén megkérdezte az olvasókat, hogy szerintük melyik a legjobb riff a 21. századból. Annak ellenére, hogy a 21. századból még jócskán hátravan, az 50-es listából kialakult legjobb 10 mezőnye az alábbi dalokból áll.1. Plug in Baby…..
A világ 50 legjobban kereső focistája lebontva országonként és még néhány érdekes statisztika a klubbokról! Nagyításért kattints a képre! Via..
Hangzik el gyakran a kérdés a zöldségesnél, és általában igen a válasz. Pedig van amikor az a 10 dkg éppen 2-3 milliót ér.Pedig még csak nem is szép a tuber magnatum, azaz fehér szarvasgomba, vagy isztriai szarvasgomba, de az igazi ínyencek számára ez a műfaj csúcsa, kilója…..
ShanklyGates 2010.11.16 12:02:25
A 70-es 80-as évek szülöttei közül még mindig olyan sokan visszasírják a 90-es éveket: Use Your Illusion, Coco Jumbo, Torn, It's No Good, Raveland, Földtörténet, Üssük le a DJ-t, Weather with you, Protection - kinek éppen mi hiányzik, vagy mi rángat belőle felszínre valami távoli…..
Annyi csúnya és vicces ingatlanhirdetés szerepelt mostanában az Urbanistán, hogy ideje valami igazán klasszat is bemutatni - igaz, ez sem szeplőtelen. Régi, nagy belvárosi műteremlakások, meg bátran egybenyitott tetőteri loftok ritkán bukkannak fel a pesti ingatlanpiacon, legalábbis…..