Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rbhun

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bármi kérdésed van a Totalcar-Hungaroring 5. pályanapjával kapcsolatban, azt tedd fel itt bátran!..
rbhun 2014.05.25 10:15:18
@Pepejoe: nem csak a rendezők kockázatáról van szó. A második Slovakiaringes TC pályanapon a legsűrűbb csoport végén indultam, a szűk hátsóban keresztbefordult egy kartárs a hideg gumikon az első körben, a leghülyébb helyen, alig tudtam kikerülni, az utasom sikoltott is egy nagyot. Ha összemegyünk, törik mindkét kocsi, ami sajnálatos, de igazából bajunk nem lett volna.
ha ugyanezt motorral teszi meg, és mondjuk átmegyek rajta, kész a baj. És hiába írta alá a nyilatkozatot, nekem lenne párszáz álmatlan éjszakám, meg a helyszínelők is elrontanák a bulit. És anyunak hiába magyarázod meg, hogy a fiacskája aláírta hogy meghalhat.
Egy full autós páylanapon lehet csattanás, esetleg kisebb sérülés, de ahhoz nagy gond kell legyen hogy haláleset legyen. Ez motoron azért könnyebben előfordul. És nyilván a TC szerkesztősége nem szeretné ezt az extra hibalehetőséget.

És elnézést, ha látatlanban feltételezek, de pont a 'rápróbálnék pár autósra' hozzáállástól ráz ki a hideg.
Kedves hölgyeim és uraim, tisztelt trolljaink! Eljött az idő, ütött az óra. Nemsokára újra képernyőn a Totalcar és ezzel kapcsolatban egy remek ötlet jutott eszünkbe. Egy a bibi, hogy elég későn. Persze ez még egyáltalán nem riaszt vissza minket attól, hogy közzétegyük…..
Slovakiaring, Dunaszerdahely, TC-pályanap. Közel hat kilométernyi pálya, hajtűk, dombok, húzós, hosszú ívek, három hosszú egyenes, a célnál konkrétan hosszabban, mint a Hungaroningen. Profi pálya, profi időjárás, profi szervezés - utóbbiért ezredszer is óriási köszönet a…..
 Felhívásunk kérdezz-felelek-posztja.UPDATE: A nagy érdeklődésre való tekintettel gyorsan megtudtuk a bérsisak, transzponder (köridő méréshez) és a komplett box bérleti díját, íme:         Bukósisak – kb. 25-30 darab áll…..
rbhun 2012.02.27 18:25:47
@V700: nekem jó lenne egy budaörsi tali. Ki jönne még konvolyban Pestről?
rbhun 2012.03.09 19:55:12
@V700: Én ott leszek, kékesszürke Porsche boxster. Ki lesz még?
Ommm szerint Győr felé jobb az út.
rbhun 2012.03.09 22:45:09
@ommm: szabad még két hülye kérdést? :)
van a helyen pénzautómata, ahová el lehet látogatni euróért?
a transpondert vissza kell adni menetenként vagy 5€ egész napra?
+1: van sisakom, a maszk kötelező?

köszi és jó éjt
A világ gazdagjai csak 275 darabon osztozhatnak a nemzetközi kerékpárpiac luxus kategóriájának ma elérhető egyik legszofisztikáltabb és legdrágább elektromos bringájából. Közülük volt már olyan, aki a Veyronja mellé látatlanban, interneten rendelt, de azért a 7-8 milliós…..
Kedves olvasók, Stöki egyéb irányú teendői miatt a héten megint alibi van, viszont cserébe igyekszem megint valami olyat megragadni, ami beindítja a nosztalgiázást. Összeszedtem pár dolgot, amik régen szerves részét alkották a játékidőnek, de mára szinte teljesen kivesztek -…..
Belsőség Bazi nagy magyar lagzi 2010.11.24 06:40:00
Vagy inkább olasz teadélután? Egy biztos, jól esik néha szembesülnünk azzal, hogy a Totalcar nem a Seggen Ülő Némák Egyesülete, hanem egy ilyen folyamatosan pörgő izé. Ilyen óriási vitát eddig semmi se generált a szerkesztőségben. Ennél talán egy hosszabb levélváltás volt,…..
Dotkom Olcsó vagy drága az Apple? 2010.11.12 08:20:00
Az Apple árfolyama 2010-ben eddig közel 50 százalékot emelkedett, a 2003-as mélypontja óta pedig nem kevesebb, mint ötvenszeresére nőtt. Ilyen szárnyalás után jobbára az szokott kiderülni egy részvényről, hogy a befektetők fejében a realitások már átadták a helyüket a…..
rbhun 2010.11.12 11:59:50
Disclaimer: évekig utáltam az apple-t, mert csak az OS9-el volt tapasztalatom. Az szörnyű volt. Ma már van 4 apple gépem, 2 iphone-om, és soha többé nem veszek PC-t.

Szóval: azért az apple, mert 'just works'. nyilván nincs tökéletes gép, de tegye fel a kezét aki ismer olyan W gépet, ami ezt megcsinálja: ez a mac mini amin ezt írom, egy szerkocsin van, amit naponta 12 órát használunk heti hat napban. Egy UPS van alul, ott kapcsolom ki.

-SOSE kapcsolom ki rendesen a gépet, mert akkor kézzel kell bekapcsolni, és hülye módon hátul van a gombja amit nem érek el. Értsd: az elmúlt két évben egyik mac minim sem volt tisztességesen kikapcsolva. Egy W ezt kb 3x bírja ki.

-A gépen SOSE volt oprendszer cserélve, a gyári telepített fut rajta, két év alatt, egyetlen hibája nem volt, nem lassult be
-SOSE kapott vírust, pedig megjártam vele több ország minden köztesi wifijét, repülőterét, szervereket, mindent. nincs tűzfal, se vírusírtó.
-Egyetlen egyszer tudtam úgy lefagyasztani, hogy hátul kelljen kinyomni. attól eltekinte még nem tudott lefagyni
-ugyan ez a létező leggyengébb mac, abból is a legkisebb procis, nagyobb memóriával HD videót vágok rajta, kijátzom, renderelek, amit csak akarsz. Egy éve is már kicsit gyenge volt, 2.0-ás proci, meg valami gyengébb vga
-160-as vinyója van. Ebből 2GB az oprendszer. Eddig egyszer telt be, amikor 100 giga felett volt rajta videoanyag.
-nincs PC ami ide elférne, és ezt kibírna. Aki a minőségét szídja, ez a gép kapott szakadó esőt, sarat, port, robbantottak mellette..sosem volt semmi baja.

Összehasonlításképp: a kocsin van még két industrial PC. Darabonként 9000 dollár. Zárt, hozzáférhetetlen oprendszer (hogy ne kelljen kikapcsolni). írásvédett system disk, ipari doboz. Egyszer beázott, egyszer vírusos lett. sosem volt neten.

Ja, és a macbook-om, ami 3 (!!) éves, ugyanezeket tudja, asszem 3x fagyott le, mindent visz, HD-ben vág, hangot kever, végigjártam vele európát, egyszer egy hónapot állt egy fertőző gombával teli barlangan, az összes PC bekrepált körülötte. Még mindíg tökéletes, semmit nem cseréltem rajta (akksin kívül), és elveri a legtöbb laptopot. 80GB vinyó, félig van, pedig az a munkaeszközöm.

my 2 cents...
rbhun 2010.11.16 17:07:03
@Patrick Bateman: A mac nem vízálló, ellenben az egymás mellett álló 3 gépből (2x industrial PC, 1x mac min) csak az nem ázott be. Nyilván nem vízálló, nem dolga, de azért érdekes, hogy az bírta a legjobban.

Az industrial gépnek egyszer, a gyártó szerint olyan 1,5 mp-re nyílt meg az oprendszere, benne volt egy memory stick, arról azonnal kapott egy vírust. Ezt a sticket amúgy naponta négyszer dugom be mindegyik mac-be. És igen, végiggondoltam.

A megbízhatósághoz semmi köze a merevlemez méretének, de annak, hogy az oprendszer a mac-en negyedannyi virtuális memóriát fogyaszt a lemezről (mert a mac-nek alapvetően jobb a memóriakezelése, általában kevesebb ram kell bele, nézz utána), és a 10.6 kb. 2-2,5 GB. Mennyi is az XP, 25?

a works for me meg addig érv, amíg a többieknek nem megy, mert addig számít. A plug-n-play-t is addig írták rá a cuccokra míg újdonság volt. Ha a winfos is mindenkinek hiba nélkül működne (nekem sosem sikerült) akkor ez nem lenne érv. A szépsége meg nekem nem számít, beépítve nem nagyon látszik...
rbhun 2010.11.16 17:13:54
@Grigorij:
1, én 17e-ért vettem az iPhone 3G-t, előfizetéssel, akkor a következő (WM6) okostelefon 200 körül járt. A WM5-ös hp-met cseréltem. A 3GS-ért 40-et kértek, valójában asszem 20e alatt adtam, amikor újrakötöttem, a régit (ami 3 éves már) az apám használja boldogan. Ez nem agymosás, de persze szerintem. Én nem adok 200-at telefonért, még ha tud excelt futtatni, akkor sem.

2, igen, van aki azért veszi, mert szép, és nem másért. Tessék elfogadni. Monte Carloban mindenki lépésben megy a Ferrarival, hülyére röhögtem magam, nyilván nem azért vették mert jól kanyarodik. Aztán persze vannak olyanok is akik megvesznek egy pólót 20e-ért, mert jól akarnak kinézni, úgymond divatosan, és nem mackóban járnak.

3, nem kell napi 5 órában hallgatni - ha jól tudom, Te jöttél ide. Ne olvass apple-ös cikkeket, akkor nem kell apple felhasználókat hallgatnod..
A kütyü oldalán található csúszka, vagy minek nevezzem ezt a pattintós izét, arra jó, hogy egy irányban rögzítsük a képet. Alapesetben ugyanis az iPad dőlési szögétől függően változik a megjelenített felület is, előfordul azonban, hogy nem akarom, hogy a kép a tablettel…..