Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsákbanfutó

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Váratlanul kiderült a feladata” az első sora annak a versnek, amit L. Simon László kulturális államtitkár-jelölt publikált tíz évvel ezelőtt. A fordulatokban gazdag és tanulságoktól se mentes műnek már eddig is legtöbbet idézett részlete az utolsó harmad eleje: "a hazai…..
zsákbanfutó 2012.06.14 15:54:16
@No_Fidesz_No_Problem: Igaz, igaz! A kulturális kormányzati munka: professzionalizálódott szakpolitika irányítása, amelyhez igen sok előzetes elmélet-gyakorlati tudás szükséges (kell). Jelentős erőforrások kezelése, szervezeti irányítás, együttműködési és konfliktuskezelési képességek stb. Ha valaki kitűnő szakács, nem biztos, hogy az Étkezési Minisztériumot jól vezeti. Azaz: egy vezető a vezetői képességeivel, nem pedig önmegvalósításának forgácsaival-ékköveivel válik hatékonnyá. Néró - a kortársak szerint- jól énekelt.Na és? Összegezve: majd meglátjuk. Ez a vers? Hm. Ízlés kérdése. Egyenlőre nem az Alaptanterv része.
  Ezt a posztot egy volt orosz laktanyából kialakított lakás erkélyén írom, melyet valamikor a kilencvenes években csaptak hozzá az akkor már legalább húsz éves épülethez. (Lőttem róla expressz néhány fotót, hogy el tudjátok képzelni miről van szó.) Nem mondom, hogy…..
zsákbanfutó 2012.06.11 21:17:28
@Nick the nick: Remélem, más eszközöket is találsz majd mások - számodra nemkívánatos- szokásainak módosítására. Talán ne a keresztrefeszítéssel, felnégyeléssel és egyéb, archaikus megoldással próbálkozz. Más: a felettünk két emelettel lévó erkélyen a kutyust az erkélyen pisiltették, hogy megtakarítsák a kutyasétáltatást. Mi "ittuk meg" a levét. Egy szemközti ház erkélyén egy fiatal pár meztelenkedése és "enyelgése" jelzi az erkély hasznosíthatóságának kiszélesítését. A közeli tér egyik házának erkélyén faszenes grillsütőt üzemeltetnek- azt gondoltuk az utcáról, hogy lakástűz van. Van még: erkélyről indított szülnapi tüzijáték, utcára történő szőnyeg- és rongy rázás, az erkélyen termesztett dzsungel növényzet öntözéséből fakadó bízcsurhás az utcára stb. Kimeríthetetlen játékosságok, amelyek a magán-és közterület frivol határán játszódó civilizációs (és civilizálatlan) fejlemények. Szociológiai kincsesbánya.
zsákbanfutó 2012.06.12 05:22:47
@Nick the nick: Örülök, hogy elfogadsz tárgyalópartnernek az erkélyen történő (ritka) dohányzásom tárhyában. A szomszéd nem ezt tette, amint ezt megírtam korábban, hanem szándékos rongálással és zaklatással reagált- ammely magatartásmódra nem reagáltak itt különösebben. Ha a konfliktus esetén a szomszéd először "kedvesen szól", megtakaríthattam volna a többszörös nagytakarítást, a költségeket, a rendőri segítség hívást, a jegyzőkönyvet+fotódokumentációt az okozott károkról, a hivatalos feljelentést és a napokon át tartó (és azóta is elő-előtörő) félelmet, ha kilépek az erkélyünkre. A hozzám vágott sértő és igen durva szavait nem idézem, a fenyegetőzéseit sem. A dohányosokkal (valamint másokkal) szemben alkalmazott azonnali, figyelmeztetés nélküli és első válaszlépésként alkalmazott terror, agresszió stb nem adekvát konfliktus kezelés.
Épp a szomszédjaimmal takarítottuk a házunk környékét (közel 30 zsák sittet, csikket és üvegszilánkot termelve ki a gyep közül) , amikor kiáltozásra lettünk figyelmesek a tétényi úti házsor felől. Egy nyurga srác kért segítséget és azt kiabálta, hogy „ellopta a…..
548 óra New York Az U Thant-sziget 2011.11.26 16:03:00
Az ENSZ székházával szemben, az East River közepén áll egy aprócska, elfeledett sziget. Építési törmelék kupacaként emelkedik ki a folyó vizéből, zordnak és élettelennek tűnik. Még éppen csak 100 éves, fiatalabb, mint a Szabadság-szobor, története elférne egy szórólapon.…..
zsákbanfutó 2011.11.27 07:59:09
@magyar bucó: Elválasztanám egymástól a magánszemélyek, társadalmi csoportok, civil szervezetek és lakossági mozgalmak környezetkultúráját és a kormánykörök által poltikailag is támogatott, profitéhes, energia-és erőforrás zabáló gazdasági szereplőket. Sokkal bonyolultabb a helyzet, hogy sem ezt egy egyszerű bővített mondatban ábrázolni lehetne. Tény, az USA egészének ökológiai lábnyoma és környezetszennyezése óriási, aránytalanul nagy- és mindennek világpolitikai hatása lehangoló. Ugyanakkor az USA 2010-ben világelső lett a szélenergia erőművek összetljesítményében, azaz a kép összetett, ellentmondásos -és a küzdelem körvonalai kivehetőek.
Jó látni, hogy az összes létező csatornán terjed a kisfilm (80.000 felett a nézők száma, a videó feltöltése utáni második(!) napon), és a lelkes önkéntes terjesztők minden lehetőséget megragadnak arra, hogy a kormányhoz is eljuttassák azt. A kapcsolat.hu-ról ugyan negyed…..
zsákbanfutó 2010.03.12 07:15:58
@pioker1933: egyetértek. A GyES/GyED még az USA-ban sincs, jóllehet ott magasabb a GDP a hazainál.
tvblog A hét legnézettebb filmjei 2010.03.04 18:22:00
Megint egy nézettségi lista a múlt heti filmekről, mely alapján talán megállapítható, hogy javult a hazai közízlés, véget ért-e a Zs-filmek uralkodása. Vagy mindössze csak ideiglenes rádiócsend miatt ezúttal nem tűntek fel gagyik a radaron. Ízlés kérdése, mindenesetre a lenti…..
Egy nem túl következetes pasas, aki az egyik kezével a simogat, a másikkal meg bunkó és anyagias. Persze az éremnek két oldala van, de már az első parszt sms gyanús lehetett volna. 22 éves nő vagyok, ex 29éves. Az egyik közösségi oldal csajozós-pasizós alkalmazásán keresztül…..
zsákbanfutó 2010.03.04 18:24:32
  Viktoria levelét adjuk közre, amelyben megosztja velünk gondolatait a magyar oktatásról, valamint azt, hogy miért nem kíván a magyar közoktatásban elhelyezkedni. Immár 10 éve tanítok, (sajnos) eddig szerencsém volt külföldi intézményekben kamatoztatni tudásom, így…..
zsákbanfutó 2010.02.28 13:07:41
Olyan, hogy "amerikai iskola", nem létezik. Államonként és kerületenként is nagy eltérések vannak. Akit a federális törvények érdekelnek, látogassa meg a www.ed.gov/-ot. Egyetlen pedagógus korlátozott helyi tapasztalatai alapján nem lehet általánosítani. De ez technikai kérdés. Nem a rendszerszintű pozitívumok (vagy negatívumok), hanem a helyi "jó pédák" gyakorlata a könnyen átvehető és tanulmányozható. Más hagyományok, más pedagógusképzés, más költségvetés (hajjaj!), más társadalmi közbizalom és más oktatáspolitikai prioritások.
Amihez nem kell pénz: a pedagógus nevelői kompetenciáinak fontossága, az empátia, a társadalmi igények figyelembevétele, a helyi innovációs kapacitások elképesztő támogatottsága, a tanítók kreativitása, az egészség- és környezeti nevelés, az eltérő nemzetiségű tanulók együttnevelésének módszertana és ezer más dolog.