Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Darthwolf

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Bakony egyik csúcsába rejtett titkos harcálláspont felelt volna Moszkva, és a NATO ellen az osztrák-olasz fronton harcoló magyar és szovjet alakulatok közötti kommunikációs összekötéséért. Szovjet vasszörnyek a Bakony csúcsán (Fotó: Kizmus Szabolcs/Hadsz)..
A World Series by Renault-versenysorozatot nem kell bemutatni a műértő közönségnek. Az, hogy a néhai spanyol Formula Renault-bajnokság utódjából időközben egy igazi Forma-1-es sztárnevelde lett, már csak a befektetett munka, pénz és a kőkemény bajnokság hírének köszönhető.…..
Darthwolf 2013.09.08 10:26:36
Miután 1973-ban Jackie Stewart a Tyrrell Ford Cosworth-al megszerezte harmadik világbajnoki címét, a csapattárs, Francois Cevert halálos balesete után végleg szögre akasztotta bukósisakját. Ebben az évben a konstruktőri címet ismét Colin Chapman csapata, a Lotus szerezte meg, mivel a…..
Itt van Dartwolf barátunk órája, a Monte wehro Commander. Szerintem szép, robusztus férfi karóra. Mechanikus automata szerkezetű. A többit remélem, hogy Dartwolf elmeséli róla...
Darthwolf 2011.01.16 19:09:07
2010. április óta használom az órát és abszolút meg vagyok elégedve vele. Sokáig gondolkodtam, hogy a fehér-, vagy a fekete számlapos verziót válasszam, végül a fekete mellett döntöttem. Szerintem könnyebben leolvasható, mivel a mutatók is fehérek. Az idő sötétben is könnyedén leolvasható, mivel fluoreszkáló mutatókkal rendelkezik az óra, valamint 3,6,9 és 12 óránál egy-egy fluoreszkáló kis pontot helyeztek el a számlapon. Ahogyan a fotón is látható, négy gomb van elhelyezve az órán (és persze a manuális felhúzást valamint az óra beállítását szolgáló korona), melyek közül három a dátum beállítására szolgál (hónap, nap és a hét napjai), míg a negyedikkel a lünettát lehet forgatni. Ez a bal felső gomb, mely kicsit nagyobb a másik háromnál. Számomra talán ez az óra egyetlen gyenge pontja, ugyanis a bal felső gombról van szó. Talán szerencsésebb lett volna a korona oldalán elhelyezni, mivel így folyamatosan elforog, ha hozzáér a ruházat. Persze ez már csak szőrszálhasogatás, próbáltam valami negatívumot is keresni. Bár meg kell mondjam nincs sok negatív tulajdonsága a Commandernek... Talán ide sorolható még a dátum, amely 00-tól 39-ig van számozva, így hónap elején manuálisan kell tovább léptetni 01-re. Éppen emiatt még nem próbáltam ki, hogy a hónapot is automatikusan állítja-e, de ígérem hamarosan ezt is letesztelem.
Amikor megérkezett az óra, és be akartam állítani a dátumot, elég gyorsan nyomogattam az erre szolgáló jobb felső gombot, amit az óra azzal büntetett, hogy megakadt két szám között és a gombot nem lehetett benyomni. Először megijedtem, hogy mégis igaza volt a "kamudrága bóvliszar" című iromány szerzőjének, azonban egy-két perc elteltével ismét működött a gomb és többé nem is fordult elő ez a hiba. Igaz, azóta óvatosabban is állítom a dátumot. Mindenesetre kilenc hónapnyi használat során ez volt az egyetlen hibajelenség. Ráadásul valószínűleg ez sem az óra hibája volt, hanem az enyém.
Az egyébként is szép óra külsején sokat dob a lyukas számlap, amin át látható a fogaskerekek, rugók és egyéb alkatrészek munkája. Volt, aki azt hitte, hogy bankot raboltam és egy tourbillon órát hordok:) Számomra különösen tetszik, hogy a szép írott betűkkel megformált márkajelzést négy helyen is feltüntették az órán (a számlapon, a csaton, a hátlapon, valamint az automatikus felhúzást biztosító lendkeréken). A márka büszkén hirdeti magát az órán, de nincs is miért szégyenkezniük! Szintén nagyon tetszik a másodpercmutató mozgása. Nem másodpercenként ugrik, hanem folyamatos apró mozdulatokkal halad.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez az óra nem annyira pontos, mint quartz társai, de a napi 3 másodperc késés azt hiszem egy automata óránál bőven elfogadható.
Néhány héttel ezelőtt fedeztem fel, hogy a Graf von Monte Wehro megújult weboldalán is egy ilyen óra köszönti a látogatót. Időről időre megnézem vaterán az éppen futó aukciókat, és ez a típus mindig szerepel a kínálatban. Ezekből én arra következtetek, hogy a márka egyik legsikeresebb típusáról lehet szó. Személyes tapasztalataim alapján azt mondhatom, ez nem a véletlen műve!
Ez a szépség is aszkund barátunk karórája. Valóban szép. A színeket nem számítva olyan, mint amilyen nekem is van. Eleinte én is ilyet szerettem volna magamnak, de amikor licitáltam, ilyen éppen nem volt. Ezeken az órákon nem látszik karcolódás, legalábbis az enyémen nem, pedig…..
Darthwolf 2011.02.01 16:30:15
@aszkund: Rákerestem az említett Breitlingekre és ismerősnek tűntek. Rövid időn belül rájöttem miért: a vaterán láttam hasonló órákat, Jaragar és AKhomme márkanevekkel. Ezek az órák szinte ugyanúgy néznek ki, mint a Breitlingek, míg a Königswerk maximum hasonlít. Nekem viszont éppen ez tetszik, hogy nem majmolja a nagy márkákat a gyár, hanem saját dizájnt alkalmaz:)
(Egyébként a Special Edition nekem jobban tetszik, mint a Montbrillant Olimpus, pedig 300ezerrel olcsóbb. Megint egy jó példa arra, hogy a drágább nem feltétlenül szebb.)
Itt a Monte Wehro Kapstadt, amiről a blog a nevét kapta. Szerintem nagyon szép, egyedi darab. Mechanikus automata karóra. Kitűnő minőségű, szépen varrott bőrszíjjal szerelték. A csatján márkagravírozás van.A kép gyári fotó, de nem adja vissza ennek az órának a szépségét sem,…..
Tavaly januárban rábukkantam egy blogra, ahol egy, a számomra ismeretlen karórát, helyesebben óracsaládot a sárga földig lehúzott a blogger. Néhány fotó is volt mellékelve a bejegyzéshez. Nézegettem, s mivel magam is tag vagyok ott, ahol ezek az órák vásárolhatók, hát…..
Darthwolf 2011.01.09 11:06:40
@Quent1n: Azok a listaárak nyilvánvalóan kamuk, én egy percig sem hittem el. A vaterát pedig lehet szidni érte, de 1Ft-os aukció nincs. Az én órám 12500Ft-ba került (ajándékba kaptam, csak a licitálás volt rám bízva, mivel az ajándékozó nem ért hozzá) és ez az ár a licit utolsó másfél napjában változatlan volt. Ezért nekem nem tűnt fel, hogy csalás lenne. Ettől függetlenül igaza/igazad lehet (ha nem haragszol, szerintem tegeződjünk, mert eddig is így volt mindenki ezen az oldalon). Én nem akarom mentegetni ebből a szempontból az eladót. Ugyanakkor azt hozzá szeretném tenni, hogy aki korrekt üzletet szeretne, az menjen boltba! Vagy mégsem? A már említett Szlava Szozvezgyije (eltekintenék a cirill betűktől, elnézést a fonetikus fordításért) órák például 8000Ft körül elérhetőek vaterán, míg boltban 20 fölött vannak. Ugyanakkor amint írtam, az órás ismerősöm azt mondta, hogy nagyon rossz minőségűek. Graf von Monte Wehrot pedig kerestem égen földön, de egyetlen helyen találtam, bizonyos Fehér Óragaléria nevű honlapon, azonban ott 49900-ért volt egyetlen típus, ráadásul az nem az én stílusom, az ára pedig számomra már elérhetetlen. Ezt követően írtam a márka weboldalán található e-mail címre egy levelet németül (már amennyire általános iskolai német tudásommal az levélnek nevezhető) és egy órán belül választ kaptam a magyarországi forgalmazó elérhetőségével. Vele mindent megbeszélhettem, ami után már nyugodtan licitáltam a vaterán. Egy szó mint száz, sokkal drágábban meg lehet venni ugyanezeket a termékeket. Viszont ha a vaterán megéri 10 és 20000Ft között eladni ezeket az órákat, akkor gondolom néhány ezerért már be lehet szerezni a gyártótól. Ebből a szemszögből számomra nagyobb csaló az említett óragaléria, akik a teszem azt ötezres beszerzési áron nyernek negyvenötezret, mint a kamu licitekkel 12-ről 15-re felvitt árat.
Egyébként ami a kínai dolgot illeti: maga a cég alighanem valóban német lehet, más kérdés, hogy a gyártás Kínában történik. Mint - sajnos - ma már szinte minden esetében. Ebbe a témába nem szeretnék nagyon mélyen belemenni, mivel egy külön blogot is meg lehetne tölteni vele, de nekem volt Trust akkumulátortöltőm, amin Made in China felirat szerepelt, pedig az ugye holland cég. Van McLaren csapatruházati termékem, amin Made in China felirat szerepel, pedig egy angol csapatról van szó. És még sorolhatnám. Ennek ellenére minőségi termékek. Ha ugyanezeket a termékeket Németországban, Angliában, Hollandiában gyártották volna, akkor alighanem kétszer ennyibe kerülnének.
Ha pedig fix 15-ért feltenné az órákat, akkor szerintem sokan elállnának a vásárlástól. Mert hülyék. Mert azt gondolják, hogy akkor ez neki még olcsóbb volt, és ez az óra csakis szar lehet. Persze lenne egy másik réteg, aki örömtüzeket gyújtana az udvarán, amiért ilyen (relatíve) olcsón hozzájutott egy ilyen szép órához. (Használat után pedig rájön, hogy egyben jó órához.) Nem tudok elvonatkoztatni az általam is birtokolt Great Commander típustól, mivel nekem ez tetszett legjobban és ennek az árveréseit figyeltem. Volt olyan példány, amelyik 28-ért kelt el! Innentől kezdve nincs miről beszélni... Ha valaki olyan marha, hogy csak azért is licitál, akkor legyen vele boldog. Kizárt dolog, hogy ez csakis kamu licitekből állt volna.

Egy szó, mint száz: én nem szeretném kétségbe vonni azt amit írtál, de ilyesmi akár valódi aukción is megtörténhet, a netről nem is beszélve. Azonban azt gondolom, hogy ha valakit ki akarnak egyesek tiltani a vateráról, vagy egyéb hasonló oldalakról, akkor tegyék az olyanokkal, akik pocsék árut forgalmaznak jónak hirdetve, ne olyannal, aki lepecsételt garanciajegyet küld, lepecsételt borítékban, adószámmal, címmel ellátva. Az eladóval még hetekig tartottam a kapcsolatot e-mailben és telefonon egyaránt, bármi kérdésem volt az órával kapcsolatban, készségesen segített.
Darthwolf 2011.01.09 23:39:08
Akkor ha jól értem már 4 órád van? Nem semmi! Irigyellek:) Előbb-utóbb én is szeretnék majd egy bőrszíjas órát is, az sok esetben elegánsabb mint a fémszíj. Mondjuk nem mostanában lesz rá pénzem, de az álmodozás nem kerül pénzbe. Más kérdés, hogy nálam a méret sajnos meghatározó, a Commander is épphogy jó a csuklómra, ettől nagyobb tehát kizárva. Talán ha egyszer lesz lehetőségem az újabb óra megvásárlására, akkor megbeszélem Fogarasi Úrral, hogy megnézzem a kínálatot személyesen. A fekete-arany kombináció nagyon szép, a Kapstadt mellett ott van például a Monaco by Night. Ő az egyik kiszemeltem, de 47mm az átmérője korona nélkül, míg a Commander 43...

A gyémántokra nem igazán tudok reagálni, mivel az enyémet nem díszíti ilyesmi, abban viszont igazat adok, hogy a percbeosztás hiánya néha kissé zavaró volt. Ennek ellenére hamar megszoktam és ma már fel sem tűnik. Ami engem megszívatott, az a forgatható lünetta. Mikor megérkezett az óra, kissé megijedtem, hogy rosszul van összerakva, mivel a 12 fölött a 21 volt, nem pedig a 24. Talán ezt az egy dolgot tudnám felróni negatívumként. Ugyanis ezt a bal felső gombbal lehet csavarni, ami viszont kabát viselésekor állandóan elállítódik. Más kérdés, hogy nincs túl sok jelentősége. Így a dolog csak azt eredményezi, hogy folyton babrálhatom az órát, ami vonzza az emberek tekintetét és mosolyt csal az arcomra, ahogy csodálják...
Robusztusnak robusztus, az órás szerint (akivel a szíjából vetettem ki pár szemet) túl vastag. Ez engem valahogy nem zavar. Az első 1-2 napban a súlya volt szokatlan, de imádtam. A leírás szerint 178 gramm, talán ez az egyik legsúlyosabb darab az óracsaládban.
Örülök, hogy ilyen szépen beindult a blog az elmúlt egy hétben, remélem hamarosan részletesen is bemutatod a többi órát is. (Talán én is rászánom magam egy hosszabb írásra a Great Commandert illetően.)
Elkészült a következő makett is, jelen esetben a R30-as. Completed the following models, in the present case, the R30's. You can download this model's print sheets here:  ..