Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jack__Bauer

0 bejegyzést írt és 683 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az RTL+ nevű kábeladójukra készül a Mi a vágyad, more? című műsor amiben április 1-től minden hétköznap este 21:00 órától Gáspár Győző lesz látható. A csatorna szerint kívánságok teljesítésével változtatja meg az emberek életét és kimaxolja a nézők tűrőképességét, ebből az utóbbi sanszosabb. Az…..
Mit mást lehetne erre mondani: hajrá, Kitartó WizzAir utas! Tisztelt Tékozló Homár! Egy érdekes történetet szeretnék Önökkel megosztani, ami szerintem nemcsak velem fordulhatott elő, de én biztos, hogy végig is fogom vinni azt a megoldásig. 2017. februárjában az a gondolatom…..
Jack__Bauer 2018.08.14 22:41:39
@chili wili: a kártya lejárta, cseréje teljesen irreleváns a terhelés/jóváírás szempontjából. Autót béreltem, hitelkártyával. Fél évvel később jött a gyorshajtási bírság. Időközben lejárt a hitelkártya, és kaptam egy újat, más kártyaszámmal, lejárattal (nyilván) és cvv kóddal. Az autókölcsönző röhögve beterhelte a bírságot (+kez.költséget) a hitelkártyához tartozó számlámra anélkül, hogy ismerte volna az új kártyám adatait, vagy a bank bármit is kérdezett volna tőlem.
A mai teszt rendhagyó, lévén egy elektromos rollerről lesz szó. A Segway Ninebot ES1 az ES2 fékezett habzású variánsa, a kvázi összecsukható néproller, amely a nagyobb testvérénél karcsúbb hardveres jellemzőkkel száll harcba. Azért maradt még a cégnek energiája 20-25 km hatótávot belecsempészni a…..
Az van, hogy holnaptól, azaz augusztus 1-jétől az amerikai HBO levetíti az Aranyélet első két évadát. Erre szokás mondani, hogy hoppácsak...
Jack__Bauer 2018.07.31 14:49:09
@szupermodi: mostmár ilyen is van! Hoppácsak és kész! :D
Nem az első Booking.com-os panasz ez oldalunkon, sőt, legutóbb az is kiderült, hogy a online szálláskeresőt "egy holland gazdasági társaság üzemelteti és az oldal igénybevétele során felmerült panaszokkal kapcsolatban is a holland jog az irányadó. A vállalkozás a szálláshelyek közvetítését látja el,…..
Jack__Bauer 2018.07.06 16:16:26
@BnB István: teljesen korrekt meglátások, maximálisan egyetértek.
Oké, szóval eredetileg a karrierváltás témakörében szerettem volna írni. Szerettétek ezt a tavaly szeptemberi írást és bőven lenne mit fejtegetni még a témában, de hát mi történt velem a minap. Szóval én esküszöm erről akartam írni, de akkor megtörtént „Az eset” pünkösdnek hétfőjén, ami mellett nem…..
V. Naszályi Márta Segway-szabály 2018.06.02 17:38:44
  Gyereket gázolt egy segway a Várban – mi következik ebből?..
Jack__Bauer 2018.06.04 13:28:14
@krain: www.belvaros-lipotvaros.hu/_user/tu_dokumentumok/T_80_A%20k%C3%B6z%C3%B6ss%C3%A9gi%20egy%C3%BCtt%C3%A9l%C3%A9s%20alapv%20szab%20RENDELET%20M%C3%93D.pdf

Itt az ominózus rendelet.
Érdekes pontjai:
- az önkori tulajdonában lévő, TÁBLÁVAL JELZETT gyalogutakra és gyalogos övezetekre vonatkozik (tehát NEM a járdákra)
- nemcsak a "segway"-re vonatkozik (ami, ugye valójában egy márkanév, hanem "minden elektromos vagy más gépi meghajtású eszköz", és a példák között van a segway, az elektromos kerékpár, az e-roller, az e-gördeszka, és a hoverboard, valamint a "stb."
- a rendelet alkotói is tudják, hogy ezek bizony a KRESZ szerint nem számítanak járműnek, ezért a megszövegezésben "járművel, valamint..." megoldást alkalmazták
- a hivatkozott járművek, hivatkozott helyeken történő használatáért a bírság 50 000 (azaz ötvenezer) forint lehet
- a zenélő riksáért jár a 150 000-res bünti

A fentiek jogszerűsége erősen kétséges, mivel a KRESZ tartalmát hivatott felülírni, és a már hivatkozott Központi Közlekedési Főfelügyelet állásfoglalás alapján jelenleg Mo-on ezeknek az eszközöknek a használói GYALOGOS-nak minősülnek. Ergó nem lehet(ne) kitiltani őket ezekből az övezetekből egy önkori rendelettel.
Az angolban gyakran emlegetett fogalom a bullying, praktikus magyar megfelelője nem igen van. Mégis mindannyian tudjuk mit jelent, a főként verbális, ézelmi bántalmazásról van szó. Sokat szenvednek ettől a gyerekek az iskolákban, de a felnőttek között is gyakori, kapcsolatokban,…..
Részletfizetést kért, mégis egybe utalta. Befizette, mégis tartozik. Rejtélyekkel és ellntmondásokkal teli történet a Főtáv házatájáról. (Aki nem ismerné: a DHK a Főtáv hátralékkezelője, teljes nevén DHK Hátralékkezelő és Pénzügyi Szolgáltató Zrt.) Kedves Tékozló Homár, 2017.05.17-én éves…..
Jack__Bauer 2018.05.08 14:03:03
@desw: 43 846 Ft NEM egyenlő 21 + 48 325-tel...
Aki robotporszívó vásárlásra vagy nézelődésre adta a fejét, azoknak feltűnhet, hogy a Xiaomi termékei kitűnnek a kínai márkák közül. Bizony drágábban mérik őket, mint amiket a konkurenseknél láthatunk. De vajon mit tudnak? Rengeteg eszközüket próbáltuk már, telefonokat, okos órát, külső…..
Jack__Bauer 2018.02.14 18:47:06
@nezdmitrendelszblog: a Priority Line/EU Express többnyire valóban VÁM és ÁFA mentes, de erre azért garanciát nem vállal a Gearbest...
Kérdés: ... "I have one more question to clarify: with Priority Line EU Express shipping I shouldn't expect any customs/VAT charges, should I?"
Válasz: "Unfortunately, we have no control over these regulations and potential import duties, and cannot predict when tax will occur. To know more about tax in your local country, you can consult with DHL or your local Customs office."

Ha nem hiszed, kérdezd meg tőlük! :)
Azt javasolta, hogy jelezzem az orvosi kamara felé, hogy nem volt hajlandó ellátni gyermekemet, mi több, elküldte őt a rendelőből. Tisztelt Praxis blog!   Nem egészen vagyok tisztában az iskolaorvos jogaival, ezért fordulok önökhöz. Lányomnak, aki jelenleg tizedikes, le kellett…..
Két frissen igazolt, Oscar-díjra jelölt színésszel fejeződik be a House of Cards (Kártyavár): egyelőre csak annyit tudni, hogy A hűtlenből ismert Diane Lane és a Lesz ez még így se! színésze, Greg Kinnear egy testvérpárt alakít majd a sorozat hatodik, utolsó évadában...
Jack__Bauer 2018.02.01 10:50:08
@M3Hellrot: azt vágod, hogy Spacey homár, és férfiakat zaklatott? :DDD
Ezzel együtt, szerintem is külön kellene kezelni az esetleges büntetőügyét a szerepeitől. Stohl Buci is szerepelhetett a bebörtönzése napjáig (meg azóta is, hogy leülte), pedig bepiálva-bekokózva balesetezni se példamutató történet.
1.Bár a hivatalos nyelve Nigériának az angol, a mindennapokban a pidgin angol kerül előtérbe, de emelett több száz nyelv is megtalálható.   2. Ha kocsival utazol és megéheznél, vagy szomjas lennél, vennél egy papucsot vagy szinte akármit, forgalmas helyeken vagy csomópontoknál ezt a kocsiból is…..
Futárszolgálat témakörben a legáltalánosabb panasz az, hogy a futár ígéri, hogy jön, de soha nem érkezik meg. Ennek komplementeresete, amikor jön a futár, csak épp nem szól róla, így a végeredmény pont ugyanaz: csomag és gazdája nem találkozik. Attila esete meglepő módon egy harmadik verzió a…..
Jack__Bauer 2017.12.03 14:33:20
@joska141: ugyanez GLS-sel. Péntek du. futár behazudja, hogy címzett nincs otthon úgy, hogy feleségem egész nap otthon van a gyerekkel. Jön erről az sms, asszony rögtön hívja a GLSt, mire ők felveszik a kapcsolatot a futárral, aki azt válaszolja, hogy majd hétfőn kiviszi. Gondolom ilyen opciót nem jelölhet meg ki nem szállítási okként (ti. "mára túl sok a munka, inkább majd hétfőn")
Úgy néz ki akkorára nőtt a Kevin Spacey körüli botrány, hogy a Netflix inkább leállítja a Kártyavár (House of Cards) utolsó évadának a forgatását, legalábbis ezt állítja a Deadline. A stábnak ma reggel küldtek egy közleményt, amiben közölték, hogy meghatározatlan időre felfüggesztik a gyártást. A…..
Jack__Bauer 2017.10.31 20:32:43
@Nemzeti Dohányos: egyetertek, miert 31 ev utan jon elo ezzel ez a gyoker. Ki a faszt erdekel, hogy Kevin Spacey taperolta 14 eves koraban. Gondolom, ha a nagybatyja taperolta volna, akkor most nem lenne akkora flash metoozni...
Fotó: Paul Morigi / Getty Images Hungary Hétfőn jelentették be, hogy a következő, hatodik évaddal véget ér a House of Cards című sorozat, állítólag teljesen függetlenül attól, hogy Kevin Spacey-ről azt állítják, 1986-ban szexuálisan zaklatott egy fiatalkorút. De, úgy tűnik, a készítők nem szeretnék…..
Jack__Bauer 2017.10.31 20:30:30
@Kirei: valoszinuleg nem ez volt az egyeduli eset. A legjobb vedekezes a tamadas Marton Laszlonak se jott be, mert gyorsan bevadolta meg 8 aldozat. 1 vadlo eseten meg kerdeses, hogy kinek van igaza, de 9 eseten mar megy a suttba az artatlansag velelme.

Mindezzel egyutt pont leszarom, hogy kit taperolt reszegen, a kovetkezo evadot akarom!!!
Az új nemzeti konzultáció kérdéseihez A Magyar Idők (ugyan, ki más?) "megismerte" az összesen hét pontból álló konzultációs ív kérdéseit (bocsánat: pontjait); elolvashatjátok ti is. Az újság(?) az alábbi felvezetőt vélte alkalmasnak ehhez a fontos hírhez: "A korábbi nemzeti konzultációktól eltérően…..
Jack__Bauer 2017.10.07 22:12:10
@élhetetlen: az a gond, hogy ha XY erofeszites nelkul jut lakashoz, akkor ZV, TR, UD, etc. miert eroltesse meg magat, hiszen a kisujjat se kell megmozditania es kapja a kosztot&kvartelyt. A hajlektalanok/koldusok emlekeztetokent szolgalnak a tarsadalom aljan (also, ill. also-kozep osztaly) eloknek, hogy mi var rajuk, ha megunjak a napi 8(+) oranyi robotolast.
Nincs ingyenebed.
Jack__Bauer 2017.10.07 22:15:39
@élhetetlen: arrol nem is beszelve, hogy egy onallo 20m2-es garzon Bp-en min. 60 ezer + rezsi havonta. Erre meg a dolgozok kozul se tellik mindenkinek. Tetszik, nem tetszik igy van - itthon is, nyugaton is. Akinek nem tellik ra, az keresheti a lakotarsakat.
Vau küldött nekünk egy elég bevállalós kis írást, amit ugyan a saját blogjára tett fel először, de aztán felajánlotta népgazdasági hasznosításra, vállalva a kommentelők általi szétszedést is, azzal a felkiáltással, hogy "Nem gond, az interneten mindenki baromi okos :) Legalább kevesebb ilyen balfék…..
Jack__Bauer 2017.09.02 14:50:31
@cukrosleves: elég lesz ott első körben egy Aliexpresses rendelés is. Registered airmail, ha szerencséje van még az ÁFAt is megússza.
Hétfőn este a hetedik évad negyedik epizódjával folytatódott az HBO Trónok harca című sorozata. Posztunkban spoileresen tárgyaljuk a rész cselekményét...
Jack__Bauer 2017.08.08 07:59:57
@Fiona J. Jones: esetleg még az, hogy elárulta, és a hóhér kezére juttata az apját? Vagy, hogy ő szervezte a Bran elleni orgyilkoskísérletet?
Jack__Bauer 2017.08.09 22:57:18
@Firestarter.18: na, mondjuk a férjölő, kissé hibbant nagynéniért pont nem volt kár... :D
A Lentil Design Taipeiben renovált át egy minigarzont, Taipeiben, a tulajdonos egy pár, akik a macskájukkal éldegélnek a gyönyörű és praktikus lakásban. Szinte mindent átalakítottak a lakásban...
Paks II engedélyezési eljárásához készült környezeti hatástanulmány igen nagyvonalúan bánik a konkrétumokkal. Leginkább nélkülözi azokat. Nincsenek benne olyan konkrét adatok, határértékek és jellemzők, ami alapján ténylegesen meg lehetne állapítani, hogy a tervezett atomerőmű milyen hatással lesz a…..
A IX. kerület már nagyon régóta szeretné felújítani a Bakáts teret, és a korábbi tervek között egy mélygarázs is szerepelt. Ezt azonban elvetették, és a 2016-os TÉR_KÖZ pályázaton már másodszor indultak, hogy a tér biciklis és gyalogosbarát átalakításához támogatást…..
Gondoltuk szívesen olvasnád már reggel a heti válogatásunkat, így a reggeli kávé mellett tájékozódhatsz milyen újdonságok, akciók jelentek meg. Álljon itt elsőként a megfizethető árú és egyben korrekt tárhellyel rendelkező memóriakártya. Még az előszóhoz csatolva meg kell említenem, hogy nem…..
Az alábbi cikk kifejezetten a magyar könyvekre lett kihegyezve, de ugyanúgy vonatkozik a külföldi művekre, és nem csak a könyvpiacra érvényes. Szoktál letölteni olyan könyveket ingyen, amikért egyébként fizetni kellene? És megosztani? Tudtad, hogy a feltöltéssel jogsértést követsz el, ami miatt…..