Regisztráció Blogot indítok
Adatok
legeslegujabbkor

0 bejegyzést írt és 4388 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kétmillió magyarnak ennyi jut: élelemre szűk 1,5 euró, ha éppen erős napja van a forintnak. (Már rég volt.) A KSH szerint havonta fejenként 27 100 forintot költöttek átlagosan a magyarok élelmiszerekre és nem alkoholos italokra -- ebből a kereseti statisztikákkal, termékenységi rátákkal, a…..
legeslegujabbkor 2020.12.08 22:40:59
@Reding Roli:
"Remènykedni kell, hogy az ország nèpe valahogy " Háry Jánoskènt " - saját magát kihúzza a slamasztikából..."

Évek óta adakozom különböző szervezeteknek, közben azon gondolkozom, hogy az államnak befizetett adóforintjaim miért nem oda jutnak, amire szánnám őket. (helikopter meg jacht nem szerepelt benne)

Minden utalásnál csak arra tudok gondolni, hogy az állam helyett támogatok olyan civil szervezeteket, akik a választáson erre a kormányra fognak majd szavazni.

Szerinted?
Egyszerűen röhejes és végtelenül undorító, ahogy a kormány bánik az önkormányzatokkal, de főleg Budapesttel. Az elmúlt 10 év során többször volt már szó arról, hogy hogyan tették tönkre a kisebb önkormányzatokat, én magam pedig már többször foglalkoztam azzal, hogy hogyan darálja be a kormány…..
legeslegujabbkor 2020.10.17 21:13:15
Hát akkor idézzünk:
Márki-Zay Péter valójában színtiszta gyűlöletpolitikát folytat: mindig valaki ellen és soha nem valamiért dolgozik, mindig kell egy ellenség, akit támadni, gyűlölni, mocskolni lehet, ezzel tudja elterelni a figyelmet, hogy városvezetőként valójában semmit nem csinál. Aki azonban szelet vet, vihart arat. Lassan beérik a polgármester munkájának a gyümölcse: az erőszak és a megfélemlítés soha nem mételyezte még ennyire a város levegőjét. A gyűlölet sajnos beköltözött a hétköznapokba.Hódmezővásárhely megfeneklett. A polgármester nem képes gazdálkodni, az intézményrendszer az éhhalállal küzd, miközben az önkormányzat számláin több mint 4 milliárd forint van, és még ebben a hónapban további 1,5 milliárd várható. Nem tudom, hogy hozzáértési nehézségei vannak, vagy másra fordítja, de soha nem működött még ilyen rosszul a város. Érdekes, hogy Márki-Zay folyamatosan szidja Lázár és Almási gazdálkodását, pedig akkoriban komoly hitelt törlesztettünk, mégis jutott pénz milliárdos fejlesztésekre és soha nem fordult elő, hogy az intézményben dolgozók ne kapjanak bért. Lehet Orbán Viktorról meg korrupt Fideszről hadoválni vasárnap esténként, lehet a villanyvezetéken ülő varjúra is korrupciót kiáltani, ha az jobbra fordítja a fejét, de ez attól még tény marad. Hódmezővásárhely ma már működésképtelen, a város elindult a lejtőn."

Ti teszitek működésképtelenné.

Az ott lakókkal együtt
A Fidesz szavazói a választókorú népesség egyharmadát teszik ki, ebből csinál parlamenti kétharmadot -- majd Orbán kormányzati rendszerének felépítése és informális hatalma révén abszolút hatalmat -- elsősorban a propaganda, a választási rendszer, a választások napján történő legális, féllegális és…..
legeslegujabbkor 2020.10.31 23:23:01
@cvsvrs: "felőlem megbukhat a fidesz. csak nem látom azt, hogy az ellenzék képes lenne a kormányzásra. ha a fideszben egyszemélyi vezetés van, akkor mit mondtok a dk-ra? ott van a momentumban. fegyőr (brüsszelben parádézik két hölgyike), a másodvonalban errefelé van egy kövérkés (aki alelnök vagy elnökségi tag) és egy sünihajú. azok aligha tudnák elvezetni a várost. "

Most tényleg Orbán kinézetével veted össze az ellenzéki jelölteket?
Ki nem szarja le, hogy valaki hogy néz ki, ha van egy olyan programja, hogy visszahozza a szabad választást, és a hatalmat ellenőrző fékeket és ellensúlyokat.
Hazánk államformája bár hivatalosan demokrácia, azonban egyre kevesebb jel utal arra, hogy ezt a mindenkori hatalom tudomásul veszi. Kicsit az az ember érzése, hogy ebből a fogalomból úgy próbál csúfot űzni, ahogy csak tud...
legeslegujabbkor 2020.10.31 23:31:36
@MAXVAL birсaman közíró:
Mi eleve nem is akarunk modern liberális demokráciát, de tény: sajnos modern liberális demokrácia van Mo-on.
Az pedig abszurd, hogy a Fidesz ne kampányolhasson, ne nyerhessen, mert ez a nyilasliberális Jakabnak nem tetszik.
S persze az is abszurd, hogy egy fideszes újságíró ne mondhassa meg a véleményét. Nem akarunk olyan sajtószabadságot, melyben a libbantak bárkit szaabadon szidhatnak, viszont ő ellenük minden kritika tilos."

Akkor én is szabadon elmondhatom a véleményemet.
Nem büntetnek meg, ha dudálok az atómmal, nem büntetnek meg, ha Klubrádiót akarok hallgatni, nem büntetnek meg, ha a parlamentben felszólalok, nem büntetnek meg, ha tüntetek
 1993. szeptember 30-án B. Györgyi a fürdőkádjukban vízbe fojtotta 11 éves, halálos beteg kislányát. A gyerek az autoimmun betegség legsúlyosabb formájában szenvedett. A szobában a felnőtt fia várta, akinek bevallotta: halálba segítette Andikát. Majd jelentkezett a rendőrségen. Első fokon két év…..
legeslegujabbkor 2020.10.31 23:15:49
Néha ellehet kapni megválasztottaktól olyan nyilatkozatot,hogy gyakorlatilag vissza kell olvasnod,hogy komolyan jl értetted-e az egészet. És valóban, miután rájössz arra, hogy továbbra is jól tudsz olvasni és a felfogásoddal sincsen semmi baj. Szó szerint: Itt kell élned, hogy el tudd hinni!..
legeslegujabbkor 2020.10.23 23:56:39
@MAXVAL birсaman közíró:
"Keresztény orvos nem csinál abortuszt, pont."

Lányod megerőszakolójával legurítasz néhány sört a szülinapján?
legeslegujabbkor 2020.10.23 23:58:34
@MAXVAL birсaman közíró:
"Kisebb rossz a történelem részévé válni, mint haladni együtt a korral, tapsolva az ateizmusnak, a sátánizmusnak."

Te is látod Russel teáskannáját?
Mindjárt mondok szerintem releváns érveket, de előtte az írás apropója. Olvasom a Pálinkás József új pártjával és az ő ambícióival kapcsolatos (a baloldalhoz sorolt szerzőktől származó), többnyire lesújtó véleményeket. Megkülönböztetve egymástól a Szerencsen náci jelöltet indító balos pártokat és…..
1902. A Bukovina területén élő kilenc etnikai csoport saját viseletében. Felső sor: hegyvidéki ruszin (hucul), magyar, cigány. Középső sor: orosz-lipován, zsidó, lengyel, német. Alsó sor: román, ukrán..
Az emberek jelentősen nagy csoportja nem kedveli az öntudatos, színes, dobpergős, nyílt homoszexualitást (köztük jelentős részben olyanok, akik maguk is homoszexuálisok, de 1. nem stílusuk a magamutogatás, 2. valami okból nem akarnak előjönni a homoszexualitásukkal, pl. mert félnek a…..
Az előző posztom kapcsán kibontakozott egy vita a FB-okon, aminek volt egy mozzanata -- a tolerancia és az elfogadás konfliktusa --, amitől írnék most még egy kicsit. Néhány évvel ezelőttig a liberális hozzáállás dominálta a hazai nyugatias diskurzusokat a más véleményekkel és identitásokkal…..
legeslegujabbkor 2020.10.11 20:26:57
@HaFr:
"Ehhez hozzátartozik (bár problematikus), hogyha én bolttulajdonos vagyok, ne kelljen tortát sütnüm homoszexuálisoknak vagy zsidóknak, ha nem akarok. "

Azt hiszem ezt a kérdést megoldottuk

Ha az életednek köze van másokéhoz, akkor MINDENKINEK tortát kell sütnöd
Tegnapi hír, hogy az EU német vezetéssel dobta a jogállami klauzúrát a következő költségvetés feltételrendszerének kialakításából, és bár van erre hihető magyarázat, a mai német lapok egyértelmű ítélete szerint Orbán (ismét) legyőzte Merkelt. Az ember csak csodálkozik, hogyan lehet ez..., de ebbe…..
legeslegujabbkor 2020.10.03 22:07:30
@cvsvrs:
"ha orbán kormány megbukna és a fidesz kártyavárként összeomlana a kérdés megint csak az, hogy ki maradjon. a dk vagy a momentum. mert ezek is tagadják egymást. csak ezek mellette tagadják orbánt. és ha a dk lenne az ország vezető pártja, akkor a kérdés az lenne, hogy gyurcsány, vagy gyurcsányné."

A rendszerváltáskor sem kérdeztük, hogy mi lesz az egypártrendszer lebontása után, hanem örültünk, hogy sok párt között lehetett választani. Elfogadtuk, hogy nem gondolkodunk ugyanúgy, de mindenki megtalálhatja azt a pártot, amelyiket támogatni tudja.

Ezt a pluralizmust számolta fel a fidesz
Éppen olvasok egy Farkas Katalinnal készült interjút -- az apropó, hogy az elmefilozófust az európai Analitikus Filozófiai Társaság legújabban az elnökének választotta, de ettől eltekintve is Betegh Gábor és két-három másik filozófus mellett a hazai filozófiai középgeneráció legjelesebbje --,…..
1000 leütés Falkaország ellen 2020.09.25 08:52:23
Mivel a politikai publicisztikák Magyarországon -- a személy hatása okán -- nem véletlenül kezdődnek rendesen a miniszterelnökünk nevével, nem gyötröm azzal, hogy most másképp legyen. Orbán Viktor rezsimének tartósságát az biztosítaná a név viselőjének életén túl, ha sikerülne -- amire törekszik --…..
legeslegujabbkor 2020.09.25 21:18:54
@pátyi: "A természeti törvények Isten nélkül a fából vaskarika esete. Ha nincs egy magasabbrendű, ember felett álló hatalom, értelem akkor nincs természeti törvény sem, mivel az ember azt mindíg elferdíti, megmagyarázza a saját érdekei, téveszméi szerint. Ezt teszi ma a progresszió."

Én úgy mondanám az emberi együttélés alapvető normái. Ne öljük meg egymást egy falat kenyérért sem egy talpalatnyi földért. A háborúk megakadályozásáért egyesültek nemzetek, kimondva, hogy vitáikat tárgyalóasztal mellett oldják meg.
Aki az egyezségeket felrúgja, azt kizárják ebből a közösségből. Nincs többé szolidaritás
„Mi, ezt sokszor kijelentettük már, de a nemzeti oldal – ha tetszik – ellenzékben van”  -- mondja a fideszes jogász, ifj. Lomnici Zoltán tíz évnyi kormányzati erőszak után. Bár 2010-ben rendszerváltás történt, „ahhoz évtizedeknek kell eltennie, hogy valamiféle elitcsere legyen”, jelezte ifj.…..
  3,9 százalékosra nőtt a magyar infláció júliusban, ez a legmagasabb mutató az egész Európai Unióban – közölte a héten az Eurostat. Az EU-ban mindössze 0,9 százalékos volt az áremelkedés. Tegyük hozzá ehhez, hogy magyar inflációs adatokat a NER függeléke, a KSH szállítja, ezért a magyar adatok…..
legeslegujabbkor 2020.08.24 22:19:41
@cvsvrs:
"a feltétel nélküli alapjövedelem egy pénzpiaci termék. azt a balliberális elképzelés szerint a pénzintézetek folyósítank egy bankkártyára az államadósság terhére. és az közintézmények piacosítását végső soron az állam intézményrendszerének felszámolását célozza. az új baloldaliság (ami kulturálisan marxista) az extrém liberalizmus (ami gazdaságilag antimarxista) nincs ellentmondásban. a szocik eladósítanak. a libek eladnak. konzik asszisztálnak. és ebben a világképben az új modern konzervatizmus kiüresedik. kap mindenki a banktól egy szociális kártyát."

Ezt arra találták ki, hogy a többféle állami támogatást kiváltsa egy kvázi fizetés, amiből a szegények megélhetnek, és nem állami alamizsnára szorulnak
     "Miután a válasz ismét csak konok fogadkozás volt, hogy csütörtökön lesz, mert az Országgyűlés kétharmados többséggel megszavazza, Rosenberg úr körülnézett övéi során. A tekintetével először azt kérdezte, hogy jó helyen járnak-e, ez volna-e a régi, kedves Judapest, majd azt, hogy „mi az az…..
legeslegujabbkor 2020.08.24 22:05:02
@ärdulönsamidag:
"nos elvileg lehet győzni választáson a FideSS ellen. Technikailag nem..."

Le lehet győzni, csak a politikusoknak képzettnek kell lenniük, nem demagógiából.

Én azt hinném, hogy általános jólétet kell igérni, de a valóság az, hogy 10.000 forintot kell újságban megjelentett fotóval mosolyogva átadni, hogy minden válaszrtó érezze, hogy vele törődve van.
Ennyi az egész
Állampolgársága: magyar. Identitása? Magyar is. De a műveltsége révén kötődik az angolokhoz, családja révén a Habsburg-házhoz, vállalkozásai révén Németországhoz. Kedvenc országa, ahol a legszívesebben lakna: Kanada (Québec). Kedvenc költészete a magyar. A nyelv, melyen a legszívesebben beszél, a…..
legeslegujabbkor 2020.08.23 22:57:48
@Főnix Oszlár Gazdag:
"EGYETLEN elnyomó politikai rendszer nem tud túlélni évtizedekig. Ez meg főleg nem lesz rá képes, mert taszítja a tehetségeket, mint a vidéki bakaképző Elon Muskot. Éppenséggel óriási lehetőség rejlik a Fidesz bukásában. Az oligarchák meg majd gyorsan betagozódnak a következő politikai rendszerbe. Az állam pénze és hatalma nélkül ugyanis nem versenyképesek."

Az a rendszer, amelyik nem fogadja el, hogy az emberek fele konzervatív a másik fele meg liberális demokrata, és ezt együtt kell működtetni adott időben és országban, az előbb-utóbb megbukik
Örülünk, Vincent? 1975 vs. 2020 2020.08.22 13:33:29
       Pattognak itt a kedves kommentelők, hogy miért fogadta el a Szemerédi a díjat Orbán Viktortól, hiszen azzal csak fényezi a rezsimet. Bayer keménykedik, hogy 1975-ben Székely Gábor mondott valami  beszédet az MSZMP XI. kongresszusán. Az a Székely Gábor, aki egy teljesen random nyolcvanas…..
       A hiánypótló Puskás Ferenc-musical kapcsán jutott eszembe, hogy milyen közel volt Puskás Öcsi ahhoz, hogy játsszon a magyar válogatott ellen 1962-ben a chilei világbajnokságon.      Az első meccset a spanyol válogatott elveszítette a későbbi ezüstérmes csehszlovákok ellen 1:0-re, aztán…..
Nem szeretnék túl sok kommentet hozzáfűzni ehhez a bejegyzéshez, beszéljen helyettem az MTI és a NER "újságírói", akik CTRL+C és CTRL+V használatával "szerkesztik" az újságjaikat. 2015.10.30 - MTI Pénteken átadták a 68. számú főút nagyatádi elkerülő szakaszát. Link, de még ezer másik lehetne,…..
Kis túlzással azt állíthatjuk, hogy az Indexet azért ejtette foglyul az Orbán-rezsim, mert a saját kommunikációs gépezete csődöt mondott. Ha ugyanis a KESMA (Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány) beváltotta volna a hozzá fűzött reményeket, nem kellett volna elfoglalnia a kormánynak azt az…..
legeslegujabbkor 2020.07.26 21:58:35
@Csaba Szikora:
Egyrészt már nem olvasok Indexet.
Másrészt Orbánt én fizetem, ha bocsánatkérésről van szó, azt ő tegye meg, hogy az adóforintjaimat a hülye stadionjaira fordítja és nem olyan dolgokra, amitől Magyarország élhetőbb lesz SZÁMUNKRA
     "Az új igazgatósági tag, Sztankóczy András a baloldal vezető propagandistája."    Ezt bírta leírni ma az Origo. Amit aztán azonnal átvett a Mandiner, nem szemlézte, pártutasítást nem szemlézünk, hanem állunk mereven, mint Roziban a Radnóti Ákos. A kedves Olvasó sajnos nem tudja, hogy kicsoda…..