Regisztráció Blogot indítok
Adatok
qtyqruty

0 bejegyzést írt és 166 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bútorvásárlási herce-hurca számtalan wtf elemmel tűzdelve, amik a nekünk csatold doksik (írásbeli panasz a lent részletezett feltételekkel, szállítólevél a kiszállításról, fotókkal dokumentált átvételi elsimervény a visszaszállításról) alapján mind igazak. Egyrészt az…..
qtyqruty 2014.09.03 09:24:49
Gábornak iszonyatos mázlija volt, hogy miután elhajtották a gyártói garanciájával az A4team szevizéből egy exmunkatársukba futott bele. Egy telefonnal kiderült, honnan származik a meghibásodott eszköz, és a nagyker szó nélkül intézte a cserét: Mivel olvastam az oldalukon…..
qtyqruty 2013.11.15 15:43:18
@Art.No.88/36 PP: kb. olyasmitmint ez "nem kötelesek foglalkozni az általam meghibásodott alaplappal".
A tegnapi joghurtügyi bejegyzésre érkezett a Danone reakciója. Szerintük a vásárlók pontos tájékoztatása érdekében került rá a felirat: Érdeklődéssel olvastuk az Activiával foglalkozó írását. Ahogyan a bejegyzésében Ön azt pontosan említette, az új Activia Stevia…..
qtyqruty 2013.08.09 11:43:19
@Ati Snatch: 30%-kal több az IQ-m annál a embernél, mint akinek kevesebb 23%-kal. Így pontosabb. :)
qtyqruty 2013.08.09 11:51:41
@Ati Snatch: Ha A 30%-al több, mint B, akkor B 23%-al kisebb, mint A. :)
Bár az Ikea üzletein kívül nem kaphatók a termékeik, Ákosnak mégsem cserélték az egy hónap alatt elpusztult evőeszközeit, amikor számla nélkül próbálkozott. Áfás számlával más lett volna a helyzet, bár ügyvéd ott is hasznos. Csatoltam egy képet az egy hónapja (!!)…..
qtyqruty 2013.07.30 12:27:27
@amsz: Ennyi!...
Péter a hitelkeretéből kötött le 60 ezer forintot az FHB nyereménybetétjével, aztán meglepődött, hogy a szóbeli tájékoztatás ellenére ez a mégis pénzbe kerül: Új banki fortélyra hívnám fel az ügyfelek figyelmét. Nyereménybetét szerződést kötöttem. A folyószámla…..
Slam úgy gondolta, hogy az Apple hivatalos online boltja garanciát jelent a garanciára. Ebben igaza is volt, cserébe az összes létező adminisztrációs hibát végigszenvedte, miközben a telefonjait cserélgette: Sokan abban a hitben vannak, hogy az eredeti Apple Online Store-ból…..
Naiv lakos inkább a dugulásra szavaz, semminthogy minden éjjel hajnali 5-ig a csatornatisztítástól rezonáló ablakokat bűvölje: Tisztelt Fővárosi Csatornázási művek! Talán meglepődnek, hogy ennyire későn írok önöknek (jelen sorok gépelésekor 23:37 van, szombat éjjel), de…..
Tegnap az emberek ledöbbenve figyelték, ahogy az FKF emberei reggel 8-ig hagyták, hogy mindent eltorlaszoljon a hó, ma pedig döbbenten tapasztalják, hogy az elkotort hó miatt nem tudnak kimenni a lakásból. Most akkor melyik legyen? A történet meglepő módon nem a hétfői havazáshoz,…..
László nem egészen érti, kit szopott le az Apple, hogy kizárólag nekik nem kell cserélniük a hibásan eladott termékeiket. A Vodafone-nál rádumálták egy iPhone 5-re, aminek nem működött a wifije. Másnap visszavitte, de nem voltak hajlandók kicserélni, azt bírták neki mondani,…..
qtyqruty 2012.10.05 15:38:20
@Paco155: Úgy volt kirakva a polcra az iphone, hogy előtte volt egy kurva nagy tábla, hogy nem műxik rajta a wifi? Mert ha igen, akkor ismert a hibája.
Akkor is ismert a hibája, ha minden hirdetésben benne áll, hogy "van rajta wifi, de nem működik".
Ha kifizetés előtt kapsz egy órát a nyomogatására (simogatására) akkor pedig felismerhető a hibája. Gondolom, hogy erre sem volt alkalom...
Tehát egyszerűen selejt, amit nem selejtként adtak el. Arra pedig van 72 órás csere.
qtyqruty 2012.10.05 15:50:43
@VeszettTraktorosMüezzin: Nem törölték el. Amire Te gondolsz az a "nemtetszikvisszahoztam" csere, de azt vagy 8 éve törölték el (de lehet, hogy még régebben, hadd ne keressem ki megint). A hibás terméket továbbra is cserélni kell.
qtyqruty 2012.10.05 16:43:18
@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: Azért kerül olyan sokba, mert így kifizetsz rögtön 3 darabot belőle. Ha kétszer cserélik, akkor eladtak a vasból 3 darabot árába, tehát nincs bukta a gyártónak. Ha egyszer cserélik, akkor eladtak 2 darabot jó haszonnal. Ha nem kell cserélni garanciaidőn belül, akkor pedig eladtak egy készüléket háromszoros áron.
Nem valószínű, hogy átcímkézés történt, mert az nem lenne túl gazdaságos. Aki tudja a megfejtést, kommentelje bátran. Tesco-ban vásároltam egy fasza Globus majonézt. Nagyon finom, csak meglepődtem, amikor jobban megnéztem a cimkét rajta, ugyanis alatta egy Hellman's cimke…..
Mónika újabb érdekes információkkal szolgál a fél éve megismert talányos belépőjű Dinoszaurusz Liveactnek. Ők ugyanis befizettek 60 perc hardcore akcióra, amiből azonban 20 perc hüllőkkel fotózkodással telt el. Dunaföldváron a mai napon megtartott hüllőshow (vagy inkább…..
Annyi év után végre újabb naiv boltos poszt következik! Merthogy léteznek olyanok is, akik elsősorban nem vásárolni mennek be egy üzletbe. Magdolnát egy gyógyszertárban húzták le majdnem 20 ezer forinttal: Én egy patikában dolgozom, vett valamit 1485 Ft-ért 20 ezressel akart…..
qtyqruty 2012.08.16 13:24:49
@hbe: a 20000-es bankjegyek pedig amint lehet mennek a páncélba/bankba. Az a lényeg, hogy annak a kasszában haszna nincs, visszaadni úgysem lehet vele.
Naiv ügyfél csak egy pilótát látott Bulgáriába menet meg vissza a Wizzair repülőgépén, úgyhogy megkérdezte a Nemzeti Közlekedési Hatóságot, hogy ez így okés-e. Ott azt válaszolták, h a Wizzair dokumentumokkal igazolta, hogy 2 pilóta volt, úgyhogy nem foglalkoznak ezzel…..
qtyqruty 2012.08.14 16:42:11
@Bakter: A posztoló gyógyszerének járt le a szavatossága.
qtyqruty 2012.08.14 16:53:51
@Harlequin: bőcsész esetleg közgazdász. Más nem lehet...
Valószínűleg évtizedekig eláll, de azért legközelebb érdemes megnézni a címkék vásárlás előtt: Anyám ma volt vásárolni az Allee Sparban, vett egy csomag sörperecet (sört is hozott... :D ), amiről itthon kiderült, hogy már több mint fél éve lejárt a szavatossága. Jó,…..
Folytatódik a BKV-BKK kutyakomédiája. Miközben arra nincs ember/pénz, hogy a meglévő buszokat karbantartsák, hajókáznak és színezgetnek. Az utasok pedig rendületlenül tolják a trolikat. Itt az idő, hogy Tarlós rendkívüli vészhelyzetet hirdessen, hogy legalább ne az utasoknak…..
qtyqruty 2012.08.10 11:01:02
Naiv ügyfél belefutott az egyik legklasszikusabb számítástechnikai malőrbe, amikor a neki berendelt egyelten termék hibás, ezért aztán cserélni se tudják: Úgy döntöttem beszerzek egy tintasugaras nyomtatót. Választásom a HP Photosmart 5510-re esett, nem utolsó sorban azért,…..
qtyqruty 2012.08.03 15:40:25
@FDToth: "17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről"
Bemenek a bótba, oszt megveszem, akkor nem távollévők között jött létre az üzlet.
qtyqruty 2012.08.03 16:04:32
@FDToth: Egyértelmű, hogy rossz (más szempontból is), de akár honnan nézem, a kereskedőnek vissza kellett volna vásárolnia a roncsot.
qtyqruty 2012.08.03 16:34:34
@FDToth: Sajnos azt sem tudják a kiskereskedők, hogy a meghibásodás miatt, 72 órán belül visszavásárolt roncs árát nem nekik kell benyelni, hanem visszafelé ők is tudják érvényesíteni egészen a gyártóig/importőrig (feltéve, hogy nem garanciamegváltással szerzik be az árut).
Cseréltem én már úgy készüléket, hogy az ügyfél is egy drágább eszközt kapott, én is plusz nyereséggel jöttem ki a cseréből és még a gyártónak is lett egy hűséges vásárlója, aki már 15 éve nem hajlandó mást venni.
A legegyszerűbb adatgyűjtős trükknek dőlt be naiv álláskereső, aki 1000 forintot utalt egy fickónak, aki ezért cserébe beírta a nevét egy füzetbe legjobb esetben, egyéb munkaközvetítés nem történt. A hirdetések a workwaykft@gmail.com címről érkeztek, de az Álláskereső bolg…..
qtyqruty 2012.07.30 11:49:24
@atpijkamo: a LAFO az lakossági folyószámla, a LAFI az pedig a junior számlacsomag.
qtyqruty 2012.07.30 13:42:57
@jurisics: A junior számla az LAJU, a Junior számlacsomag az LAFI, a netes az LANE.
Egyébként lényegtelen, a poszt toló hülye és még büszke is rá, különben nem dicsekedne az esettel.
Naiv ügyfél nem elég, hogy beleszaladt a már első olvasásra eleve igen kétséges hatásúnak látszó ultrahangos zsíroldásba, de ráadásul sikerült ezt kuponnal tennie. Mint az lenni szokott az Elvira BioKozmetika kicsit túlvállalta magát, ezért csak másfél hónap múlva lett volna…..
qtyqruty 2012.07.25 11:48:13
@Willie: Én is csak kavitációs zsírbontásról hallottam eddig.
Szerintem előbb egy szemvizsgálatra kéne kupont vennie az asszonykának vagy olvasás tanfolyamra...
Naiv ügyfél úgy gondolta, kitrükközi a romaingdíjakat egy bennszülött horvátországi mobilnettel. Nem sikerült: Ha nyár, akkor Horvátország, ahol persze internetezni is szeretne az ember. Kapható náluk egy remek(nek kinéző) csomag: a Vipme Internet: adnak 199 kunáért egy USB…..
qtyqruty 2012.06.28 13:44:59
@atpijkamo: Az, hogy előbb vásárolt, azután nézte meg, hogy mit.
Sanyi felfedezte, hogy miért nem adnak vissza a jegyautomaták. A klasszikus ATM-eldugaszolós trükk itt is beválik, az eltorlaszolt pénzkiadó ajtó mögött természetesen ott volt a visszajáró. A történet fénypontja, amikor naiv ügyfél bejelentette az esetet a…..
qtyqruty 2012.06.13 08:52:20
@Dagda: "bedobtam az aprót", tehát nem bedobálta (arról nem beszélve, hogy az apró általában vaspénzt jelent), "kidobta a jegyet", tehát nem jegyeket.
Naiv ügyfél fél évig keringett a Vodafone Kredit csomagja körül, míg végre sokadik egyeztetés után aláírta a határozatlan idejű szerződést. Amiről természetesen kiderült, hogy 2 év tarifahűségget írt alá: 2012.05.20-án a pécsi Árkád Vodafone márkaképviseletében…..
qtyqruty 2012.05.24 12:21:29
@Dr. Kix: nemnemnem
Naiv ügyfeleink eheti jelentései alapján töredékére rövidült a T-Home ügyfélszolgálati rendszerén belül a türelmi idő késedelmes fizetésre. A kikapcsolás ára 4000 forint, ezt már mindenféle figyelmeztetés nélkül akár 12 naptári napon belül képesek meglépni. Akit viszont…..
qtyqruty 2012.04.19 12:52:49
Übernaiv ügyfél boldogan vitte a haza és bontotta fel a saját talpán megállni képtelenre felpuffadt narancsleveket a Sparból. Aztán persze tényleg nem új dizájnról volt szó: az egyik doboz az arcába robbant, a másik csak a falra. Az üzletben visszaadták a levek árát, viszont a…..
A robotok nemsokára kénytelenek lesznek átvenni a követelésbehajtás funkcióját is a nem túl hatékony emberektől. Hába értesítik a rég felmondott ügyfeleket egyszer már sztornózott hibás számlákról, ha azok potom 35 km-es utazásokkal, mindenféle szedett-vedett papírokkal…..
qtyqruty 2012.01.25 14:37:36
@juhaszvik: Próbáld meg felmondani a szolgáltatást. Rögtön elő fog kerülni a felvétel. :)
Sajnos az az igazság, hogy akármilyen felületen is találkozon két humanoid, a csalás esélye mindkét oldalon alapból 50%. Ezért aztán az ember kénytelen óvatosan és körültekintően eljárni olyankor, ha például nem látja a másik embert. Ez naiv ügyfélnek nem sikerült. Az…..