Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Újlaki

0 bejegyzést írt és 117 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ez egy tesztoldal, az eredeti írás itt található https://kkbk.blog.hu/2009/06/08/spiro_gyorgy_jonnek_a_melymagyarok_1   Kossuth-díjas magyar író, költő, irodalomtörténész és műfordító. Aki többet akar tudni, az majd megnézni a wikipédián. A már unalomig ismételt Spiró-vers (és aztán annak erősen…..
A mai ún. baloldali pártok egyetlen értéke -- az ellenzéki szavazók körében kialakuló konszenzus szerint (!), mások szerint nyilván még ennyi sem -- az, hogy megakadályozhatnák Orbán hatalmon maradását. Azt, hogy erre képtelenek, egyre több ellenzéki ingerülten vagy letargiával…..
Újlaki 2014.05.09 12:49:15
@Laciii: Kedves druszám, biztos, hogy két rossz helyett a biztosan még sokkal rosszabb harmadikat kell választani?
   - Mondd csak, mit lopott a dédapád? És miért csukták le a dédnagymamádat? - Az enyémet? Ne hülyéskedj, tisztes polgári családból származom... - Neked biztos így mesélték, de írd csak be a családnevedet ide! Az Arcanum honlapján elérhető Fogolytörzskönyv adatbázis a…..
A következő posztban olyan repülőgépekről lesz szó, amelyek a vietnami háborúban lettek bevetve, olyan feladatkörben, amire a gyors, modern sugárhajtású repülőgépek nem voltak alkalmasak. A megemlített típusok közül néhány kifejezetten civil használatra volt tervezve, mégis…..
XIV. Lajos zavartan toporgott a mozgólépcső előtt, kissé feltartva a szembeforgalmat. Mert hogy ő még ilyen lépcsőt nem látott. Állnak az emberek, és mégis jönnek! Lóvontatás nélkül! Lajos nem volt kétségbeesettlen, hiszen az egyik pillanatban még az 1600-as években fogadtatja…..
Vastagbőr Martonyi gratulált 2012.06.21 12:01:00
"Martonyi János elismerően szólt az egyiptomi demokratikus átalakulás eddigi eredményeiről, és gratulált az első szabad elnökválasztás sikeres lebonyolításához, amely megfogalmazása szerint fontos mérföldkőnek számít - olvasható a közleményben. A magyar külügyminiszter…..
Újlaki 2012.06.21 23:15:09
@sárkányfő: Fejétől bűzlik a hal.
Három szerencsétlen idióta könyvet írt arról, hogy Orbán Viktort amerikai alapítványok és az EU intézményei meg akarták buktatni.  A könyv megírásának ötletét az adta, hogy túl sok az arra utaló ok-okozati összefüggés, hogy Magyarország és Orbán Viktor ellen…..
Kedves bloggerek, hibátlanul fésült tudós, horpadt mellű, testnevelésből felmentett értelmiségi, iskolázatlan, szellemi, lelki „magasabb rendűek”,  mértékadók, és kedves vért és szenzációt akaró tömeg, a pszichózis, a kivégzést kísérő néma sokaság, a…..
Újlaki 2012.04.07 20:54:36
@Dr. dr.venszivar: Gondolom, Széplaki őse szép helyen lakott, az enyém meg új helyen.

Újlaki Miklós - Hunyadi Jánossal együtt - erdélyi vajda, később Mátyás király Bosznia királyává tette őt.
Imádja Orbán Viktort, és közben azt gondolja, hogy jobb lenne, ha Európa visszavenne, hiszen itt arcoskodnak nekünk, miközben náluk verik a négereket? Ha azt hallja, "külföldi", rögtön az jut eszébe, hogy "holdudvar, szoknya, kettős mérce"? Önnek sosem…..
Újlaki 2012.02.14 20:51:26
@Hohó60: Kedves Hohó, ha mész az autópályán, és egyvalaki jön a forgalommal szemben, akkor az nyilván hülye ámokfutó. Ha többen is jönnek, az már gyanús; de ha mindenki szembe jön, akkor el kell gondolkodni, ki a hülye, ki az ámokfutó, és egy óvatlan pillanatban megfordulni. A jó irányba.
Lehet egyetlen paraszttól mattot kapni? Gólvonalról léc fölé bombázni? A cél helyett a box utcába finiselni? Lehet egy olyan pártnak, amelyik „Lehet Más a Politika” néven került bejegyzésre, nekifutásból tökön rúgni saját magát ÉS a választóit, és „Elvben…..
Újlaki 2012.02.01 23:12:10
@fq: Azt mondják, bolond likból bolond szél fú. Most magadat sikerült meggyőznöd?

Nem volt demokrácia. Azok nem voltak demokraták.

Akkor most demokrácia van, mert húsz évvel ezelőtt a FIDESZ még demokrata volt, vagy legalábbis annak látszott?

Ez egy másik FIDESZ. A többit ki tudod sakkozni?

Ami most készül, az félig a Rákosi-rendszer, félig a Kádár-rendszer. Na jó, belereszelve egy kis Horthy.
Újlaki 2012.02.02 18:04:40
@fq: Nekem nincs pártom. Miért próbálod a saját véleményedet másra erőltetni?

Nem az a lényeg, hogy melyik párt kormányoz, hanem csak az, hogy jól csinálják-e. Itt msot mindent beáldoztak a hatalom megszerzésébe és megtartásába, ez a baj. Mindegy, hogy hogyan nevezik amgukat, és mit csiánltak azelőtt.

Most pontosan ugyanabban a helyzetben vagyunk, mint amikor azok, akik akkor "demokratáknak" nevezték magukat, elkezdték szűkíteni, visszavenni a demokráciát. Ezek is, még, a nevükben demokratáknak mondják magukat. De ha neked demokrácia az, ahol rád erőltetnek egy minden szempontból rossz alkotmányt, a hibás adórendszer miatt a legrosszabbul élől még rosszabbul élnek, ahol nem lehet majd leváltani a "demokratáinkat", mert még 32 százalékos szavazataránnyal is többségük lesz, akkor legyen neked jó.
Korábban más világ volt. A kormány hozott egy döntést - különadóakat vetett ki, elvette a manyup pénzeket, durván átszabta a korkedvezményes és rokkant nyugdíjakat - katonás rövidséggel indokolt, aztán már ment is tovább. Küldetése volt: két évtized tespedtségéből…..
Kedves barátaim, az országgyűlés ma elfogadta Magyarország új Alaptörvényét. Erről a történelmi jelentőségű napról a blogban is meg kell emlékeznünk. Először az előzményekről. A választásokat követően az új, nemzeti többségű parlament úgy döntött, tiszteletben…..
Újlaki 2012.01.18 00:54:49
@Theodoro: Nem hülyék az emberek, de ez a blog annyira jól van megcsinálva, hogy először tényleg azt hiszed, hogy a szerző komolyan gondolja. Aztán kezdesz csak gyanút fogni, hogy ennyire hülye nem lehet senki.

Igazad van, tévedek: lehet ilyen hülye.
Hétfő kora este olyat láthatott a hazai műértő közönség, ami utoljára a Gyurcsány kormány végnapjaiban fordult elő: 317,72 forintot kellett fizetni egy euróért. Illetve nem egészen, mert ilyet még akkor sem láttunk. A kormány gyorsnaszádja unortodox módon búvárharanggá…..
A Hatodik Elem Szélvész 2011.11.11 00:00:00
A hazai szélerőművek tragikomédiájaPár napja új szerkesztőtársunk megajándékozott minket egy érdekes eszmefuttatással. Az energia egyre inkább olyan témának számít a közéletben (a politikai vitáktól a kocsmai beszélgetésekig), ami nemcsak érdekli az embereket, hanem szépen…..
Újlaki 2011.11.12 10:21:52
@Mesterlövész: Nem jó, ha nagyon erős a szél, a szélkereket le kell állítani, nem bírná el azt a terhelést.
A Zugügyvéd számára is elég bizarr az alábbi történet, mindenesetre ezentúl messze elkerüli a motorkerékpározó tanoncokat.Tisztelt Zugügyvéd! A kategóriás jogosítványt készülök szerezni. A hétvégén gyakorlati oktatás közben kisebb balesetet okoztam, az anyagi kár kb.…..
Igaz lassan Dunát lehetne rekeszteni az újabbnál újabb Jacht tervekkel, de úgy gondolom ez így is van rendjén. Ha pedig a látóterembe kerül egy új, alig várom, hogy - ezek a leginkább csodálatos lakóházakhoz hasonlatos vízi építmények - elkápráztassanak újszerű…..
Ilyen előnytelen kép - csillogó bőrrel, jól kivehető ráncokkal, kócos hajjal - talán soha nem jelent meg Kadhafiról az elmúlt néhány évtizedben, amilyet nekem sikerült készíteni róla, még 2004-ben, egy ad hoc megrendezett sajtótájékoztatón. Bár lehet, hogy nagyon is előre…..
  Akkor még igazi ellenzék volt. Megvolt bennük az a jó értelemben vett csibészség, az összekacsintás. Az emberek megtanultak a sorok között olvasni, mindenki tudta, miről van szó. Pult alól szereztük az összes indexre tett művet, Istenem... a diMarchi Karcsiék…..
Újlaki 2011.10.12 13:12:38
@Angyal Gábor: "Jeanne d'Arc esetében mocskocs politika volt az egész, és mint mindenben, itt is az angolok keze volt a dologban..."

Ó, hogyne, tudjuk. A kereszténység a 3.-4. század óta üzlet és mocskos politika.

"Giordano Bruno viszon megátalkodott, veszélyes eretnek volt..."

Remélem, ezzel nem azt akarod mondani, hogy megérdemelte a sorsát?

"Galileit pedig soha sem égette meg senki..."

Ezzel takarózni nagyon, nagyon gyenge érv. Valami erősebbet kell kitalálni, ha midnen áron védeni akarod a védhetetlent.

(És még egy szóra, de ez már messze vezet: "...mint mindenben, itt is az angolok keze volt a dologban..."

Furcsa megtudni, hogy kivételesen sem nem a zsidók, sem nem a kommunisták... Ennek az országnak az a baja, hogy mindig mindenért mást hibáztat. Amíg nem tudunk szembenézni a saját hibáinkkal, amíg mindig másra toljuk a felelősséget, nem lesz változás, csúszunk tovább lefelé a trutymóba.)
 Nem csak Magyarországon szálltak rá a rendőrök a macskaszem nélküli járművekre, hanem az Egyesült Államokban is, ahol ez még a mienkénél is viccesebb eredményekhez vezetett. Nyolc amis vallású személyt tartóztattak le Kentucky államban, mivel nem voltak hajlandók prizmát…..
Újlaki 2011.09.16 23:27:53
@Mon3: A babák nemiszervét nem "nyiszatolják", "csak" a fitymát távolítják el róla. Bizonyos klimatikus és higiénés viszonyok között, mint például a Közel-Keleten, ez elég bölcs dolog, sok-sok probléma megelőzhető vele.

Ráadásul a közhiedelemmel ellentétben nem csak a zsidók nyiszatolnak, hanem a mohemadánok - más néven muzulmánok, muszlimok - is.

Sőt, lehet, hogy meg fogsz lepődni, de ha jól tudom, az USA-ban minden fiúgyermeket körülmetélnek születése után, hacsak a szülők kifejezetten nem kérik az ellenkezőjét.

Még jó, hogy a köldökzsinór elvágását nem tekinted a személyiségi jogok megtiprásának. És amikor bunkó szülők védtelen kislányok fülcimpáját lyuggatják, az nem jogtiprás?

(A népek nevét magyarul kis kezdőbetűvel írjuk, tehát helyesen amisok.)
A Google bevételének egy óriási része, egészen pontosan 97%-a az online hirdetésekből származik. A WordStream  megvizsgálta, melyek a legdrágább kulcsszavak, vagyis melyek   kattintásáért kell a legtöbbet fizetni.(A vizsgálat a WordStream és a Google Keyword Tool…..
Ahogy a kép készítője, Barna összefoglalta: - Jól sikerült a táblanyomtatás, Józsi!- Igen, csak azt nem értem, hogy akkor most ez úth vagy uthca? UI: Igaz-e vagy sem? A kommentekben heves vita támadt a kép hitelességéről. Nos ha hinni lehet a hozzászólásoknak, most már nem…..
Nagy örömmel és megelégedéssel hallom az e heti jó hírünket: szeretett miniszterelnökünk a múlt héten Angliában ünnepelte becses neje, Lévai Anikó születésnapját. Amint a hivatalos kormányközleményből kiderül, a boldog család nem a zavargásoktól hangos és kicsit…..
A holland színésznő karrierje igazán jól alakult, amelyet részben családjának is köszönhet, hiszen édesapja is a filmiparban kereste kenyerét. Carice így fiatalon a televízió közelébe került és olyan maradandó teljesítményt mutatott, hogy az elmúlt években amerikai…..