Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bruk(lin)

57 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Patagónai egy elvarázsolt és gyönyörű hely, amely Dél-Amerika legdélebbi részén, Argentína és Chile területén található. Területe körülbelül Németország háromszorosa, ám lakosainak száma mindössze nagyjából kétmillió fő...
Eddigi bejegyzéseinkben számos nagyszerű művészt mutattunk be, ám mindeddig magyar nem szerepelt közöttük. Ez akkor tudatosult bennem, amikor Tejfel Krisztián felkeresett minket üzenetben és megmutatta munkáit. Krisztián egy "univerzális" művész, aki egyben fotós, rendező…..
Ha csak nincs az embernek egy űrtávcsöve (A Hubbleről szóló cikket ITT olvashatjátok), de látni szeretné az Univerzum titokzatos szépségeit, szüksége van a megfelelő helyszínre, a megfelelő beállításokkal. Nicholas Buer azon szerencsés egyének egyike, aki elmondhatja magáról,…..
Bruk(lin) 2014.04.07 23:29:01
@szorokin: Nagyon jó!
A fotográfiában mondhatni az egyik leggyakoribb és legsablonosabb téma a naplemente, illetve napfelkelte fotózása. Igazából nem is a téma, hanem az elkészült képek elcsépeltek, hiszen a legtöbb ugyanazon elgondolás alapján jön létre (bár kétségtelen, mindnek megvan a maga…..
Az A’shop Crew egy Montrealban tevékenykedő cég, akik graffiti falfestészettel és utcai művészettel foglalkoznak. A 90-es évek elején graffitisként indultak, majd 2009-ben hivatalos szervezetté nőtték ki magukat. Ennek köszönhetően komplett szolgáltatásokat kínálhatnak a…..
Harry Whittier Frees (1879-1953) amerikai fotós, aki állatokról készült mókás és aranyos képeiről vált ismertté. Minden bizonnyal ezek a fotók voltak az elődei a manapság oly népszerű, az interneten vírusként terjedő LOLcat képeknek. Frees állatfotós pályafutása egy…..
A 90-es évek rengeteg mókás, kissé beteg, de mégis tanulságos és legendás rajzfilmmel látta el az akkori kölyköket. Akinek emlékezetében szép nyomot hagytak ezek az alkotások, annak nem ajánlott az alábbi képek megtekintése. Ugyanis Paul Ribera Barstow (California)…..
Bruk(lin) 2014.03.16 11:45:49
@Emmanuel Goldstein: Az biztos, de éppen ez volt a jó bennük. :-)
Bruk(lin) 2014.03.19 22:30:18
@Emmanuel Goldstein: Pipi haverjai? Lemaradtam valamiről? :-)
Henry Hargreaves új-zélandi művész és Caitlin Levin new yorki stylist ínycsiklandozó ételekből alkották meg különböző országok, illetve kontinensek térképeit. Az ihletet az utazás iránti szenvedélyük adta. A felhasznált ételek valódiak, és úgy helyezték el őket, hogy az…..
Analóg fényképezésnél gyakran ejthetjük meg azt a véletlen hibát, hogy a filmet nem továbbítjuk a következő kattintás előtt. Ilyenkor többszörös expozíció, multiexponálás jön létre. Azonban amit régen igyekeztek elkerülni, az manapság egyre nagyobb trendnek örvend. Mára…..
Bruk(lin) 2014.02.23 20:22:00
@Homoki Lázár: Elmark védelmében szólván, ezt nem ő találta ki. Létezik ez a fogalom, ugyanúgy használják mint a dupla expozíciót. Wiki is van róla ( en.wikipedia.org/wiki/Multiple_exposure ) és az egyik legnagyobb fotós közösségi oldalon is szép számban használják ( www.flickr.com/groups/multiexpose/ ). Emellett több online fotós magazin is alkalmazza ezt a kifejezést.

Ezzel nem azt mondom, hogy nincs igazad, hanem a kuncogás okát kérdőjelezem meg. Létezik a kifejezés, igaz lehet nem a legmegfelelőbb és legnépszerűbb, de alkalmazzák. :-)
A Desert Breath névre keresztelt installáció egy gigászi alkotás, amit 1997-ben a D.A.ST. Arteam tagjai hoztak létre: Danae Stratou (installációs művész), Alexandra Stratou (ipari formatervező) és Stella Constantinides (építészmérnök). Tervük az volt, hogy egy domború és egy…..
Azt hinnénk, hogy a paleolit étrendnek köszönhetően minden finom desszertről le kell mondanunk. Pedig ez csak látszólag van így, valójában így is számos lehetőség van kényeztetni ízlelőbimbóinkat. Erre a legjobb példa a paleolit palacsinta. Nézzük csak mi kell hozzá: - 2…..
Stacy és Pierce fotós házaspár éppen ezzel kísérleteznek Will It Beard című sorozatukban. A képeken Pierce szerepel, pontosabban a bozontos szakálla és a benne lévő véletlenszerű tárgyak. A Los Angeles-i házaspár e téren roppant találékony, ugyanis Pierce szakállában…..
L.E.M. Jones brit művész a 19. században létrehozott egy igazán részletgazdag és elegáns abc-t. Ebben krémszínű papíron szépen kidolgozott karakterek alkotják a keretet, amin belül szürke és fekete tónusokkal megalkotott díszes tájképek láthatóak. Ezeken többek között…..
Lukas Holas cseh fotós Portraits of Animals képsorozatából sugárzik az állatok iránt táplált csodálata és szeretete. A képek fekete-fehérek, egyszerűek és elegánsak. Holas fotós tudását ötvözi grafikai képességeivel, hiszen utólagos munkával vágja ki a képek hátterét,…..
VSE OK névre hallgató művész Tumblren publikált egy 8 képből álló sorozatot, amiben egy kicsi Bruce Lee bábu harcművészeti képességeit bevetve készíti el a reggelit. A fotókon láthatjuk, ahogy a legendás harcművész támadást indít a reggeli hozzávalói ellen. Legyen az egy…..
Manapság nagyon divatos a selfie (önportré), olyannyira, hogy 2013-ban ez lett az év szava. Így nem is csoda, hogy boldog-boldogtalan ilyen képeket készít, általában rossz minőségben, telefonnal a (koszos) tükör előtt. Kivétel közülük Paul Zizka, az Albertában élő kanadai…..
A sziámi harcoshalak nagyon népszerűek az édesvízi akváriumi halak között. Átlagosan 7 cm-re nőnek meg és főleg a hímeknek gyönyörű, színes uszonyaik vannak. Fogságban különféle színekben tenyésztették ki őket. A hímek rendkívül harciasak, ezért csak egyet lehet egy…..
A mai naptól kezdve egy új elemet vehetek észre a blogokon. Hogy ez a számláló mit, hogyan, mikortól és miért számol, azt ebből a kérdés-válasz posztból tudhatjátok meg. Pontosan mit számol ez a számláló? A nagyon precíz deffiníció a következő: Az adott posztoldalon…..
Bruk(lin) 2014.01.28 21:56:17
@lyzX: Írták a bejegyzésben és a hozzászólásokban is, hogy ez oldalletöltést számol. Ami azt jelenti, hogy minden egyes látogatást számol.
Bruk(lin) 2014.01.31 20:47:34
@Turchi: Á, ha valami tetszik nekik, azt osztják ezerrel (szó szerint).
A pókok nem éppen a legkedveltebb állatok közé tartoznak, pedig nekik is éppúgy megvan a maguk szépségük. Ennek bizonyítéka Jimmy Kong makró fotói, amiket Malajziában élő őshonos ízeltlábúakról készített. Olyanok, mint valami kis, szőrös idegenek, akik egy másik…..
New York teljesen más világ volt a 80-as években. Messzi földön híre ment, hogy milyen koszos és bűnös metropolisz. Persze azóta sokat változott a helyzet, ami legjobban a metrójáratoknál vehető észre. Ugyanis 1985-ben körülbelül 14000 volt a bűncselekmények száma a föld…..
Javier Pérez ecuadori művész igazán egyszerű és kreatív alkotásairól vált híressé az Instagramon. Még tavaly ősszel fogott bele az Instagram Experiments (Instagram kísérletek) projektjébe. Ennek lényege az volt, hogy kiválasztott hétköznapi tárgyakat, illetve ételeket és…..
Biztosan sokan vannak itt, akik jártak már a Magas-Tátrában, ami Szlovákia és Lengyelország határán található és amely a Kárpátok legmagasabb hegyvonulata. Viszont akik még nem, azoknak ez a bejegyzés ízelítőül szolgál, hogy idén nyáron már ők sem maradjanak ki. Úton a…..
A világban számos olyan dolog van, amit szabad szemmel nem láthatunk. A mikroszkópok segítségünkre vannak az egészen apró, mikroszkópikus dolgok megfigyelésében, valamint a nagy sebességű fényképezőgépeknek hála képesek vagyunk szemügyre venni a másodperc töredéke alatt…..
Bruk(lin) 2014.01.27 09:25:32
Igen, elég durva.

@wmiki: Most már minden világos!
Az Oscar-díjas BreakThru Films a világ első egész estés, kézzel festett animációs filmjét készíti Vincent Van Gogh életéről és különös haláláról. Az alkotás Dorota Kobiela  festő rendezésében készül és Vincent 120 festményét, valamint 800 levelét használják…..
Heather Hansen New Orleans-i művész a testét és egy darab szenet használ alkotásainak létrehozásához. Íves és forgó mozdulatokat végez egy hatalmas lapon, amelynek következtében létrejönnek ezek a gyönyörű szimmetrikus formák. Hipnotikus élmény lehet látni, ahogyan a…..