Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Törpi

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A lemilen már elég sokszor előfordult, hogy egy-egy többrészes poszt első fejezete után a feldühödött kommentelők terrorizálták a szerzőt, megfenyegetvén, hogy macskákkal tétetik tönkre szépen ápolt pázsitját. Viszont ahogy alább olvashatjátok, a macskák másként emlegetve is simán passzolnak a…..
"Borversenyünkön a bor tudósainak alkotásait mustrálva a tudomány borát kerestük, hogy méltó helyet találjon a nagy felismerések, találkozások, a jelentős döntések kísérőjeként" – így köszöntötte az egybegyűlteket Pálinkás József [a képen] a Magyar…..
Nincs pénze csokira? Kevés a tojás a sütihez? A macska megcsócsálta a húst? Sebaj, minden alapanyag helyettesíthető. A nagyszülők háborús tapasztalatai alapján összeszedtem néhány trükköt, mert a gazdasági válságban sem árt a kreativitás.  Rengeteg jó indokunk lehet…..
A Művelt Alkoholista Best Buy 2009.09.14 14:32:00
Rendszeresen karbantarott rovatunkban olyan borokat ajánlunk, amelyek megérik az árukat, viszonylag könnyen beszerezhetőek, és élményt adnak. (Mivel az Olcsón jót címet sokan félreérthetőnek találták, ezért jobb híján visszatértünk a bejáratott globálszlengre.) Reméljük,…..
Cider van sokféle: szénsavas és mentes, ezeken belül száraz, félszáraz, félédes és édes. Van ízesített, bio, szűretlen, és akkor még nem is beszéltem a körteborról, ami igazából nem is cider, hanem perry. Bár sokszor mégis pear cidernek nevezik az egyszerűség kedvéért,…..
Amit az első eresztéshez írt előhangban írtunk, érvényes most is: "Talán akad olyan olvasónk, aki örömmel veszi, ha egy-két (nagyjából ötven) általunk is rendszeresen használt fogalmat egyszerűen és tömören kifejtünk. Szakavatott olvasóink pedig talán lesznek olyan…..
Egyszerűen így alakult, vagy talán csak lappangó sznobizmusom  és gyűjtői vénám miatt van, nem tudom, de ha a borokban előforduló aromákat kellene rangsorolnom, a gyümölcsös jegyeket biztosan nem tenném a lista elejére. Gyümölcsökre majdnem minden bornál asszociálhat az…..
Törpi 2009.08.25 18:34:41
Elöljáróban szögezzük le, hogy Magyarország márpedig fehérboros vidék. Ezt halljuk minden nemzetközi aranyorrútól, ezt visszhangozza a hazai borsajtó tekintélyes része, és - valljuk be - sok kóstolási jegyzet is egyre inkább a fehérek irányába löki a magyar borra szomjazó…..
Rita korábbi beküldése (Ház eladó = house salesman) jól felbosszantotta a hirdetés feladóját; reméljük, most ez nem következik be. Szerintem fordítóprogram követte el, de azért érzem mégis blogravalónak (hopp!), mert hát mégis a tulaj tette fel ezt a szöveget, kvázi a…..
Vera két LOL-t küldött nekünk, köszönjük szépen, tényleg LOL-ok: Most nézem (újra) A férfi fán terem c. sorozat első évadát szinkronnal, és majd' behaltam a röhögéstől, amikor a következő két mondattal találkoztam (csupán emlékezetből tudom idézni, a lényeg viszont…..
Úgy tűnik a Helyszínelők továbbra is kimeríthetetlen félrefordítás forrásnak bizonyulnak, úgyhogy bátran merítsünk is belőlük. Négy csinos beküldés következik: Törögbasa beküldése a legrégebbi, úgyhogy övé az első hely (szerintem nagyon vicces is): Sziasztok! Épp most…..
Igazi klasszikus csemege következik, a már jól ismert Archie-től:Ezúttal egy nagyon régi görög-latin félrenyúlással jelentkezem -- bevallom ezt nem én vettem észre, hanem a latintanárnőm mesélte:Aki tanult nyelvet, annak ismerős lehet az "accusativus" szó, ami ugyebár a…..
Harmadik alkalommal rendezték meg az Egri Borok Gáláját Budapesten az MTA székházában. Délelőtt fél tizenegytől délután négyig fáradhatatlanul (vagy inkább kellemesen fáradva) kóstoltam, hogy összeállítsam a válogatott válogatottját (reserve selection válogatás.) A…..
A címben feltett kérdésre adott válaszom: nekünk, magyaroknak valószínűleg igen. Vélhetően nincs ezzel mindenki így, de talán csak azért, mert nem kóstoltak eddig olaszrizlinget. Én persze elfogult vagyok – mindkét fajta irányába. Számomra éppolyan szép élményt adhat egy…..
Törpi 2009.02.18 12:02:42
www.ako.hu
Pasaréti Mestrekurzus, de nyugi nem csak mestereknek:)
Törpi 2009.02.18 12:03:35
Törpi 2009.02.19 17:14:16
Félrefordítások Kubikméter? 2009.02.18 13:40:57
Trambó érdekes darabot talált:Egyre gyakoribbak az interneten az angol szavak magyaros átírásával képzett formák, a legújabb példát itt találtam:http://kitekinto.hu/kelet-azsia/2009/01/02/peking_nyugati_bastyaja/A visszatérő kubikméter kifejezést az angol (német stb.) forrásból…..
Törpi 2009.02.18 15:00:53
Törpi 2009.02.18 16:12:54
Drága Bolgárúr, a populizmus egyszerűen elviselhetetlen, a sok ernyőfeszítéstől ínhüvelygyulladást kap minden demokrata, ha Orbán Viktor hatalomra kerül, 50 grammos lesz a reggeli joghurt, no de kérem, hogyan is támogathatnák a tömegek a reformkormányt, amikor már a bonbonos…..
Törpi 2009.02.12 11:49:47
ha jó csokit akartok akkor menjetek ide:
www.rozsavolgyi.com
a tárkonyos bonbon a legtutibb, tudom bizarul hangzik, de isteni, no meg te válogatod össze a dobozba, ami papír és kicsi, hogy mit szeretnél, ezek legalább tényleg csokiból vannak!

cukiban meg az erzsébeti Nosztalgia cuki a nyerő, nem holmi flancos belvárosi,lepukkant a környék, de ez egy gyöngyszem, chilis csoki forever!:)

mindkét cégnél a tulajok maguk készítik a terméket és már szegények totál kimerültek, de ez csak jó jel, mert jó amit csinálnak!
2007 forró nyara után a teljes érésre törekvő borászok vagy maradékcukros, félszáraz, félédes borokat tettek le az asztalra, vagy kifejezetten magas alkoholú tételek születtek. Előbbiekből pár már megjárta a poharamat, utóbbiak közül mások kóstoltak már borokat e…..
Péntek estére néhány könnyebb, rövidebb darab; nem is mindegyik félrefordítás, de ennyit megengedek magamnak, mert a héten eddig ez a 30. poszt, és közben úgy született meg a blog 500. posztja, hogy észre sem vettem, utólag írtam hozzá az update-et.Kezdjük hát klmn…..
Bona Richárd önfeljelentése következik:Sajnos elkövettem egyszer azt a könnyelmű ígéretet egy dokumentumfilmekről szóló bejegyzés során, hogy ha sajátomban hibát találok, akkor azt azonnal meg is írom nektek. Hát, eljött eme fájó pillanat, eggyel több ok, hogy ne nézzem meg a…..
melos9 nem egészen biztos benne, hogy ez félrefordítás, de aki megtalálja az eredetit, talán tud segíteni:Az egyébként igen jó és nem is rosszul fordított Neil Gaiman-féle Sosehol címűben leltem a következőt, de még tisztázásra szorul (72. old.):"A konzervatóriumban voltak,…..
Félrefordítások Megint a látás 2009.01.27 15:00:00
Rénhírek (TK és RJB, valamint renhirek.blogspot.com) ismét jelentkezik:Éppen tegnap volt szó a see fordítási buktatóiról. (http://leiterjakab.blog.hu/2008/12/12/latjuk_egymast) És tegnap este Nyomtalanul (23:00, Viasat3). Nevekre nem emlékszem, de a feleség (legyen F) látja, amint a…..
Munkahelyi (T)error A másik oldal 2008.12.15 06:00:00
Kedves Olvasók! Itt a hétfő (hüpp-hüpp), ezért mi is új, rendhagyó bejegyzéssel jelentkezünk. Eddig kizárólag a munkavállalók tapasztalatait ismerhettétek meg, de ma bepillantást nyerhettek a "másik oldal" titokzatos világába. Kotter barátunk, aki egy kisebb céget…..