Regisztráció Blogot indítok
Adatok
allegretto23

0 bejegyzést írt és 465 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Kezdődik. Elfogták Bándy Kata (egyik?) gyilkosát, aki beismerte tettét. A különösen megrázó és nagy port kavaró bűncselekmények után szinte mindig akad valaki, aki előáll a Btk. szigorításával, vagy egyenesen az adu ásszal: a halálbüntetés visszaállításával. Nem…..
Emlékszik még valaki arra, mennyire trendi parkot alakítottak ki a lefújt Nemzeti Színház-építkezés helyén? Tele volt olyan menő megoldásokkal, amelyeket azelőtt nem nagyon látott még Budapest. (Legfeljebb a Millenáris büszkélkedhetett hasonlóan színvonalas kialakításokkal…..
Tárgysorozatba se vette az országgyűlés a már harmadszorra benyújtott állambiztonsági múlt átláthatóvá tételéről szóló javaslatot, amely lényegileg tulajdonképpen csak azon az egy ponton különbözik a hatályos szabályozástól, ahol az akta el van ásva: hogy mely adatokat…..
Balog Zoltán EMMI-miniszter az általa Szaniszló Ferencnek saját bevallása szerint tévedésből adományozott majd visszakért Táncsics-díj kapcsán március 18-án kapott parlamenti kérdésre adott válaszában ezt is mondta a jegyzőkönyv szerint: "amennyiben néhány újságíró…..
allegretto23 2013.04.10 14:35:00
Tudom, hogy itt teljesen OFF, de ez mégis csak a Vastagbőr...

Üzennék itten néhány keresetlen mondatot annyitisérlázárjaninak (aztán vagy kimoderáltok, vagy fizettek helyettem, mert nekem erre nem telik, de ez már annyira rinocérosz a köbön, hogy nem bírom ki...)
index.hu/belfold/2013/04/10/lazar_janos_feljelentett_egy_kommentelot/

Szóval, édes janikám, az, hogy te politikus vagy, így drága és erős autóban meresztheted a hátsódat, hogy sofőr cipel ide-oda, hogy mentek, mint meszes, mer nektek halaszthatatlan teendőitek vannak, hogy évek óta erőnkön felül baromi jól megfizetünk téged, hogy boldikának legyen bankbetétje és nem kis mértékben a fentieknek köszönhetően te életben maradtál- attól még nem kell akkora tahónak lenned, hogy beperelsz egy ilyen kommentért valakit és amit majd nyersz a szerencsétlen csórótól a per után, nagylelkűen fölajánlod a szeerencsétlen asszony családjának, aki többek között azért maradt ott, mert nem adott az állam a segge alá kurva drága kocsit+ sofőrt, mert csak egy szerencsétlen csóró jómunkásasszony volt, gyöngüsz, óccsó autóval (akinek az adójából pl te is kaptad a lét a habzsi-dőzsire)- szóval annyit is ért...Na, speciel én is úgy gondolom, hogy nem az ő gyerekeinek kellett volna árvaságra jutniuk- oszt erre varjál gombot.
Ismét megszívatja a kormány azokat, akik a zsarolásnak engedve visszaléptek az állami rendszerbe a magánnyugdíjpénztárakból. A jó hír, hogy rengeteg késéssel ugyan, de mégis lesz egyéni számla. A rossz hír, hogy a korábbi manyup-os megtakarítások nem fognak szerepelni…..
allegretto23 2013.04.09 09:43:25
@global001: "Nézzél már meg egy számot te barom! GDP - 1,7 % MÍNUSZ lassan is M Í N U S Z" Ezen ne aggódj, mert most, hogy lassan az előző MNB elnökök alatt alkalmazott portást is kirugták az MNB-ből lesznek sokkal derűsebb számok is.. szerinted mibe kerül matolcsynak egy - jelet + jellé változtatni? Szerinted miért a statisztikai elemzőket rugták ki először?
Jaj, már megint minket bántanak ezek az izék. Igen, most nem csak a tuggyukik hanem nagyjából a mindenkik, Brüsszeltől Berlinen keresztül Washingtonig. Mert félre van ám értve minden, mint egyszeri Szaniszló a ponyvakupolás szekértévében. A megmagyarázóember Szájer Józsefnek…..
allegretto23 2013.03.22 09:29:08
Teljesen off - vagy mégsem- de itt egy eklatáns példa, hogy, ha már a fidesz és csatolt részei szakmailag nullák, akkor legalább józan paraszti eszük sincs:
hvg.hu/itthon/20130322_Mindennapos_testneveles_titkolja_a_korman

Szerintetek hány osztályt kell ahhoz végezni, hogy valaki kiszámolja, - és elméletileg mindenki a kormányban elvégezte a 3 elemit- hogy ha egy iskolában 1 tornaterem + 1 öltöző van és 8 párhuzamos osztály (csakafidesz-nek= 16) és minden osztálynak napi egy testnevelés órája van, akkor az hány tanórában valósítható meg egy nap? (és ahol 3 x 8 párhuzamos osztály van?) Azt tudom, hogy fideszéknél nem tűnik föl a büdös gumicsizma az asztalon, de a büdös kölök az osztályban sem?
allegretto23 2013.03.22 09:48:47
@Nap Pali: látod, ez jó ötlet, járjon lovagolni - mind a 350 ezer... (és pont annyi időt töltöttél a hatástanulmányok értékelésével, mint a magasságos minisztérium)
allegretto23 2013.03.22 09:50:36
@Nap Pali: mármint csak a budapesti 350 ezer... (amúgy 1.2 millió)
Te, ostoba, ott fent a pulpituson! Igen, te, aki annyi tiszteletet sem érdemel, hogy a titulusán szólítsák. A tiszteletet ugyanis kiérdemelni szokás, neked meg ez nem sikerült.  Olvasom az tegnapi agymenésed összefoglalóját és csak kapkodom a fejem. Tudod a hadoválás arról,…..
allegretto23 2013.03.19 11:14:45
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Na szóval... itt van ez a leninfiú-onoka, munkásparaszthatalomér érdemrend-gyerek kiszkomcsi Kövér, meg ez a komcsiszovjetúnió alfelét ezresnyelvcsapásokkal évtizedekig kinyaló, mára gyakorlóelmebeteg Szaniszló.. ÉS az-állítólag- antikomcsi jobbiknak nincs jobb dolga, mint az izraeli nagykövet balfaszkodását/jogos felszólamlását/fölösleges überkedését/diplomáciában szokásos tiltakozását elítélni... Szaniszló mára komplett bolond- azelőtt csak a komcsikat 1000%-ig kiszolgáló nyalonc volt (moszkvai tudósító, chrudinák panoráma-ha még valaki emlékszik rá). Levonva a tanulságot, nincs nektek semmi bajotok a komcsikkal- a zsidókat utáljátok (persze antiszemiták aztán nem vagytok egyáltalán, áá dehogy...).
2011. május 18-án a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) is részt vett az országos katasztrófavédelmi próbariasztás lebonyolításában. A gyakorlat során a katasztrófavédelem közleményeit ("Középföldén óriási árvíz van") a közreműködő médiumok…..
allegretto23 2013.03.17 10:24:52
@allegretto23: (holnap meg jön azúj gránitbavésett, hogy így KELL...-lsd még matolcsy összes)
A KDNP nem boldog. Pedig új pápát választottak tegnap este. De a KDNP nem boldog. Mert a neten vicceskednek az emberek. És ha nem boldog a KDNP, akkor sajtóközleményt ad ki. "A KDNP védelmezi a sajtószabadságot, tiszteletben tartja a véleménynyilvánítás szabadságát, de arra…..
allegretto23 2013.03.15 12:32:27
@ToJó: Akkor már értem, miért pont ezt nyilatkozta a Gáncsnélküli Fehér Lovag:
hvg.hu/itthon/20130315_Pinter_es_Bakondi_elegedett_az_mentessel

"Az időjárással nem vagyok megelégedve, a mentésben rsztvevő egységekkel igen" - mondta kérdésre válaszolva a belügyminiszter, aki arról beszélt, hogy elégedetlen az állampogárok viselkedésével is, mert szerinte sokan úgy indultak útnak, hogy tudták, mit kockáztatnajk, sok autón nyári gumi volt, és a rossz látási viszonyok közepette is nagy sebességgel közlekedtek.

Szintén bírálta a kamionsofőröket, amikor a sajtó arról kérdezte, miért nem rendeltek el hamarabb kamionstoppot. Szerinte ők is gyorsan közlekedtek, illetve felhajtottak a pályára, holott ismerhették a körülményeket."

(Minek is nekünk Rolla, sokkal jobb a rengeteg kamion az úton..)
Tegnap megkezdődött a pápaválasztás. Ha olyan gyorsan dűlőre jut a konklávé, mint 8 éve, akár már ma is lehet új pápánk: Joseph Ratzingert kevesebb mint 24 óra alatt választotta meg a bíborosok testülete. 2005-ben a II. János Pál által felállított szabályok szerint az első…..
Vastagbőr Te már jelentkeztél? 2013.03.09 18:02:00
Te már beadtad? riadolanc@fidesz.huHála az égnek, hogy már nincsenek keretszámok! Két meccs között, két nyugdíj között, közmunkára várva, esetleg közmunkaként gyerünk, védjük meg a Pártállami vagyont! Ha még valaki habozik, nézze meg újra a Csapd le…..
allegretto23 2013.03.10 17:32:41
@Horizont: Neked van NyEurópában, Ámerikában, etc közeli ismerősöd? Nekem elég sok van, barátok, volt kollégák (lassan már egyedül én vagyok még itthon), mind csupa-csupa kisember. Élik a szerény életüket, jól vannak, nyugodtak, még azok is, akik most mentek ki és, mint újrakezdőnek, nem megy valami fényesen még. Amikor meglátogatom őket nem látom azt a nyomort, reménytelenséget, hajszoltságot, amit itthon - üvölthetnékem van mindig, amikor landol a repülő Ferihegyen. Bullshit. ITT szar (volt, van és - sajnos- lesz)- OTT nem.
allegretto23 2013.03.10 18:18:09
@Horizont: Ok, igazad van, nem kellett volna veled személy szerint szemétkednem, bocsánatot kérek.
Nem veled van bajom, megértem, hogy a háború előtti nyomorhoz képest a szockó nektek jobbat hozott, ezért neked az a viszonyítási alap. Nem személy szerint rád gondoltam- egyes szám második személy nem Te vagy, hanem Akárki -egy jellemző érvrendszerrel.

Minden tiszteletem ellenére azért had jegyezzem meg, hogy Jani haverja mondta ki az igazságot: pontosan ez az a mentalitás, ami Kádárt és Orbánt is sikeressé tehette. Sajnálom, de ami most van, az pontosan a szockó következménye, az akkori viszonylagos jólété, az akkori alkuké és megalkuvásé- és ugyanazok a haszonélvezői is.
Volt egy kis zavar az erőben az elmúlthúszévben, amikor nem kádárnépe szája íze szerint mentek a dolgok, de most nagyon igyekszik Orbán, hogy kádárnépe visszakapja a nyugodt életét- erre zseniálisan ráérzett. Biztonságot, alacsony, de még kielégítő életszínvonalat a zembereknek és cserébe a nép hallgatni fog, elnézi majd az urainak, ha lopnak a közösből, ha részegen karamboloznak, ha vadászgatás közben lelőnek egy-két hajtót (a baráti igazságszolgáltatás majd elsikálja, mint AZELŐTT); akkor is az volt, ők, ott magaspozícióban csináltak, amit akartak, éltek mint marci hevesen- most is ez készül. Egy-két lázadozó meg majd megszívja, mint akkoriban - a többi meg elnézően hallgat és örül, hogy luk van a száján.
Erre vagyok dühös, nem rád személy szerint. Mégegyszer: elnézést, nem akartalak megbántani.
allegretto23 2013.03.11 21:08:35
@Bee-zony: Én is akkor voltam fiatal. Azóta már kiegyeztünk Horizonttal, hogy neki nyugis volt- nekem meglehetőst zaklatottra sikeredett; az ő családjának felemelkedés volt - az én családomban tragédiák sorozatának volt okozója; számára a derűs, boldog fiatalsága volt- számomra egy gusztustalan mocsár, ami lehúzott.
Amikor már naponta fogott el a hányinger az egész kádári mocsoktól, elhúztam nyugatra, aztán visszajöttem a rendszerváltás után, mert elhittem - mert hinni akartam - hogy a ruszkik, meg a komcsik voltak az okai az egész okádék rendszernek... keserű kijózanodás volt, amikor rá kellett jönnöm, hogy a fenét: kádárnépe él és virul és most megválasztotta ezt a populista minikádárt és minden olyan "szép" lesz hamarosan, mint volt- csak gondolkodni (dolgozni/tanulni/versenyezni/kihívásoknak megfelelni) ne kelljen.
Jön majd a párttitkár elvtárs megint, lehet fogadni csokorral, meg nyálaspuszival, bántani csak azt fogják, aki "másmilyen" ( "nem olyan mint mink, na, azt meg csak bánccsák nyugodtan- minek különcködik?!- mink jól elleszünk, csak az egészség meglegyen, egy kis körömpörkölt vasárnap, meg az az egy-két sör meló után; lopni egy kicsit ugyan sokat lopnak- de hát a közösből, azt meg ugye mán megszoktuk ;)"
kádárnépe eladta a jövőjét 300 forintért, ahogy eladta előtte a lelkét a viszonylagos nyugalmáért. Csak már ruszkik sincsenek, hogy mutogassunk rájuk.
Vastagbőr Mi az Alaptörvény? 2013.03.11 09:31:00
Mi az Alaptörvény? "Az Alkotmány az állam alaptörvénye, a legmagasabb szintű jogi norma, amely tartalmazza az állam felépítésével és működésével kapcsolatos legfontosabb szabályokat. Az Alkotmány a legmagasabb szintű norma Magyarországon, így nem lehet olyan jogszabályt…..
"az ELTE Bölcsészkarának dékánja, Dezső Tamás (...) délután kettőtől elrendelte az egyetemi épületek bezárását „egy egyetemen kívüli, azonosítatlan szerveződés által meghirdetett rendezvény okán, a kar épületének védelme érdekében”. - azt hiszed ez tegnapi hír?…..
Közhely, de lehetetlen úgy rámozdulni a világhálóra a reggeli kávé mellé, hogy ne valami irtózatos pofátlanság fogadja az érdeklődőt. Persze ha pornóval nyitsz akkor más a helyzet. Amikor ennek a bejegyzésnek az ötlete megfogant az agyamban, éppen az Alaszkáig bűzlő…..
allegretto23 2013.02.14 12:11:14
@komplikato: Még néhány okkal megtámogatnám:
Ügynöklista még mindig sehol,Pozsgay (Orbán, Pintér, Hoffmann, etc.) elvtárs, jó elvtárs;
Olajbiznic 80 évre titkosítva, offshore cégek mögött álló fideszes, ( meg maszopos) komcsik a lopott léből erőszakosan vásárolják ki a konkurenciát - előbb persze állami segédlettel gondosan tönkreteszik...nem tetszik? -hazaáruló/idegenszívű/amerikabérenc vagy! Vállakozónak eszement bürokrácia, tervezhetetlen adók, mindenért hülye bírságok; EUs támogatásokkal, Széchenyi kártyával megtámogatott cimbik a konkurrenciában- nem vagy velünk, ellenünk vagy, dögölj éhen; Baráti szovjetúnió, azerbajdzsán, szíria, szaudi - csupa olyan hely, ahová vágyom; Oktatás helyett bunkóképző stadion, kultúra helyett tehetségtelen haverok kistafírozása. Na, ezért húz el mindenki, akinek van egy kis esze, nem -csak- a pénz miatt.
allegretto23 2013.02.14 12:26:47
@Anna Major: Valóban költői, de azért válaszolok: 20 évig rendesen fizettem az adót...emelték?
(Ezenközben többször volt adóellenőrzés- mindig találtak valami bizbazt, amiért lehúztak 100-150e Ft-ra... kilógott a számlából a vevő neve! az utolsó húzásuk a mostani 50e Ft-os ügyvédi költséget felemésztő kis nyilatkozat volt, a február 1-ig kötelező adatbejelentéssel - csupa olyan adat, ami nyilvános, 2 perc alatt kikereshető és évek óta benne van a cégkivonatban...)
Varánusz Matolcsy amnéziás 2013.01.18 03:36:00
Kusza Szemnek elment az esze, ezt mondogatjuk rég. De én mostanában tényleg aggódni kezdtem a szentséges jobbkéz mentális állapotáért. Olvasgatom a sok marhaságot amit hétről hétre kierőlködik magából, és egyre inkább szembetűnik, hogy valami nem stimmel. A rögvaló mellé…..
allegretto23 2013.01.18 09:20:16
Szépen lassan eljutottunk oda, ahonnan 200/400/1000 évvel ezelőtt elindultunk: van többmilliónyi reménytelen rabszolga, zsellér, aki napról-napra él, dolgozik, ha van mit, éhezik, ha muszáj és akik egy része- nemzetiségtől nem, de mentalitásától függően- alkalomszerűen, vagy életvitelszerűen lop- ahonnan és amit tud. Helyzetük reménytelen és ehhez illően viselkednek.
Van egy szűk milliónyi "polgár", aki dolgozik, nyögi az adót, de magasabb képzettségéből, családi hátteréből, vagy szimplán földrajzi helyzetéből adódóan van olyan anyagi háttere, hogy nem roppan össze az első elbocsátás után, aránylagos anyagi biztonságban él, bár jelentősebb előrejutásra csak akkor van esélye, ha "helyezkedik". (Átlagnál jobban élő kis és középvállalkozók is ideszámítanak, bár, mielőtt nagyobbat düllesztenének mellileg, nézzenek magukba, hogy mindig befizettek-e minden adót, illetve hányszor kaptak munkát úgy, hogy visszaosztották a megfelelő 10-20-30-40%-ot és hogy az törvényileg minek is számít...)
..És van egy szűk százezres úri osztály, aminek tagjai pártállástól függetlenül nyúlták/nyúlják le a közöst évtizedek óta, magánvagyonokba, magánpalotákba, magánbirtokokba, svájci/kajmán-/scheychelle- szigeteki magánszámlákra mentve a mindannyiunk által megtermelt közös javakat - maximális tisztelet a kivételeknek. Ez utóbbi társaságból ugyanis a két kezemen meg tudom számolni, hányan jutottak oda a kiemelkedő tudásuk, kimagasló tudományos, vagy egyéb munkásságuk, tehetségük okán. Túlnyomó többségük csak tehetséges tolvaj, mérhetetlen önzéssel, de kiváló kapcsolatokkal a mindenkori pártelithez. Szinte korlátlan hozzáférésük van az állami vagyonhoz, amit csak a lehetséges konkurencia határol be- egy kicsit. Mivel jelen állás szerint ez a "hozzáférés" négy évenként csökkenhet ( persze meg soha nem szűnik, holló a hollónak, ugye...),így a pártok a legagyzsibbasztóbb populista szövegeket vetik be minden választás előtt, hogy ez elkerülhető legyen/megvalósuljon. Amit a legalullévők- de a "polgárok" egy része is- bekajálnak, így pörög a kerék évtizedek óta, közben meg hibáztatjuk a cigányokat, a zsidókat, az IMF-et, az EU-t, trianont, mindenkit, és elfelejtjük, hogy ezt a nemzetet István óta mindig a saját vezetői fosztják ki, hajtják vágóhídra és árulják ki - a saját önös érdekeiktől hajtva.
Idén 2010-hez és 2011-hez hasonlóan újra megkérdeztük mandineres bloggereinket: hogyan értékelik röviden a 2012-es évet? A napokban posztsorozatunkban válaszolnak kérdésünkre. Rajcsányi Gellért válasza. * 2012 az egyre nagyobb étvágyú etatizmus, az egyre aktívabb kormányzati…..
allegretto23 2013.01.05 09:44:49
@Robinzon Kurzor: @Google:

egynemű = férfi, ODER nő

>< ellentéte a

kétnemű (vagy több, de olan nincs) = hermafrodita ( =?)

Örülünk, hogy a kdnp fellép a nem hermafroditák házassága ellen...

tisztelettel,
édesanyanyelvünkök
Egy hídfoglalás, egy félhídfoglalás, még egy hídfoglalás. A napok óta tartó hallgatói tiltakozások minden formáját mindaddig biztosító rendőrség a Lánchídról előállított három hallgatót. A reakciók? Milla: ViktatúraA KARD: „Orbán diákokat vitet el? Mi van?…..
allegretto23 2012.12.20 22:48:53
allegretto23 2012.12.21 14:50:08
@MézesRozi: Csatoljam a táblázatot, amiben fillérre kiszámoltuk a gyerekkel, hogy melyik egyetem, melyik országban mennyibe fog fájni az elkövetkező 5-6 évben, milyen plusz forrásokkal számolhatunk, milyen munkára mennyi az esélye egyetem mellett és az mennyi bevételt hozhat neki? Egy éve ezzel foglalkozom, mert amikor tavaly kitalálták a röghözkötést, akkor azonnal elkezdtünk más lehetőségek után nézni, amit egyenes gerinccel (erkölcsileg, anyagilag) be lehet vállalni- beleértve azt változatot is, hogy nem csak a gyerek költözik, hanem én is. Magácska kissé öntelt, ha azt hiszi, hogy csak magácska tudja a tutit...
allegretto23 2012.12.22 17:53:25
@MézesRozi: "ha a feje tetejére áll, ez akkor is így van. ha olyan nagy lenne a szolidaritás bennük, akkor felajánlanák a laptopjukat, az internet-előfizatésüket, a zsebpénzük felét, lemondanának a fizetett különóráik egy részéről a szükölködők javára,"

Tessen mondani kedves, az mikor jön, hogy fogadjunk be egy hajléktalant a lakásunkba, ha már annyira sajnáljuk, hogy megfagy az utcán? (miközben persze jelentős IPA-t fizetgetünk az önkorinak évente, sok-sok átlagfizetésnyi járulékot és adót a navon keresztül a kormánynak, hogy a hajéktalanellátást, meg a színvonalas oktatást IS megoldja- helyettünk, nekünk, mert többek között ez is a dolga)

"ahol lehet, kiskaput keresnek, megveszik a jó érettségit a fizetős iskolákban, puskáznak érettségin, hogy a felvételin jogtalan előnyhöz jussanak másokkal szemben."
Ez milyen elegáns volt...javaslom, ne saját magából induljon ki, amikor az érettségin puskázással gyanúsitja a mi gyerekeinket.Spec az én gyerekem eszes és becsületes annyira, hogy ne legyen rá szüksége és ne is tegye - ennek ellenére szintén tüntetett.

Azt már nem is említeném- de- hogy, jól ki tetszett emelni ezt az egy elemet az egészből, ezt a hallgatói szerződést, arra hogy 2 hét alatt 200 variációt hallhatott a kormánytól az, akinek februárig el kell döntenie- felelősen!- hogy hová is jelentkezik, hogy miből fogja a kormány a - sac per has - 55 ezres keretet finanszírozni, arra, hogy hoffmann huszárokat neveznek ki az egyetemek fölé, arra meg nincs egy szava sem.

Továbbá csak Vissza tetszik hangozni amit a kormány szajkózik: "nincs píz" - a felsőoktatásra... de lapostévére a Kossuth tér alatt, nintendóra Felcsúton, szökőkútra fölvett kölcsön visszafizetésére Debrecennek (+további kétoldalas lista) telik, igaz? Itt egy évvel ezelőtt minden jobboldali a buta magyart kárhoztatta, aki lapostévére vett föl hitelt, most meg nem tudja fizetni és ahogy - nagyon helyesen egyébként - többen megírták mindenki tudja, hogy csak "termelő beruházásra" érdemes hitelt felvenni. Mindeközben a felelős magyar kormány ugyan azt csinálja, mint az a bizonyos buta magyar..

Kisztihand a kis demagóg kacsójára!
Picsába. Jön a világvége. Most. Pont most, hogy a franc essen bele. Mikor legyőztük a balliberális hadakat és úgy toporgunk a kánaán kapuja előtt, mint nemzeti nadrágból kibuggyanó, zakót szétfeszítő hájhurka a nyírlugosi focipályára vezető fahídon. Hol vagy…..
allegretto23 2012.12.21 23:39:54
@rodeo36: Elfelejted, hogy a nyelviskola alapvetően nem -csak- az értelmiségnek van. Szakmunkások, adminisztratív dolgozók, könyvelők, szállodai alkalmazottak - ezeknek mind szüksége lehet nyelvtudásra. Nem is biztos, hogy magas szintű nyelvtudásra - de egy szakmai/társalgási németre, angolra mindenképp. Ha nem tanultak, vagy nem tanultak meg eléggé a középiskolában miért ne tanulhatnának később, máshol.
allegretto23 2012.12.21 23:48:05
@rodeo36: Tudom - mondjuk pont Portugáliáról nem, mert arrafelé nem jártam. Ez nálunk még nagyon nagyon sokáig nem lesz így, és ahogy a dolgok haladnak, egyre kevésbé lesz így. Most perpill lemondtak arról, hogy az összeszerelőcsarnokok nyelvét tanulják első nyelvként a kölkök, maradt az angol, de gondolom más módon is meg lehet akadályozni, hogy túl sokan beszéljenek jól angolul. Elég, ha alacsonyan maradnak a tanári fizetések, meg előhozzák megint az idióta magolós nyelvtanulást (angolt nem lehet magolni- az nem az a nyelv).
allegretto23 2012.12.22 01:38:53
@Légifarkas: Elnézést, de az Üvegtigrist nem láttam, így nem tudtam hogy átlagmelóst Sanyinak hívják.
A boldog tudatlan kategóriában inkább átlagmancikát, a tipikus bimbo-t nevezném - náluk fordul elő, hogy 10-ből 10 nem megy szavazni; csak műköröm legyen a körmösnél, sali a szendvicsdében, attól ő már boldog, tök mindegy ki van kormányon.
A melós kategóriában sokkal több az öntudatos, véleménnyel megvert ámde nulla ismerettel rendelkező delikvens.
Miközben (nagyon helyesen) egyetemisták, főiskolások, gimnazisták, szülők, szimpatizánsok tiltakoznak a kormány "három nap alatt elkészített felsőoktatási reformja" ellen, a csendben, a háttérben olyan "reformok" zajlanak, amik hasonlóan fontosak a felsőoktatási ámokfutáshoz,…..
allegretto23 2012.12.20 23:10:54
@Rufus78: Miért? Gondolod, hogy lesz még TB, meg nyugdíj? Na látod...akkor minek szakember?
Kedves magatokról megfeledkezett felebarátaim, Kovács Zoltán veszprém megyei kormánymegbízott és Gránásiné Bácsi Tünde igazgatónő! Gondolom elkerülte figyelmeteket, hogy Annyitisér országban fülkeforradalom történt 2010-ben, aminek egyenes következményeként új…..
allegretto23 2012.12.19 22:47:38
@épészmérnök: Köszönöm!
allegretto23 2012.12.20 00:22:29
@épészmérnök: miatyánk ki vagy a mennyekbe, melyik ajtón menjek be... Tankcsapda, Mennyországturiszt
allegretto23 2012.12.20 02:08:19
@épészmérnök: Ez mekkora!
Fiatal magyarok rázzák az utcát. És maguk se tudják, pontosabban, nem tudták eddig, milyen ez a rezgés. A mostani diáktüntetéseket nem kell sem felül-, sem alulbecsülni; viszont mindig, minden körülmények között örvendetes, ha apolitikus rétegek formálni kezdik hangjukat,…..
allegretto23 2012.12.19 09:46:40
@Aszketa: Az te vagy... de most induljunk ki olyanokból, akik a felsőoktatásba valók, sőt, többségében ők vannak az utcán. Azok, akik évek óta készülnek egy szakra, szeretnék mielőbb elvégezni, azután a válaztott szakterületükön dolgozni, de akiknek most azt mondja az apja-anyja, hogy kislányom, kisfiam én nem tudok neked havi 100-200e Ft-ot adni 5 éven keresztül. Röghözkötést aláírni egy gazdaságilag tönkrevert-szétlopott országban meg öngyilkosság, ugyanis, ha mégsem kap munkát és elhelyzekedik külföldön 10 milliót ott sem fog egy -két év munkával (+ normális életszínvonal) könnyedén visszafizetni, vagyis az ország több, mint valószínű örökre lemondhat róla, ameddig, ha szabadon jöhet-mehet, a gazdaság meg fellendül (valahogy- hogy hogy, azt nem nagyon látom) Magyarországon, akkor a többség valószínűleg visszajönne.Így meg nem fog.
allegretto23 2012.12.19 09:56:25
@Aszketa: Ez azért nem egészen így van, nagyon sok fejlett országban nem kell fizetni, sőt, pénzt kapsz, ha tanulsz, és azért van különbség a ny-európai papa-mama havi 5-6000 EUR -ból kifizetett 1000 EUR tandíja, meg a magyar papa-mama által havi 300 000Ft-ból kifizetett 150 000 Ft között (20% vs. 50%).
Arról nem beszélve, hogy arrafelé bevett gyakorlat, hogy elmégy dolgozni egyetem mellett heti 20 órában, és megkeresed belőle a tandíjad, meg a megélhetésedet is- ha itt csinálod ugyanezt heti 20 órában, és egyáltalán kapsz rendszeres munkát, még a megélhetésedet sem fedezi.
allegretto23 2012.12.19 12:22:58
@Aszketa: Mivel egy kicsit átgondoltabban válaszoltál, ezért akkor én is finomítanék a dolgon- ne vedd sértésnek, nem rólad szól, bárki, hasonló cipőben lehetne helyette.
1. Tehátakkor... foglaljuk össze... te nagycsaládból érkezel, 3 + gyerek, 33 éves vagy, diplomát ugyan kaptál, de azzal még nem tudtál elhelyezkedni... ingyen tanultál középiskolában- mai értéken számolva (csak az állami hozzájárulást számítva) kb 1.000.000 ft-ot költöttünk rád (akkor én már dolgoztam vagy 20 éve). Majd főiskolát végeztél- olyat amilyet- és, hacsak a szüleid nem fizettek minimum évi 500.000Ft tandíjat utánad (akkor még csak annak kellett, akinek nem volt megfelelő pontszáma), akkor a különbséget mi álltuk...legyen mondjuk 4 x 300.000Ft =1,2 millió ft. Az összesen 2,2 millió Ft, amit az akkori adófizetők álltak azért, hogy te "álmaidat kergethesd". Most meg dolgozol olyan munkakörben 33 évesen, ahol nem kell diploma... szóval tessék csak azt a feleslegesen elvesztegetett leglább 1,2 millió Ft-ot visszafizetni (+ kamat). Ha meg az álmod helyett valami egyszerűbb munkát végzel, akkor miért nem akartad elérni- föladtad? 33 évesen még nem jutottál el odáig, hogy lehet másoddiplomát is szerezni, amivel el tudsz helyezkedni álmaid munkahelyén? Ezért kell az utánad jövő generációt röghözkötéssel/tandíjjal súlytani?
(Ha olyan munkád van, ami középfokú végzettséget kér, akkor- ha a társadalmi igazságosság jól működik- valószínű, hogy sokkal kevesebb adót fizetsz, mint azok, akik használják is a diplomájukat.)

2. Nincs közgazdász munkanélküliség - jól képzett közgazdász (corvinus) után, megfelelő szakkal és nyelvtudással kapkodnak mind a multik, mind a középvállalatok.
3. Nincs jogász túlképzés sem- lsd mint fent. Jó képességű, nyelveket beszélő ügyvéd most is el tud helyezkedni.
4. Mérnökök ugyan el tudnak helyzkedni- bizonyos szakok után- de egy végzős BME-s még nem mérnök, csak diplomája van, azok a cégek akiknek igazán szükségük van rá, és hajlandóak jól megfizetni, kész mérnököket keresnek- milyen meglepő, nyelvtudással- amit, valljuk be kicsit egyszerűbb megszerezni külföldön, mint itthon.
5.El kell ismerjem, hogy a fentiek ellenére is úgy gondolom, hogy nincs feleslegesen megszerzett diploma. A felsőoktatás feldata a szakemberképzésen felül " kiművelt emberfők előállítása". Az, hogy ez nem mindig sikerül- vannak példák, mint láttuk- azon lehetne javítani. De nem úgy, ahogy te, meg a jelenlegi rezsim gondolja.

6. Orvosok, tanárok, egyéb közalkalmazottnak valók meg majd akkor fognak itthon maradni, ha az orvos/tanár nem annyit keres, mint egy kutyaütő szobafestő, vagy egy utcaseprő. Egy végzett orvos a hat év után még további éveket tanul, hogy szakorvos lehessen. Nem elég, hogy 6 évig el kell tartani a szülőknek, de még a legalább +2 évet is támogatni kell, aminek végeztével kap 140 e Ft-ot... ez pontosan egyenlő az arculcsapással akkor, amikor az egyetemről frissen kikerült nyikhaj a KIM-ben titkárnői munkát végez 300 e Ft-ért. Ma még 34 ezer orvos dolgozik itthon...má nem sokáig. Nem csak a pénz miatt, bár ez a szemenköpés, amit "fizetésileg" művelnek velük, már elégséges ok lenne ahhoz, hogy elmenjenek. Az egészségügy teljes intézményrendszere lerohadt, és az ember egy pontig képes az ár ellen úszni, de egy idő után feladja.

Szóval majd akkor fizessék vissza a rájuk költött összeget a távozó diplomások, ha 1. azok is visszafizetik, akikre, bár itthon maradtak, de fölöslegesen költöttünk, 2. visszafizettetik a középiskolai oktatást is azokkal, akik, bár nem diplomások, de elmentek- az is pénz 3. ha nem köpi szemen a mindenkori hatalom a neki kiszolgáltatott alkalmazottait megalázó bérekkel vs. a saját klientúrájuk túlfinanszírozása + saját zsebük tömése (+ tök fölösleges látványberuházások, + tökfölösleges köztisztviselők hada + etc.- tele lehetne írni vele oldalakat).
Csomagolhatnám valami píszí köntösbe, de minek? Édes Viktor, a kedves nép tegnap este becsomagolta számodra a lófaszt, átkötötte ízléses masnival, és lendületből betolta a fa alá. Elképzeltük ahogy körbeülitek a frakcióasztalt, szagolgatjátok az alkalomhoz illő fahéjas…..
allegretto23 2012.12.18 12:53:29
@vitéz Thapóccay néma bárány: Ennyire azért nem lehet félreérteni, amit írtam... Egyáltalán nem utálom Ángyánt, sőt... csak éppen némileg csalódtam benne. Nulla kompromisszumkészségről tett tanúságot, illetve az őt támogató közösség vetít.
A szocik ugyanazt a nagybirtok rendszert támogatják, mint a fidesz- ebben teljesen egyetértünk. Nem is szavaznék rájuk semmi áron. Az én problémám a "kormánytöbbség jelentős része" kitétel volt, mert az finomanszólva is azt sugallja, hogy egy része meg együtt szavazott Ángyánnal. Na az az "egy része" =3 fő. Ez a vetítés, és ezen háborodtam föl. Még akik tudják, hogy most csinál a kormány csányi-nyerges rabszolgát végleg a vidékből, az is inkább sunyít, amikor határozottan ki kellene állnia. EZ a problémám.
allegretto23 2012.12.18 13:52:50
@clegane:Nem mosom össze. Ángyánt továbbra is tisztelem- csak most már a szakértelme, az, ami maradt többnyire, hogy tiszteljem. Nem különösebben rajongok ugyanis a karaktergyilkosságért. Ha itt a kommentekben történik, azt sem kedvelem különösebben- de egy egyetemi professzortól meg végképp mást várnék: tartást, érdemi vitát, logikus érveket.
A támogatóit- a Váralja Szövetség egyébként-, illetve a csúsztatást, amit elkövettek meg azért emlegettem föl, mert úgy gondolom, hogy a jelenlegi nemzetvesztő bandát tényleg csak akkor lesz esély leváltani, ha minden ellenzéki résztvevő legalább ebben egységes lesz. Aztán majd lehet a részleteken vitázni, lehet a különböző érdekcsoportok súlyarányában érdekegyeztetni- ennek a folyamatnak, annak, hogy ez az összefogás létrejöjjön a jelenlegi kurzus bármilyen mosdatása, mentegetése kerékkötője lehet. Nem érdekel különösebben, hogy ki milyen oldali, milyen ideológiai háttérrel vesz részt a vitákban- az általuk képviselt emberek sem egyformák- ameddig az, amit képvisel előre viszi az országot és nem lenyomja a víz alá azáltal,hogy bizonyos csoportokat ellehetetlenít, gazdaságilag padlóra küld, miközben persze a klientúraépítésre korlátlan pénz van. Az, hogy szép keresztény ország leszünk- majd egyszer- nem vígasztal akkor, ha ezt úgy érjük el, hogy most emberek fillérekért dolgozzák magukat halálra, vagy éheznek Szenteste, mert kellett a pénz teletömni egy gátlástalan klikk, meg a csatlósaik zsebét. Ez ellen kellene minden becsületes, magát magyarnak vallónak kiállni. Mivel orbánnak az az érdeke, hogy széthúzó csoportok tiltakozzanak csak és ne egységesen mindenki, ezért veti be ezeket a megosztó topikokat. Közben megy az úthenger, ő meg tovább gerjeszti az ellentétet -a "jobber/baller/libcsi", főváros/vidéki, értelmiségi/szakmunkás, keresztyén/nem keresztény- csoportok között démonizálva az ellenzék egyes csoportjait és röhög a markába, mert persze sikerül...na itt pont ennek láthattuk az egyik jólfejlett példáját. EZ nem tetszik.
allegretto23 2012.12.18 14:12:07
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Szóval a kollégádnak csak a hit és erkölcstan eltörlésével volt gondja abban a 25 pontban? Rossz híreim: 1. nem ez volt az -egyetlen - vitatható pont, és főleg nem a legveszélyesebb 2. ebből az országból már csak úgy tudtok keresztyén országot csinálni, ha kiirtjátok a -legalább- harmadát, vagy inkább felét... felvállaljátok-e?
""A HVG Magyar Nemzet közzétett egy listát. A listán a diákönkormányzati vezetők nevei olvashatók, s mellettük – a lap megfogalmazása szerint – a felsőoktatásban eltöltött idejük. Most, amikor listázás ügyben tüntetés volt a Parlament előtt, ahol – ha csak egy…..
allegretto23 2012.12.16 11:10:34
@amit még megtehetsz: ~Deja vu~
... Ezt már megéltük egyszer - már azok, akik elég idősek. Listázásokat is, "spontán" találkozókat az "elégedetlen diákok képviselőivel" is...

Eléggé leszegényedett a net az adekvát párhuzamokat illetően, de valahogy így kell elképzelni:

„Az üzemrészekben a munkások virágcsokrokkal köszöntötték.........., aki hosszan elbeszélgetett több munkással, két fiatallal."
„Az üzem fonodájában beszédet mondott a munkásokhoz. Ezt követően együtt ebédelt a délutáni műszak munkába érkező dolgozóival."
(www.delmagyar.hu/szeged_hirek/idoutazas_a_delmagyarral_nagy_napok_kadarral/2105556/)

Nem sokat fejlődtünk... akkor a gyári ebédlőben, aratáskor a mezőn- most meg romkocsmában...
A körülmények - biztonságiak mindenhol, gondosan "válogatott" munkások, vagy parasztok- ugyanaz. Meghallgatta a - szigorúan a párthoz hű- munkások "panaszait" és megígérte, hogy változtatnak...
~deja vu~
Ugye, ami sárga, vízen úszik és hápog, az egy kacsa - akkor is ha turulnak hívják...