Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Imádott Zerka

10 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Biotópia Kell egy hely.. 2014.12.21 18:09:00
  A késztetés adott. Kell egy hely.. Egy kert..  Megálmodtuk! ... Megosztjuk. Szeretnénk mindenkinek megköszönni, aki ebben támogatott, vagy csatlakozott közösségi kertjeink megvalósításához! <3   Mert kell egy hely, egy vonzás, melyhez tartozunk.  Mert kell egy hely,…..
Imádott Zerka 2014.12.22 04:34:48
Bár a disrupt mélyen elítéli a szexizmus minden megnyilvánulását a kortárs társadalomban, úgy véljük, nem túlzás azt állítani, hogy ez a posztunk leginkább a férfi olvasóinkat fogja lázba hozni. Ha nem így lenne, azt a hölgyek kérjük kommentben jelezzék. Az autós…..
Imádott Zerka 2014.04.03 17:56:41
 Csodálkozom, hogy ebben a témában nem született még írás. Bár őszintén szólva annyira még sem csodálkozom, mert alapvetően ez az, amiről nagyon kevés szó esik.Támogató toborzás….. miért mellőzött annyira ez a téma? Mindenki beszél a Greenpeaceről, az…..
Imádott Zerka 2010.09.09 14:25:06
@amergin: Kedves Amergin! Tudod, ha mindenki arra várna, hogy kiegyensúlyozott legyen az anyagi helyzete, egyáltalán nem lennének a hazai Greenpeacenek támogatói! Magam is több havi toborzói háttérrel rendelkezem, és azt tudom mondani, hogy azok támogatnak minket a leginkább, akik maguk is kis pénzből élnek. A Greenpeacenek nem az összeg nagysága a mérvadó, hanem az előre kalkulálhatóság. Magyarán ha jelképes összeget is ajánl fel a támogató, viszont azt rendszeresen el is tudja utalni a bankszámlájáról, mi hosszú távon, sok kicsi sokra megy alapon tudunk tervezni. Nem is gondolnátok milyen sokszínű a GP hazai támogató csoportja.. A fiataltól a kisnyugdíjasig minden korosztályt megérint a környezetvédelem, hisz a saját, és utódaink közös jövője múlik rajta. Időben kell cselekedni, ez a lényeg! Én nagyon büszke vagyok arra, hogy segíthetem a hazai GP munkáját, a támogató tagságomra, és még büszkébb arra a majdnem 300 emberre, akik általam lettek tagok! Több ezren vagyunk, de ez még sajnos kevés a felmerülő költségekre, jó lenne már anyagilag függetlenedni a nemzetközi GP-től. Javaslom álljatok meg, és beszélgessetek a toborzóinkkal, minden embernek egyéni szerepe van a klímaváltozás mérséklésében, így ha anyagilag nem is, de önkéntes munkával tudjátok segíteni harcunkat! :)
 Verejtékben úszó arcát hátulról sütötte a nap, így kicsiny, kerek szemei sötét izzását alig lehetett kivenni a szembefényben. Néhány másodpercig állt ott mozdulatlanul, majd eltűnt; Zerka tétován kapott utána, de ujjai csak az üres levegőt markolászták. Néhány…..
Imádott Zerka 2010.07.08 13:26:06
30 svéd, színes maskarába öltözött Greenpeace aktivista tiltakozott a Forsmark melletti atomerőműnél.  Egy kisebb létrás kocsival többen át is másztak a létesítmény kettős, elektromos kerítése felett, és behatoltak az atomerőmű területére. Céljuk az volt, hogy a…..
Imádott Zerka 2010.06.23 08:18:35
@amergin: Bízom benne, hogy svéd pajtiaink legalább annyit tudnak az atomenergiáról, a reaktorok működéséről, mint a mi Bobunk! :)
Kappel Judit irodavezetőnk a minap figyelemre méltó e-mailt kapott egy német diákcsoport tagjától, Langowski Judithtól, aki társaival résztvevője volt a május 3-28. között New Yorkban megrendezett ENSZ Atomsorompó-szerződés (NPT) felülvizsgálati konferencián.A…..
Imádott Zerka 2010.06.03 21:55:14
@rézkalapács: Szivimivi! :)
Esetleg Te is az NPT TV stábjába tartozol?
Ha van vmi újabb témajavaslat, szívesen foglalkozunk vele. És természetesen a kommentjeid is várjuk! Üdv!
Tervezz logót a BP-nek! A Greenpeace UK pályázatot írt ki a BP logójára! Három kategóriában magyar indulók jelentkezését is várjuk:-18 év alatt,-amatőr felnőtt,-profi designer/design tanuló Mutassuk meg, hogy a hazai tervezés viszi a prímet! Nekünk a BP Budapest... ..
Imádott Zerka 2010.05.29 13:01:37
@Joó László: Ügyi vagy! :)))
Németország köztudottan élen jár a szélenergia hasznosításában. Youtube-os csatornánkon felkavaró videócska terjed. Én is észrevettem, thnx, hogy mindezt megoszthatom Veletek! :)Mr Wind.....
Megtette az első lépést a "jó kályhává" válássá vezető úton a Főtáv. Éljen! "A nyáron hűt, télen fűt" mottó jegyében idén nyáron elindítja távhűtési szolgáltatását, a csepeli Rákóczi Liget lakópark négyszáz lakásában a Főtáv leánycége, a…..
Most induló cikksorozatunkban szeretnék kicsit jobban visszanyúlni a gyökereinkhez, a Greenpeace globális kampányait, különlegesebb demonstrációit mutatom be.                Kezdjük a legelején! :) A vietnámi…..
Imádott Zerka 2010.05.12 00:04:42
@kazerniel: sajna javíthatatlan..
Greenpeace Magyarország Egy levél 2010.05.10 17:24:00
Néha be kell vállalni az ilyet is. Ezt a levelet kaptuk ma:Még csak tízennégy éves vagyok, de nagyon érdekel a környezetvédelem. Próbálok nem fölöslegesen áramot használni, nem szemetelek, vagy ha látok valakit aki szemetel, vagy rongál, odaszólok neki, mégha idegen akkor is.…..
A Génmanipuláció mentes jövőért címmel (’GE-free future European tour' néven) rótta a Greenpeace kampánybusza március 24. és április 17. között Európa útjait, hogy aláírásokat gyűjtsön. Hogy pontosan mire is? Az aláírásgyűjtés célja az volt, hogy Barroso vegye…..
Imádott Zerka 2010.05.06 21:25:35
Az ENSZ 1994-ben nyilvánította március 22-ét a Víz Világnapjává, azóta világszerte ezen a napon ünneplik egyik legféltettebb kincsünket, a vizet. Magyarország is csatlakozott a nemzetközi kezdeményezéshez, amelynek egyik fontos célja, hogy a jövő generációiban tudatosítsa a…..
A képen Monyók, a most már elsősorban greenpeace-es, de azért több zöld szervezethez közel álló akciókutya látható, amint az iroda kertjében vigyáz a Földre. Nem játszik vele, hanem őrködik fölötte...
Napjainkban, amikor a föld olajkészletei fogyatkozóban vannak, a kevés megmaradt fosszilis energiahordozó felett pedig többnyire megbízhatatlan, és antidemokratikus jelzőkkel illetett országok rendelkeznek, jogosan várnánk, hogy az alternatív megoldások egyre nagyobb teret nyernek.…..
Imádott Zerka 2010.03.24 21:51:42
Nem kérdőjelezhető meg az éghajlatváltozás, és az azt előidéző emberi tevékenység az IPCC hazai bizottsága szerint - derült ki abból az állásfoglalásból, amelynek összegzését a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium 2010. március 18.-án juttatta el az…..
Hat zöld szervezet, név szerint a Duna Charta, a Levegő Munkacsoport, a Greenpeace Magyarország, a Magyar Természetvédők Szövetsége, a Védegylet valamint a WWF Magyarország 2010. február 17-én 12 kérdést juttatott el a Fidesz, a KDNP, az MDF, az MSZP és az SZDSZ elnökének, valamint…..
Az ökológiai lábnyom az egyik legkifejezőbb és legpraktikusabb, életszerűbb mérőszáma annak, hogy életmódjával ki mennyire terheli meg a bolygót. Az ökológiai lábnyom számításánál egy kérdéssorozattal mérik fel azt, hogy mennyi földterületet foglalsz el hétköznapi…..
A Legfelsőbb Bíróság érvénytelennek nyilvánította a Tubesre tervezett NATO lokátor építési engedélyét, egyúttal új eljárás lebonyolítására kötelezte a Honvédelmi Minisztérium építészeti osztályát, így a szaktárca kénytelen…..
Engem teljesen félrevezetett az Avatar körüli nagy felhajtás és a rá költött pénz. Nem akartam megnézni, mivel úgy éreztem, hogy a rááldozott 500 millió dolcsit jobb projektbe is fektethették volna. De nemrég beadtam a derekam és a Pandora gyönyörűen animált 3D-s világa…..
Imádott Zerka 2010.03.17 08:29:33
Once upon a time,a Greenpeace támogatóinak toborzásából hazafelé utazgatván a HÉV-en, találkoztam Orgoványi Anikóval,általános iskolás korom egyik meghatározó tanárával.
A hölgy 1989-ben megalakította a Zöld Szív Ifjúsági Természetvédő Mozgalmat Pomázon, és annak 12 éves fennállása alatt 15476 a magyaron kívül szlovák,román,angol,amerikai,fülöp-szgk.i tagjával nemzetközi könyezettudatos nevelő programot dolgozott ki. Még a kilencvenes évek elején felvette a kapcsolatot a Greenpeaceszel,és 2 nemzetközi konferencián is képviselte hazánk pedagógusait.
Úúúú elképesztő dolgokat mesélt egy indián rezervátumról,a sokszínű Greenpeace delegációról,de nem tudnám hitelesen visszaadni,így a zoldsziv@freemail.hu mail címen bombázzátok kérdéseitekkel! :)
Mindezeket tetézve Al Gore Globe szervezetének első magyarországi koordinátoraként fejezte be pályafutását.
Mikor 10 év után kiszúrtam a HÉV-en,némi udvarias kör után bevallotta,h egy barátjával épp most látta az Avatart,és nagyon a hatása alá került. Nem voltak kérdésesek a párhuzamok,szinte nem is tudta megfogalmazni az érzéseit,aki olyan régóta küzd,mint Ő,annak értelmeznie sem kell az üzenetet,kimondatlanul is szíven üt a film!
Ideje állást foglalni! Az emberek vajon érzik egyéni felelősségüket?
Arra a következtetésre jutottunk,h talán most elindul valami,ez a mi generációink harca! Századunk döntő jelentőséggel bír a fajok,s a Földünk védelmében!
Hogy az előző videó szereplőinél maradjunk, alább egy kis videó a műsorvezető Bolgárúrral, Aszódi Attilával, akik a nukleáris ipar érdekeit képviselték Vay Mártonnal szemben. ..