Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fontana_X

0 bejegyzést írt és 72 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Varánusz Eva helyett kuminizmus 2011.11.09 13:01:22
Az elmúlt napok egyik vezető gazdasági témája, hogy kormányunknak lesz-e mersze szembemenni a saját frakciójával, koalíciós partnerével, és nagyjából mindenki mással is, vagyis megszüntetik-e az evát.Nem kell túl nagy képzelőerő annak felméréséhez, hogy a gazdaság és a…..
Bármennyire is szerencsés lenne, félő, hogy a válás nem lesz békés, bármennyire is ez lenne a célszerű és hasznos. Az MSZP kiásta a csatabárdot a Demokratikus Koalíció ellen. Mesterházy Attila - talán nem is önszántából -, de történelmi hibát vétett.Pedig úgy is…..
Természetesen mindenkinek igaza van, aki azt állítja, hogy az MSZP-ben zajló belháború legnagyobb nyertese alighanem a Fidesz. Egy olyan pillanatban, amikor a korábbi szocialista kormányok időszakából ismerős vargabetűket látszik tenni a kormány, a figyelem időleges más irányba…..
Ritkán fordul elő velem, hogy többször, jó alaposan elolvasok egy pártközleményt, most mégis ezt tettem az elmúlt percekben. A Jobbik szóvivőjének nyílt leveléről van szó, amely egy olyan beszélgetésben elhangzott mondatra reflektál, amelyben magam is részt vettem. Az ügy eleve…..
Hallgatva, olvasva a szocialisták vezetőinek nyilatkozatait, egyre kevésbé tűnik járható útnak, amit Gyurcsány Ferenc eddig az MSZP megújításáról némi dupla fenékkel mondott (ti. lesz új párt, de az maga lesz a megújított MSZP). A volt miniszterelnök hiába próbálja az idős…..
Kumin szerint Vármegye mégis?! 2011.03.29 16:37:00
Amikor a nyilvánosságra került alkotmánytervezetben megláttam a „vármegye” fogalom megjelenését, az első gondolatom az volt, hogy valakinek direkt hagyták, hadd teljesüljön egy régi vágya. A nyilvánvalóan felesleges támadási felületeket megnyitó, a magyar mérsékelt…..
Egy korábbi bejegyzésben arra tettem kísérletet, hogy a leegyszerűsítő, primitív állításokon túllépve – amelyek nagyjából az istenkirály versus patásördög antagonizmusban írhatók le – megpróbáljam megérteni Orbán Viktor politikai szerepfelfogását, politikai…..
fontana_X 2011.01.19 17:22:38
Török Gábor egyik premisszája, miszerint vannak olyan „vállalatvezetők, egyéb befolyásos emberek”, akik „semmilyen módon nem függenek a politikustól” alapvető tévedés. A gazdasági környezetet leghatékonyabban a kormány befolyásolja közvetlenül is, de saját érdekkörbe tartozó cégek üzleti kapcsolatainak befolyásolásával áttekinthetetlen áttételeken keresztül is. Ha egy vállalatvezetőnek kedvezőtlen véleménye lenne Orbánról azt cége érdekében soha nem hozná nyilvánosságra. Nem is lenne semmi célja vagy értelme, mert nem ezért alkalmazzák. Dicsérni Orbánt ugyanakkor már lehet vállalati/gazdasági érdek akár állami megrendelések megszerzésének reményében, akár közismerten fidesz-közeli magáncégektől remélt megrendelések elnyerése érdekében, akár csak azért, hogy elkerüljön egy alapos APEH ellenőrzést, aminek kapcsán szintén bizonyíthatatlan - ennélfogva érdektelen - lenne, hogy az ellenőrzésnek van-e bármi köze az esetlegesen nyilvánosan hangoztatott kedvezőtlen véleményhez.
Tapasztalatom szerint a valóban megbecsülésnek örvendő személy ritkábban kap nyilvános v. hangos dicséretet, mint az a hatalomban levő politikus, aki befolyásolhatja a sorsunkat. Ezek közül is valószínűleg a hiú és arrogáns vezetők söprik be a legtöbb nyilvános dicsérő szót. (Persze addig a pontig , amikor is a pohár túlcsordul). Azt hiszem, ha előbb születik Török Gábor teljes joggal írhatta volna, hogy pl. Caliguláról vagy Néróról „nehezen befogadható elragadtatással, lelkesedéssel beszéltek” befolyásos emberek addig a pontig, amikor a félelem gátjai végül is átszakadtak.
„Senki sem szeret így kezdeni egy elnökséget, de nincs módom ezen változtatni, együtt kell ezzel élni – mondta tegnap Orbán Viktor külföldi újságírók előtt. Nehezen vitatható, hogy a tavaly május végén hivatalba lépett kormány – elsősorban saját politikai…..
fontana_X 2011.01.08 20:05:54
A fidesz ledöbbent alábbi intézkedéseinek hazai és nemzetközi fogadtatásán:

1. Visszamenőleges hatályú törvénykezéssel gyengítette a jogbiztonságot és a jogbiztonságba vetett hitet.
2. Retorzióként szűkítette az Alkotmánybíróság alkotmányosságot védő jogkörét.
3. Sajtóorgánumok finanszírozhatóságát megszüntető, így azokat ellehetetlenítő bírságokat vethet ki egy kizárólag fidesz delegáltjaiból álló médiahatóság, amelybe még a KDNP jelöltjét sem engedték be.
4. Bólogató bábot rakott a Köztársasági Elnöki hivatalba.
5. Hűséges pártkatonákat (volt fideszes képviselőket!) rakott a kormány működését ellenőrizni hivatott hivatalok élére (Számvevőszék, Főügyészség, stb.).
6. Szétverte a magas szakmai színvonallal tevékenykedő Költségvetési Tanácsot.
7. Társadalmi konzultáció nélkül szünteti meg a magánnyugdíjpénztárakat, s az abban maradni szándékozóktól egy tollvonással elveszi az állami nyugdíjtámogatás lehetőségét.
8. Érdemi szerkezeti reformok helyett egyeztetés nélkül vetett ki válságadókat, amelyek a reformok elmaradása miatt kb. két év múlva romba is dönthetik a gazdaságot.
9. Indoklás nélküli elbocsátásokat tett lehetővé.
10. Ellehetetlenítette a sztrájkjogot,
11. Átírta a jegybank törvényt, hogy a Monetáris Tanácsba saját embereit ültetve megszüntesse a jegybank függetlenségét, stb,.
A lista folytatható.
törökgáborelemez 309. Zsákutca 2011.01.04 18:01:00
Bár úgy tűnik, hogy a kormány a médiatörvény kapcsán tartja magát a „naésakkormivan” irányhoz, sorok között olvasva és háttérbeszélgetéseket folytatva nem olyan nehéz észrevenni, hogy a példátlan nemzetközi kritikák komoly hatást gyakorolnak a Fidesz több…..
fontana_X 2011.01.05 21:00:16
@mrs. white:
Egyetlen autentikus véleményt tudok mondani, a magamét. Nincs pártállásom, a munkában és a teljesítményben hiszek. Azt gondolom, hogy amivel a kenyerem keresem azzal hasznára vagyok a hazának. Nem vagyok zsidó és nem vagyok cigány származású. A fidesz kormányzás egyik gyakorlati következménye számomra, hogy megtakarított pénzemet külföldi bankban helyezem el. Nem a médiatörvény miatt, hanem a visszamenőleges hatályú törvényalkotás miatt, amely számomra – bár konkrétan nem vagyok érintett – a jogbiztonság totális szétrombolását jelenti. Tudom azt is, hogy nem vagyok egyedül. A bizalmatlanság légköre ismerőseim közül sok olyan embert megrendített, akiknek szintén nem volt politikai elkötelezettsége vagy pártállása. Felkészültem arra is, hogy elhagyjam hazámat, amit több mint 50 éve szolgálok tisztességgel és hűséggel.
fontana_X 2011.01.05 21:48:09
@török gábor: Kedves Török Gábor! Még mindig nem válaszolt arra, hogy a médiatörvény körüli negatív hírverés jogosságát vagy igazságtalanságát, megalapozottságát vagy eltúlzottságát miért nem a fidesz elmúlt fél éves tevékenységének komplex keretébe beágyazottan elemzi.
fontana_X 2011.01.06 16:34:57
Néhány idézet Elek István jobboldali politológus Martonyi Jánosnak írt nyílt leveléből:

Kedves János!
“… a koalíció sorban fölrúgja a médiavilág szabályozásával, felügyeletével, a közszolgálati média irányításával kapcsolatban az elmúlt húsz évben létezett közös normákat, és az önkorlátozásnak, illetve az ellenzékkel szembeni méltányosságnak a látszatára se adva rendeli maga alá a közszolgálati intézményeket, minden korábbi elődjénél kíméletlenebb következetességgel tűzdelve tele azokat a maga pártosságukat bizonyított embereivel. Megágyazva mindezzel a médiaháború újabb pusztító fejezetének.

Lehet persze most magyarázkodni, hogy akik tiltakoznak, valójában még nem is ismerik a törvények pontos szövegét. Önérzetesen visszautasítani az alaptalan és méltatlan vádakat. Próbálkozhattok azzal, hogy az ellenzékre hárítsátok a felelősséget. Mondván, hogy mindent megragadnak, amivel a figyelmet felhívhatják magukra. Ők fűtik a nemzetközi felháborodást. Meg azzal, hogy nyílván az európai színtéren megmutatkozó pártpolitikai szembenállás is benne van ebben a fogadtatásban. Jól jön az európai szocialistáknak, hogy egy néppárti pártszövetséghez tartozó kormányfőt, kormánypártot apríthatnak. Hogy nyilván benne van a bosszúja különféle európai gazdasági érdekköröknek, amelyeket hátrányosan érintettek a magyar adópolitikai lépések, a válságadó stb.
Te azonban sokkal jobb diplomata vagy annál, hogy ne tudnád, mindez csakugyan nem sok haszonnal járó magyarázkodás. A felelősség a Tiétek. Ti hoztátok magatokat és az országot ebbe a kellemetlen helyzetbe. Mégpedig tökéletesen fölöslegesen.
Mi értelme volt létrehozni – méghozzá épp az uniós elnökség átvételének napjára időzítve életbe léptetve – egy olyan médiairányítási és szabályozási rendszert, amely olyan mértékű, korlátlan kormánypárti akaratérvényesítésnek teremti meg a lehetőségét, aminél sokkal kevesebbért is tiltakoztatok, tiltakoztunk egykor, ellenzékben? A közmédia arcátlan kisajátítását, a sajtószabadság felszámolását kiáltva világgá?”
2011. január 06
Varánusz Én, Szíj Melinda 2010.12.04 08:00:00
Bocsánat, hogy élek. Tényleg! Én őszintén nem akartam, de így alakult. Több, mint negyven évig gyakoroltam láthatatlannak lenni, és elnézést kérni. Mindenért. Ezért a kijelentésért is. A mondat végi pontért is, úgyhogy most nem is teszek Amíg nem voltam ismert minden…..
Elkészült az új alkotmány koncepciója – írják a lapok. A tervezet hozzám is eljutott, és bár több újdonságot is tartalmaz, ha valóban ennek szellemében készül el az új alaptörvény, akkor két jövendölést (egy félelmet és egy reményt) biztosan nem teljesít majd be.…..
fontana_X 2010.12.02 18:21:09
Szeretnék bocsánatot kérni Török Gábor nevében, amiért ilyen megalázó módon kénytelen a fideszhez dörgölőzni. Szerintem pontosan tudja, hogy a fidesz kíméletlenül elsöpörte az ellenzéket, ellehetetlenítette az Alkotmánybíróságot, államosítja a magánnyugdíjpénztári befektetéseket tönkretéve így minden öngondoskodást segítő törekvést, pökhendi módon kommunikál befolyásos nemzetközi szervezetekkel, szétveri a Költségvetési Tanácsot, amelyik mindig színvonalas szakmai értékelést adott a gazdaság állapotáról és a tervezett gazdaságot befolyásoló kormányzati intézkedésekről. Török talán tudja azt is, hogy a fidesz olyan tömegek indulataira apellál, akiket a gyűlölet tart össze, de nem lesznek képesek a gazdaságot a nemzetközi versenyben előre vinni.

Igen, Török talán mindezt tudja, de kutyaszorítóban van. Török cége, a Vision Consulting is a 13 cég között van, akiket a BKV feljelentett a Budapesti Rendőr-főkapitányságnál, mert bűncselekmény gyanúja merült fel tanácsadói szerződésével kapcsolatban. Török tehát nem szabad ember. Ha akarna sem tudna független politológus lenni. Emiatt olyanok „politológiai elemzései”, amilyenek. Ezeket akár semmitmondónak is tekinthetnénk, ám látni kell, az a szándék vezérli, hogy minden mögül ki tudjon farolni, ha szükséges és minden mögé be tudjon állni, ha az érdek úgy kívánja. Itt jutunk el Török legfontosabb motivációjához, a pillanatnyi érdekhez. Azonban amit Török megnyer a vámon, elveszíti a réven.
„Nem azért gyújtunk gyertyát, hogy véka alá rejtsük” – ezt az érdekes képet Orbán Viktor használta ma, amikor 56 napja hivatalban lévő kormányának működését értékelte a parlamentben. Akkor hát – a korábban már megfogalmazott fenntartások mellett…..
fontana_X 2010.12.02 18:19:58
Szeretnék bocsánatot kérni Török Gábor nevében, amiért ilyen megalázó módon kénytelen a fideszhez dörgölőzni. Szerintem pontosan tudja, hogy a fidesz kíméletlenül elsöpörte az ellenzéket, ellehetetlenítette az Alkotmánybíróságot, államosítja a magánnyugdíjpénztári befektetéseket tönkretéve így minden öngondoskodást segítő törekvést, pökhendi módon kommunikál befolyásos nemzetközi szervezetekkel, szétveri a Költségvetési Tanácsot, amelyik mindig színvonalas szakmai értékelést adott a gazdaság állapotáról és a tervezett gazdaságot befolyásoló kormányzati intézkedésekről. Török talán tudja azt is, hogy a fidesz olyan tömegek indulataira apellál, akiket a gyűlölet tart össze, de nem lesznek képesek a gazdaságot a nemzetközi versenyben előre vinni.

Igen, Török talán mindezt tudja, de kutyaszorítóban van. Török cége, a Vision Consulting is a 13 cég között van, akiket a BKV feljelentett a Budapesti Rendőr-főkapitányságnál, mert bűncselekmény gyanúja merült fel tanácsadói szerződésével kapcsolatban. Török tehát nem szabad ember. Ha akarna sem tudna független politológus lenni. Emiatt olyanok „politológiai elemzései”, amilyenek. Ezeket akár semmitmondónak is tekinthetnénk, ám látni kell, az a szándék vezérli, hogy minden mögül ki tudjon farolni, ha szükséges és minden mögé be tudjon állni, ha az érdek úgy kívánja. Itt jutunk el Török legfontosabb motivációjához, a pillanatnyi érdekhez. Azonban amit Török megnyer a vámon, elveszíti a réven.
Az előző bejegyzés korábban nem tapasztalt hevületet váltott ki a hozzászólókból: többen azzal érveltek - velem szemben -, hogy az ország a diktatúra útjára lépett, és nincs már helye normális politikai vitának, mérlegelésnek. Nekem úgy tűnik, hogy az ellenzék óriási…..
fontana_X 2010.11.17 07:47:33
Az előző fidesz kormány tagjai „pofátlanul” magas végkielégítéseket vettek fel, de azt nem tarották erkölcsileg kifogásolhatónak. Ráadásul a fidesz ügyesen úgy intézte, hogy pl. Szász Károly 131 millió Ft-os végkielégítését ne kelljen visszafizetni.

Amikor a fidesz a vizitdíjat, stb. kisiklatta, a törvényességre hivatkozott és ünnepelte az Alkotmánybíróság döntését. Mihelyt az Alkotmánybíróság az ő intézkedéseik törvényességét vitatja, korlátozzák annak jogkörét.

A fidesz a "szegény magyar emberek" ellehetetlenítésének tartotta az előző hatalom alatt tervezett gázáremeléseket és felhasználta a hatalom elleni gyűlöletkampányában. Orbán hatalomra kerülve már kijelentette, hogy elkerülhetetlen a gázárak emelése.

A sor hosszasan folytatható lenne, de felesleges. Az „amit szabad Orbán Jupiternek, nem szabad a sok kisökör mszp-snek és a többieknek” fideszes politikája egyre markánsabbá válik lakájok, udvaroncok, „bólogató jánosok” sűrű nyelvcsapásai közepette.

Ezenközben az ellenzék tagjai korrupciótól terelt életpályájuk és/vagy tehetségtelenségük következtében képtelenek annak a kb. 5.4 millió embernek a támogatását megszerezni, akik az idei választáson nem a fideszre szavaztak ill. nem szavaztak senkire.

Ezenközben a magyar társadalom egy jelentős része, akik irígy gyűlöletre szocializálódtak és nem látnak tovább az orruknál, még mindig ünneplik a vezért és sleppjét. Az ország megérdemli kormányát.
"Ez az ügy nem úgy lesz elintézve, ahogy általában szoktak, új időszámítás kezdődik" – mondta ma délelőtt Orbán Viktor Kolontáron. Nem volt szándékomban a szörnyű katasztrófa politikai vonatkozásairól írni, mert egyrészt ebben a helyzetben szerencsétlen lenne…..
fontana_X 2010.10.10 18:23:44
@Balt: Talán, mert egy másfél milliós nézettségű műsort jobb uralni, mint megszüntetni.
fontana_X 2010.10.10 18:31:20
@Balt: Sem Ágh Attila sem Kéri László. A korrupció mocsarába fulladt mszp-szdsz koalíciót felváltotta egy diktatórikus fidesz hatalom. Egyik sem jobb Deákné vásznánál, de a fidesz most bírja a gyűlöletszavazók támogatását, akik jogosan küldték az előző kormányt a politikai süllyesztőbe. Ugyanakkor Orbán egocentrikus kormányzása, ami minden hatékony demokratikus kontrollt kiiktat veszélyes lehet. Persze, ha tudja, mit csinál, akkor az ország gazdasága működni fog, ha nem, akkor a gyűlöletszavazók habozás nélkül fognak ítélni.
A FŐNÖK! Csupa nagybetűvel.Továbbra sem vagyok Orbán-fan, de nagyot nőtt a szememben.Leutazott a katasztrófa helyszinére, beleugrott a gumicsizmába és megmondta sajtónak, hogy a hídig. Nem tovább. Bement, körülnézett és levonta a konzekvenciákat.Nem volt vacillálás, nem…..
Kapitális politikai hibát követett el tegnap az MSZP, amikor nem törődve a döntés körülményeivel és következményeivel, a parlamenti bizottsági pozíciók elosztása körüli vitában belement egy olyan kompromisszumba, amely után ma – Szanyi Tibortól Cser-Palkovics Andrásig -…..
A zöldombudsman szerint meg kell semmisíteni a Grupo Milton óriásberuházását lehetővé tévő önkormányzati rendeletet, akár az Alkotmánybíróságig is kész elmenni emiatt...
Mától számítva már csak két hét van hátra a hivatalos kampány utolsó napjáig, hiszen április 10-én, szombaton elvileg már csend honol majd a magyar politikában. S bár a nyitott kérdések száma az elmúlt napokban nem változott, engem egyre jobban a választások utáni helyzet…..
fontana_X 2010.03.26 19:35:38
@mirrmurrkandúr: Neked halvány fogalmad sincs a demokrácia működéséről. Ha az MDF bejut korrekt és kontrollált szavazás eredményeként a Parlamentbe, akkor az a demokrácia győzelme. Ha nem jut be hasonló körülmények között, az is a demokrácia győzelme. Te viszont nem vagy több zsigeri előítéletnél.
fontana_X 2010.03.26 20:08:11
@mirrmurrkandúr: Remélem nem gondolod, hogy a többi párt kicsiben vagy nagyban nem ugyanazt csinálja?
fontana_X 2010.03.26 20:14:39
@colosgirl: Kíváncsian várom, hogy a 8.1 millió szavazópolgár 50%-a, akikből a közvéleménykutatók semmit nem tudnak kicsikarni mit tesz ápr. 11-én. Arra is kíváncsi leszek, hogy a maradék 50%, akik véleményt nyilvánítanak a szavazófülkében is következetes maradnak-e vagy csak kifelé igazodnak a széljáráshoz.
Lassan talán túllendülhetünk a „miért rémesen szörnyű az oldal új megjelenése” témán, (aki még elmondaná a véleményét, itt örömmel fogadjuk) így azt javaslom, hogy beszéljünk ismét egy kicsit a politikáról. Van egy párt, amellyel elég régen foglalkoztam,…..
fontana_X 2010.03.23 10:34:38
A népszerűségi mutatók szerint még az első helyen álló Sólyom Lászlót is a megkérdezettek több mint fele nem kedveli. A legfrissebb felmérés szerint Orbán Viktort a megkérdezettek 55%-a inkább elutasítja. A Fidesz frakcióvezetőjét, Navracsics Tibort a megkérdezettek közel kétharmada nem kedveli. Az egyéb közvéleménykutatások 40-50% közé teszik a bizonytalanok számát pártpreferenciák tekintetében. Ebből az alábbi következtetések is adódhatnak:
1) A bizonytalanok véleményével és szavazási hajlandóságával a kutatások nem tudnak mit kezdeni, emiatt képtelenek akár közelítőleg is megjósolni a választások kimenetelét.
2) A Fidesz potenciális kétharmados győzelmét megkérdőjelezi, hogy két legkevésbé népszerűtlen politikusukat a választók több mint fele/közel kétharmada inkább elutasítja.
3) A szavazók közel felét kitevő bizonytalanok választhatnak úgy, hogy nem mennek el szavazni, de választhatnak úgy is akár nem kevesen, hogy az LMP-re, Civil Mozgalomra, esetleg az önmarcangoló MDF-re adnak tiltakozó szavazatot.
Olyan gazdag a lehetőségek tárháza, hogy a fidesz akár kétharmadot is szerezhet, de 50% alá is kerülhet. A három kis párt esélyei az eljelentéktelenedéstől a komoly politikai erővé válásig terjednek már ebben a választási ciklusban is. Semmi garancia nincs arra sem, hogy a Jobbik meghatározó erővé válik. Két meghatározó politikusukat (Vona, Morvai) a megkérdezettek 2/3-a nem kedveli. A retorikai szinten szintén kétharmados többségre utazó Jobbik elnökhelyettese és köztársasági elnök-jelöltje nem tudott Budaházy számára 750 kopogtatócédulát összeszedni. Komoly jelzés, hogy van határ. Hogy mikor indul a kampány? Azt gondolom egyebek között a fentiek miatt is, hogy markáns kampány tekintetében a politikusokban sokkal több a bizonytalanság, mint amit akár önmaguknak is be mernek vallani. A politikai elit ilyen mértékű elutasítottsága mellett egyszerűen lehetetlen bármilyen kampány sikerét vagy kudarcát előre kalkulálni.
Kivételesen semmit nem kell tennünk ahhoz, hogy okosabbak legyünk, csak várni: mához három hétre sokkal többet tudunk majd a magyar politika jövőjéről. A parlamenti választás legfontosabb kérdései április 11-én eldőlnek: (1) kiderül, hogy van-e esélye a Fidesznek a kétharmadra,…..
fontana_X 2010.03.21 21:59:08
@török gábor: Nagyon jól ismerem az itthoni egyetemi viszonyokat is. Három egyetemen tanítottam. Az ELTE-n, az USA-ban és Portugáliában. Amit Ön itthon fizetésként kap, az kevés. Önnek is, Barátaimnak is, akik szintén magyar egyetemeken tanítanak. Nem tartom elvtelen kiszolgálónak. Sokkal inkább egy tehetséges ember kényszerpályáját demonstrálja.
fontana_X 2010.03.21 22:20:45
@török gábor: Meglehet, Ön nagyon tehetséges. Nekem sem Budapesten, sem Pittsburghben, sem Coimbra-ban nem sikerült igazán kikerülnöm a kényszer szorításából. Jelen volt természettudományi, tehát a politikához közvetlenül nem köthető pályámon. Kéretlenül bár, de két tapasztalatomat megosztanám Önnel. 1) Soha nem tudtam igazán okos lenni. 2) Az Ön korában Önhöz hasonlóan gondolkodtam. Bocsánat, hogy kissé alanyivá vált ez a bejegyzés.
fontana_X 2010.03.21 22:39:11
@török gábor: Tisztelem Önt, de nem hiszek Önnek.
Borzasztó érzés lehetett látni Gyurcsány Ferenc párton belüli riválisainak azt a baloldali rendezvényeken rendre hiányzó rajongást, szeretetet és érdeklődést, amely a volt kormányfő mai fellépését körülölelte. A döntően nyugdíjas korú és meglepően lelkes…..
fontana_X 2010.03.19 22:44:01
@Lord_M_: A globalizálódás sok tekintetben kiszámíthatatlan kihívásai, a jelenkori történelem azon bizonytalanságai, amelyek a múltban ugyanúgy léteztek, ám az információáramlás gyorsasága és széleskörűsége következtében sokkal több emberhez sokkal hamarabb jutnak el, bizonytalanságot keltenek a jövővel kapcsolatban. Ha tetszik szorongást okoznak. Ennek része a magyar jobb- és baloldali politikai elit éretlensége, arcátlansága, korruptsága ugyanúgy, mint az iraki háború, a repedező amerikai hegemónia, a nem átlátható Oroszország atomütőereje, Kína kiszámíthatatlan növekedése, az időjárás szélsőséges változásai, stb. Mindennapjainkban a felgyorsult élet által okozott frusztráció, a munkahelyi bizonytalanság, a kapitalizmus elosztási viszonyai, ahol nehéz igazságosan eldönteni és elviselni, hogy a vezetőknek, vállalkozóknak tízszer, százszor, ezerszer kell-e többet keresni, mint az átlag dolgozónak, stb. félelmet kelthet. Igen! Létezik egy általános szorongás nem csak itt, de az egész világon, amelyet a jelenlegi hatalom elmúlt nyolc éves tevékenysége is inkább fokoz, mint enyhít, de mindez nem változtat azon, hogy Orbán Viktor nem mutat kiutat, csak sejtetően vádol.
fontana_X 2010.03.19 22:51:42
@ozirisz: Csodálattal adózok neked. Felfogásom szerint ezekre a kérdésekre sem a rendszerváltás előtt, sem utána nem sikerült jó válaszokat adni. Neked mindez egy csettintéssel néhány sorban sikerült.
fontana_X 2010.03.19 22:56:50
@ozirisz: Így már rendben van!!
Számháború nélkül is kijelenthető, hogy valódi tömegek egyértelműen a Fidesz és a Jobbik rendezvényére voltak kíváncsiak. Már az „előénekesek” jelezték, hogy a mai nap a szemet szúró különbségekről fog szólni az azonos időben ünneplő két pártnál - annál…..
fontana_X 2010.03.15 21:05:38
@mrs. white: Természetesen 12 év alatt több korrupciós ügy keletkezik, mint 4 év alatt. A következő 4-8 évben ez ki fog egyenlítődni.
fontana_X 2010.03.15 21:21:46
@mrs. white: Apám mélyen hitt a szocializmusban, az emberek egyenlőségében! Nem értette, ma sem érti, hogy gazdaságilag a szocializmus nem volt működőképes. Azt sejtette, hogy a szocializmusban az embereket becsapták, de nem értette, hogy az ember természeténél fogva hatalomvágyó és ha a társadalom intézményesen nem garantálja a hatalom kontrollját, akkor a hatalom diktatúrává válik. Én, a fia tudom, hogy a szocializmus gazdaságilag nem működött, politikailag pedig csak diktatúraként létezhet. Mégis tisztelem apámat, aki párttag is volt, lelkében pedig kommunista maradt. Abból a fajtából, akit halálomig tisztelni fogok, mert nem tudom nem tisztelni becsületes hitét az emberek illuzórikus egyenlőségében. Apám a Kádár-rendszerben sem volt hangos, most sem az, így mutat példát nekem. Mert a becsület az becsület, a pillanatnyi érdekek mentén kaméleonként változó politikai meggyőződés pedig becstelenségünk tükre. Bár véleményünk változhat, azért ha meggyőződésünk mindig az uralkodó hatalmi elvárások szerint módosul, az embernek kétségei támadnak. Ezért utálom a tematizáló, komcsizó, pufajkázó, zsidózó, nációzó csürhét, s a velük cinkosan összekacsintó politikusokat. Mert félrevezet, mert egy kalap alá vesz, mert nem a becsületre épít, hanem megoszt, egymás ellen uszít. Az én álmom egy olyan haza, ahol a becsületes ember nyílt szívvel lehet konzervatív, kommunista, liberális, keresztény, jobboldali vagy baloldali, mert nem politikai meggyőződése mentén akar boldogulni. Mert értéke nem konzervativizmusában vagy liberalizmusában rejlik, hanem tehetségében és becsületében. Abban, hogy jól dolgozik, hogy szereti a családját, segíti az elesetteket, a rászorulókat, s nem használja ki aljas módon a kiszolgáltatottakat. Ez az álmom, amit sem a fidesz, sem az mszp, sem a jobbik, sem a többi nem fog megvalósítani.
Miközben a két kisebb párt rendezvénye egy harmadosztályú focimeccsnyi nézőközönséget sem vonzott, a szocialisták ünnepi megemlékezését (értsd: kampánygyűlését) a körülményekhez és a várakozásokhoz képest meglepően sokan követték a helyszínen figyelemmel. Az MSZP…..
fontana_X 2010.03.15 17:14:58
fontana_X 2010.03.15 17:18:50
@Ordnassac: Felsorolásod alapvetően pontatlan.
fontana_X 2010.03.15 17:25:12
@mrs. white: Bár egy percig sem kétlem, hogy volt "Nokiás doboz", az zavar, hogy ez a metafora a Magyar Nemzetben és a Hír TV-ben jelent meg először, nem pedig egy rendőrségi feljelentésben.