Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dirmix

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ugye senkit sem kell emlékeztetnem arra, mi mindent gyűjthetünk össze – persze teljesen ingyen –, ha picit célzottan bóklászunk a természetben. Ilyenkor ősszel például az egyik kedvenc gyűjtögetni valóm a VADGESZTENYE! Nem vicc! Nemcsak az erdei bogyók (például a kökény,…..
Nincs idegesítőbb az arcodba mászó, felesleges dolgokat hirdető bannereknél, amiknek az égvilágon semmi haszna? Mit szólnál, ha kiderülne, hogy van olyan banner, amit nemhogy nem gyűlölnél azonnal, hanem még örülnél is hogy használhatod? A British Council bebizonyította a…..
Fotó: Fortepan. „Az érdek mindenféle nyelven beszél s mindenféle szerepet magára ölt, még az önzetlenség szerepét is.” (François de La Rochefoucauld) Afonyka és Szerjozska labdáznak a Vörös téren. Egy jól sikerült rúgás után azonban a labda berepül a falon át a Kreml…..
Magyarország egyik legeldugottabb falujából indulva Istenbe vetett hite kíséri. 2002-ben csatlakozott a Fideszhez, számára a szeretet és a család a fontos, és ha azt egy férfi tudja megadni, akkor ő adja meg. Vívódott, de rá kellett döbbennie: Isten és Jézus tanítása semmi…..
Az elmúlt években örvendetesen javult a közlekedésbiztonság a magyar utakon, és ezzel párhuzamosan radikálisan csökkentek is az országúti halálozások, de a legutóbbi elérhető statisztikák szerint még mindig van felzárkózási lehetőségünk Nyugat-Európához e tekintetben. A…..
dirmix 2014.01.18 12:32:29
Szerintem a halálos kimenetelű balesetek egyenes arányba hozása a gyorshajtással egyáltalán nem bizonyított, csak egy elmélet. Két statisztikai szám összerendelése még nem bizonyíték. A halálos balesetek körülményei szerintem sokkal összetettebbek. Ahogy említve is lett a relatív gyorshajtás.
A halálok számához lehet köze a gyorshajtásnak, de szimplán azzal, hogy valakit jól megbüntetnek rendszeresen az autópályán mondjuk 160-as tempóért egyáltalán nem biztos, hogy kiszűri azokat a mentálisan agresszív embereket, akik manővereik többségével veszélyeztetnek másokat. És szerintem nem fog tőle jelentősen csökkenni a halálos balesetek száma. Máshol kell differenciálni az "elkövetés" módját.
A rengeteg autósokról lefejt benzin/útdíj/adó/bünti milliárdból például a hatékony közlekedés szervezéssel és a megfelelő közútfejlesztésekkel sokkal többet lehetne tenni a biztonságért és a halálokok megelőzéséért. Kulturált bicikli infrastruktúrával, megfelelő felfestésekkel, szélesített sávokkal stb.
Lehet ugyan arra kényszeríteni egy komplett társadalmat, hogy 30-cal közlekedjen, de ennek mi értelme? Akinek teljesen mindegy, hogy mennyi idő alatt jut A-ból B-be nyugodtan válassza a tömegközlekedést. Tényleg nem kell mindenkinek autóznia.
És biztos jó buli lehet mindkét félnek "üzletileg" is egy ilyen beszerzés. A rendőrségnek meg ismét felmutathat egy pótcselekvést, amivel PR-ozhatja magát. Porhintés az egész.
dirmix 2014.01.20 09:21:58
@qwertzu: ugyan nem rám reagáltál, de megjegyzem, hogy a logika alapján természetesen az lenne a legbiztosabb, ha 0 km-re korlátoznák a sebességhatárt. Biztosan összefügg a veszély foka a sebességgel, de nem a önmagában a sebesség a veszély forrása. Talán így érthető.
Megfelelő forgalomszervezéssel és útfejlesztéssel sokkal többre mennénk. Lásd 2-es út, széles piros színnel megspékelt dupla záró, amit mondjuk egyszer végre megcsinálhatnának legalább Vácig 2x2 sávra. Persze, az csak viszi a pénzt és nem termeli. Az már nem érdekel senkit, hogy mekkora stresszfaktor, amikor minden lehetőség meglenne arra, hogy normálisan eljuss egyik helyről a másikra, de egy két nyamvadt kocsi, szerény képességű vezető, vagy időmilliomos miatt 30-50 haladni akaró embert eszi az ideg. Pedig ez a többség fizeti be a az autósokról lehúzott pénz nagyrészét. Nem a nyugdíjas telkező.
Kálmán László nyelvész, a baloldali értelmiségi ellenzék ismert tagja összerúgta a port a baloldali Klubrádióval. Nem politikai kérdésben, hanem a józan ész védelmében. A Sugár Ágnes által vezetett hétfői Rakott című műsorban ugyanis egy órán át propagálták a…..
dirmix 2013.11.19 13:46:54
Májustól hivatalosan is majdnem eredeti felállásában működik a Korn. A numetál hullám egyik prominens zenekarába ugyanis már hivatalosan is visszatért az a Brian Welch, ismertebb nevén Head, aki 2005-ben megtért, és kiszállt a csapatból. Welch először csak egy-két…..
Húsvéthétfőn a Vatikán bejelentette, hogy Ferenc pápa a város alatti nekropoliszba megy, hogy Szent Péter sírja előtt imádkozzék. Az első pápának is nevezett apostol sírja a Vatikán alatti temetővárosban található, amit kétezer év után épp a XX. században sikerült…..
dirmix 2013.04.02 16:23:41
szentségek, átlényegülés
az egész mítosz és mondakör, amire a római egyház alapítja magát homok, és egy szemétkupac. és sajnos minden egyház gyűjtöget magának ilyen hagyomány kupacokat, amelyekben az életnek semmilyen aktuális nyomát fellelni nem lehet, legfeljebb csontvázakat ("csak kimeszelt sírok"). hát tényleg a temető az a hely, ahol az életet kell keresni?

elnézést kérek, nem sértegetni akarok, de ideje lenne felébredni és elgondolkodni azon, hogy az ehhez hasonló hülye viták (a finomabb lelkűek kedvéért, bibliai kifejezéssel botor vitatkozások) helyett nem lenne-e végre értelme csak úgy szépen tisztán, megélve hirdetni az evangéliumot, mégpedig úgy, ahogy Krisztus kijelentette, és szépen sutba dobni a sok okoskodást.

pl. mi ez az átlényegülés? kedves római klub! elgondolkodtatok-e már azon, hogy a tanotok a legmorbidabb kannibalizmus. ugyan mikor célzott volna a Mester (aki egy full size rabbi volt) arra, hogy a testét fogyasszák a követői, az ő emlékezetére. könyörgöm, gondolkozzatok már!

a metanoia pedig nem varázslatok és misztikumok "szentségek" hókusz-pókuszok passziv-aktív megélése, hanem a személyes élet Krisztussal való kölcsönhatásának eredményeként megtörténő és életvitelben megnyilvánuló gondolkodásbeli változás. így születik újjá az ember, belülről kifelé, és nem kívülről befelé. :) mert ugye a lényeg mindig belül van (minta a kimeszelt síroknál). miért is kell mindenféle varázslásra hajazó misztifikummal 'emészthetőbbé varázsolni' azt, ami a legjobban a maga természetességében emészthető meg?

egyáltalán, az átlag ember számára értelmezhetetlenné tette a szentség szó jelentését az elmúlt két évezred. szent az, amit nem piszkolunk be, és egyedül egy célra tartunk fenn, az Isten dicsőségére. az "egyház(ak)" (egyesszám-többesszám abban a felfogásban édes mindegy, ahogyan általában bármely egyház gondolja magáról vagy a másikról. ez megint egy olyan pont, amellyek kapcsolatban, ha képes lenne meghallani a Messiás szavát a nekik szánt "telefonon" keresztül az “egyház(ak)”, akkor megérthetnék, hogy mekkora gumicsontot rágnak.) tehát az "egyház(ak)" egyetlen megvalósult intézményes formában sem léteznek. az Egyház (eklézsia=népgyűlés) feje a Felkent Király, a Messiás Jézus! az egész bagázs, aki mögötte a “második” vonalért küzd annyira nevetséges, mint az a sztori amit a Máté 20:20-nál olvashatunk. nagyon tanulságos!

térjen meg végre minden “egyház”, hogy valóban a Királyság épülhessen a paráznaság, kapzsiság, Istent káromlóan természetellenes szabályok miatt elhatalmasodó szexuális aberráció, emberi hatalom, érdekcsoportok befolyása, helyett.

az ókeresztény egyházban igen hamar rengeteg tévtanítás kezdett elterjedni, tehát akár mely század hagyományaira hivatkozva sajnos nem lehet az Isten kijelentéséhez közelebb jutni.

a közös nevezőt lejjebb kell osztani! Kálvin, Luther és sokan mások, katolikusok is, már sokat tettek azért, hogy végre vissza jussunk az origóhoz, de még soknak tűnik az előttünk levő út. vagy szóljon valaki, ha tudja, melyik egyháznál lehet Isten Országába vízumot váltani, ha tényleg elhiszi, hogy bármelyik “szervezeti egységet” is komolyan veszi az Úr!

Szerintem Isten Országába csak személyes út vezet, csoportos utakat, “klubtarifával” nem fogad az Úr! :)
A kokik és sallerek országában még mindig nem tanulnak Trianonból.  Leverte a Szent Korona másolatát egy szlovák hostesről a buzgó magyarméter - aki egyébként később levelekben kereste fel a hvg.hu szerkesztőségét, miszerint mégsem így történt, hanem úgy…..
dirmix 2013.03.06 17:50:38
@sorhajóhadnagy: megtisztelő a reagálásod, de erőltetett az indoklásod. a korona a szabad véleménynyilvánítás keretében szimbolizálhat akár bioélelmiszert vagy veszélyes anyagot is valaki számára, de te is és a szlovákok is tudják, hogy valójában mit szimbolizál. Olyan ez, mintha a svasztika szimbolisztikájával kapcsolatban érvelgetnénk mindenféle ókori/egyiptomi/díszítő/okkult jelentés/tartalom mellett, pedig tudjuk, hogy mit jelent. nettó hülyeség és pont. a korona nem szlovák nemzeti szimbólum, mert szlovák nemzet nem létezett még abban az időben sem, amelyiket megjeleníteni kívántak (a nép igen). a szlovákok mint egyének korona alá tartozása persze éppen úgy igaz minta magyar, német, román paraszt és a zsidóság korona alá tartozása, de ezek egyénenként támogatták vagy ellenezték az aktuális királyságot és nem nemzetként. az egykori 150 éves török uralom okán mi sem parádézunk most pl. szultáni turbánnal, mert ugyan érvelgetni lehetne, de hülyeség lenne volt talán támogatása, de magyar királyságként biztosan nem. (off: vicces, de a törökök nem is elleneznék, talán azért sem, mert introvertált történelemoktatásuk miatt nem is értik a magyarság érzelmeit a törökvésszel kapcsolatban.) De megint azt mondom, valljon színt a magyar koronás szlovákság. akarják a (bizánci-római, akármilyen hátterű és történelmi múltú) magyar királyságot vagy nem? ha nem, akkor játszanak inkább más jelentéktelenebb szimbólummal. :) tudjuk, hogy semmi egyébről nincs szó, csak egy szánalmas szlovák pr fogásról és/vagy rafinált provokációról. értem én, hogy a sztrapacskát nem lehet méltósággal fejen viselni (fú ez most csúnya volt), de próbáljanak meg kulturáltan modern nemzeti önazonosságot kialakítani, mert ez így őket teszi nevetségessé. biztosan van egyéb érték is, amivel előállhatnak, hadd ne én gondolkozzak rajta!
Mennyiszer hallottam én az elmúlt hónapokban: minek blog, ha van Facebook? Nem egyszerűbb ott egy oldalt csinálni, és azt használni blogszerűen? Ugye milyen triviális? Felejtsük el a blogot, úgyis csinálnánk mellé Facebook oldalt, toljuk a kontentet az új helyen, heje-huja-vigalom!…..
Ezt a levelet küldtem karácsony este fél tizenegykor a totalcaros levelezési listára. Következzék hát, röhögjenek rajtam önök is, velem együtt. Na mit gondoltok, meddig voltam a hígítóval, füsttel, festékekkel, kompresszorzajjal pokollá tett garázsban egy héten át minden…..
Lehet, hogy elsőre nem úgy tűnik, de Dary Petevo az Amerikai Álomról készített sorozatot. A felületesség kártékony, merüljünk el a részletekben és lássuk, hogyan emelkedik felszínre a szabadság, az egyéni sorsok kiteljesedése a halál tökén, vagy még azon is túl...Petevo…..
Kortörténeti dokumentum Törő Balázs - vanguard.blogol.hu fotográfus fényképeiből összeállítva. Első fejezet. ..
dirmix 2011.12.04 23:38:39
Vroom Macau GP kedvcsináló 2011.11.18 12:32:00
Írtunk már a Macau GP-ről tegnap. Amíg az időmérő körüli mizéria rendeződik, nézzünk meg két akciódús klipet. Egy hivatalos 2011-es trailer és egy az egyetlen, száraz szabadedzésről készült összefoglaló esett be az ablakon, melyek megmutatják, milyen is az igaz motorverseny…..
  Ha érdekel, tetoválás készítésénél többféle szempontot is figyelembe lehet venni. Van aki az egyedit szereti, van aki a színeset de olyan is van aki a praktikusat. Talán az utóbbiak vannak a legkevesebben. Praktikus tetoválásokra sikerült rábukkannunk és most megmutatjuk…..
dirmix 2011.05.30 11:39:05
:)
A Jockey Journal fórumfelhőjében találtam ezt a kellemes építést. Tudom, hogy olvasóink nagy része semmibe veszi az egykori szocialista tábor gépeit, feleslegesnek tartja azok átfaragását. A látogatóink másik fele használhatatlannak, túrázásra alkalmatlannak és kényelmetlennek…..
dirmix 2011.03.22 13:50:24
Jajj,de csúnya! Atatürk beájulna 2011.01.18 16:43:00
A törökökről mindig is tudtuk azt, hogy autók iránti vonzalmukat nem kell megkérdőjelezni. A tuningot sajátságos módon értelmezik, a kivitelezést meg pláne. Adam990 is egy ilyen jószágot küldött, amely -talán, a kilincsekből gondolván- a török Fiat-klón, a Tofas egyik…..
  Első blikkre semmi különös nincs ezen a fenti kulipintyón, legfeljebb a dupla kuka. Aki megpróbálja megsaccolni, mi van benn, nem sokat téved ha egy újabb kukára tippel, de azt valószínűleg nem gondolja, hogy az egy hímzett terítős kályhával, egy szobagepárddal és egy…..
A környék térképe  A tangai poszt megírása után úgy döntöttem, hogy egy sokkal rövidebb lélegzetű bemutatást a longidói ütközet is érdemel, amely a hadjárathoz szorosan hozzátartozott (egyik szerkesztőtársam meghatározása szerint  ez a…..
El Mondo blog Háborús viszonyok 2010.03.16 10:00:00
Mindent a gazdasági világválságra fogni már majdnem olyan, mint amikor egy háborús bűnös arra hivatkozik, hogy ő csak parancsot teljesített. Az mégis tagadhatatlan, hogy a világméretű folyamatok közvetlen következményeit a magánéletünk, a kapcsolataink is…..