Regisztráció Blogot indítok
Adatok
foresight

1 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Felkerült az internetes keresés problémáiról elhangzott előadásom hanganyaga. Ha valakinek van ideje és kedve akkor letöltheti innen. (Mérete kb 5 megabájt, terjedelme: 26 perc) Illetve hozzászinkronizáltam a már korábban felkerült diasorozathoz is: View more OpenOffice…..
foresight 2010.06.16 14:23:06
@Longhand: nem is fogalmazhattál volna pontosabban. Ez a SEO, és osztom a gondolatot.
Azt eddig is tudtam, hogy ha a feketegazdaság szóba kerül, akkor előbb vagy utóbb az építőiparnál lyukadunk ki. Azt viszont nem, hogy a fizetési nehézségek mellett a webes megjelenés is egy kényes téma az iparágban. Alig van olyan cég, akinek normális honlapja lenne, és ebbe…..
Linkmarketing a gyakorlatbanManapság internetes karrierünket nagyban segíthetjük azzal, ha megismerkedünk a gyakorlatban SEO–ként emlegetett szakterülettel, a keresőoptimalizálással. Oldalunk elhelyezkedését tudjuk javítani a Google találati listáján. Természetesen csínján…..
A megrendelésekhez látogatók szükségesek a webáruházban, de honnan és hogyan lehet látogatókat irányítani a webáruházba, és hogyan lesznek a látogatókból tényleges vásárlók. Az első és legfontosabb momentum az, hogy a webáruház készítésével egyidőben már gondoljunk…..
Sziasztok,azt gondolom, hogy ennek a kérdésnek a megválaszolására kell néhány bejegyzés. Sok minden van ebben a témában, amit érdemes, fontos megemlíteni.Kezdjük azzal, hogy amikor weboldal tulajdonosoknak ajánlom a szolgáltatásunkat, akkor sokszor az a válasz, hogy a lap.hu…..
Mi az a keresőoptimalizálás? Az a játék, amikor egy honlapot úgy készítünk el, hogy az a tulajdonosa számára fontos szavakra lehetőség szerint minél jobb helyen jöjjön fel a Google-ban.Milyen a keresőbarát weboldal?Olyan weboldal, amelyet keresőoptimalizált módon csináltak…..
foresight 2010.05.28 11:07:48
@PikPok: nem a mamutokat kicsinylem le, csak úgy értettem, hogy egy bt. jól felépített weboldala versenyben lehet egy mamut oldalával is, ezért nem értettem egyet a dologgal, mivel a nagyobb pecás a mamuttal egyenlő gondolom :-) (egyébként szerintem a mamutok esetében inkább a linkcsere a mérvadó, sem mint az optimalizálás a hivatkozásépítést könnyen áthidalják)
foresight 2010.06.02 12:10:57
@PikPok: stimmel, osztom a gondolatot
Az emberek tudatában a marketing és a reklám fogalma szinte eggyé olvadt az utóbbi években, pedig ez egy kolosszális tévedés!A marketing gyakorlatilag tény, hogy magában foglalja a reklámot is, de a korábbi bejegyzésekből világosan látszik, hogy ennél többről van szó.Hiszen a…..
Amikor a Webisztánon Hírbehozó megírta, hogyan lehet a blog.hu sablonba fájdalommentesen berakni a lájkolási funkciót, akkor csak azért tettem meg, mert szeretem kipróbálni az ilyen cuccokat. Érdekes, felraktam, annyira nem látom az előnyét - elfér, nem kér enni-inni, marad…..
Sokan mondják, hogy tele van a hócipőjük a sok reklámmal. Például amikor egy-egy hírportálon olvasgatok, néha már nekem is idegesítően figyelemfelkeltő egy-két reklám banner, ami tökéletesen elvonja a figyelmemet az olvasott cikkről. Persze ez lenne a reklám lényege, de vajon…..
Ha van honlapod, akkor biztos, hogy Te is hallottál már arról, hogy a keresőoptimalizálás egyik fontos része, hogy megfelelő számú link mutasson rád. De tényleg csak a bejövő azaz a rád mutató linkek száma az érdekes? Nem bizony. Igen fontos az is, hogy az a link honnan érkezik.…..
Sokszor hallottam emlegetni, hogy "csak előre kell jönni a Google-ban egy kulcsszóra". Nézzük meg pontosabban, hogy is van ez az egyszerűség...Amikor nincs más oldal a témában:Egyszerű feljönni, mert nincs konkurenciaNincsenek ellenfelek, így egy kevésbé profin tervezett…..
avagy hasznos segédeszköz vagy felesleges pénzkidobás (és átverés) a cégjegyzék regisztráció?   Eléggé kettős a megítélésem az online cégjegyzékekkel szemben: 1.) valóban hasznosak lehetnek, ha egy helyen összegyűjtik a cégeket és releváns információval…..
Kihullik a hajam a keresőoptimalizálástól (pedig még diplomám is van róla :-) online marketing szakirányú továbbképzés >>>).Ott van példának okáért a DocuWorld Portálom >>>. Szoktam is csavarozni rendesen, szoktam keresőoptimalizáltan cikkeket, tartalmakat is…..
Nagyon bosszantó, hogy egyébként jó nevű webszerkesztő cégek is mennyire nincsenek tisztában a keresőoptimalizálással. Ez persze jó nekünk, akik ezzel foglalkoznak, de az ügyfélnek nem jó. Plusz költség, plusz idő, pedig némi alapvető tudás és odafigyelés nagyon sok dolgot…..
Mi is az a linkfarm?   A linkfarm egy olyan weboldal, ahol tematikusan gyűjtenek össze linkeket. Legjobb példa erre a startlap, ahol aloldalakra bontva (rendszerezve) gyűjtik össze a linkeket. Általában ezekre a linkfarmokra való felkerülés ingyenes (ritke esetben kell érte…..
Mitől keresőbarát egy linkkatalógus?Erre a kérdésre a Seo szakembereknek is bizonyára különböző a véleményük.Nem is szeretnék ebben a kérdésben állást foglalni.Azért veszem a bátorságot, hogy ajánljak egy keresőbarát linkkatalógust.A Keresőbarát linkkatalógus egy új, de…..
foresight 2010.05.12 10:20:58
Régebben mennyivel egyszerűbb dolgok volt a cégeknek, amikor nevet kellett választaniuk! Hiszen összesen annyi volt a követelmény, hogy megjegyezhető legyen, és ne legyen túl hosszú (akkoriban a cégtáblákra a címfestő betűnként árazott). Bezzeg ma, mennyi mindenre oda kell…..