Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tolvisz

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mivel a kedves kommentelők a poszt egy mondatával bírnak rendkívül lelkesen foglalkozni, kénytelenek vagyunk szájba rágni a magyarázatot: Szántó Dávid valóban a Digisport munkatársa, és mint ilyen, tényleg nem kézenfekvő, hogy kivigyék Londonba. Igen ám, de ha megnézzük a…..
Elégedett lenne? (fotó: MTI/Kovács Attila) A közelgő olimpiára való tekintettel meg kell emlékeznünk az idén télen nagy port kavart formaruhákról is, ha már egyszer elindítottuk heti matyó rovatunkat. A lényeg: a fő gond a népies olimpiai formaruhákkal, hogy hihetetlenül…..
      „Addig folytatjuk az ügyintézést, amíg a Bankkal kötendő bármilyen szerződés vagy ügylet dokumentumait meg nem értettük.” Miközben  a banki hitelkárosultak megmentésének a korábbi nyilatkozatokhoz képest igencsak soft…..
Tolvisz 2011.08.04 10:09:26
@árnyékgyuri: "Nem, nem, nem. Nem kell hitel. ez egy mítosz."

Hát ezzel nem sok közgazdász/szakember ért egyet. Persze konkrét példákat mindenre lehet hozni, pro és kontra, de általánosságban szerintem amit írsz az nem igaz. A fejlesztési támogatások meg pályázati pénzek, ... mögött is valaki áll, aki fizet. EU, EKB, IMF, EBRD, meg ilyenek. Sokszor kell önrész, ami nincs az adott vállalkozásnak. A számlán lévő pénz halott pénz, azt be kell fektetni, hogy hozama legyen. Na ez messzire vezet, a poszt végülis nem erről szól.
Tolvisz 2011.08.04 10:12:49
@Martian: Ezt nem én írtam.
Sírva vigad a Homár. Ha már senkinek nem lesz nyugdíja, legalább röhögjünk azokon, akik még egy karton sört se bírnak venni a reálhozamukból. László többet biztos nem megy az AXA Magánnyugdíjpénztárhoz, de mi se. Az ilyenektől kellett megvédeni a zemberek nyugdíját:Mi ezúton…..
Hip-hip és hurrá, a Filmmúzeum szilveszter este bemutatja a SP - Nagyobb, hosszabb és vágatlant a kultsorozat eredeti szinkronhangjaival. A 2000-ben Magyarországon is bemutatott film számos szereplője a rajongók nagy bánatára nem a sorozatból ismert hangokon szólalt meg. A filmcsatorna…..
Forintblog Két férfi, egy eset 2010.07.18 01:12:00
"- Nincs déja vu-je, Mrs. Lancaster?- Öööö... máris megnézem a konyhában."(Idétlen időkig)  Tegnap hazautazott "az IMF meg az EU", megelégelve a kormány és a nemzetközi szervek közötti álláspontok áthidalhatatlan különbségét. "Ne csinálj…..
Tolvisz 2010.07.18 08:55:39
@végsőkig hiszterizált agyalágyult ámokfutó troll: Ezt most nem teljesen értem: ezt poénból írtad, vagy tényleg komolyan gondolod ezt az ökörséget? Az IMF és az EU hitelez, pénz ad, és ezért elvár valamit. Ha nem teljesítjük, akkor nem ad pénz és oldjuk meg magunk.

Ha bemész az OTP-be és azt mondod pénz kell, akkor majd ők is boldogan adnak annyit, amennyit akarsz? Nem igazán, ennek feltételei vannak ott is.

Nem kötelező az IMF pénzét elfogadnunk, de amikor majd a piac nem veszi az állampapírt (vagy magas felárral), akkor nem nagyon marad más, mint a fentiek.

Sajnos az IMF vezetőségét nagytiszteletű uralkodónk még nem tudja egy e-maillel leváltani, bár már várom, hogy megpróbálja.

Tessenek a nagyszájúak a román-görög-ukrán vonalra figyelni, mi mindent tettek meg ők a zsetonért cserébe. Mi is arrafele tartunk...
Rubens Barrichello szerint az idén 270 helyett 245 milliméter széles első abroncsok jócskán csökkentik az előzési lehetőséget.”Követed a másikat, és az alulkormányzottság levisz a pályáról. Hacsak nem vagy egy másodperccel gyorsabb, nem tudsz előzni, mert elúszik a kocsi…..
Tolvisz 2010.03.27 08:04:16
@treffhetes: Nem a fizikaóra a lényeg, de azért tegyük tisztába:
"A felület nagyságától való függetlenség azért van, mert ha növekszik a súrlódó felület nagysága, akkor arányosan kisebb lesz az egységnyi felületet összenyomó erő is."

Néhány link:
alag3.mfa.kfki.hu/mfa/nyariiskola/13_Tribologia/index.htm
www.freeweb.hu/hmika/Fizika/Html/Surlodas.htm
mail.mechatronika.hu/public_html/lecok/surl.htm

Részemről téma lezárva.
Tolvisz 2010.03.27 11:49:52
@M.G.M.: Ez korrekt, egyetértek...
Tolvisz 2010.03.27 13:04:53
@BlazeHun: Nagyjából ez is korrekt. De nehezen tudom elképzelni, hogy a F1 újra izgalmas legyen, ez meg szerintem a sebesség és a rövid de kanyargós pályák miatt van: olyan gyorsak az autók, hogy a viszonylag rövid egyenesebb szakaszok nem elég hosszúak az előzésre, akkora sebességkülönbség meg nincs a kocsik között, ami ide elég. Az előzéshez hosszabb egyenesek, kisebb sebesség és olyan aerodinamikai kialakítás kellene, ami nem gátolja a másik mögött közvetlenül menő autót. Kisebb szárnyak, kisebb teljesítmény. Egy alacsonyabb kategóriájú futam sokkal látványosabb, csak a tudat, hogy nem ők a legjobbak/leggyorsabbak/legismertebbek miatt nem az vonzza a közönséget. De lassan már ez az unalmas körözgetés sem.
Az alábbi jogi kérdés vissza-visszatér a Zugügyvéd oldalain, mindig más megvilágításban. Kevesen mérik fel társasházi öröklakás vásárlásakor, hogy a tulajdon milyen kötelezettségekkel is járhat.   Tisztelt Címzett!Nem találtam jogesetet sehol az alábbiakra…..
Tolvisz 2009.12.29 19:48:42
Mi két panelprogramon vagyunk túl (1 - nyílászárócsere+részleges külső szigetelés 2 - radiátorkorszerűsítés, mérőóra, teljes külső szigetelés), és tudtommal a lakók közül nem mindenki akarta, de szívás, a többség dönt (nem tudom, milyen százalék kellett, de megvolt). Az első önrésze kb. 120E HUF (állam + önkormányzat), a másodiké kb. 300E HUF (állam). Az elsőt mi lefizettük, nem tudom, milyen egyéb konstrukciók voltak, a másodiknál a Raiff -nál kellett/lehetett LTP-t kötni, és a közös költség megemelkedett így kb. 6E HUF-fal, pár évig. Már sajnálom, h nem fizettük ezt is le, de el akarjuk adni a kecót, így úgy gondoltuk, h majd az új tulaj folytatja a törlesztést.
Itt is voltak elégedetlenkedők (88 családból nem nehéz találni), de a legtöbbje nem anyagilag van padlón, szimplán mindenbe belekötő köcsög.
Ami tuti, h a mi lakásunk nincs jelzáloggal megterhelve, ami szintén tuti, h a kivitelező az állami támogatás részét még nem kapta meg, mert az állam ugyan nyertesnek ítélte a pályázatunkat, de fizetni majd 1-2 éven belül fog, így kölcsönt kellett felvenni, aminek a kamatait a vállalkozó fizeti, és ha megjön az állami rész, abból lesz kiváltva a hitel.
Azokkal a kommentekkel, akik a kedves kolléga túlvállalásáról írtak, maximálisan egyetértek. Anno én is azért költöztem 56 nm-es panelba, mert ezt bírtam csak megfizetni + fenntartani. Ha az emberek jobban tisztában lennének a saját korlátaikkal/lehetőségeikkel, akkor nem lenne ennyi panasz a szemét bankokra, akik bunkó módon elárverezik azok lakását, akik nem törlesztik a felvett hitelek részleteit. Nyilván vannak spec esetek is, de általánosságban ez a véleményem...
Tolvisz 2009.12.29 20:04:46
@nyekk: Gyilkos kölcsön? Már bocs, de ki kényszerít bárkit is kölcsön felvételére? A bank meg olyan feltételekkel ad kölcsönt, amilyennel akar - az ő pénze. (Tudom, ez nem teljesen igaz, jan 1-től meg pláne nem, de mindegy).
Mindenki más bevételből gazdálkodik, és persze lehetnek olyan élethelyzetek, amikor egy jól felépített rendszer összeomlik (elbocsátás, betegség, fene tudja, ...) de a levél írója már eleve úgy vette a lakását, h maxra le van terhelve. Nem ismerem a konkrét szitut (gondolom te sem), de esetleg egy kisebb lakás alacsonyabb hitellel és rugalmasabb pénzügyi lehetőségekkel járt volna.
Láttam én már olyan házsort falun, ahol 10-ből 8 ház össze akart dőlni, de parabolaantenna mindegyiken volt. Érted, mire gondolok, ugye...
Nagy újdonságot nem árulunk el azzal, hogy az MTV többek között az Üdítő című műsorában (is) évek óta játszik olyan archív felvételeket, amiken magyar humoristák hülyéskednek. A Üdítő kínálata elég vegyes, van, amikor tök jó, van, amikor reszliket raknak be, a műsor…..
Tolvisz 2009.12.08 18:42:59
@zetorov: Valóban. Egy olyan műveletlen proli, aki a maga műfajában zseniális volt, meglehetősen intelligens volt, színésznek a saját megítélése szerint is csapnivaló, de humoristának egy ország szerint utánozhatatlan, majd' az összes jelenlegi humorista szerint a valaha volt legnagyobb. Szerencsém volt többször is élőben látni, hihetetlen élmény volt mindegyik.

Ja, te meg egy segg vagy...
Tolvisz 2009.12.08 20:38:11
@zetorov: Tudod okoska, hogy mi a különbség a gyalázás és a humor között? Almár Iván valószínűleg nem sértődött meg azon, hogy egy humoros előadásban elhangzott egy (egyébként jó) poén vele kapcsolatban. Ezt persze nem tudom, mert személyesen nem ismerem (te talán?), de általában az intelligens emberek az ilyeneken nem szoktak megsértődni, ha nem bántó szándékú az eset. Márpedig az említett poén messze nem bántó.
Mitől volt Hofi alkesz?
Az orvosos sztorit én is hallottam többféle módon, többféle kapcsolatban, sőt többféle humoristával is. Urban legend szvsz, ha érted, mire gondolok. Vagy te ott voltál?
Ha valaki baloldali, akkor már elfogult gennyes alak? Fábri végtelenül elfogult a jobboldal iránt, mégsem tartom gennyes alaknak.
De legalább annyit magyarázz el a magad szárnyaló szellemi sziporkáiddal, hogy mitől proli valaki? Mert egy pesti kerületben élt? Vagy mert kétkezi munkásként is dolgozott? Vagy mert ... miért is?
Na jó, inkább ne magyarázd el, nem igazán érdekel...
Hallgass inkább székely vicceket, az biztos jobban tetszik. bélabát puszilom, már ha érted, mire gondolok...
Tegnap rajtolt a Bajnokok Ligája a Tv2-n, a csatorna még Gundel Takács Gábort is visszahívta a közszolgálat szarvától erre az alkalomra. De az első próbálkozás elég elkeserítő, a Celtic-Arsenal meccset ugyanis annyian nézték, mint egy kiadósabb adásszünetet, vagy legfeljebb,…..
Tolvisz 2009.08.19 15:41:55
@Cliff: az Arsenal messze nem középcsapat, aki ezt mondja az nézzen barátok közöttet vagy Baktalórántháza-Nyíregyháza rangadót, az való neki, ennyit ért a focihoz. A celtic már inkább és persze a tét sem volt még akkora (bejutni a bl-be nagy dolog, de a népek a későbbi meccsekért rajonganak). Magát a meccset nem láttam, engem spec. nem érdekelt - attól még az Arsenalt elismerem! - a HF nekem is polcon, de filmet kercsatornán nem nézek - reklám, korhatárkarika, szar újraszinkron (ld. Beverly-hills-i zsaru, röhej), minek, ha megvan az eredeti...
Világrekord! Nem sűrűn mondhatunk ilyent, de látatlanban biztos, hogy a badacsonyi Kapri Ház házinénijén kívül még soha senki nem akart szálláspénzt fizettetni egy meg nem született, ötödik hónapban lévő magzattal. B. prenatálisan borzongató levele alant. Olaszországi…..
Körülbelül tizenhatmillió forintott kell fizetnie Gundel Takács Gábornak, amiért megszegte a Tv2-vel kötött szerződését. A kötbér mellett, évek óta folyosított fizetése egy részét is vissza kell fizetnie. Az MTV hivatalososan elzárkózott attól, hogy átvállalja a…..
Sváby András visszatért. Ugyan az Orbán Viktorral szembeni megalázó vereség után a bulvársajtóban megjelent pletykák szerint egy ferencvárosi férfifodrásznál kopaszra borotválta a fejét, és egy különös zaklatott éjszaka végén, alkoholtól és antidepresszánsoktól bódultan…..
Az RTL Klub jól beharangozta, hogy akkor ők is jégre viszik saját sztárjaikat, hadd bukdácsoljon Stohl Buci meg Détár Enikő, vagy még talán Bajor Imre is, mert hát ugye, ha seggre esésről van szó, a humor nagyágyúit sem hagyhatjuk ki. Állítólag már megvolt a helyszín, már…..
Subba Várjuk az újabb csodát 2007.01.16 11:45:00
A Subbának meglehetősen erős a Kiszel Tünde-ellenes meggyőződése. Az, hogy buta, agresszív és ízléstelen, minket különösebben nem zavarna, hiszen hát milyen lenne valaki, aki a tévében van. Inkább Tünde messiás-komlexusával vannak problémáink, de ez az intro igazából csak…..