Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Louis007

0 bejegyzést írt és 214 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A XX. század első felében az emberiség két hatalmas háborút élt át. Az első főként Európára korlátozódott, még ha utólag megtisztelték is a világháború névvel, a második viszont valóban világméretű volt. Mindkét háborúban Németország és társai nagyjából ugyanazoknak a hatalmaknak a szövetsége ellen…..
Louis007 2017.10.08 21:53:31
@Morpheus.: mire gondolsz ami àltudomànyos lenne? Tényleg nem torténészrol van szo, legalàbbis nem klasszikus értelemben. Az angoloknàl a két vilàghéboru utàn o az elso (ha jol emlékszem ezredesi rengban), aki a pànzélosok bevetését hadosztàlyi szinten képzelte el. Majd a 2.vh utàn, 45-49 kozott az angloszàsz szovettségesek engedélyezik neki hogy talàlkozzon a német tàbornokokkal amibol két kiadàsban best-sellert ir (www.amazon.com/German-Generals-Talk-Basil-Liddell/dp/0688060129). Mivel katonaként és torténelmi tàvlatbol tul kozerrol nézte a dolgokat, az analizise nem tokéletes. Ahhoz is hozzàjàrt, hogy a német tàbornokokat tobbnek làtta a szakirodalom, mint amilyen a teljesitményuk volt.

Kik azok a komolyabb kutatok akik nem foglalkoznak vele ? Miért àltudomànyos? Erdelkelne egy kicsit pontosabb vélemény. Koszonom.
Louis007 2017.10.09 08:34:07
@Louis007: a két vilàghàboru kozott és ne utàn (javitàs)
A magyar foci úgy felgyorsult, hogy máshol még el sem kezdték a bajnokságot, nálunk viszont 3 csapat már a teljes nemzetközi szereplését letudta, és egy csapat már új edzővel készülhet. Nehéz volt a döntés, nehéz volt a levegő, de eldöntetett :..
Ahogy azt már megszoktuk, kupacsapataink egy kivétellel le is tudták nemzetközi kötelezettségeiket, innentől eggyel kevesebb dologra lehet majd hivatkozni. A csodás kupaszereplés után nyilván ismét megtelnek a lelátók, még, ha a hazai csapatok fele idegenben játszik is...
Véget ért az Ejrópa bajnokság, lassan az utolsó sikertől megrészegült szurkoló is kijózanodik, főleg ha az eheti nemzetközi kupameccseket használjuk detoxikálás céljából. A nemzetközi színtérre kijutott csapataink az első körben sikeresen megvívták a pékek-cukrászok-villanyszerelők alkotta csapatok…..
Tavasz, április, kikelet. Rügyfakadás, madárfütty, kizöldellés. Lemosó-permetezés, kertásás ,palántázás. Bajnoki hajrá, MK döntő, EB felkészülés. Érettségi,konzultáció, Newton-Leibniz tétel.Feljutás, rájátszás, kiesés. Tejeskávé, kávé és a zacc.....
Szombat délután, Fáy utca. A felezővonal magasságában, a hosszanti tribünön egy lezárt szektorban két öreg üldögélt nézőtéren. Egyikük fázósan húzta össze fekete szövetkabátját, mert a tavaszi szél nem csak vizet áraszt, de a reumás izületeknek sem tesz jót. A másik fel sem pillantva törölgeti a…..
"A 29-esnek köszönjük a produkciót, következzek a 27-ik forduló, felkészül a 30-ik. Jó, rendben, utoljára poénkodunk azon, hogy a 27-ik fordulóban az a Fradi látogat a Honvédhoz, amelyik a 28-ik fordulóban biztosította be a bajnoki címét egy vereséggel, míg az MTK számára jövő héten következik a 20.…..
Felszállt a (zöld)- fehér füst az NB1 tabellájáról, új kakas sas került az NB1 tetejére. Véget ért a hét szűk esztendő az Üllői úton, és a pár évvel ezelőtti helyzethez képest nagyot fordult az Albert-stadion. Azt hihetnénk, hogy ezzel el is dőlt minden fontos kérdés a bajnokságban...bár van aki úgy…..
A 26. fordulónál hagytuk abba, logikus, hogy most a 28. forduló jön. A versenyszabályzat ugyan kimondja, hogy „a nemzeti válogatott mérkőzés miatti időpont módosításnál a bajnoki fordulók sorrendje nem változtatható meg”, de itt nem egy plusz válogatott meccs, hanem egy elmaradt összetartás kavart…..
Hónapok óta találgatjuk, de a hétvégén közelebb kerülhetünk a megoldáshoz. Ha az MTK nem nyer, a Fradi pedig igen, végképp eldől a bajnoki cím sorsa és a zöld-fehérek félgőz helyett negyedgőzzel folytathatják a tavasz hátralévő részében. A három kiesőjelölt közben otthon játszik, igaz papíron…..
Rengeteg emberrel találkoztam az utóbbi időben, aki szakértőnek titulálja magát labdarúgás témakörében, ám olyan elaggott nézeteket vall, mint pl "a focimeccs pályán zajlik, ezért minden csapatnak szüksége van egy pályára".  Ugyan kérem! Ennyi erővel azt is mondhatnánk, hogy a focimeccshez…..
Huszonharmadik fordulót persze már rendeztek, de úgy nem, hogy a harmadik kör nyitányaként. Most ez következik, és mivel mindez munkanapnak minősülő szombaton történik, munkában megfáradt szurkerek kiabálhatják a lelátóról: „Dolgozzatok, dolgozzatok!”..
Bastille múlt heti merengős beharangja annyira meghatott, hogy legszívesebben én is ilyet írtam volna, de a csak-on már kapnak eleget a szentimentáljesterből a szerencsétlen kispesti drukkerek, így besírás helyett maradjon a más területen történő elmélkedés. Olvasom tegnap Csonk szöttyögését, 444.hu…..
Bevallom őszintén, hogy az EB-kijutástól függetlenül távol került tőlem a magyar foci. Na, persze nem azért, mert már nem közeli a szívemnek Kabát Péter laptopjának tűzfala, egy paksi bakteriális fertőzés, vagy Storck kapitány autójának rendszáma, csak TAO-pénz híján úgy nekiálltam dolgozni, mint…..
Véget ért a football-tél / Jaj de jó hogy megjöttél.....és itt van ez a latyakos-szeles-trutymós-havasesős izé, ami nem kimondottan labdarúgásra tervezett idő, de ahogy a régi dakota mondás tartja : "Ki a kicsit nem becsüli, szerezzen TAO pénzt nagyobbra."  Nekünk ez több mint ideális,így mi sem…..
A cím is jelzi talán, hogy elméletileg az idei utolsó forduló fog következni, míg a jövő évvel kapcsolatban csak annyi biztos, hogy 2016 lesz. Minden más egyelőre még változhat, hiszen az MLSZ kiszámítható és alapos tervezésének köszönhetően bármi lehet, és annak az…..
Közelít az évvége, egyre jobb az idő (mondjuk most a héten pont vállalható), egyre jobban rátelepül Bohócra a csodás, klasszikus nihil, de hát ezt ismerjük, minden őszvég ilyen, főleg ha az őszvég az már téleleje. Múlt héten is a kellemesen ótvar hasvasesőben csapatok a…..
Sosem fogom megérteni a magyar futballt vezérlő logikát. Sőt, már azt is a néminél egy Radó-lökettel nagyobb eufemizmusnak érzem, hogy egyáltalán logikának írom. Elmondom a legújabbat, ami ugyan már van másfél hónapos, de még mindig nem értem. Ugye Storck szövkap…..
Imádok vidéki kiskocsmákban lenni. Általában a szomszéd asztalnál telepedek le, elmerülök a helyi lapban, és hallgatom, ahogy az asztalokhoz, székekhez, lambériához hasonlóan szinte leltári tárgynak számító mindig jobban tudja kollega elmondja a tutit a többieknek. A többiek…..
Még mindig csak ízlelgetjük, jövő nyáron olyan EB-t rendeznek, ami előtt nem kell gondolkoznunk, kinek is drukkoljunk. Több mint fél évig elemezhetjük, mi lenne az ideális csoport, és hogyan jutunk majd tovább, hogy görög módra elhozzuk az aranyat. A kontinens kissrácai végre…..
- Hello Wien ! - köszönt anno Mátyás király, mikor a fekete sereg élén Bécs városához ért, és ez akkora beszólás volt, hogy amerikában egész üzletág épült rá. De most nem Bécsben vagyunk - mert akkor ez bizony egy Rapid poszt lenne - és Bécsnek nincs is NB1-es csapata, így…..
Három héttel a pótselejtező előtt a válogatottat 18 év után újra a nemzetközi futballtérképre felhelyező Pintér Attila szövetségi kapitánnyal készítettünk interjút.- Gondolta volna tavaly szeptemberben az Észak-Írország elleni vereséget követően, hogy bő egy évvel…..
Fiola Attila szavaival élve „az elmúlt évek legnagyobb sikerét értük el azzal, hogy végül megszereztük a pótselejtezős helyet.” A siker ugyan elsősorban egy bizonyos Michel Platini sikere, de ne legyünk kicsinyesek. Ünnepeljük a magyar futball feltámadását, töltsük meg a…..
Munkahelyemen egy hétig ügyeletes vagyok megint, nézem a naptárat, az egyik programra leadási határidő is van, kettőhöz pedig dokumentációt kell(ene) írni. Annyi minden jött össze, hogy nem is tudom melyikhez fogjak, így inkább egyikbe se kezdek bele, nehogy félbe kelljen hagyni.…..
Jubileumi, 10. fordulójához érkezett a megújított Bohócliga. A hétvége 6 meccse átlagos históriájú találkozókat hoz ezúttal, két egykoron rangadó-szerűséggel, várhatóan fékezett habzású izgalmakkal. Bár, az örök Bohóc törvények szerint talán pont ebben bízhatunk,…..