Regisztráció Blogot indítok
Adatok
skatka

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok furcsaságot megéltem már itt Amerikában, de ez a legutóbbi talán túl tesz mindenen. De az is meglehet, hogy csak beleilleszkedik egy már újnak sem mondható, ultra-liberális amerikai szemlélet generálta politikai trendbe, ami az elmúlt pár esztendőben hihetetlen gyorsasággal söpört végig az…..
Tisztelt Miniszterelnök Úr! Bevallom, nehezemre esik ez a megszólítás, mert azt gondolom: ön méltatlan erre a címre – de én úgy tanultam, hogy az ország első emberének ez akkor is jár, ha nekem nem szimpatikus, vagy ha arra érdemtelen! A választók döntését illik tisztelni, még akkor is, ha…..
skatka 2018.10.05 00:31:30
@midnightcoder2: "Aztán 2006-ban láthattuk, hogy de." Ha csak 2006-ban láttuk volna! Akkor leginkább a rendőrség bénázását láttuk. De az utóbbi időben sokkal profibban csinálják.
"Az megvan, hogy közben feloszlott a Szovjetunió ?"
Az megvan, hogy Putyin ex-KGB-s?
"Ilyenről nemigen hallottam" Nézz utána. A csapatkivonás már 88-ban megkezdődött. Szóbeli egyezmény volt Horn Gyula külügyminiszter és Gorbacsov között, amit később ünnepélyes keretek között alá is írtak.
"Ja. Akkora sajtószabadság volt, hogy a fal adta a másikat." Össze tetszik keverni a szezont a fazonnal. A sajtószabadsag nem azt jelenti, hogy minden "oldalnak" egyenlő számú és olvasottságú sajtóorgánuma van.
"Hány éves vagy te, királyfi ? És még mindig hiszel a mesékben ?" Az nem jött le, hogy az író hölgy? Pedig szerintem egyértelmű, férjről beszélt.
Ilyen ez a régi vágású kereszténydemokrácia...
skatka 2018.09.18 15:19:42
@Magánvéleményem: a botrányokban felülreprezentáltak. A statisztikák azt mutatják, hogy a pedofil visszaélések 70% családon belüli.
A napokban megint a Daru domb környékén jártam. Kíváncsi voltam, hogy most milyen állapotban van a nemrég fejlesztett terület. A látvány sajnos minden képzeletemet alulmúlta! A képek magukért beszélnek! Ezt kapták a csepeliek majd 300 millió forintért?   Az még hagyján, hogy Németh Szilárd…..
skatka 2018.03.13 10:14:08
@Hortenz: Nem hinném, hogy nekem bármi ilyesmit magyaráznom kellene. Én, mint szimpla user használtam a parkot, sétáltam ott, tetszett az esti kivilágítás és nehezményeztem, hogy egyesek - lényegtelen, hogy milyen okból - a tényeket elferdítve rossz színben tüntetik fel az eredményeket. Engem nem érdekel, hogy a polgármester piros, sárga vagy kék színű, azt sem érdekel, hogy a blogger piros, sárga vagy kék színű, továbbá azt sem, hogy most választási kampány van. Egymás munkáját meg kellen becsülni, értékelni, örülni, hogy valami fejlődik és nem állandóan csak a hibát keresni, fikázni a másikat (ráadásul néha elvtelenül, csak azért, mert más a színe).
skatka 2018.03.13 10:36:57
@hudakjanos: Kedves János! Kiegészíteném a példát. Ha megbízok valakit azzal, hogy tegye rendbe a kertem, telepítsen oda egy játszóteret csúszdával, hintával a gyerekeimnek, legyen focikapu, kis sziklakert, legyenek kis utacskák a kertben díszkővel, éjszakai mozgásérzékelős világítással, a bejáratnál legyenek bokrok, legyen egy szökőkút és a maradékot pedig füvezze be, akkor nem hinném, hogy a munkáért ne járna fizetség (egyáltalán) azért, mert a füvesítés még nincs kész (pláne hóolvadás után, ugyebár).
Egyébként bizonyára igaza van abban, hogy felhánytorgatja a csúszást, a kötbért meg ezeket. Amiben nincs igaza, és én azt nehezményeztem, hogy e fényképek alapján egy olyan emberben, aki soha sem látta a környéket az a kép alakul ki, hogy itt eltapsoltak egy csomó pénzt és lám, csak sártenger van. Pedig nem.
Engem egyébként éppen ez zavar az egész mai magyar valóságban: halmozzuk a féligazságokat, csak azokat a tényeket ismertetjük, amik a mi állításunkat támasztják alá, amik nekünk tetszenek, és olyan távol vagyunk az objektivitástól, mint Makó Jeruzsálemtől. Persze, mindenki elfogult, és mindenki a saját szemén keresztül látja a világot, de azért törekeni lehetne....
Fontos dolog a kritika, fontos dolog arra rávilágíani, hogy ha valami nem olyan, mint amilyennek lennie kellene, de nem mindegy, hogy hogyan öltöztetjük ezt. Saját munkámban is azt tapasztalom, hogy hatékonyabb a kritika, ha építő jelleggel fogalmazom meg, ha a másik nem azt érzik, hogy hibát akarok keresni benne. Megemlítem a pozitívumokat, amiket jól csinált és elmondom, hogy mind kéne javítani. Értem én, hogy az újságírás nem ilyen, de azért lehetne egy kicsit ebbe az irányba (is) elmozdulni.
skatka 2018.03.14 11:18:03
@Hortenz: Te nem tudod, hogy engem mi érdekel. Az, hogy egy ügyben nem foglalkozom azzal, hogy A vagy B oldal csinálta, az nem jelenti azt, hogy úgy egyébként nem érdekel a közélet, nem szoktam követni a híreket, adott esetben hangot adni a véleményemnek. Én sem minősítettelek téged a szavaid alapján.

Ne keverd a szezont a fazonnal! Az, hogy valami szép lett az egy végeredmény (bár valóban szubjektív, nekem mindenesetre tetszik). Az, hogy szerinted valamit helytenül oldottak meg, attól még lehet szép. Mivel a kertépíés nem a szakmám (a saját kertemben alkalmazott hobbiamatőr technológiát nem vetném össze azzal, amit ipari körülmények között használnak, és a mérnökök éveken keresztül tanulnak), ezért a további részekről nem nyilatkozom.
Senki se használja, már azok se, akik tanítják. A helyes ceruzafogással gyötrik a gyerekeket az iskolában, miközben két ujjal írják az emailjeiket. „Cui prodest”, hogy a kézírás bigott hívei utat engedjenek végre a haladásnak?..
Szándékosan kicsit másként fogalmaztam meg a címet, mint az eredeti orwelli idézet, mert véleményem szerint a gyermek születése után járó különböző juttatások nem tekinthetők kevesek kiváltságának, hanem minden adófizetőt megilletnek. Ami elméletben működik, a gyakorlatban sajnos nem mindig valósul…..
Az amerikai elnök olyan beszédet mondott, hogy az szószéken is megállná a helyét...
skatka 2017.06.17 03:55:00
@sateurope: Én ezt most nem értem. A cikk arról szólt, hogy Trump milyen beszédet mondott a Liberty University végzőseinek. Ebben a cikkíró azt mondta (fordítás), hogy "Amikor az USA alapítói megalkották a Függetlenségi Nyilatkozatot, négyszer is megemlítik a Teremtő nevét, mivel Amerikában mi nem a kormányt dicsőítjük, hanem Istent." Ön kritizálta a cikket, miszerint az USA Alkotmányában nem szerepel Isten neve. Miután tévedését tényekkel igazolták, elkezdett vagdalkozni, hogy a Függetlenségi Nyilatkozat nem releváns, hogy ne legyen büszke arra, hogy Trumptól idéz, sőt, még a rabszolgaságot (aminek több, mint 150 éve vége van) is idekeverte.
Én csak azt nem értem, hogy mi az eredeti cél vagy mondanivaló? Bár van egy olyan érzésem, hogy nem is fogom megtudni...
Nem vagyunk kevesen, de élünk, érzünk, sőt megvívjuk napi harcainkat mégpedig házasságban ám társtalanul egy sajátos magányban. EZ a társtalan házasság és a társ nélküli házasok "klubja". Isten hozott (vagy a Google kereső) Ha te is ide tartozol - hozzám hasonlóan férjként, de akár feleségként is -…..
Hogy a házasság intézménye kiüresedőben van a nyugati civilizációban közhely. De mi van az esküvővel? Miért van az, hogy bár sok esküvőn és lakodalmon voltam, egyiken sem tudtam jól érezni magam? Az esküvői szertartás egyidős a házasság intézményével és bár eltérő kultúrák eltérő rítusokat írnak…..
(Ezt a szösszenetet még valamikor a kezdet kezdetén írtam, amikor elindultam a futóbolondsághoz vezető út legelején - de így pár ezer kilométerrel később sem igen találok benne kivetnivalót, és egyetértek minden szavával.) Ha szóba kerül a futás, a legtöbb ember nem érti,…..
Igenis jó a vasárnapi zárva tartás! Nem tudom megérteni a sok fanyalgót. Az a baj, hogy olyan kevés érv jut az ember eszébe, amikor meg akarja védeni, ezt a nagyszerű intézkedést. De nem baj, segítségére szeretnék segíteni nektek, így összegyűjtöttem egy csokorra valót, hogy…..
skatka 2015.01.22 13:33:33
@Amusing: Képzeld, van aki nem ér rá máskor megvenni. Mert hétfőtől péntekig dolgozik, este otthon van a gyerekekkel, akiknek le kell feküdni, szombaton edzés, meccs, egyéb. Tehát, mikor tud a GYEREKKEL cipőt, ruhát, stb. venni? Hát vasárnap!
Sokan tévedésből azt gondolják, hogy a katolikus egyház elutasítja a homoszexuális embereket. Pedig illik tudni, hogy a szeretet nevében senkinek sem fordít hátat. Ahogy mondani szoktuk: nem a bűnöstől irtózunk, hanem a bűntől. Az ember nem maga határozza meg ösztönből fakadó…..
skatka 2013.07.10 16:17:55
@-JzK-: Ezt kár volt. Magadról állítasz ki szegénységi bizonyítványt. A zsidók ugyanúgy bűnnek tartják a homoszexualitás gyakorlati alkalmazását, mint a katolikus egyház.
skatka 2013.07.11 09:10:25
@-JzK-: Akkor feltenném az örök kérdést: ki is a zsidó? Miért is zsidó? Mi az, hogy hitetlen zsidó értelmiség? Vagy egyszerűen csak zsidónak nevezzük azt, aki gazdag, kvázi libarális, esetleg a művészi berkekben mozog (vagy a pénzügyi szektorban) vagy egyszerűen csak gazdag és utáljuk?
skatka 2013.07.11 11:47:06
@ekszvájzed: Vissza a gyökerekhez!! Mielőtt válaszolsz egy kommentre, olvasd el az előzményt! Az eredeti komment, amire válaszoltam, az azt állította, hogy a zsidók állnak a homoszexualitás általános elfogadása (normálisnak tekintése) mellett. Én erre azt mondtam, hogy a zsidóknál ez éppen olyan bűn. Erre jött válasz, hogy ja, ő nem azokra a zsidókra gondolt. És akkor kire? - kérdeztem én.
A Mephisto és az Alföldi-éra utolsó előadása után a Nemzeti Színházban. ..
skatka 2013.06.24 14:38:00
@Hozzászólóóó: láttál egyetlen darabot is? Pl. A három nővér, A tanítónő, Egyszer élünk..., stb. Szerintem egyet sem láttál, csak ugatsz bele a vakvilágba, egyébként nem neveznéd dekadensnek.
Valamiért rákaptak az Ember tragédája darabra, hogy fúj micsoda jelenet a római színben. Hát abban a bizonyos másik Ember tragédiájában, amit 2002-ben adtak (március 15-én, ugye, szintén Fidesz kormány) a római színben hasonló jeleneteket lehetett látni. Ez a szín ugyanis - bármennyire nem tetszik egy bizonyos prűd köröknek - erről szól. És aki ezt nem fogadja el, azzal nem az a baj, hogy műveletlen (plepsz, ahogy itt valaki fogalmazott korábban), hanem az, hogy hülye.

És nem feltétlenül liberális az, akinek tetszik Alföldi rendezése. Vannak még olyanok ebben az országban, akiknek nem hatja át az ízlését, a gondolatvilágát és teljes életét a politika.
Orbán Viktor üdvözlőlevelei címzettjeinek nevét és lakcímét a Román Posta meghatározatlan ideig tárolja. Az adatbázis sorsa homályos. Ha esetleg egy jövendő kormánynak eszébe jut a szlovák példa mintájára megfosztani román állampolgárságuktól azokat a személyeket…..
skatka 2013.06.20 13:33:36
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ne keverjük a szezont a fazonnal. A magyarországi állandó lakcímmel rendelkező magyar állampolgárok voltak jogosultak külföldi tartózkodásuk alatt szavazni.
A fideszes alaptörvény óta jogosultak azok is 1 db listás szavazatot leadni, akik magyar állampolgárok, de állandó lakcímmel nem rendelkeznek. (akik rendelkeznek, azok ugyebár egyéni képviselőri is leadhatnak egy szavazatot)
Még nem tartunk az év felénél, de a természet már másodszor állítja rég nem látott méretű erőpróba elé az országot. Az mindenképp elmondható, hogy a civil szféra kiválóan vizsgázott/vizsgázik mind a két esetben, ami egészen elképesztően váratlan pozitív meglepetés…..
skatka 2013.06.11 10:36:09
@Ellenőrző QR kód: Az, hogy a civilek összefogtak, az igaz és szép. De egy miniszterelnöknek akkor sincs semmi keresnivalója ott. Mert még ha nem is akarja, akkor is akadályozza a munkát. Ráadásul nem vízgyügyi/katasztrófavédelmi szakember, tehát ott ő nem utasít meg ad parancsba. (egy demokráciában amúgy sem, ez a fegyveres testületeknél dívik, ha jól tudom, jelenleg a kormány nem az)
Terjed a hülyeség a Facebookon, ugyanis egy magát mértékadónak nevező online magazin (bár ugye az önmegjelölés ritkán jelent bármit) hosszú cikkben taglalja, hogy miért híve a fizikai fenyítésnek, büntetésnek. Őszintén nem szeretném népszerűsíteni, így nem linkelem be, de…..
skatka 2013.05.03 15:46:51
@gyerekgekko: Azt hiszem, hogy egy felnőtt vagy majdnem felnőtt ember illetve egy 3 éves gyermek helyzetfelismerési képessége között elég nagy különbség van. Nem tudom, hogy a kedves kommentelő próbált-e már hisztériarohamban lévő gyermeket mondjuk kocsiúton átterelni. Mindezt ún. "fizikai tevékenység" nélkül. Mert ha nem, akkor próbából nem a Hungária körutat javasolnám.
Ja, és még valami: a simogatás és a puszi is "fizikai tevékenység". Közelmúltbeli tanulmányok és vizsgálatok mutatták ki, hogy az amerikai és nyugat-európai (és sajnos a magyar is) gyerekek igen komoly hiányosságot szenvednek ebből a "fizikai tevékenységből". Magam részéről inkább rácsapok a popsijára, combjára, ha szükségesnek ítélem. Ezt nem tartom bántalmazásnak. Azt viszont igen, ha egy gyereket hetekig nem ölelnek meg, nem puszilnak meg, nem simogatnak meg és nem éreztetik vele, hogy mennyire szeretik.
Ja, és még valami: a popsicsapás 3-4 éves korig működik. Utána már lehet vele beszélni, és többnyire működik.
skatka 2013.05.03 16:27:49
@gyerekgekko: Két lányod van, nem fiad! Nekem is van két lányom, és van egy fiam is. A nagyobbik lányomnak egyszer csaptam a fenekére (most 8 éves), a kicsinek egyszer a kezére, amikor a konnektorba nyúlkált. A fiammal jóval több baj volt. De a barátnőmnek két fia van, az egyikkel soha semmi, a másikkal meg mindig. Gyereke válogatja. Szerencséd van, ha a gyerekeid hallgattak (2 évesen!!!) a szép szóra.

A hogyan van bátorsága megütni típusú mondatok egyértelműen a demagógia kategóriába tartoznak. Az ember nem bátorságból csap rá a fenekére, és soha sem dühből. Mindig azzal van a probléma, aki nem tud mértéket tartani. Abból nem lesz aggresszív felnőtt, akinek kisgyerekkorában néhányszor rácsaptak a fenekére, vagy akivel megismertették, hogy mennyire fáj, ha megharapja a társát az oviban, abból viszont igen, akinek nem tudtak nemet mondani, aki 6 évesen verekedős (jó esetben) filmeken élt, akinek mindent szabad volt.
Legalább két új információval gazdagodtunk miniszterelnökünknek a kocsi és a bejárati ajtó közötti úton, a sajtónak odavetett néhány mondatából."El kéne jutni húsz évvel a rendszerváltás után oda Magyarországnak, hogy bűnözőkkel nem ülünk le egy asztalhoz. Bűnözőkkel…..
skatka 2013.04.26 17:51:54
@von Putri: Az, hogy itt miről volt szó, neked fogalmad sincs. És senkinek sincs, aki nem közvetlenül érintett az ügyben (ha pedig lenne, az nagy baj lenne). De hubogni mindig lehet. Az kifizetődő.
A Görénylyuk blog szerzője nem fukarkodott, amikor kifújta magából a mélysötét széljobbos gőzt. Nyomatékosan megkérem az Olvasót, hogy mielőtt továbblép, olvassa el ezt a posztot. A szerző nem kevesebbet állít, minthogy Mesterházy Attila hazaáruló, az MSZP (meg úgy…..
skatka 2013.03.11 14:46:34
@Larry Silverstein: Gratulálok a kultúrált hozzászóláshoz. Felemelő volt olvasni.
skatka 2013.03.11 14:47:42
@Larry Silverstein: Gratulálok a kultúrált hozzászóláshoz! Felemelő volt olvasni.
Hiába, a válság utórezgései még a szerelmeseket sem kíméli, ezért elő kell venni a Gazdálkodj okosan!-t a szekrényből. Az első probléma a közösen használt kéró elválás utáni elosztása, majd jön a többi kérdőjel is. Ráadásul a lány otthonról hozza a hibás példát,…..
skatka 2011.11.18 14:20:39
@abcdedcba: Szia!
Szerintem elég gáz, hogy már most ezen agyaltok...
Azért érdemes meggondolni egy kérdést: mi lesz, ha gyereketek lesz? Ki marad vele otthon? Persze, hogy ő, mert alacsonyabba fizetése. Igen ám, de akkor ő SEMMIT sem tud félretenni addig, magának semmit sem tud venni.
Tehát: 1. fizetése nincs, tehát a fenntartásba nem tud beszállni
2. magára nem tud költeni, félretenni nem tud
3. Amit a gyerekre kell költeni (pelenka, ruhák, stb.) az is fele-fele? Mert akkor ugye arra sem tud beadni semmit.
Ebből következően "adósságot" csinál. Vagy TE majd kvázi-fizetést adsz a gyerekvigyázásért, stb. cserébe?
A gyerekkel hogy lesz a tulajdonmegosztás? 90% az övé (a gondok, a nevelés, a hurcibálás ide-oda, játszótér, különóra, stb), 10% a tied, amikor lehet vele egy kicsit pancsolni, strandolni, büszkélkedni?

Próbáld meg elolvasni a posztodat úgy, mintha ezt valaki más írta volna. Mit gondolnál az illetőről?
Néha olyan érzésem van, hogy ott fent, a minisztériumban dolgozók, mintha nem is a földön járnának... ennek egyik tipikus példája Hoffmann Rózsa államtitkár asszony, aki a mai kabaré egyik jeles képviselője lesz lassan, mert annyit röhög az ember az ötletein, mint némelyik…..
skatka 2011.09.08 16:12:20
@netnepper: Ebben nincs igazad. Ha piaci befektetésnek tekintjük, akkor az illető diplomás fizesse meg (beruházás) a taníttatásának költségét.
Amennyiben az állam ezen költségekhez hozzájárul (állami ösztöndíj, államilag finanszírozott képzés formájában, stb.), akkor ennek fejében jogosult a leendő diplomástól bizonyos dolgokat elvárni. Például, hogy a képzési idejének X részében köteles Magyarországon dolgozni (értsd: adójával a Magyar Állam költségvetését gyarapítani).
Amennyiben erre nem hajlandó, abban az esetben kénytelen lesz a képzési költségeit kamatostul visszafizetni. (ez egyébként máshol is így működik)
skatka 2011.09.08 16:42:43
@netnepper: És egyáltalán nem jár, nem egy állomás. Éppen az ilyen elképzelések miatt képzelik egyesek azt, hogy nekik a diploma csak úgy jár.
Akik elpocsékolják a kapott pénzt (ösztöndíj, vagy nevezd, aminek akarod) 3-4x járnak egy tárgyat, az egyetemen környékén alig tűnnek fel, stb.
És igen, a tanulás egy befektetés, aminek a költségét előbb a szüleink viselik (mert azért az általános iskola meg a középiskola is pénzbe kerül, noha tandíjat nem kell fizetni), majd utána mi magunk (vagy szerencsésebb esetben azt is a szüleink). Lehet egyébként cégekkel is ösztöndíj szerződést kötni, (nem magyar specialitás), hogy a cég kifizeti a tanulmányaidat, cserébe még X évig az adott cégnél dolgozol.
Van néhány honfitársunk, akik úgy gondolták Tarlós polgármester úr a közgyűléssel a háta mögött kicsit elkapkodta a Moszkva tér átnevezését Széll Kálmán térre. 1951-ben a szovjetbarát városvezetés adta a Moszkva nevet, behódolva az idők szavának, ezzel is kifejezve…..
skatka 2011.09.06 16:12:18
@CsárliFirpó: Attól az még szellemes, hogy neked nem tetszik.