Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dreamer_hu

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az autó, amiről szó van, 1999-ben született. Akkor talán a legfrissebb Windows már lejátszotta a relatíve fiatal MP3-as formátumot, a profi digitális fényképezők pedig a 2 megapixelt karcolták, bár ilyet még Magyarországon élő ember nemigen látott. Én akkoriban még filmes…..
Találgatások már voltak, hogy mennyibe kerül ez a KDNP javaslat az országnak (legyenek zárva a boltok vasárnap), most kísérletet teszünk arra, hogy pénzben kifejezzük eme hatás mértékét. A témáról szóló eddigi posztjaink:  Engem ne védjen meg a KDNP! - a vasárnapi zárva…..
Belsőség Vonóhorog? Erre? Sehol! 2014.09.06 12:48:30
Az úgy volt... van a családban ez a kis Colt, ami igazából Mirage, mert amerikai piacos. Városi rohangászósnak vettük vagy tíz éve. Kimondottan automataváltós kisautót kerestünk, mert anyukám már rég leszokott a kézzel váltogatásról, apámnak a betegsége miatt az utolsó autói…..
Dreamer_hu 2014.09.06 19:36:35
@Gyurma73: Igen, elméletben most is így van, amikor vettem autómat elmondták, hogy a gyári vonóhorgos verzióban más ez az (a hűtőre pl. emlékszem), csak nyert a kb 80e Ft különbség (pontosabban elköltöttem másra), valamint egy évben 20 alkalommal futózok, akkor sem terhelem túl.
  Két hét múlva ilyenkor madárcsicsergésre ébredünk Földváron, kiverjük a szemünkből a csipát a mosdó szélén, mint hamut a nagypapi pipájából – elég az alliterációkból –, azt a három, S-es méretű Tesco-szatyrot, amit összekészítettünk a kéthetes útra (és…..
Dreamer_hu 2014.07.08 09:58:20
Csabi lábadozásának környékén lelassultak, sőt, teljesen megálltak az események Dezső körül, ezt sokan észrevették már, a fejemhez is vágták páran. Most viszont, hogy újra munkába állt, úgy felpörgött minden, hogy alig győzöm kapkodni a fejemet, nem tudok olyan gyorsan…..
Elismerték a hibát, de a cég nem akart fizetni. Az igazgató bujkált, a biztosító mosta kezeit, a kár kétmillió forint. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Dreamer_hu 2013.05.17 09:40:28
@Sztavrosz_: Csak azóta elk*rvult a világ, és senki sem vállal semmiért felelőséget. Ezt imádom magyarisztánban. :(
Belsőség Heti merítés 2013.03.24 08:47:35
Lendület tornádó Hogyan is kezdődött? Több havi ösztöndíjamból sikerült szert tenni egy ´72-es kiadású járgányra. Amikor hozzám került teljesen, szétszedtem és újra lett építve. Azóta lassan 13 ezer izgalmas kilométer van mögöttünk olyan kalandokkal, amiket más…..
Dreamer_hu 2013.03.25 15:44:28
@mortibez: Háááttt szerintem nem nyert. Nincs semmi baj a 93 előttiekkel sem, csak a gazdákkal...

(illetve, bocsi 23 éves vason már kicsit csámcsog a rozsda :(, sajnálom is rendesen)
Már vagy két hónapja annak, hogy eltettem télire a Simsonomat, azóta csak ritkán néztem felé, egy-egy kis járatás erejéig. Mikor legutóbb hosszabb útra indultam vele, hibátlanul elvitt Bánkútra, sőt haza is hozott. Sajnos arra nem jutott már időm a téli leállás előtt, hogy a…..
Dreamer_hu 2012.12.24 17:03:36
@Schütii: Kérlek szépen ez derékszögellési hiba. Mivel a hajtórúd kis mértékben igazítható, ezért egy szakszerű összerakáskor ezt a problémát lehet orvosolni.

Dreamer
TComment Násznép, kuss! 2012.09.05 05:53:30
Húzassátok a cigánnyal, ugorjatok bele a nagybőgőbe, de halkan. A nyomorodhoz és örömödhöz nekem semmi közöm. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Miután a HHO generátor nem jött be a Tehén esetében, szegény állat étvágyát valami más módszerrel kellett mérsékelni. Arra, hogy benzinből egyen kevesebbet, hirtelen semmilyen módszer, csodaszer, tabletta vagy ráolvasás nem állt rendelkezésre, így egy régi módszert kellett…..
Dreamer_hu 2012.06.19 09:11:54
Tisztelt Winkler úr!

Három autó LPG/Benzin átalakítása után, a következőket szeretném megosztani:
- a fogyasztás nagyban függ a motor méretétől (kis motor nagyobb túlfogyasztás, nagy motor kisebb túlfogyasztás)
- az, hogy a furatokat lekezelték "horganysprével" nem sok mindent tesz, ugyanis nem tömít. Részlegesen helyre állíthatja a furatok védelmét. Én úgy látom, hogy teljes védelem kizárólag alváz tömítővel és rücsis alvázvédővel érhető el. Sajnos a furatok mellett meg fog indulni a korrózió képződés. Igaz lehet, már nem az Ön tulajdonában lesz az autó. A beszerelőknek nem érdekük a megfelelő furatvédelem, mert a munkájuk "gyümölcsét" már nem ők fogják "leszüretelni". A furatok lekezelése pedig időigényes és macerás folyamat, erről meg szoktak feledkezni...
- a betöltő nyílás jelzését a vizsgakor a tankajtó külső részére kell ragasztani (legalábbis most vizsgakor így "követelték").
- ahogy írta, a fogyasztás nagyban függ a beállításokról, sajnos a blog nem sokat szólt arról, hogyan történt a beszabályozás. Nagyon fontos a tapasztalat, ám az is nagyon fontos, hogy ne csak álló helyzetben legyen beállítva, mert úgy csak saccoló üzemmód lehetséges.
- a cikk továbbá nem tért ki arra, hogy több fajta gázkomputer is létezik. Itt nem gyártóra gondolok, hanem adott gyártókon belül, létezik halál "buta" vezérlő (se hibatároló, se OBD kompatibilitás, se öntanulás), létezik a közép út ami esetleg öntanul, van hibatároló, de nincs OBD kapcsolat. Az utolsó kategória, ebben pedig minden földi jó van. Nem csak azért fontos, a drágább gázvezérlő, mert tudunk vele villogni, hanem azért mert öntanulás vagy OBD kapcsolat esetén leköveti az évszakok változását, az alkatrészek kopásából adódó tűrések változását.
- továbbá nem tért ki az írás arra, hogy a legtöbb gázvezérlő, megfelelően meleg motornál, tud egyből gázzal is indítani. Ez egyrészről anyagi megtakarítás, másfelől a motor élettartamát is pozitívan befolyásolja.
- szerencsére az index TotalCar fórumán nagyon jó kis topikok vannak, ott pedig jellemzően sokat látott emberektől lehet segítséget kérni!

További sikeres gázautózást kívánok!

Dreamer
Dreamer_hu 2012.06.19 09:45:46
@gergo: Elhiszem, de épp két hete vizsgázott autón nem fogadták el :( Nekünk sem szép látvány egy metálbordó autón egy citrom sárga matrinca... :(
Dreamer_hu 2012.06.19 10:52:09
@novothauto: Sajnos nem sok mindent ér, ha hozzáértő a tulaj, ha a kollégái trehányak és az egyszerűbb, gyorsabb számukra könnyebb utat keresik... :(

Sajnos erre példa a barátom, autószerelő mérnök (gyakorló, saját vállalkozása) ennek ellenére az autómon az emberei hibát, hibára halmoztak... :(

Dreamer
Hogyan drágul az olcsónak hirdetett jogosítvány, miért kötelező a pótóra, és miért fontos, hogy elnyerjük a vizsgabiztos bizalmát? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Belsőség Szíváshét, szenteste 2012.02.12 06:44:00
Ez hosszú lesz. Csak szóltam. A cégnél az év végi szabadságolások előtti utolsó rohamot éltük éppen, az Andrássy már teljes díszbe öltözött, az utcákon mindenhonnan a „Last Christmas” zengett, már émelygett a gyomrom. A távolban felderengett a Szenteste, az…..
Dreamer_hu 2012.02.13 11:21:43
Az elektronikus jóságos cucchoz:
corrosion-doctors.org/Car/car-electronic-rust.htm

Röviden nem működik, az amerikai hatóságok próbálják megakadályozni a forgalmazását, és ezzel a fogyasztók becsapását.
Utálom a városi legendákat, amelyek szinte alap nélkül terjednek szájról szájra, apáról fiúra. Amikor a Lada fűtése szóba került, heves vita robbant ki a szerkesztőségben. Szerintem a Lada jó fűtése csak egy sztereotípia, de most kiderül az igazság Kapcsolódó cikkünk…..
Dreamer_hu 2012.02.02 08:41:27
@Hauzer:
Nem tudom... Nekünk is volt szám szerint 3 Trabink (jó az utolsó nem játékos, mert az 1.1 volt). Az egyik hat évesen vásárolt, a másik 89-es új.

Nem emlékszem, hogy megfagytunk volna benne. Azt nem mondom, hogy gatyarohaszntó meleg volt, de nem is volt elviselhetetlen. Régebben pedig voltak hidegek... Mint most :)
Válság? Hol itt a válság? Tíz hozzánk érkezett levél közül háromban ez a kérdés szerepel: első autómat venném, milyet szabad? Nos, nekihasaltunk a témának, árkategóriánként összeállítottunk egy-egy csokrot. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Dreamer_hu 2012.01.25 13:44:11
@Dreamer_hu: Bocsánat teljesítményadó!
Dreamer_hu 2012.01.26 10:17:55
@8001A: Én vagyok szövegértésből rossz? Nézd csak mit írtam:
"Ja az autó gyártók 12 évre szavatolják a légzsák működését. 12 év után kb annyit ér mintha nem is lenne benne. Vagy véd, vagy nem"

Te mit írtál?
"Az a baj, hogy hülye vagy a szövegértelmezéshez. A gyártók 12 évig *garantálják* a légzsák működését és *felelősséget* vállalnak érte, de ettől még működik tovább."

Te nem csak jó troll vagy, de még bunkó is :)

Szép napot!
Hamar túlfutunk azon a ponton, ahol még az emberre bízhatjuk a vezetést. Vélemények az azonos című írásunkról...
Appleblog Nem szeret az iPhone-om 2010.10.25 17:20:00
Miután megvásároltam az iPhone 4-esemet a premier napján, a jó öreg iPhone 3G-t eltettem a dobozába, aludni. Másfél-két hét múlva valami miatt elővettem, ekkor fedeztem fel ezt:Egy tökéletesen működő telefont tettem el, és egy halott wifivel szomorkodót vettem elő. Mi más…..
Dreamer_hu 2010.11.08 21:11:40
IDokinak szeretettel egy link: www.justeasyorder.com/genuine-repair-parts-replacement-wifi-module-for-iphone-3g

Szerintem egyszerűen csak arról van szó, hogy ez az egyik legnagyobb modul, és a mechanikai hatásra ez reagál a legjobban. Persze ettől jól is meg lehetett volna csinálni.

Egyébként ennek a cseréje megfelelő forrasztóállomás hiányában eléggé orosz rulett. Persze láttam már ügyes műszerészeket.
Hajós élet 2010. Indulás 2010.03.03 16:34:00
Lassan mindenkitől elbúcsúztam, a bőröndömet pakolgatom. Nehéz ez. Még el sem mentem, de már hiányzik szinte mindenki. Nincs több focizás, bandázás, bicajozás, T-Mobile Szervizkedés, otthoni kajálás... Holnap a déli vonattal megyünk Pestre, délután pedig GO busszal…..