Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gondrom

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Mozart szobrától a tengerpartig vezető bringatúra ötlete a karanténtavasz alatti sikeres tekeréseken felbuzdulva született. Azt gondoltuk, hogy talán eljött az idő egy igazi, komoly vándortúrához, a három éves kisfiunkkal a gyerekülésben. Hogy Ausztriába akarunk menni, az evidens volt: nagyon…..
Nem sok dolog kell az ilyen régi vackok fenntartásához. Fontossági sorrendben a következők: Szerencse, pénz, idő.  Az első faktorra nincs ráhatásunk, ezért annak a jelenlétét kell megbecsülni a legjobban. És el kell fogadni, hogy nem mindig van ideje ránk, akkor helyettesíti a balszerencse. Szép kis…..
Visszatekintés: A 2018 szeptember - 2019 január közötti időszakot Kínában, azon belül pedig Sanghajban töltöttem ösztöndíjasként, ezért a tavalyi karácsonyt kint ünnepeltem életemben először távol a családomtól. Most elmesélem nektek, milyen is volt a világ másik oldalán egy olyan helyen tölteni az…..
gondrom 2019.12.30 15:02:10
A Fidesz elnökségének döntése értelmében szinte biztosan Áder János lesz Schmitt Pál utóda. Most nem akarunk azon lamentálni, hogy mennyire lesz pártok feletti, ha kb. öt évet dolgozott a politikán kívül és huszonkettőt Fidesz képviselőként. Legalábbis félő, hogy Schmitthez…..
gondrom 2012.04.14 20:45:27
"@studkell: posztolónak: nem fikázásképpen, de neked meg a magyar nyelvtudásod csekély, mert olyan, hogy idegennyelv tudás nincs, csak idegen nyelvtudása van valakinek. Nem piszkálódásképpen, csak így talán tényleg megjegyzed egy életre. "

Az ön nyelvtudása meglehetősen idegen. :)))
helyesen: idegennyelv-tudás vagy idegennyelvtudás?
Az idegennyelv-tudást a helyesírási szabályzat 139. b) alpontjának megfelelően írjuk. “Ha egy különírt szókapcsolat (pl. hajlított bútor) olyan utótagot kap (pl. gyár), amely az egészhez járul, az egyébként különírandó előrészt az új alakulatban egybeírjuk, és ehhez az utótagot (a szótagszámtól függetlenül) kötőjellel kapcsoljuk: hajlítottbútor-gyár.” A kérdezett példa helyes írásmódja tehát: idegennyelv-tudás.
gondrom 2012.04.14 20:48:07
"@betonrúzs: miért, Göncz talán tudott angolul? még a Gyűrűk urát is magyarul akarta olvasni"
:))))))
Miután lefordította. Mint pl. a Tövismadarakat.
Belsőség Csak tudnám... 2011.10.30 13:00:00
...mi került ezen a sávtartó automatikán 282500 forintba? ..
gondrom 2011.11.01 10:36:22
@Shadowbull: Pedig sajnos helyénvaló állítás.
Távoli rokonom, szakadó hóesésben a fordfusionjával padlógázon
járta meg a Ferihegy(bocs:Liszt Ferenc)-Ózd útvonalat mondjuk
egy-másfél? óra alatt.Kérdésemre, hogy ez hogyan sikerult, azt mondta: lehet neki nyomni ilyen időben is, VAN BENNE ABS !!!!!
(Jellemző vezetési helyszín: Ózd belter.)
-gondolom a ködlámpái is fel voltak kapcsolva, elöl-hátul, biztos ami biztos.
De inkább nem kérdeztem semmit.
A világ leghülyébb kötelező biztosítási rendszerétől búcsúzunk. Lesz helyette új, ami csakis jobb lehet. De lehetne még jobb. Vélemények az azonos című írásunkról...
Hosszú ideig nem írtam Eráról, az öreg kombi Mercimről, aztán pár hete jött egy poszt, most meg rögtön egy másik is. Ez itt. Era ugyanis új életfázisba lépett. A városon belüli, olykor vidékre menős autóból mostanság lép fokozatosan elő internacionális rombolóvá. Magyarul…..