Regisztráció Blogot indítok
Adatok
darky

5 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  „[...] mert jobb a közre, ha egymás mellett, mint egymás ellen.” – Kossuth Széchenyihez   A XIX. század elejének Magyarországa hivatalosan a Habsburg Birodalomhoz tartozott. Az 1723-ban elfogadott Pragmatica Sanctio törvény értelmében azonban Magyarország…..
Magyarország gazdaságának története az Árpád-kor utáni három évszázadot felölelő időszakban hosszú változáson és fejlődésen ment keresztül. Ez a folyamat jól megfigyelhető a magyar királyság olyan uralkodóinak, mint I. Károly, I. (Nagy) Lajos, Luxemburgi Zsigmond és…..
ATHÉN – ÉLET A POLISZBAN  Az ókori Athén városa a Balkáni-félszigeten lévő Attika tartományban alakult ki az Égei-tenger mentén a mükénéi kultúra pusztulása után (Kr. e. XII. század). A görög polisz ekkor indult el hódító útjára, s a Kr. e. VII. századtól…..
 Következzék a 2010-es évre meghatározott emelt szintű szóbeli tételsor:I. Gazdasági, gazdaságpolitika, anyagi kultúraA magyar gazdaság a XIV-XVI. századbanA nagy földrajzi felfedezések és gazdasági következményeiAz ipari forradalom hatása a természeti és épített…..
 Itt, az első poszt keretein belül szeretném bemutatni, miért hoztam létre ezt a blogot. Idén, 2010-ben emelt szintű érettségi vizsgát készülök tenni történelemből, s az ehhez szükséges tételeket magam dolgozom ki - minden témába elég sok energiát és munkát fektetve.…..