Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dan72

0 bejegyzést írt és 142 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Házkezelő Felújítási 1x1 2018.11.19 08:11:00
Amikor lakást veszünk, akkor az ritkán van olyan állapotban, amibe mindenféle felújítás, átalakítás nélkül be tudunk költözni. Ilyen helyzetekben pedig mindig érdemes néhány alapvető szabályt betartani és nem csak azért, hogy a pénztárcánk ne lássa kárát, hanem azért is, hogy a szomszédság haragját…..
dan72 2018.11.20 12:02:24
@gabiiii: Nem felesleges. Aki goromba, az lehet nem, de a csendes többségnek vszeg. értékelni fogja azt, hogy legalább az van kiírva, hogy "az esetleges kellemetlenségért elnézést stb. stb." Most a felettünk lévő KÉT lakásban egyszerre folyik a felújítás. Nem örülök a zajnak, persze, de megértem (annó mi is egy nagyon nagy felújítással tettük próbára a társasház türelmét), és közben jó tudni, hogy ezek a több, mint száz-éves lakások megújulnak, szépülnek, otthonul szolgálnak majd valakinek. Tehát nem mindenki anyázik!
Amikor ma leállt az Index, TERVEZETTEN, hogy a támogatói kampányunk beindulhasson egy nagyobb durranással, az origo kb. 14 másodperc alatt lecsapott az információra, és jött a szokásos. Ez: Összeomlott az Index Cikkünk írásakor már több mint negyedórája elérhetetlen az Index. Az oldalra…..
dan72 2018.10.01 22:12:04
Minimum ciki-kategória: a sportállamtitkár olyan intézménybe járatja a gyerekeit, ahol kétmillió forint a tandíj. Ezzel rendesen odatett az EMMI hurráoptimista propagandájának. ..
dan72 2018.09.04 17:58:51
@paraszthajszal: Azon kívül, hogy a "paki" szó mélyen sértő, rasszista jelző (ezt a nyilván hiányos angol nelyv- és kultúrismeretnek tudom be), arról sincs fogalmad, hogy pl. a brit magániskolákba járnak mindenféle származású emberek (képzeld el, nem minden színes-bőrű ember szegény), ráadásul a magyar magániskolákba jellemzően több a tehetős külföldi (és igen, köztük pakisztáni) gyerekek (akiket az utcán te valószínűleg egyből lemigránsoznál) járnak.
Az HBO Last Week Tonight with John Oliver című műsora elég kurrens és releváns, így azon sem lehetett csodálkozni, hogy a tegnap esti műsorban az országgyűlési választásokkal is foglalkozott, sajnos elég röviden, de hát kis ország, kis foglalkozás...
dan72 2018.04.09 08:03:28
@tudorka57: matematikából, választásismeretből, etnográfiából egyes. Leülhetsz.
A Paláver az a műsor, ahová a meztelen migráncshordák elől menekülnek azok a szerencsétlenek, akik ugyan szavazhatnak, de szövegértési képességük nem haladja meg egy közepes méretű talicskányi aprómajomét. Jó, a műsorvezetői négyes is rém erős, a Bayer-Huth-Jurák-Stefka fedzetsorral azért legalább…..
dan72 2017.11.30 15:06:36
@Is: Nekem van hangkártyám. Ennyi hallatszik, hogy "Whoosh!"
Több horrorsztoriról, kemény utasszívatásról írtunk az elmúlt hetekben, örömmel nyugtázzuk, hogy vannak üdítő kivételek, íme egy szívmelengető eset a Ryanairtől. Átszállásos szervezésnél ha az egyik járat időpontját módosítja a légitársaság, kinyírva a saját szervezésű csatlakozást, az nagy cumi,…..
dan72 2017.08.07 10:40:44
@Business4All: Elég kamu szagú ez a történet. Elég sokat repülök (többek között) RyanAir-rel, és forinttal mindig lehetett fizetni a budapesti járatokon, mágnescsíkos kártyával is fizettem már, méghozzá úgy, hogy lenyomatot vettek róla, mint a POS terminál előtti időszakban. Az, hogy néha bunkó egy-egy stewardess, előfordul mindegyiknél. Sajnos. De azt is tudni kell, hogy alulfizetettek, túlhajszoltak, és hidd el szívesen adnának el neked még felszállás ellőtt bármit, mivel a fizetésük jelentős hányadát az eladott árú után kapott jutalék képzi (ez egy ilyen szar munka, ráadásul úgy tudom, a betanításuk költségét is le kell dolgozni, ha munkába állnak) - de felszállás ellőtt szigorúan tiltják neki a szabályzat. Örülj inkább, hogy te csak (olcsón) repülsz, és nem szorulsz ilyen melóra (ha annyi-féle bankkártyád van, gondolom te sem a mekiben dolgozol, de mégis fapadossal utazol...).
Az elmúlt 10 évben mindig le akarták cserélni a budapesti jegy- és bérletrendszer elemeit, megújítani az egészet, hiszen tudták jól, hogy egyáltalán nem működik, nem hatásos, nem szolgálja a célját. Mégis, azóta sem sikerült továbblépnünk. Miért? Mert egy szintén…..
dan72 2017.06.22 23:02:27
@gomboc r2r: Igen, vannak gondok a Bp-i tömegközlekedéssel, de szerintem korántsem összeegyeztethetetlen az időalapú rendszerrel. Azért ne felejtsd el, hogy csak az első lyukasztástól számít az óra, tehát csak az átszállásoknál csúszhat be némi késés, de ha az időkeretet is afféle 'zónának' is fogjuk fel, akkor pl. ki van küszöbölve az a probléma, hogy ha valaki közel lakik egy zóna határhoz, és emiatt több zónán keresztül kell menni egy adott távolságon belül. (Londonban pl. lehet is szívni emiatt rendesen...) Talán a legeslegigazságosabb egy távolság alapú rendszer lenne (a kiindulóponttól mérve), akár sávosan növekvő tarifákkal. Az idő-alapú rendszer gondolom a papir-alapú jegyek korszakában tűnhetett a legegyszerűbb megvalósítani (idő-bélyeg - egyszerű ellenőrzés), de ma már szinte bármilyen távolságalapú rendszer technikailag megoldható, csak akarni kell :)
Elképesztően lélekölő lehet a TV2-nél szórakoztató műsorokkal foglalkozni, programmingot tervezni vagy eladni a sajtónak az újabb és újabb bukást, és ezt azért mondom, mert megnéztem a tegnap esti nézettséget, és kivert tőle a víz. Ha a TV2-nél melóznék, sírnék is, mert iszonyatosan frusztrálna,…..
dan72 2017.03.28 16:15:20
@Jasinka Ádám: Nekem személy szerint a celeb-nélküli változat sokkal jobban tetszik, de attól lehet, hogy igazad van.
Tegnap óta új kedvence van a kommentelőtársadalomnak, egy láthatóan és hallhatóan elég, izé, egyszerű debreceni csaj, bizonyos Megyeri Csilla, aki a helyi Alföld tévé Púder című adásaival lett ismert, ráadásul nem is kurrens tartalmakkal, hanem évekkel ezelőtt leadott, de a netre csak most feltolt…..
A Feng Shuit az ősi Kínának köszönheti a világ, a keleti kultúra elve a lakberendezésben a négy elem tökéletes harmóniájára épül. Azok, akik hisznek abban, hogy az otthonukban sokkal jobban érezhetik magukat, és befolyásolhatják az életüket a keleti kultúra elvei szerint, fokozottan figyelnek arra,…..
dan72 2016.10.03 09:26:15
Amikor Friderikusz Sándor megfogalmazta azt a közleményt, amiben megszakított minden kapcsolatot a számára vállalhatatlanná vált TV2-vel, minden bizonnyal végiggondolta a következményeket is, vagy ha nem, akkor az ügyvédje vélhetően felhívta a figyelmét arra, hogy érvényes szerződésből, egy…..
dan72 2016.03.25 11:43:58
@villamos alóli kacaj nem mindíg őszinte: Alekosz ugyis megvolt már, de a Berkivel való összezárást egyébként is tiltja a genfi egyezmény.
Klasszikus apróbetűs trükk. Nem túl elegáns, főleg az angol nyelvű résszel meg azzal együtt, hogy azt a honlapon sehol sem részletezik, hogy mit értenek BUD Airport Area alatt. Az biztos, hogy nekünk sem sikerült többszöri nekifutásra sem 1900 forintos utat előállítani. Szia Homar, Hosszú…..
dan72 2016.03.09 21:33:14
@Sajtika: Persze, azért írtam a zárójelek közt, hogy "ha nincs surge" (= szorzós tarifa). Az uber honlapján néztem a becsült díjat, de a taxit tényleg csak saccoltam, hiszek neked :)

Ferihegynél mindig van akció, de online kell foglalni (legalább 24 órával elötte, de minél hamarabb annál több olcsó hely lesz...). Ha a sorompónál huzol jegyet az utolsó pillanatban nagyon húzós (kb. a duplája). Egyébként még a legolcsóbb (holiday parking) parkoló egyáltalán nincs messze a termináltól, ráadásul pont a "B"-hez esik közelebb (ahonnan a fapados járatok indulnak), mint az eggyel drágább (holiday+) parkoló. A maszek parkoló ugyanannyi vagy drágább, és macerásabb az ide-oda kisbuszozás miatt.

Ha sok a csomag és/vagy családdal vagyok, leteszem az asszonyt, gyereket, csomagokat közvetlenül a terminál elött (ott öt percig ingyen lehet tartozkodni), aztán elviszem a kocsit a lenti parkolóba és visszasétálok. Haza fele meg ugyanaz fordítva...
Justin Kerrigan vagy nem egy túl okos ember, vagy a világ legnagyobb trollja, és én hajlanék az utóbbira, csak olyan őszinte az arca a videóban, amikor azt mondja, hogy 21 000 dollárt költött négy Super Bowl-jegyre és összesen 30 000 dollárra saccolja a hétvége költségét (az most…..
Konkrétumok kellettek? Tessék, itt van pár, nem fog örülni neki senki. A táblázat nem teljes, az USA mellett a környező országok vannak csak rajta, de az siralmas, hogy mi állunk a legrosszabbul, igaz, nem sokkal az már nem oszt, nem szoroz, hogy 203 vagy 177 sorozat van a tárban egyelőre. Szegény…..
dan72 2016.01.19 15:27:41
@netrion: Ebben a cikkben van pár részlet, legalább a technikai oldaláról: index.hu/tech/2016/01/13/netflix_adatforgalom_netsemlegesseg/
Egy Mezei Autóbuszvezető barátunk ismét írásra jelentkezett. A gondolataival egyetértünk, nagyvárosba indokolt a zárt vezetőfülke. Lássuk miért! A BKK megjelenésével időutazásba kezdtünk előre a jelenbe. A budapesti közösségi közlekedés kommunikációja ugyanis több…..
dan72 2015.12.03 10:39:31
@halaloszto: Költői kérdés volt, de köszi a választ! :)
Az idei X-Faktor második adását nézve azon tűnődtem, hogy mi az ijesztőbb: Alföldi Róbert sztreccsfarmerbe bújtatott segge, vagy a Micsoda nő egyik mellékszereplőjének – na nem a gyökér eladó a boltban, hanem a nyolcvanas évekbe ragadt ribanc a sarkon karakternek –…..
dan72 2014.10.26 11:12:04
Egyre gyorsabban dőlnek a rekordok a 2010 júniusában telepített kiskörúti bicikliszámlálónál! Idén több napi rekord is megdőlt, október 23-a pedig a biciklis forradalom napja lett. Ekkor tekert el itt a félmilliomodik bringás. Egy helyen, egy irányba, január 1 óta. Tavaly…..
dan72 2013.10.25 09:02:51
@Shopping: [ásít]
Kisebb városi távokon, munkába járásra egy hétig elég egyetlen egyszer rádugni a hálózatra, a hétköznapokat pedig élvezetessé teszi az autókat megszégyenítő gyorsulás és a teljes versenyző szettbe öltözött bringások előzgetése a budai hegyeken. A pedelec rendszerű…..
Már jó ideje, hogy a szerző otthonról is dolgozik. A munkaadó számára ez nagyon előnyös, ha nyomon követhető munkáról van szó, mert a munkahelyfenntartással kapcsolatos kiadásokat a munkavállaló állja. A munkavállalónak sem rossz, hogy a bejárásra fordítandó időt megtakarítja, ez idő alatt más,…..
dan72 2012.12.28 23:04:55
Péntek délután váratlan sajtóközleménnyel lepett meg minket az NFM, amelyben a KRESZ módosításáról számolnak be. Lényegében négy ponton változik a szabálygyűjtemény: a saját ingatlan előtt parkolás, a lézerblokkolók, radartetektorok használata, a mentősáv és az…..
Naiv ügyfél csak egy pilótát látott Bulgáriába menet meg vissza a Wizzair repülőgépén, úgyhogy megkérdezte a Nemzeti Közlekedési Hatóságot, hogy ez így okés-e. Ott azt válaszolták, h a Wizzair dokumentumokkal igazolta, hogy 2 pilóta volt, úgyhogy nem foglalkoznak ezzel…..
Egy 15 éves énekesnő nyerte a Megasztár hatodik, vélhetően utolsó szériáját, azt, amiben a műsor kilencéves történetének messze leggyengébb mezőnyét sikerült összeszedni. A döntő a hagyományoknak megfelelően egy háromórásra nyújtott giccsparádéba fulladt, amin a…..