Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Borbás Barna

18 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Migráció és mi címmel indított körkérdést és cikksorozatot a Mandiner. Az eddig megjelent írások ezen a linken keresztül olvashatók. * És te? Te melyik oldalon állsz ebben a menekültes vitában? – rég látott ismerősöm kedvesen, de enyhén összevont szemöldökkel dobta a…..
Szent István megropogtatta a csontjait, és amikor egy pillanatig senki sem nézett oda, leugrott a talapzatról. Gyorsan megmozgatta elmacskásodott tagjait és fiatalos lendülettel elvegyült a forgatagban. Így augusztus huszadika táján szeretett minden évben körülnézni az országban,…..
Vajon mit gondolnának rólunk őseink, ha tudnák, hogy van egy olyan, akár zsebben is elférő eszközünk, amivel megismerhetjük az emberiség összes elérhető tudását − és mégis csak arra használjuk, hogy meztelen nőket, aranyos kiscicákat nézegessünk, vagy végtelen és…..
Borbás Barna 2014.08.13 17:31:14
Ihletet adott a poszt:
valasz.hu/itthon/vajon-kik-allnak-a-szabadon-ebredok-mogott-es-ez-kinek-az-erdeke-103154

A konteóventilátor-oldal, a Szabadon Ébredők mindenről tudja az igazat, csak saját magáról titkolózik. VAJON MIÉRT?!
„Elég volt, többé nem szabad, ne állítsatok szobrokat, a meglévők is tűnjenek, remek, remek.” (Cseh Tamás – Bereményi Géza: Ne állítsatok szobrokat) Mikor máskor, ha nem Cseh Tamás születésnapjának környékén ugrik be az obligát dal azokról a bizonyos…..
Borbás Barna 2014.01.23 13:49:24
Szerdán, a budapesti Centrál kávéházban mutatják be a Kommentár folyóirat 2013. évi 2. számát, beszélgetéssel egy pohár bor mellett. A lapszámot bemutatja: Ablonczy Bálint felelős szerkesztő. Két beszélgetésre is sor kerül: Borbás Barna újságíró a 100 éves…..
Borbás Barna 2013.06.13 08:31:03
@hacsaturján: Ez nagyon elszigetelt eset lehet. 15 éves tapasztalatom alatt ilyennel még nem találkoztam.
Amúgy senki sem mondta, hogy minden csapat jó. Ha nem tetszik az egyik, lehet keresni másikat.
"Hetven éve, 1943. január 12-én kezdődött a doni katasztrófa. Idegen földön, idegen érdekekért négyszer annyi ember veszett el, mint a mohácsi csatában." (Heti Válasz)   Tilinkós, horthymikiszobros  jó reggelt kívánunk!  Milyen érdekekért a kicsoda-micsoda?…..
Borbás Barna 2013.01.13 00:11:00
Oppáré, micsoda figyelem!

Nem szeretnék ünneprontó lenni, de az alábbiak mellett ne menjünk el szó nélkül.

1. Szerkesztőként a hetivalasz.hu-ra általam élesített anyag 75 százalékban MTI, így az idézett mondat is. Ez persze nem jelenti azt, hogy a ne azonosulnánk vele. A baj csak az, hogy ezt szó szerint más lapok is átvették. Segítek:
lmgtfy.com/?q=%22+idegen+f%C3%B6ld%C3%B6n%2C+idegen+%C3%A9rdekek%C3%A9rt+n%C3%A9gyszer+annyi+ember+veszett+el%22

Így kérem a szerzőt, hogy még ma közöljön posztokat az alábbi címekkel, de azonos következtetésekkel:
A hvg.hu esete a történelemmel
Az inforadio.hu esete a történelemmel
A hirado.hu esete a történelemmel
stb.

2. A hetivalasz.hu témával kapcsolatos saját anyaga csak este került ki:
hetivalasz.hu/itthon/elmosodott-pillanatkepek-a-foldi-pokolbol-59336/

3. Kérem, hogy máskor tájékozódjon, mielőtt elkapja a posztolhatnék.

További kellemes időtöltést kívánok!
Borbás Barna 2013.01.13 14:12:14
Borbás Barna 2013.01.13 15:10:13
@acs63: A nemzetközi online zsurnalisztikai közmegegyezés szabályainak megfelelően a cikk szerzőjét közvetlenül a cím alatt tüntetjük fel. Tárgyalt szöveg esetében ez Heti Válasz Online - MTI szerzőség alatt jelent meg. Ez így rendben van.

De ha ennyire fontosnak tartod a dolgot, kérd számon az idézőjelek hiányát a HVG.hu, az InfoRádió és a többi portál szerkesztőjén is, ahol betűre azonosan megjelent az MTI háttéranyaga.

üdv.
Az alább olvasható írás szerzője dr. Szemelyácz János, addiktológus-pszichiáter-pszichoterapeuta, a Baranya Megyei  INDIT (Integrált Drogterápiás Intézet) Közalapítvány, ezen belül a Baranya Megyei Drogambulancia vezetője. Több kábítószerrel foglalkozó civil…..
Az alábbi felvétel az István, a király című történeti jelentőségű rockoperából származik. Megtekintése  közben érdemes végiggondolni a következőket: ki volt az a Koppány és tulajdonképpen mi volt a problémája? ez előbb kérdéstől nem függetlenül: miért…..
Nagyjából egy héttel ezelőtt indult, ma már az ötödik résznél tart az egyjofroccs.hu honlapon (mely amúgy a Nemzeti Bormarketing Program édesgyermeke) és a Palota Piknik Facebook-lapján a Fröccsfilozófia című videósorozat. Az egy-másfél perces kisfilmekben (egyetlen hosszabb…..
Egy évvel ezelőtt ugyanezen a blogon törekedtem egy bejegyzésnyi erőfeszítést tenni annak érdekében, hogy a mindenkori, de praktikusan az elkövetkező augusztus huszadikák, megtérve tősgyökeres értelmükhöz, fokozott hangerővel szóljanak forrásukról; vagyis mindenféle…..
  Van, aki bélyeget gyűjt, más esetleg ritka sörösüvegeket, de ma talán legtöbben lájkot gyűjtenek munkaidőben megosztott poénvideók és subbaposztok alá – én egy ideje magyar vezetékneveket gyűjtök. Az alábbi pársoros baromi rég készül-bővül, többnyire véletlen…..
Borbás Barna 2011.08.19 13:25:40
Immár bő fél éve fontos pénzügyi hivatal működik a Károli Gáspár Református Egyetem szomszédságában, az egykori Hallgatói Információs Központ (Hik) helyén, a Károlyi–Cserkonics palotában: a Magyar Királyság 11., 19. és 23. miniszterelnökéről (1892-1895,…..
Nem téved, akinek a Pollack Mihály téren sétálva, a Magyar Rádió épületére nézve tájidegen-érzete támad. 1945/48-ig egészen másként festett a környék, hiszen egy szocreál épülettel szegényebb, ugyanakkor egy Ybl-művel gazdagabb volt. A régi Nemzeti Lovardával.A XIX. század…..
A régi képviselőház a húszezres hátánl’Istituto Italiano di Cultura di Budapest; dallamos olasz nyelven így hangzik az intézet neve, melynek pontosan 1943. június 21. óta otthont ad a nyolcadik kerületi Bródy Sándor utca 8. alatti palota, egész Józsefváros egyik…..
Ez itt XY csapat mintabejegyzése. Ilyen kisbetűkkel szedjük az elején azt a rövid leírást, melyben pár mondatban elmeséljük, hogy ez cikk a kiadvány melyik részében kapott helyet, miért készült el, és kik vettek részt az elkészítésében.Törzsszöveg itt kezdődik. Félkövér…..
Mindjárt kezdünk.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in…..
Két éve indult figyelemfelkeltő köztéri plakátolással a magyar fröccsöt népszerűsítő kampány, és úgy tűnik, elkapta az ötletgazdákat az ékszíj, idén már roadshow keretében itathatják le a fogékony közönséget a legősibb koktéllal. Hogy az élmény teljes legyen, a…..
(fotó: @bonapatricia twitter)   Mekkora országimázs! Lelkesen fotózó New York-i turisták, megőrülő óvodások kísérik a Kálvin tér és a múzeumkert között filmező elefántot. Legutóbb japán producerek álmodták a brit Westminstert az Olasz Intézethez, ma (kedd) pedig…..
„A negyed éjszakai pezsgését nagyban fellendíti, hogy a Palotanegyed Budapest legnagyobb diákközpontja. Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kara, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Rajk…..
A Múzeumok Éjszakája az egyik legjobb dolog, ami egy városrésszel történhet. Szinte elképesztő 2011-ben egy olyan tömegprogram látványa, mely sörszponzorok, túlhype-olt zenei feszkó és Fluor Tomi nélkül is képes egy-egy helyszínre sok embert csődíteni, ráadásul a kötelező…..
„Ha zavarba akarod hozni harcos egyházekéző ismerősöd, vidd el a Párbeszéd Házába körülnézni. Tuti, hogy nem tud majd mit kezdeni a helyzettel.” – szól az ismeretlen szerzőtől származó tömör mondás, magas igazságtartalommal. A jezsuiták főhadiszállásán…..
Valódi multikulti-élmény részese lehetett ma délelőtt, aki végigsétált a Bródy Sándor utcán, mégpedig azoknak a japán reklámfilmeseknek köszönhetően, akik a westminsteri Downing Street hangulatát a budapesti Palotanegyedben, az Olasz Intézet előtt képzelték legegyszerűbben…..
A déli parti élményhez a fővárosból vízközelbe vágyó polgár számára Balatonvilágoson keresztül vezet a legrövidebb út. Itt fut be a tó mellé mind az M7-es, mind a régi hetes út, ahol a polgárdi/lepsényi leágazás elhagyása egyet jelent egyfajta vakációnyitány…..