Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aszpartám

0 bejegyzést írt és 144 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Mi a helyzet? Ebben az évben háromszor győzött órási fölénnyel a Fidesz. Mindent megnyert, amit csak lehetett. Kétségbevonhatatlan és hatalmas választói felhatalmazás áll mögötte. A három választás egyúttal megerősítette a korábbi intézkedéseket és egyben…..
Sokan félnek attól, hogy a világ újabb forradalmi ötletek és innovatív megoldások hiányában katalizátor nélkül marad, a közgazdász szerint ugyanakkor meg vagyunk mentve: eljött ugyanis a Digitális Kor.Korábbi posztunkban bemutattunk egy véleményt, mely szerint a világgazdaságra…..
Aszpartám 2014.01.10 23:24:36
@Pángalaktikus-gégepukkasztó:

Bölcs és progresszív gondolat ez, mármint hogy a sales és a marketing mihaszna és kártékony elemek a rendszerben. Egyébként létezett is egy kiváló államférfi, aki hasonlóan gondolta ezt, a 70-es évek táján el is kezdte létrehozni a tökéletesen igazságos rendszert, amely mentes volt a haszontalan, hozzáadott értéket nem képviselő, pénzéhes kereskedőktől. A megtermelt kaja azonnal az emberek szájába került, nem rakódott rá mindenféle profit, reklámköltség stb. A városi népesség is ki lett költöztetve a vidéki farmokra, hogy mindenki hasznos munkát végezzen. A 7 millió lakosból így közel 3 millió meghalt, az egészségügyi ellátás és közlekedés megszűnt, az értelmiségi réteg ki lett irtva, az országban pedig máig tömegsírokat és aktív aknamezőket találnak. Igen, ez Kambodzsa, az urat pedig Pol-Potnak hívták..
Aszpartám 2014.01.11 10:53:34
@Muzsikok közt:

Mester! Pont ugyanezt kívántam vala mondani, ezekszerint az irónia valamelyik része nem jött át.
Aszpartám 2014.01.11 11:01:20
@gtri:

Amit írsz, igaz, viszont némileg paradox módon ez plusz érv a további technikai fejlődés szükségességére. Minél kidolgozottabbak egy vállalat folyamatai (akár gyártósorra, akár szervezeti felépítésre gondolunk), annál sikeresebb, ergo annál több embernek ad munkát hosszú távon. Azaz, mégha a gyártósorról el is bocsátanak dolgozókat, lehet a többszörösüket veszik fel salesesnek, keyaccountosnak stb. Sőt, valahol a józan ész azt mondja nekem, hogy csak a szolgáltatói/kereskedelmi szférában történő masszív munkahelyteremtéssel lehet ellensúlyozni azt, hogy a termelői folyamatok egyre gépesítettebek. Főleg, hogy ez a gépesítés elkerülhetetlen - ki ne akarna költséget optimalizálni?! Az más kérdés, hogy az emberek képzettsége, tudása tudja-e tartani az iramot az ilyen változásokkal..
Székely deszkások, szevasztok, felvidéki zsiványok szevasztok! Hazaért mindenki? Hogy tetszett a legújabb Kész Átverés Show az Orbán-medencében? Regionalizmus az új pina! Pozsony, Diákhálózat (MKP-s civilek): 3 fő. Pozsony, Via-Nova (MKP), Fidelitas (Fidesz), Jobb Komáromért…..
Hétvégén tették nyilvánossá a DJ Mag szokásos évi top 100-as listáját, ami a szakma legmegosztóbb rangsorának számít. Na, nem azért, mert az elektronikus tánczene rajongói azon vitatkoznak, hogy milyen kevés különbség van az amúgy nagyon technikás és tehetséges lemezlovasok…..
A Forbes magazin idén is összeállította a legjobban fizetett modellek listáját, amin a már jól ismert nevek mellett új szupermodellel is találkozhatunk. A szinte felfoghatatlan, csillagászati összegeket kereső topmodellek között több anyuka is szerepel és valószínűleg senkit nem…..
Cégvezetőként az elmúlt években több ezer álláskeresővel kerültem valamilyen kapcsolatba. Amikor beszélgettem velük, gyakran merült fel – és merül fel újra meg újra – ugyanaz a problémakör. Sokan kétségbe vannak esve, hiszen nem értik, hogy miért nem találnak hónapok…..
Aszpartám 2013.07.17 23:24:05
Meg sem lepődöm, hogy hány olyan kommentelő van, aki a jó öreg ungarisches Mentalität jegyében az álláskeresési problémáit kizárólag külső okokra vezeti vissza.. Egykori HR-esként rengeteg önéletrajz futott át rajtam keresztül.. és nem, nem fér a fejembe, az emberek hogy lehetnek ennyire retardáltak, hülyék, fogyatékosok, denegeneráltak.. ha valaki fél éve keres munkát, NEM IGAZ hogy nem képes átolvasni azt a kurva önéletrajzot, és észrevenni benne a helyesírási hibákat, logikátlanságokat, rossz dátumokat, hülye elrendezést, béna fotót stb.. Nem beszélve a motivációs levelek hiányáról, vagy ami még gyilkosabb, a bent felejtett sablonokról - igen, rengeteg ilyen van. És fogadni mernék, hogy a panaszkodók között is biztos van olyan, aki masszívan tökéletesíthetné a CV-jét, de nem teszi, mert el sem jut fejben odáig, mert mennyivel könnyebb keseregni és a gonosz társadalmat hibáztatni mindenért...

Ami pedig a magas elvárásokat illeti.. Egy intenzív angol tanfolyam fél év alatt fel tud készíteni egy középfokú vizsgára. Aki tud angolul, talál munkát - mert kurvára kevesen tudnak. Ja, hogy Irénke néni "áh nincs nekem erre időm, minek tanuljak én má"? Akkormeg? Ha pedig valaki huszonévesként nem beszél középszinten se angolul, mert leszarta a sulit, és/vagy nem érdekli az egész, az addig ütögesse magát péklapáttal, amíg rá nem jön, hogy egy kicsi ráfordítással egy életet tehet könnyebbé, egyébiránt pedig Moszkva tér, 5:00.
Érdekes időpontban érkezett be egy Huffington Post cikk a Facebook oldalunkra egy like-olótól, amely egy neurobiológiai előadásról szól, és arról, hogy felvetették, a radikális, fundamentalista hitet betegségnek lehetne nyilvánítani, és lehetne gyógyítani. Érdekes, mert épp az…..
Aszpartám 2013.06.07 11:08:39
Kvantumfizikát kell olvasni, gyerekek, kvantumfizikát. Ha valaki csak egy kicsit is megérti, hogyan működik a világ nagyon kicsi és nagyon nagy szinteken (és valószínűleg a mi szintünkön is), úgy számára az Isten létezésével kapcsolatos vita leredukálódik egy történeti, sokszorosan meghaladott problémává. Kezdve onnan, hogy "Isten" alatt mindenki mást ért - mi értelme vitázni egy olyan fogalomról amit javarészt még a vitapartnerek is máshogy definiálnak? Folytatva az olyan tényezők kizárásával mint pl. a teremtés - mi értelme teremtésről beszélni, ha teremtés gyakorlatilag nem létezik.. lassan 100 éve tudjuk, hogy bármilyen ok-okozati összefüggés egy bizonyos fizikai szinten jelentkezik csak, az entrópia növekedése miatt - egyébként az idő közel szimmetrikus mindkét irányba (1 dimenzió ugye), nem kell semmit megteremteni, mert minden van, csak egymáshoz képest más időben (az ősrobbanást is rendszeresen félreértik és teremtésként tekintik, feltéve a fizikailag értelmetlen kérdést "azelőtt mi volt?". ) Végül, a valóság természetének kutatása annyira nehezen felfogható, s mégis igazolható eredményekkel szolgált az elmúlt évtizedekben, hogy azokban nemhogy a vallások naív világszemlélete nem fér el, de egyre jobban szétesik a klasszikus emberi világkép is (hiszen maga a valóság, az univerzum válik szubjektívvá és relatívvá). Nyilvánvaló, hogy mindenkinek szüksége van támaszra és olyan értékekre, amikért érdemes élni. De mennyivel jobb hinni a családban vagy a hivatásban, mint egy olyan lényben, amit a legtöbbször még elképzelni is lusták vagyunk, szóval még azt se mondhatjuk, nem létezik, mert mi nem létezik?? :)
Mivel nyomta az agyamat a közelgő front, kanapékúrára kényszerítettem testemet és nyakig húzva a tevés pokrócot még épp elértem a távirányítót. Kicsit zongoráztam rajta és megtaláltam a Hatoscsatornát. Első képkocka: Tihanyi Tamás, kezében egy fűtőszállal és számol…..
Nem csak Magyarországon zavar egyeseket, hogy a nőket és a férfiakat más elbánásban részesítenek például egy mulatóhelyen. Amerikában például egy ügyvéd vívja harcát egy hasonló ügyben, azt állítva, a férfiak félnek a feministáktól és megszűntek férfiak…..
Hitler portré, Szálasi portré, horogkereszt és angolul Halál a zsidókra! feliratot is magára varrt a békés megyei Petrovszki Attila - civilben cukrász - aki most pénteken, a prágai Heroes Gate MMA-rendezvényen lép fel. A szervezők ígérik: Attila testét trikó fogja…..
Önmagát valamire is tartó publicista nem áll neki a trash-kultúrát (?) ócsárolni: nem feketepákózik, nem kiszeltündézik, nem elemzi, mivel masszírozták a nézők agyát az Éjjel-Nappal Budapest legutóbbi adásában. Jóérzésű polgár nem jelöl ki magának efféle ellenfeleket,…..
A művelt nyugat értetlenkedő szánakozással figyeli, mit művel Észak-Korea ifjú diktátora mostanában – hogy miként fenyegeti az Egyesült Államokat, Japánt és Dél-Koreát egy mindent elsöprő, „végső támadással”. Az emberek pedig, akik csak afféle keleti egzotikumként…..
Aszpartám 2013.04.16 15:38:33
@molnibalage: ezért írtam hogy potenciál, és ezért írtam hogy egy ésszerű átmenet esetén. Azaz, ha sikerül kiaknázni a természeti és emberi erőforrásokat - nyilván megint csak nem dél-koreai viszonyokra gondolok hanem inkább arra, ami az indokínai félszigeten történt az elmúlt 10-20 évben. Egy további plusz lehet a mentalitás, amely bár jelenleg teljesen szürreális, de alapvetően szervilis és szorgalmas, azaz, csúnyán fogalmazva, a felszabadítás után nem a különféle vallási frakciók terrorizálnák egymást, hanem az átlag koreai szépen beülne a gyárba és napi 2-3 dollárért robotolna 12 órát, hogy a ruháim/kütyüim elkészüljenek. Azért pár fokkal jobb, mint fákat rágcsálni miután a fű már elfogyott (nem, nem az a fű..)
Aszpartám 2013.04.16 15:56:04
@Putyilov gyári melós:

Ők szeretni dolgozni sokat :)
A slammer Kemény Zsófi saját műfajában üzent Orbán Viktornak. Videóját eddig majdnem 63 ezren látták. "Tisztelt miniszterelnök úr! Kemény Zsófi vagyok, és én vagyok az ötszázegyedik a végén annak a hosszú sornak, amelynek az elején Londonban már porszívóznak meg…..
Muszlim Csajok Csinos pofi 2013.03.22 07:00:00
..
Aszpartám 2013.03.22 12:25:18
Mandiner blog Csá, Alex! 2013.03.05 14:01:00
Nem mintha számítana, hogy ki képviseli Magyarországot az Eurovíziós Tánc- és Rémdalfesztiválon. Az országimázs építésének lehetősége elhanyagolható: az indulókból, de még a győztesekből is ritkán lesz nemzetközi sztár. A dalok nagy átlagban vagy iszonyatosan idióták,…..
A soron következő állomásra szombat ebédre érkeztünk, ráadásul maga a hely megtalálása sem volt annyira triviális. Az csak egy dolog, hogy a Rézangyal (miért, mi legyen, fémkerub?) brand olyan szélesen partneringel a városban, hogy kb. öt helyet is találunk a nevével, de a…..
Soha nem látott mértékben özönlötték el a budapesti aluljárókat a hajléktalanok. Az egésznek bosszúíze van...Orbán Viktor megmondta: nem életszerű az Alkotmánybíróság döntése, amely megsemmisítette a közterületeken életvitelszerűen élők büntethetőségét - noha ő az…..
Írta: Nyulassy B. Kázmér Hiába, a Dörmögő Antiszemita is csak addig jó hazafi, amíg fel lehet mutatni a nemzetellenes lila köddel szemben, de amint a Bátor Beruházó kettesben marad vele a nagy büdösben, már utóbbinak sem fűlene a foga az egészhez. Mindhiába, hiszen az…..
"A középiskolások véleményére összpontosítottam elsősorban (amikor megoldottam a fölsőoktatás problémáját, kiegészítés tőlem, Poldi), az egyetemistákat ugyanis nem érintik az átalakulások. Értem én, hogy mit mondanak, mit szeretnének, ezt majd a miniszter megfelelő szakmai…..