Regisztráció Blogot indítok
Adatok
clon

0 bejegyzést írt és 96 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Barátaim az Úrban,  a minap úgy hozta az élet, hogy egy kollégám számára kellett egy használt Yotaphone-t átvegyek. Az eladó egy teljesen rendes és jó arc volt, engem pedig a kolléga megkért, hogy próbáljuk ki a telefont. Csak egy bekapcsolás, egy kimenő és egy bejövő hívás, semmi nagy…..
clon 2017.10.03 23:57:24
@Dworkyll: Valójában kb. 3-4 e-inkes mobil van (sajnos) de töménytelen koncepció ami csak papíron vagy 3D-ben van letervezve és sosem fognak még hasonlót sem gyártani.
Meg van ugye az iPhone-ra e-inkes tok a 6-6S-re 80-117$ (szinte ingyen).

Nem lesz jelentős választék, hiszen az ebook olvasó sem lett nagyon elterjedve, a tab kiszorítja a piacról a többit. Akik viszont a tabon olvasnak azoknak a pdf is ekönyv...
Intro Kedves Barátaim az Úrban, mint azt bizonyára észrevettétek, az utóbbi időkben megritkultak a posztok a blogon. Szerencsére ennek semmilyen drámai oka nincs. Egyrészt a polgári munkám most kicsit jobban kitölti az életemet, mint egy-két évvel ezelőtt, másrészt az ekönyvek ügye is eljutott oda,…..
clon 2017.08.31 07:56:46
@tamsamax: Ez egy 4 éves készülék a garancia már nem él, így szerintem bárkivel javíttatható. Ezt egy egyszerű műszerész aki forrasztani tud ki tudja cserélni. Ha jól láttam a szétszerelés egyszerű és egy hétköznapi hagyományos micro usb jack kell hozzá amit akár neten rendelve vagy esetleg ismeretségi körben találva egy szervizest ahol van (így nem kell 1db-ot rendelni) meg lehet(ne) oldani. Esetleg egy mobilszervizben megkérdezni micro usb cserét tudnak-e és mennyiért régebbi mobilban cserélni - ha igen akkor otthon szétszedni az olvasót (www.youtube.com/watch?v=2SmYg4q9ai4) és úgy bevinni mert a szétszerelés pánik miatt esetleg nem vállalják.

Én a Koobe Juniorom azért cseréltem le mert a burkolat felülete a gumis festékszerű akármi felhólyagosodva (hámlik) nem éppen szép látvány és a sarkoknál elöregedés miatt a műanyag széttöredezett (pedig mindig gyári tokban volt). Ha találtam volna alkatrészt komplett burkolatot (újat) nem vettem volna másikat (jah, első akksi van még mindig benne és többet bír mint az új koobe slimbook hd :) ).
Kedves Barátaim az Úrban, régi barátság a miénk a Koobe-val, nekem gyakorlatilag az ő első készülékük jelentette az első eInkes olvasót. És azóta is igyekeztem beszámolni a dolgaikról. A cég meglehetősen adaptívan állta a versenykapitalizmus viharait, sajátmárkás olvasóikon kívül az Onyx és az…..
clon 2017.03.02 15:59:14
@Dworkyll: Valójában vannak "hibrid" mobilok is amik esetében a hátlap maga eink ami lényegében könyvolvasásra alkalmas. Igaz, ezek gyerekcipőben járnak ár-érték arányuk sem annyira előnyös, de van. Ilyen a YotaPhone, Hisense, stb (mondjuk én csak erről a két cégről tudok, de lehet van több is).

Az almára már régen volt eink tok, amit androidos telefonra gyakorlatilag nincsen - igaz maga a beépített aksival és a kötelezően minden évben új droid rendszerrel sajnos nem véletlenül nem gyártanak ilyet.

Könyvolvasó és elévülés: a Koobe Juniorom le lett cserélve egyetlen ok miatt, mert maga a műanyag burkolat gyakorlatilag elöregedett és pl. a sarkoknál darabokban hullik szét - az előlap gumisműanyagos festése szintén közösségben már vállalhatatlan kinézetű. Maga a technika működése hibátlan, az első akku még mindig bírná de burkolatot nem lehet rá venni - pedig csavaros és gyakorlatilag minimális kézügyességgel otthon cserélhető lenne.
Gondoltam 3D nyomtatásra, de mivel nincsen lehetőségem (tehát nagyjából önköltségen) megcsinálni, így annyi lett volna mint egy másik olvasó...
Intro  Volt már olyan a blogon, hogy emlegettünk olyan alapvetően könyvnek induló, de lényegesen bővebb dolgokat, amik - valahol - az olvasásalapú tartalomfogyasztás (remélem) lehetséges jövője irányába mutattak.Az idén nyáron sikerült belefutnom pár olyan anyagba, amelyek kifejezetten izgalmas…..
clon 2015.10.14 21:49:48
@Dworkyll: Ezek előtt már voltak hasonló könyvek amik "nem" ilyen jellegűek voltak (dobókockás, kalandlapos), hanem rövid bekezdésekre volt osztva (egy lapon több is volt) amik sorszámozva voltak és alatta a választások sorszáma amelyre mehettél - választottál lapoztál olvastál néhány sort és megint választottál lapoztál :). Ez még a pattintott kőkorszakban volt kb. a "C=" időben.
Sajnos a cím már feledésbe veszett és nem is volt talán túl sok belőle az akkori piacon.
Kedves barátaim az Úrban, akármit is csinálunk, lassan éledezik ez a magyar e-könyv piac. Ha minden jól megy, idén akár a papírpiac ezredrészét is elérheti. Ez sajnos nem irónia, a papírkönyvek piaca nagyságrendileg 60 milliárdos egy évben, bár csökkenő tendenciát mutat, a…..
E-könyv olvasók Radar! 2009.10.04 23:33:00
Közkívanatra itt egy poszt, semmi másért, hogyha valaki más témához nem illő anyagot  talál a hálón, itt megoszthassa. A legjobbakból posztot fabrikálunk. Előre is köszönöm, a többi olvtárs nevében is. UPDATE: új megjelenéseket, érdekes könyveket a Könyvradaron…..
clon 2011.05.01 15:34:30
@Komavary: A napelemes megoldás tetszik.
clon 2014.08.07 21:22:41
@Fall: Akkor mi lesz a Sony DPT-S1-el. Mondjuk horribilis az ára, de ez már oktatási rendszerben használható darab eTankönyvekhez + 1 tablet kombó (valahol láttam egybeépítve hasonlót).
Sony DPT-S1-ért kár lenne, de majd megveszi ezt is valamelyik másik eBook cég.
clon 2014.08.21 19:52:35
@Mike76: Ha az oldalakat könnyebben el tudnád érni ekönyv olvasón alul vagy felül ikonképekkel scrollozva akkor simán ugyanolyan könnyű lenne a tanulás mint a papír esetében. Ha nem csak a kindle adna címkékre, megjegyzésekre, kiemelésre lehetőséget (meg kompatibilitás is meglenne, hogy átvihető legyen más típusú készülékre) akkor még egyszerűbb is lenne a tanulás.

Most a könyvpiac tolja "a papírkönyvnek illata, tapintása, stb." Gutenberg előtt meg a kőfaragók reklamáltak :)

Szokni kell.
E-könyv olvasók E-tikett 2010.09.29 18:01:00
Kedves Olvasóink!Hétfő este, amikor Dworkyll önzetlenségről tanúbizonyságot téve hazahozott, azok voltak a záró szavaim, hogy két dolgot meg kellene csinálni. A fórum az egyik. A másik pedig egy alap szintű etikai szabályrendszer mielőbbi közlése. A ma történtek (és…..
Itt találod a játék eddig növényeinek gyűjteményét. Egy kis matematikával azt is megpróbáltuk kiszámolni, hogy mikor mit érdemes termeszteni, tenyészteni! Tanyavilág Táblázat(frissítve 2010.10.26.)  A gyűjtemény legjobb tudása szerint próbálja követni a legújabb…..
E-könyv olvasók Nagy idők 2011.04.05 22:00:00
IntroTalán nem nagy balgaság kijelenteni, főleg a blogbuli fényében, hogy a 6" olvasók piacát a Kindle nagyjából letarolta és felfalta szőröstül-bőröstül. A Sony rajongók még tartják magukat :-), bár nincs könnyű dolguk, a bizonyítottan nagyszámú Koobe tulaj meg úgy…..
clon 2011.04.08 23:07:41
@szakértőbb: Nem veszti el a vásárlót max. Európában, ami ugye nem üzlet. Csak nekünk új az, hogy "nagy testvér" belepiszkál az életünkbe. Ahol a piaca van ott ez mondhatni természetes.

Itt nem az a lényeg, hogy leszedte. A vételkor felhívta bárki figyelmét arra, hogy bármikor belenézhet esetlegesen törölhet tartalmat az olvasóról ?

www.prnewschannel.com/absolutenm/templates/?a=1524
... azért, mert képesek joguk van-e ...
clon 2011.04.08 23:19:39
@szakértőbb: Ezért tettem fel a kérdést, mert nekem nem Kindle-m van. Abban az esetben, ha a vétel előtt le van írva, az más kérdés.
clon 2011.04.08 23:46:28
@szakértőbb: Most olvastam bele az online Kindle User's Guide. Kötve hiszem, hogy ezt sokan olvasták:
- Begyűjtött információ B. Melléklet 12-13. oldal
- Elévülés.
vagy az Általános rész kompletten.

A Kindle esetében nem tudsz elállni a szerződéstől, mert nem vásárolja vissza => ellenben mobilnál a fennmaradó időt meg (kell) válthatod.
Daloljunk, drága Barátaim, íme hát: LGT. És ha már a felvételek a felkelő nap fényében készültek (ezért ilyen a fehéregyensúly, ami egyébként többé-kevésbé korrekt, bár a képek egy része alulexponált), legyen itt egy kis Animals is. Mint az közismert, néhány hónappal…..
clon 2011.04.05 20:14:28
@szakértőbb: "Szerintem azok szama Magyarorszagon, akiknek ez a szempont egy (max. ketto) kezen megszamlalhato"

Szerintem abszolút nem igaz. Az eolvasó tulajdonosok növekvő száma esetén jelentősen le fog csökkenni azok száma akik "hegesztik" rá a tartalmat. Ugyanis a legtöbb ember olvasni akar nem pedig bűvészkedni a tartalommal, hogy elolvashassa. Jelenleg azért vannak sokan a "hegesztők", mert arányaiban kevés az eolvasó.
Nem mellékes az sem, hogy a jövőbeni ekönyv kiadók Magyarországon milyen formátum mellett teszik le a voksukat (ugyanis nem az fog számítani, hogy a többségnek mit "eszik" meg az olvasója, hanem, hogy milyen olvasót fognak árulni a boltjukban vagy ki fizet többet a reklámért mert "csak" arra lesz formátum). Ennél fogva hiába lesz drágább az az eolvasó amihez a formátumot adják itthon azt veszik meg, mert ahhoz lesz tartalom.
clon 2011.04.05 21:02:30
@szakértőbb: Én legális tartalomról beszélek mert az került szóba.
Abban az esetben, mint fentebb írtam minél több az olvasó annál kevesebb arányában a "hegesztő". Jelenleg azoknak van túlnyomó többségében olvasója aki valamilyen módon tud rá anyagot készíteni (formázni, megfelelő formátumba menteni, stb.). Ez mindig így kezdődik, később jönnek a csak felhasználók akiknek a száma mindig jóval nagyobb :)
Ha mondjuk epub-ban adnak ki biztos lehetsz benne, hogy az epub-ot nem kezelő eolvasók kevésbé lesznek népszerűek (lásd pl.: PC vs MAC vagy Win vs Linux).
Mondjuk azért alapból mindegy, mert se epub se prc nincsen megfelelő tartalommal mennyiségben és szerintem nem is lesz még egy ideig.
Nem akármilyen lehetőséggel kínált meg bennünket az élet, olyan paradigmaváltást láthatunk közelről a villanykönyvek mentén, amilyet meglehetősen ritkán rak elénk a történelem. A réges régen, (de nem egy távoli galaxisban) a szellemi javak másolása és továbbítása vagy…..
clon 2011.03.31 10:04:38
interNEtadó nem újdonság:
index.hu/tech/net/ado080422/
hu.wikipedia.org/wiki/Internetad%C3%B3

Bár az előző kormány próbálkozott és az akkori ellenzék nem támogatta maradéktalanul, a "hüjeség" ragályos nem az, nem úgy, nem olyan formában, nem azért, stb., de ez a Miénk lesz...
clon 2011.03.31 14:07:14
@szakértőbb: "5-10 ezer olvasó tulajdonos nem piac"

Igen ez igaz, de ha nagyobb távban nézzük a dolgokat 10milliós ország sem piac. Kis ország nagy lemaradás, mert nem piac.

Példa:
"Hivatalos bejelentés ugyan még nincs, de minden jel arra mutat. Ugyanis az EA (nagyon csendben) tett egy bejelentést: húsz millió alatti lakosú ország nem kap több lokalizációt az EA által kiadott játékokhoz." (Ez mára már egyértelmű lett)

Tudom ezt nem lehet összehasonlítani a könyvkiadással...
E-könyv olvasók K, mint mélység 2010.09.13 06:45:00
Igen sokat gondolkodtam azon, hogy mit is kezdjek Bigyó Felügyelő nagylelkű felajánlásaként megkapott Kindle WiFi-vel, már ami a mélységi tesztet illeti. Úgy döntöttem, hogy nagyon adja magát az összehasonlítás a Nookról készült cikkemmel, ezért, bár nem azonos mélységben,…..
E-könyv olvasók R-ÁFÁzás 2011.03.24 18:56:00
Egye meg a fene, de csak nem tartunk ott az értelmes gondolkodással, vagy akár a szövegértéssel, hogy kiérdemeljük azt a fránya 5%-os kedvezményes adókulcsot. Decembereben már zúgolódtam egyet, hogy hogy lehet az e-könyv ÁFA 25%. Nem voltam egyedül, bár Barrosoval nem tudtam…..
clon 2011.03.28 20:33:08
@Atyaman: Csak annyira nem fog kellened aggódni mint most :) ugyebár az Artisjus hologrammos matricás adathordozók miért lettek? és miért kell esetleges "házkutatás" alkalmával fizetnem azokért az írott lemezekért aminek Artisjus matricája is van?
A lényeg, hogy a hologrammos matrica mellé kapsz egy újabb "sápot" + üldöznek tovább ahogyan kell.
De ez is meddő dolog.
(Petőfi Sándor)Elérkeztünk a talán legnagyobb elánnal várt részhez, az ár kérdéséhez.Több tételt is vizsgáltunk, ebből talán a legfontosabb a szórakoztatási célú (vagyis nem tanuláshoz vagy munkához kötődő, kvázi „kötelező” irodalom) ára. 967 értékelhető…..
clon 2011.03.21 11:30:52
@megvakarom: "A hagyományos papírkönyveik forgalmát féltik az e-kiadásoktól"

A magyar kiadók azt féltenek amit akarnak :) ugyanis most zajlik amerikában az ekönyv "forradalom". A világ értelmes része figyeli őket, hogyan kezelik a helyzetet és annak megfelelően akarnak lépni (az okos más kárán tanul). A papír könyvet forgalmazó boltok több mint felét érinteni fogja a bezárás szele. Erről már többen is írtak és a szakma és befektetői körök is hallgatólagosan egyetértenek ezzel.

A magyar kiadók remélhetőleg nem akarnak szembemenni a kialakuló helyzettel, mert így is le vagyunk maradva ekönyv kiadásban amit ugye "más forrásból" az olvasó közönség. Ezt lehet üldözni, de megfelelő alternatíva nélkül ennek megszüntetésére vagy visszaszorítására kevés az esély. A legtöbb olvasó megfelelő árazással inkább venni fogja a könyvet megfelelő minőségben (helyesírási hibák nélkül, megfelelő formázással, jó megjelenítéssel, stb.) mint más forrásból beszerezni és utána "hegeszteni" az olvasónak megfelelő formára és formátumra.
A piac gyorsulása indokolttá tette a gyakoribb ráncfelvarrást. Ezeket a frissítéseket a cím átírásával (egyúttal a poszt dátumának módosításával és jelzésével) jelölöm, a változásokat a cikkben sárgával emelem ki.Bő fél év telt el a poszt eredeti közzététele (2010.…..
E-könyv olvasók Egy kis számtan 2011.03.16 07:07:00
Sok ember gondolkodik azon, hogy vajon megéri-e e-könyv-olvasót vásárolni, kihasználható-e, illetve hosszú távon kifizetődő-e annyira, hogy érdemes legyen ezt a komoly beruházást megejteni. Ha eltekintünk két tényezőtől, úgyis mint tartalom-kiszolgálás hosszú…..
Prológus Elég régóta létezik a blog, hogy egyes rosszindulatú/fásulóban lévő egyének megkérdezhessék, hol van már akkor az a nagy e-könyv áttörés. Az egyik kerékkötőről, a gyakorlatilag elérhetetlen jogokról a külföldi eredetű anyagokhoz már siránkoztam egyet. A rossz…..
clon 2011.03.06 10:01:54
@szakértőbb: Szerintem ezzel a kijelentéssel semmi gond nincsen (bár nem olvastam a teljes szöveget).

Jelenleg minden multifunkcionális (nyomtató, telefon, stb.) ennél fogva van realitás ebben a mondatban. Ugyanakkor az is látható, hogy nem kis mértékben nyer tért az eolvasó azon hátránya ellenére, hogy csak 1 dologra alkalmas. Persze alacsony fogyasztást és 5-7000 oldalt nem fog semelyik multifunkciós készülékkel elérni. Azt azért nem kellene elfelejteni, hogy csak hazánkban használjuk könyv olvasásra a készüléket. Majd, ha itthon is lesz napi-heti-havi lap és webes hírportálok ekönyvnek megfelelő formátumban, akkor ugye már bővülni fog a funkció.
Ja és nem mellékes, hogy Barna Imre az Európa Könyvkiadó Igazgatója és íj módon nem biztos, hogy igazán elfogulatlan a véleménye.

Teljes cikk: www.bitport.hu/trendek/mi-lesz-az-e-koenyvek-sorsa
clon 2011.03.06 19:58:22
@phaid:
"mennyire nem éri meg" Addig amíg a hazai fizetéshez képest nem lesz megfizethetőbb az olvasó és/vagy könnyebben hozzáférhető (a net vásárlás nem mindenkinek fekszik. lásd pl. "K, mint Kindle karácsonyra").

"sötét oldal" már említette itt valaki (lusta vagyok kikeresni), hogy a sötét oldal által OCR-ezett könyvek nagy valószínűséggel majd alapot szolgáltatnak a legális kiadásra (nem kell fizetni az adatbevitelért). Van már rá hasonló példa, de a filmek fordítása is sokszor így "készül" (letöltik egy felirat oldalról és kész is).

Igen, kivárnak. Most alakul az amerikai piac és abból fognak profitálni, ha eszük van (reméljük). Van itt valahol egy link erről is (még mindig lusta vagyok).
E-könyv olvasók Durr és pukk 2010.12.31 15:15:00
A karácsony és szilveszter közötti időszak mindig a visszatekintések összeállításának ideje, így teszünk tehát mi is, csokorra szedjük a 2010-es év nagy durranásait és a hírek lufijainak kipukkanásait. Bevezető A 2009-es amerikai nagy fellendülés (az első alkalom volt, hogy…..
clon 2011.01.06 09:14:22
@Dworkyll: Minden "úgynevezett" ekönyv olvasót eladtak, csak nehogy az legyen belőle, hogy nagy csalódás lesz a használójának.
Egy csomó LCD kijelzős videólejátszós úgycsúfolt ekönyv olvasót adtak el, aminek nem sok köze van a normális ekönyv olvasóhoz.
Remélhetően a könyvpiac beindul az olvasók eladása miatt kishazánban.
Nem vagyok egy marketing májer, ezért kicsit félve dobom be ezt a reklámlapot: de aki Kindle vásárláson töri a fejét (főleg ameddig a vám és ÁFA tételeket az Amazon állja), az nyugodtan használja az alábbi belépési pontokat az Amazon áruházba: Kindle Latest Generation 3G +…..
clon 2010.12.21 19:43:46
@xory: Erről már volt szó. A lényeg, hogy olyan piacot akar(nak)tak kiszolgálni először ahol van nagyobb vásárlási hajlandóság a tartalom irányában (mert ugye abban van az igazi haszon, nem pedig az olvasóban). Ezen piac az USA. Feltehetően szándékosan túlkészleteztek az USA vásárlóknak és a készletek fennmaradó részét osztották a többi országnak. Most karácsony előtt már látható, hogy mennyi az ami "megmarad" az USA piacra szánt készletből, amit a vásárlási sorrend alapján postáznak a többi vásárlónak. Ez ugye nem volt biztos, hogy karácsonyig vagy egyáltalán az évben teljesíthető a megrendelés ezért mondták a "tutit", hogy január.
Gondolom te sem sértődtél meg, hogy mégiscsak a FA alatt lesz a csomag, de garantálni ezt nem tudták a megrendelésed idején. Ellenben, ha megteszik és nem tudják küldeni, akkor jogos reklamációkkal lenne tele az amazon fája.
A post a félrenyúlások, hirtelen ötletek, a „csak adatok” és az „első látásra szerelem” vezérelte, utólag könnyen elhibázottként értékelt beruházások elkerülésére igyekszik támpontul szolgálni. Furcsamód ezúttal egy kicsit a „gombhoz a…..
clon 2010.12.15 22:39:44
@szakértőbb: Na pont az ilyen hozzászólások miatt nyilatkoztak kevesen a epub-ot is használók a kérdőívnél.
Javasolnám átnevezni a blogot kindleolvaso.blog.hu mert ugye már más nem is létezik :-)
clon 2010.12.15 23:12:52
@szakértőbb: Amióta a Kindle Wifi rendelés folyik hazánkban itt 90%-ban csak Kindle és prc-ről van szó. Nincsen ebben semmi baj, csakhogy aki nem most vásárolt és mondjuk epub is tud olvasni, annak jelenleg nincsen igazán infó a blogon. Emiatt esetleg kevesebbet is fogja látogathatja az oldalt. Tehát nem volt mondjuk itt a kérdőív kitöltésénél, mert úgy vélte nem marad le semmiről ha nem napi szinten néz be.
Az egyik legnehezebben elemezhető csoport a már meglévő dedikált e-könyv-olvasók elterjedésének alakulása, ugyanis — szerencsétlen módon — az Excel nem tud grafikusan idősort ábrázolni, pontosabban nincs függvénye, amellyel a hisztogram összeállítható.Először…..
clon 2010.12.13 18:15:14
@Dworkyll: "a Koobe felhasználókat nem sikerült"

Ez azért nem csoda. Amióta elindult a Kindle Wi-Fi lázas vásárlás lényegében prc formátumról van szó. Mivel a Koobe inkább epub mint prc egyszerűen kevesebbet látogathatják az oldalt. Legalábbis januárig amíg lecseng a nagybevásárlás és az "újdonság" ereje is hétköznapivá lesz. Esetleg ha feltűnik valaki aki az epub formátumot meglendíti tartalommal akkor biztos megint aktívabbak lesznek itt is.
Persze ez csak feltételezés.
clon 2010.12.13 19:50:19
@szakértőbb: Nem azt mondtam, hogy nem jön januártól több. Mint mondtad "sorban állnak". Viszont ez év végén jelentősen ki lett beszélve a prc amivel etetni lehet a Kindle. Ennél fogva már csak visszaolvasásra lesz ítélve a jövő évben érdeklődő. Kötve hiszem, hogy új cikkek lennének a prc leírásával amiben az előzőt ismétli mint a mantrát (ugyanis eddig sem volt ilyen). Tehát a jövő év elejére a blog a Kindle használatával és prc-vel etetésében csak az újdonságot fogja írni a régi leíráshoz meg lesz oldalt egy link. Tehát mivel kevesebb lesz ebben a témában az új infó másról lesz szó.
clon 2010.12.13 20:16:33
@szakértőbb: Az igaz, de mikor megvettem az olvasómat nekem is vissza kellett olvasni és ezt az új olvasóval rendelkezőknek is meg fog kelleni tenni, mert nem lesz kiemelve a cikk, hogy ne kelljen keresni. Oldal lesz link +cimkék is ott van. Eddig sem volt cikk "duplikálás" szerintem később sem lesz.