Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mocorgi

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Élelmiszert és az élelmiszer előállításához szükséges eszközöket, alapanyagokat tárolni a prepping egyik sarokköve. De milyen élelmet halmozzunk fel? A tipikusan ajánlott ételek közé tartoznak a különböző gabonák (-készítmények), hüvelyesek, növényi olaj, liszt,…..
Élelmiszer felhalmozása: Megfelelő mennyiségű élelmiszer nélkül gyorsan végetérhet a túlélésünkért folytatott küzdelem. Alapvető élelmiszereket (liszt, rizs, bab stb.) nem nehéz tárolni nagyobb mennyiségben sem és néhány óra alatt hetekre elgendő mennyiséget tehetünk el…..
mocorgi 2012.09.10 12:19:45
Végre egy érdekes blog az indexen.

Az összeomlás szerintem elkerülhetetlen, legfeljebb az ideje és a mérete kérdéses. A jelenlegi életnívó nagyon sok ok miatt is fenntarthatatlan. Csak reménykedem, hogy lassan fogunk összecsuklani és belecsúszni a nyomorba, de sajnos a helyzetben egy gyors és violens zuhanás is benne van.

Ivóvíz: Katadyn Combi Plus. Az amerikai hadsereg is ezt használja. 50e körül volt az ára amikor vettem. Most 70-80 körül lehet. Érdemes hozzá aktív szén szűrőt is venni tartalékba. Akkor (2010) nem lehetett kapni, úgy hozatta be a Tengerszem.

Szerintem városban reménytelen a túlélés. Persze matematikailag lehetséges, de annyira kiszámíthatatlan tényezőkkel kellhet szembe nézni, hogy szinte elhanyagolható.

Pl: Ha nincs áram, leáll a vízszolgáltatás és a csatorna is. Az átemelő szivattyúk nem dolgoznak, az alacsonyabb területeken kiönt a szennyvíz (A WC-ket le kell dugózni). A második héttől kezdődően megkezdődnek a járványok (szemét, patkányok, egerek). A karhatalom hiánya miatt fellángolnak a fosztogatások, stb.

Kis, életképes, önellátó, lehetőség szerint nagyobb városoktól 25-30km-re fekvő települések jöhetnek számba. Szerintem 1000-2000 lakos között. A kisebb helyben lakó közösségek közösségek nem tudják megvédeni magukat és a javaikat, a vándorlóak pedig túlságosan sebezhetőek.

Legalább annyit érdemes tudni, hogy merre veszi az ember az irányt, ha kitör a buli. Akkor már késő lesz keresgélni.

Eddig még nem említette senki a tudást. Könyvek kellenek, vagy számítógépen pdf-es dokumentumok. (persze energiaforrást biztosítani kell). Minden olyan irodalmat gyűjtök, ami egy ilyen helyzetben használható lehet: barkácsolás, mezőgazdaság, gyógynövények, stb.
Vastagbőr Nyilatkozott az APEH 2010.08.09 15:01:00
Vajon kiborul a bili, vagy szép csendben elmúlik a "botrány" és minden marad a régiben? Gáspárék legalább 20 millió forinttal tartoznak az APEH-nak, miközben 3 hétig Bali szigetén nyaralnak. Egy névtelenséget kérő APEH-alkalmazott válaszolt a Blikknek: "Elég, ha…..