Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Suraki

0 bejegyzést írt és 425 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A bölcsek két köve egyben: egy Iphone és egy Tesla. Mindez két keréken – hol másutt találták volna fel mindezt, mint Tajvanon? A Gogoro még nem kapható, de szalonja már van Taipei központjában. Ahogy odabent körülnéztem, rögtön elém pattant egy látszólag régi haverom, Andy,…..
Az 1970-es évek közepén a Harley-Davidson egy rövid időre, de szemezett a V4-es motorelrendezéssel, ám a V4 Nova néven futtatott projekt összesen harminc blokkot és tizenkét működő motorkerékpárt tudott felmutatni. Végül ejtették az egészet, ráadásul annyira sötét korszak…..
Nagyon szeretem ezt a műfajt, igaz csak hébe-hóba bukkan fel az ingatlanpiacon ilyen gangos bérházak udvarán álló pici házikók. Ez a mesebeli házikó volt a kedvencem (a házban most is árulnak egy lakást, a 12. képen látszik a mézeskalács kulipintyó). Aztán volt ugyanez…..
Suraki 2014.07.23 14:33:00
@HoldViola: Ott képződik a rezsidémon is. ;-)
Látniuk kéne Csikós arcát, amikor egy nagy csapat nagyon öreg autó dübörög el a szeme előtt. Olyanokat mond, mint, hogy ilyen csak egyszer az életben történik az emberrel, közben kezében szorongatja azt Ennstal Classic nevezési listáját, és próbálja azonosítani amit lát.…..
Semmi nem történt a túrán, csak ami szokott. Győrig három részletben tolta a csapat (a Motordoki önmagában képviselt egy egészet), onnan jött a 85-ös út, annak minden kínjával. Építkezés-hegyek, sittszállító dömperek (nehogy kinyisd a plexit egy ilyen mögött, mert 5 baros…..
Amikor néhány hete a Johammer J1-eséről olvastam, a megosztó formát látva felmerült bennem a kérdés, hogy vajon melyek lehetnek minden idők legrandább motorkerékpárjai. Nem könnyű kérdés, hiszen ízlésről nincs túl sok értelme vitatkozni, ráadásul a témában már számos…..
Kati Aprilia SportCity 200-asa igazán csinos és megkímélt, egyben ő garázsunk egyetlen harminc évnél fiatalabb géperejű járműve. Az új tulajdonos, aki a feleségem, épp csak annyit ment vele, ami ahhoz kellett, hogy a közben bekövetkező apró baleset miatt muszáj legyen…..
Suraki 2014.02.25 12:26:46
@grease monkey: ejjha, szóval feltaláltad az örökéletű akkumulátort? Mondanám hogy akkor veszek én is belőle, de már rég nem hiszek a fogtündérekben sem. ;-)
Azért a javaslatot köszönöm, mégha nem is élek a lehetőséggel.
Suraki 2014.02.25 12:33:12
@Csikós Zsolt: igazán szép töled, hogy ennyi energiát pazarolsz ilyen fazonokra.
Ráadásul pont az egyik legjobban felépített "1 percesed" kapcsán teszed ezt. :-)

Nekem csak egy vicc jutott az eszembe a frusztrált kommentelőmester értekezése kapcsán:
– Figyelem, az autópályán egy őrült sofőr szemben megy a forgalommal!
– EGY? Hát mindenki szembe jön velem!
Suraki 2014.02.26 22:45:38
@grease monkey: Akkor részemről jöjjön a széjkaraténk lezárása. Utána tied a pálya. A szulfátosodás mellet az is közismert tény, hogy az akkukban vegyi úton tárolt energia nem tölthető újra tetszőlegesen sok alkalommal. Mindegyik típusnak van életciklusa amit még gondos karbantartás mellett is előbb-utóbb elérnek és cserélni kell őket. Igaz piszkosul régen jártam már álatalános iskolába, de tudtommal máig sem fejlődött annyit ez a területe a technikának, hogy ezt meghaladtuk volna.
Mellékesen megemlíteném, hogy kissé félrement a beszélgetésünk. Az eredeti leosztásban Csikós erős nyitása egy olasz (Aprilia) elcseszett műszaki megoldása volt. Aztán Seca81 kommenttárs emelte a tétet egy japán (Kawa) elbarmolt variációjával, amit én tartottam egy német (BMW) mérnökcsapat selejtjének segítségével. Aztán Gezasz licitált ránk egy másik japán (Yamaha) agyvízleeresztő megoldásával. Végül ahogy látom Mpali35 vitte a kört egy újabb BMW-s mérnöki börleszkkel...mind, mind megannyi példája a földrészeken és nemzeteken átívelő balfaszságnak. :-)
Erre te egy kis pénz és időráfordítást javasoltál...ami tüneti kezelésnek tökéletes, de sajnos jottányit sem változtatott az eredeti tényálláson, az elcseszett konstrukciókon.
Na, további kellemes csepptöltést mindenkinek. ;-)
Belsőség Pimp my ride: India 2014.01.25 18:14:14
Pere Laci - legújabb Totalcar-szerzeményünk - remek, plasztikus elbeszéléseiből már úgy-ahogy megismerhettük Indiát és aki nem rest, az a Karmageddon-blogon olvashat egyebet is tőle, de azért ilyen direktben szembesülni az ottani autós kultúrával azért elég meredek. Öltettől a…..
Egy paraguayi rádióadó stúdiójában kuksolva viccesnek tűnhet, ahogy emberek eltaknyolnak a motorjaikkal, de igazából nem az. Kicsit sem. Tudom, változtatni nem tudnak rajta, segíteni sem sokat, de telipofával röhögni ennyi ember kínján... A sínek közel párhuzamosan futnak az…..
Kaktuszliget címen jelent meg a Quimby új lemeze december elején. Sok egyéb mellett először a címről faggattuk a zenekar frontemberét, Kiss Tibort (a képen jobb szélen) és a „nemzet metronómját”, a dobos Gerdesits Ferencet, mindenki Fasziját (a képen jobbról a második). A…..
Belsőség Kungur, már Mazdával 2013.08.28 19:19:23
Indulás után nagyon gyorsan kiderült, hogy itt nincs autópálya, és az út elég rossz. Konkrétan amolyan román-magyar átmenet, kilométere válogatja. Nekem furcsa volt, hogy épp itt, ahol az orosz földgáz 90%-a, ami sok lóvé, és marha sok kőolaj van, ami az útépítés alapanyaga,…..
Az orosz kulturális minisztérium közleménye szerint a Bloodhound Gang nem léphet fel egy orosz fesztiválon, miután a zenekar bőgőse az orosz zászlóval törölte ki a seggét. Az incidensre egy odesszai bulin került sor, ahol Jared Hasselhoff "Ezt el ne mondjátok Putyinnak!"…..
Két éve lett az enyém. Megmentettem. Kiégett a fényszóróizzó, elgyengült a motor, nem mért a sebességmérő. Kettesben, harminccal közelítettem meg a lakásunkat. Szánalmas volt. Nem fogott a fék, kihagyott a gyújtás, kiakadt a gázbovden. Estig szereltem a parkolóházban. Az első…..
Suraki 2013.07.20 16:04:03
@Slampixxx: Talán Sipos vmelyik spéci Tranzitja lesz.
Mondjuk én hirtelen azt sem tudtam eldönteni, hogy Sipos éppen egy irgalmatlan szegecses korbácsot akar előrántani a hátierszényéből amivel végső sapást merhet a pusztulat gyümölcsére, vagy éppen félkézzel akarja felakasztani magát mint jobb sorsa érdemes humánum. :-)
Nem tudom, mikor lesz újra alkalmam közelről szemlélni, ahogy egyenlő arányban keveredik a Vespával feltűnősködő belvárosi kisnemesség azokkal a megveszekedett hobbistákkal, akik közül az egyik rögtön meg is szólított a 946-os modell budapesti bemutatója előtt. A hóbortos…..
Hát, finoman szólva sem voltam feldobva, amikor a főnökömtől megtudtam, hogy csapatépítésre megyünk a hét végén, mert sok az új kolléga és a régiek is klikkesednek. Sok kedvem nem volt az egészhez, mert ez eddig a szokásos uncsi, szájbarágós feladatokat jelentette,…..
Achtung, Sie kommen! Aki meglátta, rávágta, hogy ez olyan Bud Spencernek való motor. Hát igen, a Különben dühbe jövünk jelenetei mélyen belénk ivódtak, így az sem számít, hogy a filmben nem Suzuki Van Van 125 volt, hanem egy Moto Zodiaco Tuareg 223-2 – elég messze van…..
Suraki 2013.06.21 18:31:41
@azbesztos: itt sokkal inkább öniróniáról van szó amire rájátszott a címlap is, és véletlenül sem "rosszindulatú viccelődésől". Ha neked ez annyira fáj, akkor fogd a rekkenő melegre. :-)
Suraki 2013.06.24 16:47:33
@videki gyerek: és hol húznád meg azt a "normális és szükséges" határt azzal a feneketlen nagy eszeddel? Mi itt mind nagyon szeretjük a motorosokat rühellő megmondóembereket, így legalább kaphatsz vissza egy keveset abból a fene nagy szeretetből és intelligenciából ami belőled árad. :-D
Senki nem gondolta egykor a Hondánál, hogy harminc évvel később a CX500 feltámadhat. Pontosabban sosem halt meg, hisz ez egy elpusztíthatatlan konstrukció, de az, hogy hirtelen beleszerettek a motorépítők, mindenkinek meglepő volt. Oké, pár chopper idehaza is készült belőle,…..
Suraki 2013.02.03 14:20:26
@bakonyibetyarbandi81: Bizony, az általad linkelt egy nagyságrenddel jobban passzintott vas. Kösz a linkért. :-)
Egy korábbi posztból sokan már talán tudják – hazajött a Puch. Ez az az autóm, amelyik olyan régen készül, hogy néha szinte el is felejtettem, hogy létezik, annyira az ősidőkben vettem, hogy minden akkori tervem dugába dőlt, amit szántam neki.Az évek során sokszor eljutott oda,…..
Suraki 2013.01.27 19:00:53
@Csikós Zsolt: ma már közel sem csak műanyagból megy a 3D print:
www.ponoko.com/make-and-sell/show-material/239-3d-printed-stainless-steel
Persze ha az anyag kérdést ki is pipálhatjuk, még akkor is sorakoznak a kédőjelek.
Suraki 2013.01.28 00:27:23
@Csikós Zsolt: írtad is a postban, csak nem tudok olvasni. :-) Ezt egyszerűbb modellezni mint a szárnyasat, nekem egy nem túl jó webes fotó alapján kb 15 prec volt ezt a vázlatot összedobni:
img2.indafoto.hu/1/1/138699_f39ca1f740f3a1a5bf3557cd3a477c7c/17811375_56ba56a0acd560d3383d52be34c5cf6c_m.jpg
Persze egy végleges modell jóval több munka, de egy profi (az nem én vagyok) pár óra alatt hibátlan modellt tudna csinálni. Ezekben az additív 3d nyomtatási technológiákban is van alapból némi "kráteresedés" és ennek mértékétől függhet annak használhatósága.
Összességében én max menekülőútnak javasolnám, mondjuk egy ilyen helyett:
www.flickr.com/photos/22256255@N05/2275074362/
:-D
Suraki 2013.01.28 20:19:06
@Csikós Zsolt: Idehaza tudtommal sehol, de külföldön sok helyen, pl:
www.shapeways.com/materials/steel
i.materialise.com/materials/stainless-steel
www.ponoko.com/make-and-sell/show-material/239-3d-printed-stainless-steel

Arra emlékeztem, hogy kisebb objektumokat egészen emberi áron lehet készíttetni.
De most csináltam egy nagyon durva kalkulációt a Ponoko-n acélból a vizor megközelítő méreteivel...nos azt hiszem ha Jay Leno lennél és egy ritka Bugatti orrdíszről lenne szó, akkor talán megérné. :-(
Múlt pénteken Portugáliában bóklásztunk a Skoda Octavia nemzetközi bemutatója miatt. Egy apró tengerparti faluban fotóztam a csehek új személyautóját. Miután elkészültem a sorozattal, megindultunk a hegy felé. Az utolsó házakat elhagyva ez fogadott mindet. Igazából nem…..
Korábban már elmerengtünk az indiai Yezdi gyár pusztulásán. Megnéztük néhány képet, értetlenkedtünk, hogy kerültek oda eredeti cseh versenymotorok. Kedves olvasónk, TyerCorp01 belefutott ugyanebbe a sorozatba, de a Rare Motorcycle blogon jóval gazdagabb látnivalót talált. A…..
Suraki 2013.01.14 19:48:58
Az amerikai marketingesek már rég azon dolgoznak, hogy a vagánynak látszó, gördeszkás generációt motorra ültessék, ami többé-kevésbé sikerült is – a Harley-Davidson Sportsterek ismét egyre több fiatal garázsát díszítik. Ennek ellenére a Skateboarder Magazine srácai…..
Majdnem kinyírta a fekvőrendőr a motoros rendőrt: még nézni is rossz, ahogy a gép megpattan, majd a hátsó kerék a levegőbe emelkedik. A Mexikó városban felvett videón a kormányőrség alakulata látható: szinte hihetetlen, hogy emeli ki a farát a konvojt vezető gép, majd…..