Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SFblog

594 bejegyzést írt és 120 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem vagy tudós, de lázba hoznak a tudományos felfedezések és szeretnél te is részt venni egy nagyszabású projektben? Arról álmodozol, hogy hétköznapi emberként te is részese lehetsz a jövőt meghatározó nagy felfedezéseknek? Ha ez így van, eljött a te időd! Most te is segíthetsz napjaink egyik…..
SF.blog Szuperhősök a kifutón 2016.03.21 17:27:19
Örök vita tárgya, hogy a ruha teszi-e az embert vagy éppen fordítva, de az biztos, hogy a szuperhősök imidzsének egyik legfontosabb része a jellegzetes, mással össze nem keverhető öltözék. Mi is lenne velünk, ha Batman egyszer piros-kék, pókhálómintás szerelésben jelenne meg, ha Amerika Kapitány…..
Az elmúlt két évtizedben jó néhány előre beharangozott világvégét átvészelt már az emberiség, ám a filmvilág továbbra is kifogyhatatlan az ötletekből, ha apokalipszisről van szó. A Föld végső katasztrófájának lehetősége mindig is foglalkoztatta az embereket, és valljuk be őszintén, a mozivásznon…..
Ki ne ábrándozott volna gyerekként arról, hogy a szobában vagy kertben otthagyott játékai egyszercsak életre kelnek és fantasztikus kalandok részesei lesznek? Daniel Cerejo iPhone-fotós, az Instagram egyik legújabb csillaga valószínűleg sokat nézte a Toy Story-t kiskorában, és a mai napig nem akar…..
Középkori lovagba oltott Batman és Darth Vader, steampunk Deadpool, zombi Vasember, kiborg Supergirl...íme, néhány fantasztikus fotó, melyeken kedvenc szupehőseid megmutatják eddig ismeretlen oldalukat! A zseniális felvételekért köszönet a princearmory.com-nak és a…..
Május 5-én, az amerikai premier előtt egy nappal mutatják be hazánkban az Amerika Kapitány: Polgárháború címet viselő legújabb Marvel eposzt. A Russo testvérek akciódús filmjének második trailere csütörtök este óta látható, és a rajongók nagy örömére végre felbukkan benne Pókember is. Az előzőnél…..
Az megvan, amikor Matt Damon "űrhajótöröttként" krumplit termeszt a Marson? Nos, a dolgok jelenlegi állása szerint ez egy teljesen reális lehetőség. A legújabb kísérletek azt bizonyítják, hogy az emberiség ismét egy lépéssel közelebb került a Mars-kolónia megvalósításának álmához. Vajon a Marson…..
Erősek, vagányak, semmi sem állhat az útjukba és még a legvadabb akciójelenet kellős közepén is észbontóan jól néznek ki. Éppolyan hatásosan csavarják el a férfiak fejét, mint amilyen hatásos a jobbhorguk. Vág az eszük, a legbonyolultabb high-tech kütyük használata sem okoz nekik több gondot, mint…..
A Trónok harca rajongók bizonyára pirossal jelölték meg a naptárjukban április 24-ét, a várva-várt hatodik évad premierjének napját. Az HBO azonban gondoskodik róla, hogy addig se se unatkozzanak a GoT fanok, és a makinggameofthrones.com oldalon egy teljes forgatókönyvvel látja el őket azzal…..
Igazi ektoplazma-bombát robbantott a Sony az új Szellemirtók-mozi trailerével. Bár a zöld trutymóban tocsogó előzetes szinte semmit nem árul el a cselekményből, ahhoz képest sokat megmutat, hogy a film csak július 15-én kerül majd a mozikba. Annyi bizonyos, hogy igazi sztárparádéra számíthatunk,…..
Azt hihetné az ember, hogy az alábbi kreációk Az ötödik elem vagy a Szárnyas fejvadász jelmeztervezőjének agyából pattantak ki, de nem. Ezek a hihetetlen, néhol egészen hajmeresztő öltözékek, cipők és fejfedők, amelyek akármelyik sci-fiben megállnák a helyüket, neves divattervezők munkái.…..
Magyar idő szerint szerda reggel fél hatkor landolt a kazah sztyeppén az orosz Szojuz űrhajó, fedélzetén az amerikai Scott Kelly-vel és az orosz Mihail Kornyijenkóval. A két asztronauta 340 napot töltött a világűrben. Kelly ezzel az utazással rekordot állított fel: öt és félezereszer kerülte meg a…..
A Google Maps-et és a Google Street View-t mindenki ismeri, sőt időről időre jókat derülünk vagy éppen megdöbbenünk az utóbbiról származó vicces/sokkoló képeken. A Google Earth is sokaknak ismerős lehet, különösen, hogy a világhálón egyre gyakrabban jelennek meg olyan Google Earth fotók, amelyeken…..
Az idei Oscar-gálán négy tudományos-fantasztikus filmért izgulhattak a műfaj rajongói. Bár a Star Wars: Az ébredő erő és A Mentőexpedíció nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, Alex Garland Ex machinája két jelöléséből egyet díjra váltott és hazavihette a legjobb vizuális effektekért járó…..
Úgy tűnik, 2016 a nagy felfedezések éve lesz. Néhány héttel egy gravitációs hullám közvetlen észlelése után egy nemzetközi kutatócsoportnak sikerült megtalálnia egy gyors rádiókitörés származási helyét. A zseniális felfedezésről szóló tanulmány a Nature folyóiratban jelent meg. Az FRB-k (Fast…..
Négy nap folyóvíz, áram és szemétgyűjtő nélkül a csörgőkígyóktól hemzsegő, forró sivatagban - úgy hangzik, mint az évszázad partija? Bármilyen hihetetlen is, szép számmal vannak olyanok, akik szerint igen, ezért minden ősszel elzarándokolnak a dél-kaliforniai Mojave sivatagba, ahol négy napig a…..
SF.blog Jön a Pacific Rim2! 2016.02.24 21:35:07
Évek óta tartó huzavona után végre örvendezhetnek a Pacific Rim rajongók: kedvenc szörny sci-fijüknek hamarosan elkészülhet a rég várt folytatása. A Deadline híradása szerint a Legendary Pictures már fel is kérte a munkára a Spartacus-sorozatot jegyző Steven S. DeKnightot, akinek ez lesz a…..
Az utóbbi hetekben a filmvilág a Deadpool-hisztéria lázában ég, ami nem is csoda, hiszen Tim Miller képregényadaptációja lassan minden nézettségi és bevételi rekordot megdönt. Mindezt úgy, hogy a film a durván erőszakos jelenetek, a szexuális tartalmak és persze a szabadszájú főhős nem éppen…..
A napokban mutatta be új utasszállító űrhajóját, a Virgin Space Ship Unity nevű modellt a Virgin Galactic amerikai vállalat. Sir Richard Branson alapító szerint a VSS Unity sokkal biztonságosabb elődjénél, amely 2014 október 31-i próbarepülése közben darabjaira hullott a kaliforniai Mojave sivatag…..
A 29 éve katasztrófa sújtotta területet először a természet kezdte visszavenni a birtokába. Aztán tovább fajult a helyzet: a turisták. Nagy buli, igaz? Egy elégedett mosoly ugyanott. És kicsit távolabbról. Amikor még ügyeltek a biztonságra... Eufória a…..
A Star Wars legnépszerűbb, időtlen szereplője képzőművészeti témaként sem ismeretlen. De azért mégis, pizzán...? Ez a viszonylag még egyszerű, pop artos olajfestmény már elkelt az Etsy-n, sorry...   Keleti modorban, tussal     Cukiságverseny, 2. helyezet   Ez…..
Nem lehet időben kezdeni... Világos voltam? Hogy ne érjenek útközben kellemetlen meglepetések... És nyilván a leheletén is érezni. :D Persze Ázsiába sárkánnyal stílusosabb…..
                             Eddig két ízben alkalmaztak nukleáris fegyvert a történelemben - augusztus 6-án és 9-én volt ennek épp 70 éve.. De…..
Szépségek és cukiságok a legelvetemültebb Gyűrűk Ura rajongók keze alól. Vigyázz, mert te is mindjárt ihletet kapsz a barkácsoláshoz! Saját hobbit babaház. Egy életen át…..