Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AZ ÉLETÜNK TÖRTÉNÉSEI...!

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
JoeP katonatörténetének következő állomása – a szerzőtől immáron megszokott stílusban – mélylélektani vetületekkel is rendelkezik. Ugye emlékszünk a már-már lovagregénybe illő találkozásra a főnökével? Ha nem, ide kattintva eleveníthetjük fel az előző…..
AZ ÉLETÜNK TÖRTÉNÉSEI...! 2010.06.09 17:14:41
Olvasva az írásaitokat a katonai élményekről,rengeteg igazságot takarnak,mert sajnos ilyen volt a Hadsereg. Van valószínű amelyik már régen történhetett, és harmadik negyedik hallomást követően kerülhetett ide az oldalra.Persze nem von le a megtörtént cselekményekből így sem semmilyen valótlan dolgot,mert én magam is rengeteget hallottam közülük, az életem folyamán.Tehát jó szívvel olvastam őket, és rá ismertem a valósságuk történésére.
Én magam is sor katona voltam 1965-1967 közötti időszakban, két évig szolgáltam a hazát,Jászberényben Távírászként.
Azok az idők aztán igazán nem voltak még nagyon kedvezőek a panaszkodásra.bizony voltak nehéz pillanatok a kopasz időszakból,amikor a szalmaszálat vittük temetni egy szép fehér lepedőn a sport pályára.
Vagy amikor téglával kellet sikálni a klub helyiséget a TV.műsort követően,természetesen a kopaszoknak,én is közte voltam amikor hajnal hasad tán végeztünk.Persze nem szaladtunk a panasz irodára elmesélni a történetünket.Mindenki megtartotta magának egy dús élménnyel több lett az életünkben.
Vagy éppen amikor a fa üléses katona ülőkén(Stokin),ülve utaztunk hazafelé közben meg énekelni kellet a Megy a gőzös,megy a gőzös Kanizsára nótát.

www.youtube.com/watch?v=JIUSRJM7IJM

Minden hétvégén az alap kiképzés időszakában kikellet meszelni a körletet.
Tűz riadó elrendelésekor ki kellett dobálni a vas ágyakat,a szalmazsákokat az ablakon,majd egy fél óra múlva körlet szemlét tartottak a raj parancsnokok.
Ebben sz időben még nagy tömegben a folyósokon lévő hideg vízcsapoknál, tízesével mosakodtunk reggelente félmeztelen.Borotválkozás persze tükör nélkül történhetett,mert gyakorolni kellet a háborús körülményeket.
A fegyverek tisztításáról ne is beszéljünk,mert voltak raj parancsnokok akik a fegyver olajat ki cserélték maró folyadékra,hogy kellően rozsdásak legyenek a gázát-tömlő furatok,és a gondoskodtak a tartós laktanyai tartózkodásról.Természetesen szegény Kun Laci bácsi jött a szigorú fegyver szemlével,és voltak nagy lapítások.
Jászberényben tüzérek voltak rengeteg szép élménnyel,ott volt előttem egy évvel idősebb katonaként az örök nevettető Hofi Géza színművész.

www.youtube.com/watch?v=qlpwOqJl0_4
www.youtube.com/watch?v=EwYAub5z-0w

Nem volt olyan kibírhatatlan az a két év,rengeteg jó és kevésbé jó élmény közepetette telt el,aki nem volt katona ennyivel szegényebb az élet története.
 Orbán  „elődeivel”  való  hasonlósága Egyik  írásomban  Hitler,  Sztálin  és  Rákosi  kései  leszármazottjának  tekintettem  Orbán  Viktort. Volt,-  aki  úgy  vélte:  Ma …..