Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wrstjnethn

0 bejegyzést írt és 882 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lassan egy éve gyakorlatilag megszűnt a turizmus, ami a Kanári-szigetek nélkülözhetetlen bevételi forrása. Az idei január 40.000 vendégéjszakája a 2020-as 600.000-hez képest óriási visszaesés. A vírushelyzet és az elmaradt nyaralások miatt nagy a munkanélküliség, vállalkozások szűnnek meg, boltokat,…..
Sajnos jó ideje véget ért minden idők egyik legviccesebb sorozata, úgyhogy épp ideje elővenni, leporolni és újra megnézni az egész szériát. Kedvcsinálónak jöjjenek a sorozat legjobb pillanatai.(A lista persze teljesen szubjektív, igazából a sorozat bármelyik jelenete szerepelhetne bármelyik…..
Igen, jól látjátok, az ott egy hi-cap tár és a markolaton jól kivehető a motor csavarja. Egy plakáton, egy hálivúdi produkcióban Persze tudjuk jól, hogy sok esetben használnak airsoft replikákat, de ezt kirakni egy plakátra, abban az országban, ahol úgy veszel meg bármilyen félautomata fegyvert,…..
A Hotel Repinszkaja a Szovjetunió egyik leghíresebb szállodája volt. 1973-ban kezdték el építeni E. I. Jarmolinszkij vezetésével a Finn-öböl partján, Szentpétervártól északra. A szálloda a Primorszkoje autópályától nem messze épült, a közelében volt a híres Olen étterem is, melyről már volt szó a…..
Ahogyan a legjobb fikciós és a legjobb dokumentumfilmeket, s a leginkább alulértékelt alkotásokat is megemlítettük, úgy itt az ideje beszélni 2020 legpocsékabb filmjeiről. Ezek a darabok mind fabatkát sem érő borzadályok, melyek többnyire egy-egy gondolatot, témát, alanyt és brandet alávaló módon…..
A mai napon átlépte Magyarországon a 4000 főt a koronavírus járvány halottainak a száma. Ez a szomorú adat sajnos alkalmat ad rá, hogy végezzünk egy aktuális számvetést a járvány során elhangzott néhány korábbi kijelentéssel. Ezek közül is az egyik legmegosztóbb, Svédország járványkezelésének nyári,…..
A koronajárvány kapcsán naponta hallunk a lélegeztetőgépekről: hány készülékkel rendelkeznek a kórházak, hány érkezik, hányan vannak jelenleg gépi lélegeztetésen, milyen új gépet fejlesztenek, stb. Az egyik legnagyobb félelem a COVID-dal kapcsolatban talán az, hogy az ember gépre kerül - főként,…..
Csak jót akart bejegyzésével Michelisz Norbert, de vannak, akik nem bírták ki, hogy ne rajta töltsék ki a vírushelyzet okozta frusztrációjukat. A Boxutca is csatlakozott a kampányhoz, ők is „darázsfészekbe nyúltak”...
wrstjnethn 2020.11.08 20:58:43
@Visceroid: "akin a maszk az egyetlen védelem a fertőzés ellen."

Ki mondta, hogy az legyen az egyetlen? De egyeseknek ez is megugorhatatlan szint. Gondolom az alsónemű is hasonló kihívást jelent.
„Az elítéltet rám bízták egy olyam döntés után, amit én nem változtathatok meg. Ez egy férfi vagy nő, akiről az egyház mondja, némi kegyességet érdemel.” - Albert Pierrepoint A tiszta halál Albert Pierrepoint huszonöt éves pályafutásának legnagyobb szakmai megpróbáltatását 1941. december 10-én…..
A járványhelyzet okozta megnövekedett otthoni munkavégzés egyenlő lehet az irodák iránti csökkenő kereslettel? Befellegzett az irodáknak? Vagy éppen ellenkezőleg? Mi várható a jövőben? Utánajártunk!..
wrstjnethn 2020.10.12 22:00:55
@odamondó: az én cégemnél (igaz Anglia) állítólag nőtt a hatékonyság. Ki hitte volna, hogy ha az emberek megszabadulnak napi két-három óra ingázástól, a hülye meetingektől meg a kollégákkal való jópofizástól akkor még dolgozni is marad energiájuk meg idejük?!
wrstjnethn 2020.10.12 22:03:17
@Alick: én is így vagyok, baromira nem érdekelnek a kollégák. Céges kérdőívben is megmondtam, hogy hagyjanak békén, nem érdekel a szocializálódás, meg a társalgás, maradjon az iroda zárva örökre.
A most következő bejegyzésben a hidegháború idején eltűnt, vagy vélhetően eltűnt néhány űrhajósról lesz szó. A téma nagysága miatt csak néhány érdekesebb esetet vagy személyt választottunk ki, mivel ezzel a témával akár egy 200+ oldal hosszúságú könyvet is meg lehetne tölteni...
A határzár első hónapjának vége, de októberben a helyzet változatlan: nagyon nehéz dolga van annak, aki utazni akar. Íme hol tartunk. 1. Hova mehetünk turistaként? Európában néhány kivétellel (pl. Ukrajna, Ciprus) bárhova. Na de karantén, vagy teszt nélkül? Így már a szomszédokon kívül nem sok…..
wrstjnethn 2020.10.01 13:44:41
@odamondó: jó, hát megyek agyoncsapom a nagyit, mert most már úgysincs sok hátra neki, biztos megérti, hogy ne húzzuk tovább.
wrstjnethn 2020.10.01 13:48:17
@odamondó: Nem kell rettegni, csak gondolkodni. (Na attól retteg sok ember.) Azt kell mérlegelni, mekkora haszna van a kockázatnak és fordítva. Rá kellene szoktatni az embereket, hogy ne az államtól várják, hogy döntsön, hanem önállóan gondolkodjanak. Csak azért mert nincs kijárási tilalom, nem kell kolbászolni össze-vissza, csak amennyit muszáj.
wrstjnethn 2020.10.01 16:44:56
@Hasdrubal Barcas 3: "azért nem lépték meg, te hülye, mert a SARS járványon is túlestünk nélküle. most ez nem jött be. de előre te se tudtad volna megmondani, te faszfej!"

Kár, hogy én ezt már februárban mondtam mindenkinek akivel beszéltem. De káromkodjál csak, attól biztos megijedek.
Málta visszakéri azt az őscápafogat, amelyet Sir David Attenborough ajándékozott a kis György hercegnek legújabb természetfilmje bemutatóján – közölte a Times of Malta. A máltai kulturális miniszter, José Herrera szerint nincs mese, a fogat vissza kell szerezni, mert bár külföldre került a világhírű…..
Ma már szinte minden tevékenységünkhöz a banki ügyintézéstől a baráti csevelyig internetet, okostelefont használunk, saját jelszóval a belépéshez. És ezek a jelszavak egyre könnyebben dekódolhatók. Ezért fontos egy bonyolultat kitalálni, még akkor is, ha nehéz fejben tartani – írja a Business…..
wrstjnethn 2020.09.11 16:58:01
@qwertzu: Nem vagyok szakértő, de biztos, hogy jó megoldás a jelszót egy harmadik félnél tárolni? Nekem kicsit visszásnak tűnik.
wrstjnethn 2020.09.11 17:37:59
@igazi hős: Mondjuk ez igaz, erre nem is gondoltam.
wrstjnethn 2020.09.11 18:48:14
A hamburger egy igazi, úgynevezett komfort fúd! Nekem abszolút kedvencem, és képes lennék minden nap megenni egyet. Sokáig csak a mirelit húspogácsát és a mekis hambucit ismertük, azonban pár évvel ezelőtt betört a piacra a kézműves hamburgerek új nemzedéke! Ha lehet valamiért hálát adni, akkor…..
wrstjnethn 2020.08.18 09:51:26
@Void Bunkoid: Arról nem is beszélve, hogy a félig nyers állapot kifejezetten nem javasolt darálthús esetén. Szelet húsnál az a koncepció, hogy csak a külseje lehet fertőzött, így elég azt megsütni. Darálthús esetén az egész össze van trancsírozva és forgatva, tehát az egészet fertőtleníteni kell a sütéssel, főleg gyerekek esetén! Tatár beefsteaknél is kritikus, hogyan és mikor lesz a húsból darált.
Húsz évvel ezelőtt, 2000 augusztus 12-én (helyi idő szerint 11 óra 28 perckor) döbbenetes katasztrófa történt az észak-európai Barrents tengeren: egy hadgyakorlat közben (a partoktól alig 140 km-re): váratlanul robbanások rázták meg a világ legnagyobb és legmodernebb atommeghajtású…..
wrstjnethn 2020.08.03 10:51:57
@Aëtius_: @Jegyzettár: @Stavros.: @Tomchy: A kérdés az, hogy lent a tengeralattjárón mekkora volt a nyomás. Mert ha monjuk felszíni nyomás van, akkor nem kell lépcsőzetesen felemelkedni szerintem mert nincs nyomáskülönbség, amit ki kell egyenlíteni. A vészkijárat körül pedig biztos kellett lennie vészhelyzeti búvárpalackoknak, amik a pár perces emelkedéshez biztosítanak levegőt. Persze az oroszokat ismerve lehet, hogy azok is csak papíron léteztek...
„–Joachim, zsebében a » Kék Henrik« (ahogyan Frau Stöhr azt a lapos üvegszerszámot nevezni szokta, méghozzá olyan konokul szemérmetlen arccal, hogy Hans Castorp mindannyiszor a lelke mélyéig megbotránkozott) …” (Thomas Mann: A Varázshegy) Magyarországon a 19. század végére a tbc (tuberkulózis vagy…..
wrstjnethn 2020.06.21 09:13:01
A brunch szó klasszikus fordítás szerint villásreggelit jelent, aminek az angolszász kultúrákban nagy hagyománya van. Ez szó szerint egy délelőtt fogyasztott, bőséges főzött reggelit jelent. Viszont, ha Dubajban fizetsz be egy brunch-ra, akkor ne sonkás-tojást várj és ne délelőtti időszakban! Az…..
Laikus EUs Felhalmozott feleslegek 2020.05.05 08:00:00
A lezárások miatt egyes termékek iránt világszerte drasztikusan csökkent a kereslet. Jelen cikkünkben három érdekes esetet szeretnénk bemutatni ezzel kapcsolatban. A holland tulipántermelőknek március 13-a tényleg péntek 13 volt. Az ország egyik legismertebb gazdasági ágazata hatalmas kihívással…..