Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mesant

0 bejegyzést írt és 312 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindjárt átvágják... Átvágták! Adományházat kapott egy négygyermekes család Soroksáron – olvasom a csepel.hu-n. https://www.csepel.hu/hireink/egyeb/item/11505-adomanyhazat-kapott-egy-negygyermekes-csalad  Egy erdélyi család lakhatási gondjait oldotta meg a Kanadából hazatért,…..
Mesant 2018.09.18 13:43:10
Lázasan dolgoztak Csepelen a Daru dombnál a kivitelezők a minap, mikor arra jártam. Nem csoda, hisz vasárnap az államalapítás ünnepének helyszíne lesz a terület. Csak az a kár, hogy a látottak alapján a megálmodott és a látványterveken csodásan kinéző park helyett csak egy gazos, kopár pusztaságot…..
Mesant 2017.08.20 08:48:43
Mint helyi lakosnak az a véleményem, hogy csupán látszatberuházás folyt. A pár éve, a központi járda mellé telepített közvilágítást a járdával együtt eltávolították, mintegy fittyet hányva a lakóközösségre. Meg sem kérdezték egy lakossági fórumon, hogy az itt lakók milyen környezetet szeretnének, tudomásom szerint semmiféle egyeztetés nem volt.

Az első nominális kapavágás helyett, a kutyapiszok tárolására szolgáló tárolódobozokat eltávolították.

A beruházás időtartama alatt is nyilvánvalóvá vált, hogy a lakóközösség érdekeit nem tartják szem előtt, a felbontott járdák hetekig úgy maradtak, az elkészült járdaszakaszok összekötése, csak az utolsó napokban valósult meg. Korábbi sétányszerű járdákat és a mellettük lévő padokat megszüntették és újakat jelöltek ki.

A Tűzoltóság épülete felé vezető, út melletti járdát úgy szélesítették ki, hogy a korábbi 60-80 cm-es , fűvel benőtt "biztonsági sávot" eltüntették, ha egy gépkocsi most rosszul veszi be a kanyart, rögtön a járdára fut, nem kis galibát okozhat az ott közlekedő gyalogosoknak.

A kanyarban korábban elhelyezett figyelmeztető KRESZ tábla pár éve eltávolításra került, hiánya potenciális baleseti veszélyt okoz, volt már több baleset.

A korábban a parkban lévő ivókutakat egy tollvonással megszüntették, a műkő kútfejeket eltávolították.

A jelenlegi kerületvezetés legnagyobb kudarca a park szélén "díszeleg", a Dagi/Bajnokok Klubja vendéglő lepusztult épülete szegélyezi a látnivalókat.
Főbb újdonságok A szinkronizálás kapott néhány motorháztető alatti fejlesztést. Új tartalmak szinkronizálásáról egyelőre nincs szó. További újdonságok  Frissítéseket kapott a hírolvasó, a videónéző és az energiatakarékos üzemmód is. Jelenleg még láthatatlan fejlesztések Elkezdték az…..
Mesant 2016.06.26 20:15:41
Mesant 2016.06.27 17:42:37
@Nekomajin: Köszi, így már értem. Frissítettem.
Miközben Borbély Lénárd Csepel polgármestere tegnap este hat óra környékén elkaszálta, meggátolta a HÉV-vitát a képviselő-testület ülésén, a HVG.HU részletes, elemző cikket tett közzé ezzel a beszédes címmel: Villamossá butított gyorsvasút – kinek jó a csepeli HÉV…..
Az előző bejegyzésemben részletesen leírtam, hogy mit mond a csepeli hév jövőjéről a főváros hosszú távú fejlesztési koncepciója. Egyértelműen látható volt, hogy Budapest hosszú távú fejlesztési koncepciójában szó sincs fonódó villamosról, valamint a hév nyomvonalán haladó villamos 2-es és 6-os…..
  Csepelen már hozzászokhattunk az elmúlt években, hogy az adóforintokból finanszírozott önkormányzati újság, nevezetesen a Csepeli Hírmondó, nem éppen a kiegyensúlyozott tájékoztatás bajnoka. A mostani lapszám azonban (VII. évfolyam 2. szám) új szintre lépett, hiszen már a 2014. évi országgyűlési…..
Főbb újdonságok A gyorshívó (újra) komoly változtatásokon esett át. Letisztultabb külső, átalakított navigációs sáv. De amit most láttok, az csak a kezdet. A következő kiadásokban a navigációs sáv felturbózása várható. Többek között ki-be kapcsolható elemekkel.…..
CSEPELIEK ÚJSÁGA KRUMPLIS CSEPEL 2015.11.29 13:18:11
Ingyen krumpliért álltak sorba az egykori Csepel Művek legszebb lakótelepén, a több mint 35 éve épült Erdősor utcai négyemeletes házaknál, a sétányoknál élők. Ezt adta nekik a 2015-ös Magyarország,  a csepeli önkormányzat és Borbély Lénárd polgármester meg az ő…..
Szakemberek számításai szerint 2,4 millió munkavállaló úgy vághat majd neki a nyugdíjas éveinek, hogy semmilyen megtakarítása nem lesz. Ez az ingatag tb-finanszírozás miatt katasztrófát okozhat. A nyugdíjcélú megtakarítások ma az időskori járandóság két százalékát teszik…..
A Fidesz hivatalos honlapjának információját kommentár nélkül adjuk közre, hogy Csepelen is láthassa, akit érdekel: mivé tesz valakit, mivé tette Németh Szilárd egykori csepeli polgármestert a hatalom... Mindenki számára világos, hogy a zöldhatáron, mindenféle papírok…..
Nagy nap ez a mai. Az utóbbi időben már lehetett sejteni, ugyanis a Vivaldi megjelenése jelentősen felkavarta az eddigi állóvizet a böngészőpiacon. Jórészt hasonló fejlesztések jelentek meg mindkét böngészőben, például oldalsáv, fanézetes könyvjelzőkezelő,…..
Főbb újdonságok Új funkció nincs, viszont egy tucat olyan funkció került alapértelmezetten engedélyezésre, amik nem kerültek be a 29 bétába. További újdonságok Az oldalsáv, a könyvjelzőkezelő és a "kuka gomb" (ami valójában a fül menü része) sok kisebb fejlesztést…..
Főbb újdonságok Elkészült az oldalsáv. A menüben a Bővítmények elemnél lehet bekapcsolni. Bugos még, de már használható, és van már néhány bővítmény is, ami kihasználja, pl.: ez. (Az oldalsáv koncepciójáról és működéséről külön bejegyzésben később.) A…..
Mesant 2015.03.07 06:15:11
@MosoMasa: Hát igen, az a nagy baj. Reménykedni lehet, de olyan komplett mint régen volt, olyan már nem lesz...
Magyar Opera Opera vs. Vivaldi 2015.02.21 23:57:23
Valahol belül talán mindanyian vártuk azt, hogy Jon Stephenson von Tetzchner nem hagyja annyiban az Opera átalakítását, és visszatér egy saját böngészővel. Erre egészen idén januárig kellett várni, és nem is csalódtunk, hiszen a Vivaldi elég erősen kezdett a funkciókat…..
Mesant 2015.02.25 05:50:40
@Nekomajin: Azt igen. Egy vacak.
Mesant 2015.02.25 06:02:42
@awking: Köszi, eddig én is eljutottam, de a végeredmény nulla. Ezen még reszelgetni kell.
Mesant 2015.02.25 18:09:39
@MosoMasa: Mennyire igaz! :D
Főbb újdonságok A könyvjelző javaslatok alapértelmezetten engedélyezve lettek a flags-ben. (Tehát mostantól lehet a könyvjelzők között keresni a címsorban.) A szív menübe bekerült egy gomb, amivel törölni lehet az adott oldalt a könyvjelzők közül. (Egy kattintással csak a…..
Az új Opera egyik legidegesítőbb tulajdonsága, hogy a linkek szövegét nem lehet rendesen kijelölni. A régi Operában, ha oldalra húztuk az egeret, akkor a böngésző kijelölte a link szövegét, ha függőlegesen húztuk, akkor pedig megfogta a linket, amit így más helyekre, például…..
Magyar Opera Addon ajánló: APNG 2014.09.20 17:33:52
Bár az animált GIF-ek leváltására szánt animált PNG formátum nem lett világraszóló siker, sokan a Chromium egyik nagy hibájának tekintik az animált PNG képek támogatásának hiányát. Az APNG nevű addon erre a problémára nyújt megoldást. Ha telepíted a bővítményt…..
Bár a 24-es verzió több hasznos fejlesztést is hozott, ezeknek csak egy része kerül át a Next ágra. Fül előnézeti képek (HiDPI módben egyelőre le van tiltva, mert nem elég szép, de engedélyezni lehet.) HiDPI megjelenítés Windowson is (A böngésző automatikusan felismeri a…..
Mesant 2014.08.01 10:52:52
Nem, a múlthéten félig-meddig beharangozott "nagyon érdekes" dolog még nem érkezett meg. Kaptunk viszont több apróságot is. A Pepper Flash most már alapértelmezetten engedélyezve van a flags-ben. (Számomra nem teljesen világos, de úgy tűnik, hogy jelenleg akkor használja az…..
Mesant 2014.06.18 16:46:13
A 21-es verzió sokak számára csalódás lesz, ugyanis a két hónapos fejlesztési ciklus végén mindössze egyetlen kézzel fogható újdonságot hozott, ez pedig a teljes URL mutatása a címsorban. (Be kell kapcsolni a haladó beállítások között.) A kép azonban ennél árnyaltabb,…..
Mesant 2014.05.06 16:12:21
Mesant 2014.05.07 06:58:06
@kazsmerlaca: Viszont baromi pletykás, mint egy vénasszony :)
A 18-as verzió olyan kevés újdonságot tartalmaz, hogy nagyon hamar végeztek a hibajavításokkal. Lássuk, hogy milyen újdonságok kerültek be a 17-es stabil kiadás óta: Mikrofon és kamera támogatás (getUserMedia és webRTC) Saját kereső készítés a keresőmezőbe jobb gombbal…..
A mai napon hivatalosan is megjelent a stabilnak nyilvánított 17-es verzió. A teljes változáslista elég hosszú. Az alábbiakban a fontosabb újdonságokat olvashatjátok a 16-os stabil verzióhoz képest: Chromium 30-as motor Fülek rögzítése Program indítási opciók (előző…..
Magyar Opera Opera Next 16 2013.07.19 14:15:13
Tegnap kiadtunk egy Opera Next 16 verziót. Nem vagyok meglepve, hogy sokan már tegnap észrevettétek.A következő funkciókat adtuk hozzá ehhez a buildhez: Geolocation API űrlap autokitöltő Windows 7/8 jump-list támogatás előadás mód most már Mac-re is opera:flags (Kísérleti…..
Magyar Opera Ctrl+Z a Ctrl+D-re 2013.07.10 13:08:04
Sziasztok, Krystian Kolondra vagyok, a Desktop Team menedzsere. A legutóbbi postunk óta itt az ideje, hogy további információval szolgáljunk felétek a jövőbeli terveinket illetően. Tegnap érkezett egy Chromium frissítés az Opera 15 stabil ágához (Windows-ra egy további frissítés…..
Mesant 2013.07.10 16:06:01
@Nekomajin: Így van! Tegnap amúgy is frissült a Next az Opera 15.0.1147.138-re. De még nagyon sok meló van vele... A 12.16-os meg nem sokkal jobb/rosszabb a 12.15-nél.
Mesant 2013.07.11 08:02:22
@Nekomajin: Ez már csak haj a tortán :D
Megjegyzés: A most következő írásban Jake Archibald Chromium fejlesztő Google Plus-on írt postjának fordítását olvashatjátok. Még elég új vagyok ebben a Google-dologban, tehát kihangsúlyoznám, a most következő írás a saját, személyes véleményem webfejlesztőként. Az…..
Mesant 2013.07.09 11:53:57
@RaidX: Úgy tűnik, de azért voltak érdekes dolgok, amit a mi szemünkkel, tapasztalatunkkal nem láthattunk. Jó volt végigolvasni!