Regisztráció Blogot indítok
Adatok
whitebeard

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudom, nem kapcsolódik közvetlenül a térhez, ám mivel igen közel történt (alig 250 méternyire), úgy gondolom, hogy a téren lakók és a környékről figyelők számára is érdekes lehet a történet. A sztorit magát egyébként már többen megírták, én magam öt éve a Zuglói Lapokban olvastam először, de az…..
whitebeard 2017.12.06 12:16:05
@csentecsa: Még nem. A PSZF későbbi helyén egy felrobbantott víztorony betonszerkezet maradványai voltak.
A játszótérről (Fogarasi park) láttam az alacsonyan elhúzó gépet, s hallottam a robbanást is. Apukám nem volt hajlandó odavinni. 3 éves voltam.
Magyarországon 1956-ban kezdődött a televíziógyártás Igaz ekkor adás még nem volt csak kísérleti jelleggel, de az ORION már gyártotta az első készülékeket. A Vadásztöltény gyárban 1959-ben indult be a fekete-fehér televízió-vevőkészülékek gyártása, az országban először az akkori viszonyokhoz képest…..
                                                                   ,,Nehéz a mértékletesség a szabadság védelmében” -Titus Livius Lemiles cikkeimet általában magyar dolgokról szeretem írni, a most bemutatott téma azonban magyar szemmel annyira idegen és egzotikus, hogy éppen ezért lehet érdekes a…..
whitebeard 2017.06.19 14:54:43
Ipari katasztrófák A hídfüggő 2017.06.12 16:00:10
"Amikor az ember fent van, olyan mámorosan érzi magát. És nem az ital miatt" - jellemezte szenvedélyét Al Zampa, aki akkora hídfüggő volt, hogy még a dédunokái se gyógyultak ki belőle. Az első ember, aki leesett a Golden Gate hídról, és túlélte...
Lazarbibi Kadhafi "fülei" 2016.02.03 17:41:38
Rádiófelderítő-berendezések gyártása Magyarországon (1965-1985) Magyarországon katonai körökben közkeletű az a legenda, amely szerint Moamer el-Kadhafi ezredes életét kizárólag a magyar gyártású rádiófelderítő-állomásoknak köszönheti. 1986 áprilisában az Amerikai Egyesült Államok egy gyors és…..
whitebeard 2016.02.03 19:34:43
Itt, a Lemilen nem igazán szokhattatok hozzá, hogy ilyen rövid, egy-két mondatos posztokat teszünk fel, de a mostani hír annyira meglepő volt, hogy nem teketóriáztunk és simán feltesszük, kommentár nélkül. Mint mindig, most is kíváncsiak lennénk a véleményetekre Nekünk is van,…..
Kedves olvasók! A közelmúltban több órás interjút készíthettünk Szekeres József nyugállományú ezredessel, a magyar páncélos fegyvernem egyik veteránjával. A hangfelvételt négy részben közöltük le, mai bejegyzésünkben pedig az első rész minél pontosabb átírására tettünk próbát. Ahogy korábban már…..
Még a Vadásztölténygyárban kezdődött a katonai rádiók gyártása Az első ötéves tervben a gyár profiljába helyezték a katonai szárazföldi harcászati szintű adóvevők gyártását. A katonai feladatok átadása-átvétele a határozatok szerint minden zökkenő nélkül valósult…..
Amennyiben azt gondoltad, hogy a Titanicról már mindent elmondtak, tévedtél. A rádiós szobáról kevés szó esett, pedig közvetve a túlélők ennek köszönhetik életüket, sőt kis szerencsével mindenki megmenekülhetett volna. A több mint száz évvel ezelőtt, 1912 áprilisában…..
A "dicsőséges" magyar Tanácsköztársaságnak és az ott megalakult direktóriumnak, illetve vésztörvényszéknek állít emléket egy ház falán látható tábla 1959 óta Hódmezővásárhelyen. A betűk ugyan megkoptak, el is veszítették jelentőségüket, de mégis túlélték a…..
Édes nagylányom, te megélhetési bevándorló! (Na nem itt, hanem másutt. Igaz, mint kiderült, már itt is az voltál, csak nem szólt senki, tapintatból.)Levelet kaptál ide, most forgatom és tűnődöm, mihez kezdjek vele. Orbán Viktor a feladója és nemzeti konzultációra hív…..
Egy hete írtam: "ha a pécsieken múlik, akkor nem lesz atomtemető a környéken és azt is sejthetik, hogy ez a hozzáállás nem sok jót hoz a baranyai Fidesznek. Orbán Viktor pedig gondolja át Paks2 és a bodai atomtemető ügyét, és ha nem érti meg, hogy Baranyában ezzel az…..
Lazarbibi A BRG másik arca 2015.05.01 09:49:16
A Budapesti Rádiótechnikai Gyár története 2. rész A BRG-ben nem csak magnetofonok készültek Az első részben szó volt a gyár történetéről, és ismertebb gyártmányairól. Nézzük mi készült még a BRG-ben. Az ötvenes évek első felében a nagyobb vállalatokat a tervgazdálkodás keretében, a fő…..
Ahogy a dakota közmondás is állítja: a jó hírnek sólyomszárnyai vannak. A hétvége sajtója tele volt a szenzációval: a 2009-es Santa Cruz-i rajtaütés után szinte pontosan hat évvel Tóásó Előd átlépte a bolíviai-chilei határt és holnap (hétfőn, 2015. április 27-én)…..
A fideszes többségű törvényhozás szerint mindössze 100 (!) azaz EGYSZÁZ méteres távolságon belüli terület az, amit egy nukleáris létesítmény telephelyének vizsgálatára és értékelésére, valamint telepítésére vonatkozó hatósági eljárásban vizsgálni kell: vagyis a…..
Hajózási csatornaépítési tenderben írt ki győztest a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A nyertes Szuez Kft. a Panama Bt.-vel együttműködésében végzi a beruházást, amit a Nemzeti Bank a „Mínusz 5% Csatorna Hitel Program” keretében finanszíroz. A hitelkonstrukció…..
Kedves Mindenki! :) Azért hoztam létre ezt a blogot, hogy mindenki tanulhasson a kutyanevelés terén tapasztalt hibáinkból és más gazdik hibájából is egyaránt. Tökéletesre nevelni egy kutyát egy igazi kihívás és sok kérdés merül fel mindeközben. Mit jelent az, hogy tökéletes…..
palancsalaci A második űrhajós 2014.12.11 16:39:40
Azt mindenki tudja, hogy Gagarin volt az első… na de ki volt a második? Méltatlanul kevés szó esik erről a nagyszerű emberről, mint ahogy általában a MÁSODIKAKRÓL. A történelem tele van olyan kiváló személyekkel, akik majdnem a legjobbak voltak valamiben, mindössze egyetlen ember…..
whitebeard 2014.12.13 09:59:31
Aki azt gondolta, hogy a Balaton egy nyugodt tó, ami alapvetően csak csöndesen elfekszik a medencéjében, biztos nem látta még a vízimentők videóját, amit viharos időben vettek fel. A hullámok közti csapatást a Rupert nevű mentőhajóval valósították meg, ez az ötvenmillió…..
whitebeard 2014.12.05 07:20:59
A vasárnap esti Fidesz-székházrongálás miatt hat embert tartanak fogva. Legkevesebb négyükről tudni, hogy rég szabadlábra bocsáthatnák őket. Nem teszik. Miért nem? Fotók: Hegedűs Dániel – Nem futballhuligánokat, hanem politikai aktivistákat vett őrizetbe a rendőrség a…..
1914. június 28, Gavrilo Princip merényletének napja, amit kerek egy hónapra rá, július 28-án követett az Osztrák-Magyar Monarchia hadüzenete. Történelmi fordulónapok; az első nem sokkal a nyári napforduló után. Közép-Európában hagyományosan másnap kezdődött (milyen baljós kép) az aratás. A második…..
Vendégírónkról: az e-olvasás nagy öregje, aki már akkor villanyon olvasott, amikor a kínaiak még a négykombos kvarcóránál tartottak. Ő az, aki ha bemegy egy papírkönyv-áruházba, e-könyvvel a zsebében jön ki. Fogadjátok ismét sok szeretettel a Gyalugép Feketeöves…..
whitebeard 2012.07.04 19:52:58
Lányomnak megvettem ezt ebook reader-t (Gyári új, csak magyarítás a kereskedőnél) Pocketbook touch 622
Összekötöttem usb -vel a notebook-ommal. 5 sec re felismerte és leválasztotta. (XPSP3). Többszöri kisérlet után is.
Irány a desktop. MacOs10. 5 nem ismeri fel.
Bootcamp win7 re. Felismeri hogy vmi van, de nem tudja használni.
---------------------------------------------------------
Hosszas beszélgetés a kereskedővel.
- Ki kellene kapcsolni a vírusírtót ! (AVG)
-Biztos ?!!???
-Igen !
---------------------------------------------
Notebookon net megszakít . Vírusírtó kikapcs! S láss csodát ott az eszköz s,működik.
DE!!! A noti 20 másodperenként pittyent, és homokórázik. A taskmanagerben a teljesítmény szintén /20 sec felmegy 80-95%-ra. Semmilyen más progi nem fut.
---------------------------------------------
Ismét beszélgetés a kereskedővel:
-Állítsd vissza a reader-t gyári alapállapotba.
(megtörténik) Magyarosítás el. Notin a pittyegés+80%te marad.

Innentől a MacOs és a win7 és XP is felismeri és kommunikálnak gond nélkül.

Eredmény : Van egy jó Ebook-reader-em és egy elqrt notebook-om.

A notin lefuttattam az AVG tesztjét : SEMMI
A Taskmanagerben látszik, hogy a service.exe foglalja a procit, a taskmanager-el nem lehet megállítani.
A notit ujrahúztam☹
A kereskedő arra hivatkozik, hogy csak egy txt file-t tettek az op. rendszeréhez s az nem okozhatott galibát, s különben is másnál nem volt ilyen probléma. És azt ők is tapasztalták, hogy csak kikapcsolt vírusírtó mellett lehet csatlakozni PC-hez.
No erre varrjatok gombot !

A reader különben nagyon jó !
whitebeard 2012.07.12 22:12:45
Ide másolom az utolsó két levélváltásomat a kereskedővel:

Kereskedő:

1. A gyári állapot visszaállításával a készüléket a vírusirtó kikapcsolása nélkül is össze lehet kötni a számítógéppel azért, mert valószínű valamilyen beállítások ezt akadályozzák ráadásul, ahogy sikerült megtapasztalni nem minden vírusirtó ellenzi a készüléket a gyári állapot visszaállítása nélkül.
2. A gépünkön többször le volt futtatva 2 különböző vírusirtó, de egyek sem észlelt vírusokat.
3. Ha a gépünkön lett volna az a bizonyos vírus, akkor magán kívül többen jelentkeztek volna, de nem így van.
4. A számítógépek külső adathordozóként kezeli az ebook olvasót. Akármilyen külső adathordozót csatlakoztatjuk a számítógépre az minden esetben fel kell, hogy ismerje. Ha vírus van rajta, akkor a vírusirtó észreveszi és jelzi a felhasználónak, nem pedig lekapcsolja a készüléket!
Ezt válaszoltam:

1. "Valamilyen beállítások".....mivel Önök változtatták meg a gyári állapotot, ezért illene tudni, hogy mi okozta a problémát.
2. Mint említettem lehetnek új vírusok amit még egyik irtó sem fedez fel.
3. Az, hogy még nem jelentkezett senki a problémával, nem bizonyítja , hogy nem is fog!
4. Köszönöm az okítást! Ezek szerint a C64-es gépemet összekötöm az ebookreader-rel akkor az felismeri ? No ne nevettesen 34 éves számtech múlt után.
Kártalanítási ajánlata 2 nap melóért (miért nem csatlakozik ?,default állapot!, notebook reinstall) elég karcsú.
Elmondom, mit műveltek:
-belenyúltak egy linux-os kernelbe.(comment nem volt,..no akkor találgassunk, szorít a határidő!)
-újrafordítás
-rátöltés
Még szerencse, hogy a gyári alapot valami rejtett particióról vissza lehetett állítani.

Úgy gondolom ezeket az indokokat a szomszéd 12 éves Pistikéjének elő lehet adni(bár nem tisztességes).
Jelen esetben úgy kellene kezdeni,hogy elb@sztam, nem kicsit nagyon!

-----------------------------
A neveket kihagytam. A magam részéről az ügyet lezártam.Ettől a cégtől nem vásárolok többet !
Szoftverhibákkal már mindenki találkozott, aki valaha is bekapcsolt egy számítógépet. Sőt, a programhibákra gyakran már csak legyintünk, annyira megszoktuk már őket. A legtöbb esetben legfeljebb enyhe gutaütés kerülget minket miattuk – ám bizonyos esetekben ennél sokkalta…..
Proletair kolléga elég régen nem hallatott magáról, most viszont egy olyan téli gyakorlatról számol be, ahol semmi sem úgy történt, ahogyan azt eltervezték. Ehhez csak annyit tudunk együttérzően hozzáfűzni, hogy a szituáció ismerős…  A múlt évezred utolsó…..