Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mokacuka

10 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokat gondolkodtam már rajta, hogy mi lehet a legjobb megoldás biztonsági szempontból a felhasználók bejelentkeztetésénél. Olvastam angol oldalakon róla, és én a következőket vontam le: A login formban mindig használd a Zend_Form_Elements_Hash -t ( és úgy egyébként minden…..
Mokacuka 2010.03.16 20:11:13
@StavrosMenace: hmm? nem ismerem, még googli sem, mire gondolsz?
Mokacuka 2010.03.17 09:47:58
@StavrosMenace: Nem rossz ötlet, benne lennék egy ilyen megírásában, már csak azért is, mert ehhez pár dolgot meg kell még tanulnom.

Revers proxy-t nem használtam még, json is csak elvétve, rekeying után is csak most olvastam, php -ban command line ban használható programot még nem írtam...
Mokacuka 2010.04.23 12:05:55
doctrine-re gondolsz? mert sokkal jobb mint a zend sajátja, ha elkezded használni, rájössz, bár minden relativ, kinek mi a jobb.

Főleg akkor érződik a doctrine ereje, ha az ormdesigner -t is használod,
www.orm-designer.com
ezzel nagyon gyorsan meg lehet tervezni az egész adatbázist, majd doctrine által használt yml formátumba menthető, amiből a doctrine létre tudja hozni a tábla szerkezetet és a szükséges fájlokat. Innentől már gyerekjáték az egész.

gyorsabb igy fejleszteni, és az idő pénz :)
Mi az a layout? Itt kicsit utánna olvashatsz, ha felmerül benned ez a kérdés. Első lépésben, állítsuk be a ZF-et, hogy használja a layout-ot, szerkesszük az application.ini fájlt és illeszük bele a következőt: resources.layout.layoutPath = APPLICATION_PATH…..
Időbe telett, mire találtam egy szép, egyszerü és jó megoldást arra, ha két form elem közé html kódot akarok beszúrni. Eleinte a description-t manipuláltam úgy, hogy a decoratorban megadtam, escape => false. Most így csinálom: //elsőnek létrehoztam egy új form elementet, hogy…..
Épp minap fordult elő velem, hogy nagyobb mennyiségű adatot kellett felvinnem az adatbázisba ( 3200 rekord )  instalállás során, és Doctrine::loadData() túl lassú volt hozzá, nem futott le 30mp alatt a script. Ilyenkor érdemesebb a jó öreg sql parancsokhoz fordulni.…..
A doctrine használatáról kicsit bővebben akarok írni, ezért több részben teszem meg. Előző posztomban már leírtam, hogy hogyan lehet implementálni ( asszem ez a helyes szó erre ) a doctrine-t a ZF -be. Nem törekszek a részletes leírásra, nem is menne, nem vagyok tanár. olvass…..
Képek kezeléséhez ezt használom: WideImagekényelmes, viszonylag egyszerü. Átméretezni, vízjelezni, levágni, más formátumba menteni nagyon jól lehet vele ( meg még sok mást ).Kifejezetten tetszik az általuk smart cordinates -nek nevezett megoldás. Nem csak pixel pontosan adhatom meg…..
Ha nem tudod mi az a doctrine, nézd meg itt. Röviden: az adatbázis kezelésben nyújt segítséget, gyorsítja a munkát, a táblákat, rekordokat objektumokon keresztül lehet elérni. Ha elkészült a teljes weboldal, segítségével úgy válthatunk mondjuk mysql adatbázisról bármely másik…..
Minap jártam meg a tárgybelivel. Készítettem egy oldalt, ami az adatbázisban mindig növelt egy értéket, egyel. Hogy miért, most lényegtelen. A lényeg, hogy azt tapasztaltam, akár mit csinálok, a számláló értéke mindig kettesével növekszik.Teszteltem, hogy hátha a doctrine viccel…..
Zend Framework Modulok használata 2010.03.16 12:14:00
A zend frameworkben, egyik leghasznosabb dolognak a modulok használatát tartom. Miért jó ez? Mert a programomat különálló egységekbe tudom vele csoportosítani. Modulonként kényelmesen adhatok meg külömböző dizájnt, jól elkülöníthető vele az admin rész a megjelenítésért…..