Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Blackmore

1 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Töltött káposzta a kesztyűtartóban, fasírozott a kecses ujjak között, kétkazettás magnó a Nagyi ölében, itt egy Grundig, ott egy kis hazai, fent meg az elmaradhatatlan Gorenje, az örök jólét biztosítéka." - írta az Index tavaly ősszel, a világútlevél bevezetésének 30-dik évfordulójára készült…..
A Homárra sok elképesztően szövevényes sztori érkezik, miközben a hétköznapok tele vannak rém egyszerű, egyértelmű fogyasztóvédelmi kérdésekkel is. GYIK rovatunkban ilyenekre adunk rövidebb-hosszabb, sorvezetőként bármikor elővehető válaszokat. Ezúttal cipő témában. Nem vagyok egy balhézós típus,…..
Hát ebben a büntetéssztoriban sehogyan sem jön ki a matek: - Az Elvira szerint a Keletiből Tápiószelére a vonatjegy ára 1300 ft,- közalkalmazotti igazolvánnyal 650 ft. - A pótdíjas táblázat alapján a menetjegyen felül fizetendő büntetés 500 forinttól 8000 forintig terjed, attól függően, hogy milyen…..
Blackmore 2017.09.15 11:38:41
@Lesből Támadó Szárítókötél: És az istenadta utas honnan tudja, hogy most nincs jegykiadás, vagy csak elment kakilni a pénztáros? Mellesleg az automatáknak is működniük kellett volna, de nem működtek.
@Terézágyú: Én nagyon is el tudom képzelni, már csak a szolnoki példából kiindulva is. Az tavaly volt. A retúrjegyről annyit, hogy én pl. nem mindig tudom előre, hogy az aznapi utolsó vonattal megyek vissza, vagy a másnapi elsővel, akkor pedig jegyet se tudok venni rá. És ahogy már írtam, szerintem joggal feltételezhetné az utas, hogy egy Keleti pályaudvar méretű állomáson bármikor tud jegyet venni.
Blackmore 2017.09.15 12:19:29
@Terézágyú: Már többször írtam, Szolnokon hetekig-hónapokig minden áldott hajnalban ez volt a helyzet. A mávosok is közalkalmazottak, de akadnak köztük ritka rosszindulatú és szemét emberek. Máshol is, csak a kalauzoknál ez jobban szem előtt van.
@Lesből Támadó Szárítókötél: Igen, persze, az utas a rohadt szemét, ha nincs jegykiadás a kiinduló állomáson, és ezért a kalauztól veszi meg.
Blackmore 2017.09.15 13:37:30
@Terézágyú: Visszanéztem, azt írtam, hogy hetekig. Lehet, hogy hónapokig is, nem készítettem róla pontos feljegyzést. Ellenérveket nem írtál, csak kötözködtél, ahogy minden posztnál szoktál. Ezért egyébként mennyit kapsz a MÁV-tól és egyéb cégektől?
@Baldrick68: Még egyszer leírom: az én esetemben a kalauzok általában nem tudtak róla, hogy nem működnek az automaták, ennek ellenére sem én, sem mások nem tudtak jegyet venni. Az lehet, hogy meg tudták volna nézni a rendszerben, csak nem akarták. Az is lehet, hogy hazudtak. Az is lehet, hogy a rendszer tévesen működőnek jelezte az automatákat. Ami tény, hogy a kallerek állításuk szerint nem tudtak róla.
Telekommunikációs modernizálásba fogott a cég, amit egy szanálással, valamennyi amortizálással és némi likvidálással foganatosított a Telekom. Lendületes beszámoló következik remek hasonlatokkal és nagy megfejtésekkel. Történt, hogy a naiv 22 éve kiválóan prosperáló családi cégünk úgy gondolta,…..
Önmagában nem is a "vészhelyzetek" esetén, hanem általánosságban is működhetne ilyesmi.Kedves Blogg!     Az elmúlt hetekben a médiákban többször is elhangzott, hogy a jövőben komolyabban odafigyelnek a közösségi közlekedés javítására, ezt többek…..
Az RTL interjúzott egy rövidet Jenson Buttonnal a hétvégi Formula-1-es magyar nagydíj örvén, és kérem szépen, szenzációs hírünk van: a Nagytétényi úton egy titkos laborban megalkották az első hús-vér Google fordítót. Az interjút készítő robot valami olyasféle lehet, mint…..
A téma kifogyhatatlan. Olvasónk a legdrágább és egyben leghosszabb vonatos utazását írja le. Nem fűzök hozzá semmit, de tanulságos, hogy szinte mindegyik levél, amit kaptam két dolgot kifogásol: A MÁV-Direkt, illetve az információ töketlenkedését, illetve, ha karbantartják…..
Új MÁV blog Hó az IC-ben 2009.12.21 09:50:00
Lehúzott ablakkal állt, közlekedett a vonat? Senkiben nem volt annyi, hogy felhúzza az ablakokat? Ha nem a lehúzott alblak miatt lett tiszta hó belül, akkor komoly gondok vannak a komfort szolgáltatással....    Kedves megintállunkv! Épp Győr felé tartunk az 19:00s ICvel…..
Az elmúlt néhány napban szándékosan kerültem, hogy a havazásról, illetve annak a MÁV-ra gyakorolt hatásairól írjak. Inkább csak megfigyeltem. De így két nappal az "ítéletidő" után engedjetek meg egy elemzést. Szombaton relatív sok hó esett, persze erről és a -20…..
Blackmore 2009.12.21 10:54:28
@Manyizga: a honvédséget lassan már személyautóval is lehetne szállítani, de ez már off.
Mostanában divat a Rammsteint fikázni azzal az indokkal, hogy nem képesek megújulni, ugyanazt a zenét játsszák megalakulásuk óta. Kérdem én: és akkor mi van? Az AC/DC majd 40 éve játssza ugyanazt, még ha kicsit más stílusban is, mégis a mai napig nem lehet megunni, amit csinálnak,…..
Imádom az online menetjegyváltást, már csak úgy váltom meg a menetjegyem, de a rendszerrel kapcsolatosan megint felmerült egy olyan hiányosság, ami finoman szólva is bosszantó. A gond az, hogy nem lehet jövő hétre menetjegyet váltani, lévén menetrendváltás lesz. Nem értem miért…..
Akkor nem foglalkoznék semmivel, végre vehetnék egy lakást, esetleg egy kertes házat. De az ötösben nem vagyok olyan biztos, mint amennyire borítékolni tudtam, hogy a VDSS megint cirkuszi turnéba kezd.GI JOE és hős harcosai picsognak, hogy 40 milliárd forintot vonnának el a MÁV-tól…..
7700-ból több mint 4800 kilométeren kérdéses a vasúti közlekedés. A közlekedési minisztérium a tervek szerint ezeken a vonalakon jövőre nem rendel meg vonatközlekedést, a régiók dönthetnek arról, hogy hová, mi, mikor közlekedjen. A szakminiszter hétfőn a Parlamentben azt…..
Menetrendváltás némi elvira buggal. Fejlesztőként tudom, hogy megesik ilyesmi. Ami jó, hogy azóta a bugot nem tudtam reprodukálni. De ne ijedjen meg senki, biztos előfordulhat még ilyen   Üdv! Mint köztudott, június 6.-tól új menetrend lesz érvényben. Barátnőm hívta fel…..
Az index.hu-n megjelent cikk szerint a MÁV a kedvezményeken spórolna. Részbeny egyetértek, hiszen ha az összes kedvezményt nézzük, akkor nyilvánvalóvá válik, hogy óriási összeget vesz ki az állam és a vasú zsebéből; De biztos, hogy az említett kedvezményeket ily' módon…..
Blackmore 2009.05.20 11:43:22
@rickyramirez: Többen is írták már korábbi hozzászólások között, h a MÁV hatalmas vízfejjel rendelkezik. Plusz nemrég hozták nyilvánosságra a vezetők jövedelmeit, pontos számokra nem emléxem, de 100 milliós nagyságrend 1 mrd Ft már 2-3 felsővezető béréből meglenne, és ennek már a tizede is elég vonzó sztem. A 40 mrd nyilván nem jönne össze belőle, ahhoz a lenyúlásokból is faragni kellene.
MÁV-figyelő Vasúti szakmai topic 2008.03.13 00:00:00
A BKV-figyelőn már megszokott szakmai-topic megérkezett a MÁV-figyelőre is! Ebben a bejegyzésben felteheted vasúttal kapcsolatos kérdéseidet, megoszthatod észrevételeidet és megválaszolhatod a többiekét...
Szolnokon felavatták a Stadler vasúti járműgyártó üzemét: ez 200 új munkahelyet jelent a városnak A svájci vállalat azért növeli termelését, mert világszerte nőtt az érdeklődés járművei iránt. A szolnoki üzemben évente hatvan kocsitestet gyártanak majd. A Stadler, amely…..
 A mozdonyvezető okozta a tavaly október 6-án Monorierdőnél bekövetkezett vasúti katasztrófát. A tragédiában egy békéscsabai férfi is életét vesztette. – A vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetése és különösen nagy vagyoni hátrányt okozó vétség miatt kell…..
Érdekes dolog ez a magyarigazolvány. Soha nem értettem miért kell bevezetni. No félreértés ne essék, együttérzek a külföldre szakadt magyarokkal, de ez már túlzás. Ebben nem a MÁV és a MÁV-Start dönt, hanem a mindenkori kormány. Olvasónknak teljesen igaza van. A tervezett…..
  Na ez azért nem semmi. Az nem értem, ha ez ismétlődő jelenség, akkor miért nem csinál már valaki valamit?  Szerintem 2 dolgot lehetne tenni, ácsi kallert ne bántsuk, te veszélyeztetnéd az épséged, ha egy ilyen kreténről van szó? Megoldásaim hajtás után. Kedves…..
Blackmore 2009.03.24 18:33:56
Olvasónk úgy látja, azért nincs pénz a vasúti mellékvonalak fenntartására, mert néhány kalauz lenyúlja a pénzt. A kis vonalakon mindenki ismer mindenkit, a kalauz is jó barátja az utasoknak. Egy ötvenesért mindent enged utazni: Kedves MÁV-figyelő! Budapest – Szolnok…..
Blackmore 2009.03.22 16:56:44
@jocee: Sztem inkább a jegyárak irreálisak. Ha nincs diákod, jobban megéri autóval közlekedned, mint vonattal. Az már külön művészet, h a MÁV még így is veszteséges tud lenni.
Tegnap egy eurót 302 forintért lehetett venni. A MÁV-Startot ez nem igazán érdekli, RailPlus kártyáját még mindig 285 Ft / 1 euró áron adja, egy drágább vásárláskor ez 4500 forint eltérés is lehet: Hali! A következőre lettem ma figyelmes ahogy nézegettem az internacionális…..
Olvasónk előre váltott 2 darab retúr menetjegyet, melyet csak félig használt fel, ugyanis a visszautat autóval tették meg. Felhívták a MÁV ügyfélszolgálatát, hogy a jegy visszaváltható-e. Az ügyfélszolgálat azt mondta, hogy a jegy Budapesten visszaváltható, ám erre még sem…..
Olvasónk meglepődött, amikor megtudta, hogy a belföldi vonatozás jóval drágább, mint a nemzetközi. Budapest – Békéscsaba távért többet fizetett, mint a hosszabb, Budapest – Pozsony távért:Kedves MÁV-figyelő!Remek a blog csak így tovább! Kivételesen nekem is lenne egy…..