Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ekkerjoz

262 bejegyzést írt és 2234 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Földhöz ragadva Motor I. 2008.01.26 20:55:00
Apámnak Simson SR2 mopedje volt, tejeskávé színű, vagány kis gép, markolatváltóval, lengőnyereggel, acéllemez csomagtartóval. Reggel mindig arra ébredtem, mikor kitolja a kapun, és az utcán röffenti be, hogy ne ébresszen föl minket. Nagy, nehéz barna bőrkabátja volt, alumínium…..
ekkerjoz 2021.04.13 19:02:15
@Frick László Intézet: magamtól nem jutott volna az öreg neve az eszembe, de a két kismotorjára emlékszem
Szólhatna ez a bejegyzés bármelyik tengerparti országról, de mi éppen a Dominikai Köztársaságba költöztünk, ezért innen szedtük össze nektek a tapasztalatainkat   Elfújta a szél Kezdhetném azzal a közhellyel, hogy tengerparton sokkal boldogabbak az emberek. Na de ez nem igaz. Pontosan ugyanúgy…..
Kér varsa között ültem. Már fél pinkire finomítottam fogcsikorgatva, mikor megállt mögöttem Bóni gróf és harsányan énekelni kezdett.-Elég volt a szerelemből végleg, igazán. Lány ne nézzen, többé rám egy se nézzen    rám. Kapjon léket százezer szív vágyak…..
ekkerjoz 2018.11.05 19:03:07
@Don Calo': te faszkalap
"Merthogy a Hellót Hollónak hívták..." Soha nem értettem, hogy készülhettek nálunk a szocializmus éveiben olyan filmek, mint A tanú vagy A veréb is madár, hiszen a cenzorok, illetve maga a rendszer nemcsak a premier előtt álló, már kész filmeket vizsgálta, hanem mindent és…..
ekkerjoz 2014.07.01 15:11:56
     A szó elszáll, a fénykép megmarad?       /Kis kiegészítés az előző blogbejegyzésemhez - egy másik történet egy másik háborúból/ Mind ismerünk fényképeket, amelyek az adott kor jelképeivé váltak: Capa fotói a normandiai tengerparton, Che Guevra  fotója,…..
Szálka Beharang - felcsiga 2012.09.14 11:24:33
..
Király Ferenc 38 éve tudja, számára egyetlen autó létezik csak a világon. 26 éve az az autó az övé. Tanulság: autóvallást alapítani nem könnyű, de egy karcagi garázsból is lehetséges. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
ekkerjoz 2012.05.24 17:10:40
@wartowski: Molnár Istvánné
Indul az utazási szezon (vagy talán már el is kezdődött?) - aki utazik, az ma már fényképez is. Van aki csak telefonnal, van aki kis kompakt géppel, és van aki hatalmas táskányi felszerelést hordoz magával. Az utazás dokumentálása azonban nem feltétlenül a felszerelés…..
Ismerik ugye, a viccet – akkora buli volt fiam… És innentől jön a cím. De ez érvényes akár a május végi International Mini Meetingre is (IMM), amelyet idén – szinte hihetetlen – Magyarországon rendeznek. Autónyelven ez az IMM most nagyjából az lesz, mint a…..
ekkerjoz 2012.05.11 07:00:31
@Leadfoot: osztálytársam volt közlekedésgépészeti szakközépben, már tizennégy évesen Mini volt a mániája, mi többiek azt se tudtuk, hogy egyáltalán létezik ilyen autó, amíg Király le nem rajzolta a létező összes variációkat, akkor hallottuk először a Cooper, Morris, Issigonis neveket
Ferenc nem kímélte magát, amíg mi sebességváltó metszetet rajzoltunk, ő valamilyen Minit, képes volt orosz dolgozat helyett rallye változatot beadni
Ballagás óta nem találkoztunk, vagyis 32 éve
erre a bulira elmegyek
Meg a nyomtató ökör szája se.A nap slégere ugyanis az, hogy fejérmegyei fidesz oligarchák nem tudtak maguknak parancsolni és több, mint 1200 hektár államiföld bérletét kaparintották meg. Huha. (Máma már a Nyerges Family nyomtatóökre nyugodtan zabálhat kétpofára, mindennapra…..
ekkerjoz 2012.05.04 07:55:38
@nagyon_buta: közhelyeket tetszik sorolni.
Gyakorlatilag úgy megy ez, hogy polgármesteri hivatali anyakönyvi előadók, fiatal ügyvédjelöltek, közjegyző helyettesek jutnak elsőnek információhoz, hol halálozott el földtulajdonos.
Név, cím, hektár, minden kéznél van, lehet menni az örökösökhöz a földért.
Innentől kétesélyes a meccs, vagy adnak valamit a földért, vagy bemutatnak egy papírt, hogy az elhaltnak volt ugye másfélmilla adóssága, és ennek fejében igényt tartanak a földre.
Amire maga gondol, az pártfüggetlen, mármint az önkormányzati, esetleg állami tulajdonú földek bérbeadása, az néha egyáltalán nem olyan jó buli, lásd Leisztinger - Alcsi.
ekkerjoz 2012.05.04 08:01:32
@magyar-magyar szótár: hát, a miklósi Piramis, az egy tipikus lehúzás, Slomovitz és a Casaro Hungária mást már nem is tudott ezzel megvezetni, csak a miklósiakat.
Gyakorlatilag ingyen megszerezték a váris legjobb helyen lévő ingatlanát, cserébe tulajdonrészt ígértek az épülő plázában, Matykó Sanyinak, önkormányzatnak.
Mindenki másnak bemutatták a terveket, az érdeklődőktől fölvették a vételár előleget, nekifogtak a beruházásnak.
Nagyon kicsi pénz jött össze, de ez ugye kit érdekel, a kivitelezőt már eleve úgy bízták meg, hogy pontosan tudták, nem lesz kifizetve.
Nem is haladt tovább a beruházás, pedig maga az izraeli nagykövet tette le az alapkövet, mondjuk azóta otthon le is csukták, igaz más, de hasonló buli miatt
A mester* végül már annyira elúnta a tanítványok nyaggatásait, hogy egy koravasárnaphajnali csöndes órán lelépett a Shambala Djikme Co. LTD headquarters-ében rejtező kis cellájából . Végül kóbórlásait is elúnván beállt háziszolgának egy ökoturisztikai cég…..
ekkerjoz 2012.05.01 09:24:41
@Louise Steinmann grófnő: téka sztorik egy része nem eredeti, ettől függetlenül olvashatják-szerethetik
@magyar-magyar szótár: ott van neked blog helyett a podcast műfaj, csináld meg, hiteles irodalmi úgysincs
ekkerjoz 2012.05.01 09:50:13
@Louise Steinmann grófnő: de, vége van, csak mint minden divatos dolgnál, ennél is van aki korábban észreveszi, van aki később
podcast jobb, azt már olvasni se kell, lehet hallgatni okostelefonon, mondjuk beleugatni nehezen tud a fogyasztó
tehát szerettem halála előtt borzongtatóan morbidnak éreztem csak tudni is arról, hogy valaki a szerette hamvát hazavitte és  szekrény tetején tartotta. Aztán, amikor szerettem meghalt, akkor a temetkezésivállalkozó idehozta a szerettem hamvait a  kocsiján, itt a…..
ekkerjoz 2012.04.22 13:29:13
@magyar-magyar szótár: Hetényiben, Szolnokon is van hamvasztás előtt lehetőség búcsúzkodni, és Fegyvernekre vitte az önkormányzati vállalkozó harminc rugóért, sima papírdobozban a hamvakat.
Nyolc hónap alatt kétszer is, szóval Zalában nem tudom, hogy van
magyar-magyar szótár faék 2012.04.18 05:58:00
dedicated to Pénelopé Garcia jókislánynak, lavva :D  A minap egy asszony rosszul lett az aluljáró mellvédjénél, leült, majd el is dőlt a járdán, Senki nem foglalkozott vele, óóóriáscsattos mustárszínű műelefántbőr szütyője meg pepita perelinje alapján is úgy…..
ekkerjoz 2012.04.20 06:39:50
@magyar-magyar szótár: tőlem nem kapol szakszerű leírást a keményfákra, én csak amatőr módra ismerem.
Az akác szívósabb, mint a bükk, de hajlamos száradáskor csavarodni, tekeredni.
A bükk szebben szárad, sokkal puhább, mint az akác, gőzben akár karikába is alakítható, minden thonet bútor gőzölt bükkből van.
Fűtőértéke sokkal jobb az akácnak.
Tölgyet jobban szeretem, ha már keményfa, akkor legyen tölgyfa, szép az erezete, bútornak is szépen öregszik, mélyül a színe.
Diófa is hasonló, az idővel egyre szebbül.
És hát ott vannak az egzóták, mahagóni, coto, paliszander, csodálatosak, még az illatuk is, amikor gyalulod.
Mink itthon inkább gyümölcsfákból csináltunk bútort, a nagy ebédlőasztalom két négyzetméter, ovális lapja cseresznyéből van, cargja kőrisből, a lába almafából.
Cseresznyefát becsapott asztalostól vettem, valaki elhitette vele, hogy száz nagybőgőt rendel tőle cigányzenekaroknak, két fogólapot elvitt mintának, a többi meg ott száradt évekig, azokat vettem meg, és ragasztottam belőle asztallapot.
Szép lett, csak a lakkozást basztam el.
A 350-es Jawa univerzális motor. Láttunk már rajta világutazót, postást, motoros futárt, sőt, még veteránversenyeken is feltűnik. Blokkjából készült már gokart, kerti kapa és quad is – ez az ötlet azonban merőben új, de nagyon szimpatikus: egy ilyen kést minden motoros…..
Pompásan szórakoztam imént az inverz mária-antoinettizmón, hol-máshol, mint az internetes hülyepicsaizmus kútfőjénél a marketinges "Mária blog"-ban. A picsa nálam pozitívnegatív fogalom, aminthogy ugye a világ nem állna fönn másképpen, csakis mindent az ellentettje tart…..
ekkerjoz 2012.03.04 09:30:24
@magyar-magyar szótár: amit az nagyon_buta nickkel írt, azt ő valószínűleg tanulta, ez a hivatalos agráregyetemi álláspont is valahol.
Pedig ilyen heves föld kevés van a kontinensen, tán még ukrán területen akad hasonló.
Alföld közepén Tiszától keletre olyan 25-30 aranykorona az átlag, Tiszaföldváron a legjobb, 30-35 között se ritka.
Napsütéses órákban is jók vagyunk, nem rosszabbak, mint az olaszok.
A napfok persze más, úgy értem, a napsütéses órák és a hőmérséklet szorzata pár helyen azért jobb Európában.
Amiben viszont rosszabb a földünk, az aszályok miatt, Tisza szabályozás miatt.
Azt most hagyjuk, hogy a szervestrágya-műtrágya mit tesz, az adottságokon igazán sokat nem javít, vagy ront.
Egy tízfokos, északra lejtő lankát trágyázhatol tudományosan, akkor is szar lesz a termésed.
Szóval a magyar termőtalaj ereje nem afféle nemzeti mítosz, igenis jobb, mint Európa nagy részén, ezért is került külföldi kézbe a nagyja.
ekkerjoz 2012.03.04 16:22:28
@nagyon_buta: hagyjuk már ezt a "magyar gazda kukoricát, búzát vet" dolgot.
Szajkózni tetszenek mindenféle fogalmakat, fogalom nélkül.
Magyar gazda alig van, a piacképes, nagy parcellák, szépen kimért földterületek régóta külföldi kézen vannak.
Magyar gazda az osztatlan közös tulajdonban lévő bérelt földön gazdálkodik, száz hektárnak van ezerötszáz tulajdonosa. Hát mialófaszt vessen, évelőt nem tud, semmi olyasmit sem, amihez öntözni, árnyékolni, fóliázni kell.
Amíg a tulajdonszerkezet át nem alakul, ne tessék a magyar gazdát basztatni, amiért gabonán kívül mással nem foglalkozik.
Ugyanakkor mégis csak van pár szövetkezet, ahol 300-500 MFt körüli a szuperintenzív almás telepítésének költsége, diós erdőket képeznek, magyartarka tehenet embrionálnak ezerszám. Nyilván megvan a piacuk.
Mégmás kérdés a vetőmag jogdíjának a dolga, pár multi esik egymás torkának, a gazda pedig bármikor ki van téve a genetikának, illetve a genetika hiányának.
Különben pedig a faszomnak se hiányzik, hogy világszínvonalú legyen statisztikánk, nekem elég, ha a vízilabda világszínvonalú. A retek legyen ehető, a káposzta, krumpli, meg a pár csirke, amit veszek a piacon.
ekkerjoz 2012.03.05 07:20:26
@nagyon_buta: Kérem, az öntözőcsatorna egyik oldalán a volt állami gazdaság százhektáros parcelláit (50-100ha volt a korábbi alkalmazottak végkielégítése) megvásárolta egy ír-német tulajdonú csoport, magyar cégbejegyzésű vállalat műveli a földet.
Intenzíven öntöznek (nagyjából annyi vízzel, mint NZ csapadéka), ki tudják fizetni a vízjogi engedélyt, fenn tudják tartani a lineár öntözőberendezést.
Termésátlaguk éppen duplája a csatorna másik oldalán lévő földnek, ami korábban a téeszé volt, és amit osztatlan közös tulajdonban hagyott a kárpótlás. Ezeket egy osztrák tulajdonú magyar cég béreli, de mivel csak öt évre tud előre kötni földhaszonbérletre szerződést, nem érdeke megvásárolni a lineárt, és a kellő engedélyeket.
Nemzeti termésátlagról pedig teljes fogalmatlanság szólni, minálunk azt is nehéz megállapítani, hogy mekkora területen vetnek búzát, azt pedig lehetetlen, hogy mennyi termett.
A régi rendszerben is manipulálták a statisztikát, főleg a politika miatt, most még inkább manipulálják, főleg az áfa miatt.
Nívó Hol a magyar paradicsom? 2012.02.25 22:26:00
Elküldött ma a párom a Tescoba, hogy vegyek a gyerekeknek (többek között) konzerv paradicsompürét, mert nagyon szeretik a paradicsomos húsgombócot. Szétnéztem a polcon, rengeteg féle volt: Leginkább fémdobozos vagy tetra pack csomagolásban, 150 és 380 forint között (500g-os…..
ekkerjoz 2012.02.26 21:17:20
@ökörpöröly: a Hangya Szövetkezet sosem volt termelő szövetkezet, inkább fogyasztási és értékesítő. Egyébként sok téesz nem szűnt meg a rendszerváltást követően, sőt, nagyon sok új is alakult.
Nem baj, ha ezt eddig nem tudta, de kérném, gondolja át ezentúl, miket ír.
ekkerjoz 2012.02.26 21:41:49
@ökörpöröly: kérem, tisztában vagyok a Hangya történetével, ha esetleg megnézi a hivatkozásokat, fel fog tűnni önnek is.
De mint korábban is írtam, a Hangya (termőterület híján) nem termelt. Viszont hitelezett a termelőknek és piacot is garantált helyben, a saját bolthálózatán keresztül.
Ha ön esetleg ezt hiányolja a jelenlegi körülmények közül, akkor megértem az indulatát.
A magyar termelők egy része valóban nem akar itthon piacot építeni, mert megtalálja a számítását külföldön.
Nem feltétlenül paradicsommal.
ekkerjoz 2012.02.26 21:58:06
@ökörpöröly: azt hittem, van jövője a párbeszédnek, sajnálom.
magyar-magyar szótár 'ámtech 2012.02.01 10:48:31
Így jöttek NOVOTRADE Magyar u. 12-14 (1983-85 k. )  forrás www.fortepan.huSajnos bővebb információ nincsen a képekről, ámde bízom a kommentelőimben, talán lesz :)..
ekkerjoz 2012.02.02 10:36:21
@budai zöld: persze, mert szakmányban másolták a játékokat, lemezről kazettára, odavissza.
Maga a cég elvileg garanciával javított commodore gépeket, meg egy ideig forgalmazták is bizományosként a lakossági valutakeretből származó import eszközöket.
Nincs is ezzel semmi baj, a fél ország ezzel foglalkozott.
egy békeliba* noteszéből  Az origó szerint (idézi) a képen nem emberek, hanem vademberek láthatóak.Szerintem sem. Vademberek sem ezek. Ugyanis én olvastam Bíró Lajos pápuaföldei úti beszámolóját és azóta tudom, hogy vadember nincs. Én úgy tudom, hogyaz un…..
ekkerjoz 2012.01.24 08:55:31
@magyar-magyar szótár: Az USA Nemzeti Gárda önkéntesekből-tartalékosokból szervezett erő, egyfajta területvédelmi, karhatalmi, akár polgári védelmi feladatokra szervezve, mint nálunk volt a munkásőrség régen.
Leszerelt hivatásos állományúakból, önkéntesekből toborozzák, minden hónapban pár nap kötelező szolgálattal, minimális költségtérítéssel.
Nyilván a törzs hivatásos katona, a beosztottak, a legénység civil.
Nagyjából félmillió ember fogható hadra a teljes mozgósítással, de erősen lokális célokra, szétszóródva az államok területén.
Katrinánál is az volt a gondjuk, hogy mire bevethetőek voltak, a nagyja baj elmúlt.