Regisztráció Blogot indítok
Adatok
két duda( . ) ( . )egy csárdában

0 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szinte bizonyos, hogy az utolsó forduló előtt nem tudjuk rövidre zárni az egy héten belül két edzőváltáson is áteső német bajnokságot. Igaz, ha a Schalke nem képes nyerni otthon a Werder ellen, gyakorlatilag elbukta a salátást, ha kikap, elméletileg is. De ez az egyetlen…..
két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.05.01 17:16:16
Tudtam én, hogy nem egy poszt lesz abból, hogy Chávez twitelni kezdett kedden. A venezuelai elnök bár még csak két bejegyzést írt, máris annyira rákapott a mikroblogra, hogy kedvenc haverjainak, Evo Moralesnek és Fidel Castrónak ajánlgatja a szolgáltatást. Az állami média totális…..
két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.04.30 19:53:27
@PantalaNagaPampa: nem mintha férfiakkal illene így beszélni, tegyük hozzá zárójelben.
Elkezdődött az új, narancsos időszámítás, úgyhogy most már csak a Fidesz-holdudvarba olvasztott RTL Klub műsorait fogjuk ajánlani. Azaz csak ajánlanánk, ha végre adnának valami értelmes, lehetőleg nem a felére megvágott filmet. De mivel ilyen nincs, marad a több adó. Retró- és…..
két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.04.26 21:48:40
@Új fórumos nicknév létrehozása: Szia, meghívhatlak valamire?:-)
Nem, ez még nem az a hét, amikor elborul az összes kérdőjel és könny fakad Marseille utcáin, de meglehetősen közel járunk: jövőhétre vizionálom a nagy pillanatokat. Ezt a hétvégét még napfényes-nyújtózkodósra ill. szabadbancsörtetősre tervezem, benne néhány érdekes…..
két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.04.24 20:53:40
Gyakorlatilag a mezőny első fele játszik a második felével, egyetlen meccs van, ahol a felek közel állnak egymáshoz a tabellán, de az a Mainz-Frankfurt, ami az égvilágon senkit nem érdekel és semmiről nem is dönt. A finomabb kérdések ott kezdődnek, hogy a) melyik kiesőjelölt lesz…..
Már-már olyan mém lett belőle, mint a Bukás Hitler-örjöngéséből, de az RTL Klub most véget vetett a mókának. Szabó Patrícia fájdalmas filmje nem csak az RTL Mostról tűnt el, de a csatorna a Youtube-ról is levetette a felvételt, amiben a Cosmopolitan volt főszerkesztője arról…..
két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.04.22 17:24:15
@nanenevettess: Marhára nem ez a sztori lényege, engem sem érdekel ez a véglény.

"A Szex és New York-filmeket forgalmazó Intercom részéről elmondták, hogy nem örülnek a videónak, nem is járultak hozzá - az RTL pedig jogtalanul használt fel jeleneteket az első filmből, és ezt el is ismerte az Intercom felé."

Ez a releváns, Schiwert-Takács László újabb, amúgy jellemző lépése. Engem inkább az érdekel, ez a faszi kit szopogat?
két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.04.23 12:11:03
A futball egyik bűvöletes tulajdonsága, hogy ugyanazt a mérkőzést tízezer néző húszezerféleképp látja, és ennek következtében vég nélkül lehet vitatkozni felette. Az egyikük Cervantes korából veszi a hasonlatait, a másik az afganisztáni helyzet szakkifejezéseivel elemzi a…..
két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.04.21 06:02:34
Extrahosszú PL-hétvége elé nézünk, mely bajnokikkal indul, kupaelődöntőkkel folytatódik, és bajnokikkal fejeződik be, de csak szerdán. Ez egyben azt is jelenti, hogy négy csapattal kétszer is találkozunk, és nem kell még további vesztett pontok tekintetébeneket számolnunk (a…..
két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.04.10 17:40:42
@horas: "mert gondolom öreg volt vagy a szokásos Wenger rigója" Rosszul gondolod.
Nou San Trafford Vargazoli 2010.04.10 01:17:00
Lírában vagy regényben ez szép halál, de valójában nincs szép halál. Mélyen megrázott, mert egy őszinte, karakán emberként maradt meg bennem, akit csak visszatérése után láthattam edzőként konfrontálódni, folyamatosan vonalon kívülre kerülni. A helyi kedvencek és a mélyen…..
két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.04.10 02:43:24
A franciák lenyomták egymást, végül árcédula került az angol bajnokságra is, a Bayern még nem találkozott komoly ellenféllel, és valószínűleg nem is fog. A VB árnyékában egy olyan Inter-Lyon döntőt vízionálunk, amire már szeptemberben sem fogunk emlékezni. Ferguson alkonya,…..
két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.04.08 17:02:45
@avenger13: Pff...anélkül, hogy kattintanék, Joó Gáborra tippelek.
A múltkor ott hagytuk abba, hogy hogyan érdemes nekirugaszkodni egy új nyelv tanulásának (már ha magunktól kíséreljük meg a dolgot). Tehát, ha már így felderítettük és magunkévá tettük az alapokat (mondjuk úgy 3-6 hónap alatt), akkor jön az igazi móka! Mikor a nyelvet úgy…..
két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.03.30 22:54:16
@[balint]: :-) Maradjunk annyiban, ha eszembe ötlik valami, említésre is érdemes vonatkozás, mely feszegeti a terjedelmi határokat, s postért kiált, akkor esetleg egy-két vendégbloggeres bejegyzésben benne vagyok, persze, ha van rá igény. Alapvetően azonban azt az elvet követem, amit Te: fontos, hogy tisztában legyünk a tanulási metódusokkal, nem árt néha updatelni a vonatkozó ismereteinket, de érdemes arra ügyelni, hogy ne essünk a kontraintenzitás csapdájába, jelesül, nem kell a dolgokról túl sokat értekezni, sokkalta inkább csinálni- úgyis mindenki maga találja majd meg a személyiségéhez, motivációs görbéjéhez illő tanulási formát. Mindenesetre nagyon csípem, ahogy megosztod velünk a tapasztalataidat. Ez a blog az egyik legjobb dolog, ami a hazai blogoszférával történhetett.:-)

Pest? Jelenleg főként vidéki falvak, városok közt ingázom, szóval, ha majd konkréttá válik az intervallum, akkor előre szólj, amennyiben megoldható, s akkor úgy időzítem ottani tartózkodásom. Mindenesetre örömmel találkoznék, amúgy is akartam már kérdezni egysmást. A sör pedig sosincs ellenemre:-D

"Arguelles úr nekem egy kicsit ellenszenves és nagyon mű"

Nos, hasonlóképp látjuk.:-) Múltkor láttam egy videót, melyben a napi schedule-t mutatja be. Mondjuk, sokkal okosabb nem lettem, de valamelyest emberközelibb lett a pali, mert a többi, értekezős, elemzős videója tényleg hihetetlenül mű: nekitámaszkodik egy polcnak, s faarccal a kamerába ontja a gondolatait- rezzenés nélkül, mintha valami bemagolt szöveget adna át.:-)
Ráadásul, róla nem derült ki eleddig számomra, hogy voltaképp mennyire is hatékony, s, ha nem is egy afféle modern Ziad Fazahnak tartom (a libanoniról nem vagyok túl jó véleménnyel), de inkább mint a nyelvtanulás elemi szegmenseit kitűnően ismerő és önmagára hatékonyan alkalmazó szakembernek és nyelvésznek tartom, mint poliglotnak. A shadowing nekem sem a kedvencem, enyhe kifejezéssel élve, de az Általad is említett visszacsatolások miatt néha érdemes próbálgatni az exhibicionistáknak:-)

@Zovi: Szia! Mindenképpen ingyeneset szeretnél? Jópárat kipróbáltam már, de sajnos nincsenek jó tapasztalataim, vagy a minőségi és gyakori upgrade-k tiltása miatt gyakorlatilag használhatatlanok, vagy egyszerűen csak a tanulás kezdő fázisában használhatóak valamelyest (itt a kezdőn tényleg minimális periódust, pár napot, hetet értek).
Ha azonban találnál valami használhatót e téren, osszad meg velünk!

Neked is sok sikert és élményt a tanulásban!
két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.04.04 22:29:35
@melorin: Na, örömteli hírek! Csak csináld aktívan, rendszeresen, semmi frusztráció, s egy idő után a torz zagyvaság sem lesz az.:-)
Sajnálhatja mindenki, aki nem semlegesként nézte az európai klubfutball két szőrtelen művészegyletének londoni bemutatóját. Egyszerűen semmi nem hiányzott a meccsből, a dráma komédiával indult, Almunia révén tragikomédiává változott, a végén pedig a Fabregas kontra Puyol…..
két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.04.01 13:55:11
@Nűnű: Továbbra sem értem, ez mitől mázli. Ha a Barca az első 20 percben szétforgácsolja a kapufát, akkor igen, dobálózhatunk a szerencse, mázli, stb. kifejezésekkel. De nem erről volt szó, hanem arról, hogy Almunia kitűnően védett- a kapus fő feladata, hogy hárítsa ezeket a lövéseket. Ez a 200 meg 1000 meg tök tudja, milyen, nem létező %-os ráták nem létező adatok, a kapus végezte a feladatát, s ezúttal- lealábbis a találkozó ezen szakaszában- jól. Az elmúlt években meccsről meccsre azzal szembesülnek az Arsenal-szurkolók, hogy a sok eyecandy futball hatékonysága enyhe kifejezéssel élve sem kívánatos, ezzel egyszersmind - sokak számára- az értelmét is megkérdőjelezve. A Barca tegnep ebből tartott bemutatót a meccs elején. A konlúzió nem az, hogy az Arsenalnak szerencséje volt, hanem, hogy a Barca- mint az Arsenal oly sokszor- nem tudott élni a lehetőségeivel, ugyanabba a hibába esett, mint az ágyúsok gyakorta.
Az már más kérdés, hogy a II. félidőben ez megváltozott, de látva Pep "reagálását" a történtekre, ebből a változásból szintén nem tudtak profitálni a vendégek.
két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.04.02 20:17:45
@Rezeda: A nagy fölény ellenére a Barca nem húzta be a meccset, legalább ennyire szánalmas, hogy ekkora erődemonstráció mellett a világ legjobb csapata csak 2-2-t futott a sokkal gyengébb Arsenal ellenében.:-) End of story.

Amúgy, ha sok különbséget nem láttál, akkor továbbra is ajánlom a Debrecen, s úgy en bloc a magyar csapatok meccseit szórakozás gyanánt.:-)
Két olyan párharc jutott mára, amit sokan lefutottnak tekintenek, pedig hát szó sincs ilyesmiről. A Barcelona az európai topfutball egyetlen olyan csapatához látogat, amely anélkül szállhat szembe vele némi eséllyel, hogy spártai falanxot vonna a kapujától 35 méterre, az Inter…..
két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.04.01 00:20:34
@Woland: "persze orulnek en is ha a sajat csapatom szerzett volna pontot egy ennyire egyoldalu meccsen."

Nem egészen értem ezt a gondolatmenetet- persze, a Sp*rs szurkolók esetében ez elő-előfordul.:-)

Az általad citált statisztika pont arra utal, hogy a Barca nem volt jobb. Nem tudta kihasználni a mezőnyfölényt (lsd. még meddő szócikk, stb.), Pep észjárását sem értettem.
Lehetett volna 2-6 is, de nem lett, mert a vendégek nem éltek a lehetőségekkel, hibáztak.

Mondjuk a bővebb interakció felesleges, mert a NC-ban vélhetően abszolválja a továbbjutást a Barca, csak vicces, hogy az Arsenalnál minden egyes alkalommal felhozzák a helyzetkihasználási problematikát, de amikor mondjuk az Arsenal ellenében a Barca mutat ebből iskolapéldát, akkor persze jön a "lefocizták őket" meg, a "0-10 is lehetett volna" klisé - pl. a helyett, hogy a világ legjobb csapata mennyire gyatrán élt a kínálkozó lehetőségekkel- ami nem igazán lényeges szerintem (persze nem mindenki ismeri a sztorit a nagymamáról, a kerekekről...)

Wenger viszont megint nulla volt taktikailag, megöregedett rendesen.
két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.04.01 00:46:13
@rizla: Minden tiszteletem mellett, de teljesen másképp értelmezem a meddő mezőnyfölényt. Értem persze, hogy mire utalsz, de a meddő mint jelző ebben a kontextusban számomra mint az irreleváns szinonim kifejezése értelmezendő.

"a meddő mezőnyfölény azt jelenti, hogy többet van valakinél a labda, de nem jut el helyzetekig."
Számomra páldául nem ezt jelenti. Az, hogy valami meddő-e vagy sem, csak és kizárólag az eredmény tekintetében mérlegelhető szvsz.
Látok egy 38 % - 62 %-es adatot, s egy 2-2s végeredményt, számomra ez kimeríti a vonatkozó jelentéstartalmat. Nem tartom lényegesneka ziccerek számát, sőt, az esetleges hatékonysági rátát sem, ha ez azzal jár, hogy az ellenfél visszavesz, s leadja a megszerzett előnyt, s nem használja ki, hogy a másik együttes a padlón van.

Mindenesetre a Barcelona nagy alkalamat szalasztott el arra vonatkozóan, hogy porig alázza a Wenger-fiókákat, igaz, a Nou Campban még megtehetik (bár én jellegében teljesen más mérkőzést várok a visszavágón).
két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.04.01 00:53:47
@Woland: már leírtam rizlának a véleményemet, nem ismételném magam, ha nem haragszol.
Azt nem tudom, hol olvastad, hogy szerintem nem volt egyoldalú a mérkőzés, stb.

"szerintem osztalykulonbseg volt a ket csapat kozott ma - amit nem vartam a meccs elott."

Ebben is egyetértünk, azzal a kiegészítéssel, hogy én valami hasonlót vártam, 0-2-ig abszolút az történt, amire számítottam.

Még nem néztem vissza elégszer a kérdéses szituációt, hogy világos álláspontom legyen, de abszolút benne van, hogy tévedett a sípmester.

Az Arsenal bűngyenge volt, ezt egy pillanatig sem vontam kétségbe. A felvetésem reflexióként inkább arra irányult, hogy a 2-2-t nem "égbekiáltó szerecseként", stb. aposztrofálom, hanem a Barca kritikájaként értelmezem (ezért nem tudok mit kezdeni ezekkel a 2-6 is lehetett volna-féle eszmefuttatásokkal).

Nyugovóra térek, jó éjt mindenkinek, azért kétségtelenül érdekes meccs volt!
Élesbe fordul a játszadozás, már az elődöntőbe jutás a tét a Bajnokok Ligájában. A küldetést az első játéknapon a Manchester Unitedet fogadó Bayern München, és a francia rangadón Lyonba látogató Bordeaux kísérli meg teljesíteni. A németekről azért sem írjuk le, miben…..
két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.03.30 23:55:28
@vadkutya: Kis kapor, chili, nem olyan rossz az. Mondjuk tény,a kelkáposzta főzelékhez képest nem rúghat labdába, utóbbi a favorit.
két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.03.30 23:56:49
@imici77: Messitől nem várok nagy varázslatot...ahogy mifelénk mondják, "be lesz árazva":-)
két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.03.31 00:06:58
@vadkutya: Nekem nem sok kell, hogy megéhezzem, össze is dobok valamit- most!:-)

Nagy élmény lesz holnap az amortizálódott hangkártyával meccset nézni, de nem hagyhatom ki az 5-2-t.
Az unalmasabb intervallumokban meg átkapcsolok a CSKA-hengerre.

Jó éjt- Almuniának csak azért, hogy holnap megússza az általam prognosztizált 2 potyával.
Nem követjük különösebben elszántan az országúti kerékpárosok versenyeit, most mégis a kokszosokhoz nyúlunk vissza egy kiváló hasonlatért: Armstrong és Ullrich küzdöttek a végső győzelemért, valami hegyes-völgyes szakasz előtt azt mondták, itt van esélye a tokosnak. Mentek…..
két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.03.26 10:56:40
@giacinto: egyedül...mármint a a közelmúlt messze legjobb Arsenal-ját, a veretlen csapatot? Gondolom Mou biztos megoldotta volna (not!), de azért ez nem akkora kudarc szvsz.
Viszont azzal én sem értek egyet, hogy ő rakta volna le Cúper Valenciájának alapjait, sőt...
Seth MacFarlane, a Family Guy készítője biztos sokat gondolkodhatott már azon, hogy vajon miért nem verték még pofán egy bazinagy kereszttel, hiszen nincs olyan hónapja az évenek, amikor valamelyik katolikus ligát, egyesületet, nőegyletet ne sértett volna vérig animációs…..
Nem szívesen szorítom korlátok közé magam, így az újévi fogadalmaktól is ódzkodom, mint török üzletember a banki átutalástól. Az viszont még jobban zavar, hogy az utóbbi években, mióta monitorral a fejemen közlekedem, csak napi, maximum heti szintű adatok maradnak meg bennem a…..
két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.03.24 14:18:12
két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.03.24 14:24:06
@anonim222 [semleges néző]: Nem kell büntibe menned, hanem fejtsd meg a januárit!:-)
Ezúttal az angolos kolléga vesz részt továbbképzésen, így az utolsó pillanatban kényszerültem beugrani a helyére, de ez nem akadályozott meg bennünket abban, hogy megtippeljük a hétköz összes mérkőzését, és hogy kiosszuk a helyezéseket négytől-hatig. Ugyanis a Chelsea és a…..
két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.03.24 11:01:21
@bakító: Akkor gondolom a kiesésnél majd jön a következtetés, hogy a Pool nem vette komolyan...sőt, gondolom a PL-ben is tuti top4-ben lennének, de valamiért nem képesek komolyan venni. Hát nem vicceseka fiúk arrafelé?
Formabontó poszt következik. Nem más írja a spanyol beharangozót, mint aki szokta. Nem hányok, nem vagyok máshol, nem fogok írni se németről, se franciáról. Miután a mindenki mindenki ellen perben mindenki beárazott mindenkit Európában, egy könnyed, rendes hétvége jön…..
két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.03.22 21:52:48
@rizla: Mielőtt vért köpködnél, érdemes a kontextust megvizsgálni:
""I'm not saying I won't try to fight or whatever because that's the way the game is. But I don't want to play against Arsenal."
Akkor le is zárhatjuk, asszem.
Disclaimer: ez a poszt tele van affiliate linkekkel (nem az összes), tehát, ha nem akarod támogatni a blogot, akkor ne kattints rájuk és még csak véletlenül se vedd meg azokat a termékeket! Az input módszer hatékonyságához kétség sem fér, ám az eddigi posztokban valahogy hibádzik…..
két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.03.18 23:17:45
@hzs11: Pontosan így van. Szerintem az a gond alapvetően, hogy a legtöbben görcsösen próbálnak meg nyelvet tanulni, efféle "3 hónap kell valami nyelvvizsga" típusú hozzáállással. Nincs azzal semmi baj, ha valaki valamilyen kritériumoknak eleget téve ezen elv mentén halad, csak akkor ne gondolkozzon a szó szoros értelemben vett nyelvtudásban.
"A gyerek módra tanulás felnőttként úgy mehet, hogy pl, ha maradunk a window példánál, hogy megmutatod az ablakot, de nem mondod ki, hogy ablak." - itt nem egészen értem, mire gondolsz. Ha csupán rámutatok az ablakra, akkor is leképeződik szintaktikai alakban, hiszen felnőtt vagyok, s tisztában vagyok azzal, hogy amire mutatsz, annak ablak a megjelölése fogalmilag is. Egy gyermeknél viszont- pont abból fakadóan, hogy nem tudja mit kezdjen egy ablakkal, kanállal, stb.-vel, míg nem lát reflexív példát- szerintem ténylegesen működhet. Itt kell megragadni azon téynezőket, melyek révén ki tudjuk használni az életkorunkat.
Amikor SRS-t használok, én is kizárólag mondatokkal dolgozom, bár marha nehéz normális, hatékony forrásokat találni, üzbéghez még csak-csak akad, de a litván, norvég esetében...nyelvet kéne váltani lassan.:-)

Apropó, norvég:

@[balint]: olvastam a Norsk Experimentet anno, motivációs tényezőnek mindenképp hasznos volt. Kicsit alakítgatom, formálom, de alapvetően az egyetlen használható metódus a norvégnál (mondjuk engem a nynorsk-vonatkozás nem érdekel) még ma is, mert bár jópár esztendő eltelt, továbbra sem túl gazdag a forrásanyag- önmagában a szépirodalom proaktív feldolgozása nekem egy idő után unalmas (munkafüzeteket, stb.-t meg nem csípem).

"én nem akarok 10 évet elverni, mire megtanulok egy nyelvet. és ahogy te is írtad, a felnőttként már létező képességeinket csodálatosan ki lehet használni."

Ha esetleg az jött le, hogy én igen, akkor jelzem, nem így van.:-) Abszolút osztom, ki kell használni, hogy felnőttek vagyunk.
Eleve, a csak input módszer csupán akkor lehet hatékony, ha "beleőrülsz". Asszem már korábban említettem, hogy a munkámat, iskolát átstrukturáltam, otthagytam, hogy teljes egészében a nyelvek felé fordulhassak: világossá vált számomra, hogy a nyelvekkel szeretnék foglalkozni, csak még az kérdéses, pontosan milyen módon.
Az viszont bizonyos, hogy revízió után magamra igazítom a Benny-féle metódust, s tervben van egy hasonló (bár az egyik fajsúlyos pont épp az, hogy szerintem nagyban lecsökkenti az élő input elsajátításának hatékonyságát, ha "szűzen" utazol, tehát a célnyelveken egy kielégítő kommunikációs szintet (upper-intermediate, min. B2, ha formálisak vagyunk) szeretnék elérni, mielőtt belevágok.
És mint Te is leírtad a lényeget, a legfontosabb az, hogy az ember megtalálja a neki megfelelő módszert.
Amit én látok (nem mintha álmatlan éjszakáim lennének emiatt), hogy a legtöbb nem tudatos nyelvtanuló 2 fő hibát követ el:
- egy csoportjuk azt hiszi, hogy a mesterséges materialokat ötvözve, előbb-utóbb folyékonyan kommunikál, képes kulturálisan és nyelvileg integrálódni, stb. Tehát, az RS után egy DSL, kis FSI, aztán Kreatív, s így tovább a végtelenségig, mert egyszer majd csak "átszakad a gát", s nem értik, ez miért nem történik meg. Nem az a baj, ha valaki így gondolkodik a kezdetekkor, hanem, ha később nem revideálja a nyilvánvaló tévedést. Mint már írtad is korábban, ezek kiegészítésként vagy még inkább alapozásként megfelelőek, hovatovább szükségesek, s ennyi.
- a másik csoport pedig hallott valakitől valamit (legyen az inputmódszer, vagy LR-method, shadowing, etc.), aztán kipróbálja, s a sikerélmény elmaradása okozta frusztráció miatt aztán feladja- azért, mert nem veszi a fáradtságot, hogy megismerjen módszereket, hogy megtalálja, mi passzol saját személyiségéhez, stb. A tegnapi napon egy ötperces híradóblokkot hallgattam 10 órán keresztül, ugyanazt a pár hírt majd 120-szor- páran tuti bekattannának.:-)
Ami miatt különösen elismerem a hozzállásod, s ami kiváltképp megfogott, hogy vetted a fáradtságot, s legalább annyi időt fordítottál maguknak a tanulási eszközöknek, stílusoknak a megismerésére, mint amennyi idő alatt elsajátíthattál volna egy egyszerűbb nyelvet voltaképp középfokon. Ezt én is elemi fontosságúnak tartom, mert a későbbi tanulást felgyorsíthatja.

Van olyan langblogger, akinek az elveivel, meglátásaival nagyrészt egyetértesz, s majd mindenben megszívleled meglátásait?
(Én mondjuk azt vettem észre a múltkor, hogy már bookmarkoltam 1423 nyelvi oldalt, blogot, s ezek többé-kevésbé rendszeresen követése időt vesz el a tanulástól, pedig nagyon érdekes dolgokat lehet olvasni. Úgyhogy most olyan megoldáson dolgozom, hogy netmentes környezetebe költözöm, ahol max. hotspot vagy netcafé áll rendelkezésemre max., így nem kötöm magam a nethez - itt mondjuk, kiv. imádom az iTouchot, mert a régi mp3-playeremmel szemben nagyon sokáig működik töltés nélkül- s dombfutás, maratoni gyaloglás, vagy rendkívül megterhelő egész napos fizikai tevékenység közben próbálok mentálisan is topon maradni végig, kíváncsi vagyok, miképp alakul.)
Ugyan, mit nyerhetett a Barcelona ezen a Stuttgart elleni meccsen? Ha fogják, és izomból megborítják a svábokat, jön a vernyák, hogy jó, hát ez a Stuttgart volt, majd egy erős csapat ellen villogjanak, ha meg simán csak továbbjutnak, akkor ugyanezek a hangok azt kezdik el mantrázni,…..
két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.03.18 02:00:26
@Everred: Ez Nálad valami kabala, hogy a csapatodat mindig underdognak állítod be?
Akik a tegnapi párharcok jegyzőkönyvét a "Meglepetések" feliratú dossziéba helyezték, ma este ugyancsak vakarhatják majd a fejüket, ha valamelyik pályán esetleg a vendégek ünnepelhetnének. A Barcelona respektjét mi sem mutatja jobban, mint hogy szinte katalán gödörről…..
két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.03.17 23:18:31
két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.03.17 23:20:33
@horas: Megvan annak a maga bája, amikor úgy fikáztok embereket, hogy a nevüket sem tudjátok...
Eddig nyilvánosságra nem hozott körülmények miatt eltűnt a skót bajnokság az NST-ről. Ennek okairól ezúttal nem szólunk, de donnelly magába néz, és közli azt, amiért nem fog visszatérni az SPL a világ legjobb fociblogjára. Személyes bocsánatkérés, hattyúdal, etnofoci,…..
két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.03.17 10:46:56
@Mr.AT: Én akkor a kivételek közé tartozom mondjuk.:-) Még a '90-es évek elején voltam Alkmaarban egy lány miatt, s ugyan a szerelem megmaradt, annak tárgya megváltozott- igaz, akkor még a Hout'-ban brillíroztak a srácok, s egy osztállyal lejjebb, de Scheringa már mozgolódott.
két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.03.17 10:57:51
@balu11: Én örülnék neki, de látva azt a hihetetlen passzivitást, ami a francia beszámolókat övezi, nem vagyok benne biztos, hogy életképes az ötlet.

Ha jól tudom, egy időben tervben volt pl. az Eredivisie, Benő mintha meg is osztotta volna 1-2-szer gondolatait, de nem lett belőle rendszer.:-(
két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.03.17 11:00:48
@OJ: Ezt viszont üdvölöm, nagy élvezettel olvastam anno a beszámolókat. Jó lesz pl. az idei Allsvenskan, meglepetést szimatolok.
A spanyol bajnokság 25. fordulója végre olyan, amelyben legalább az esélye megvan annak, hogy a bajnoki címért folyó párharcban változás álljon be. Ezúttal a Real Madrid találkozik a kevés veszélyes ellenfél egyikével, a Sevillával. Előtte a Barcelona a kiscsapatok közül talán…..
Az FA mindent megpróbál, hogy teljesen követhetetlen legyen a Premier League. A kupaküzdelmek miatt a hétvégén - meg hétfőn - hat meccset játszanak csak le a huszonkilencedik fordulóból. Majd kedden az FA-negyeddöntőhöz hasonlóan újra lesz Portsmouth-Birmingham és a Bolton is…..
két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.03.06 18:35:27
két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.03.06 20:03:52
@imici77: Akkor ez bizony a Te hibád:-)