Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szanszab

32 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Egy anyuka ismerősömmel, aki szintén blogot vezed és szuper DIY ötleteket láthattok nála, beszélgettük, hogy szeretjük magunk megcsinálni a dolgokat, amik megtetszenek. Persze a legtöbb esetben fejethajtok az alkotó előtt, pláne ha magyar a gyártó, a kis kezeinek a műve. Akkor nem sajnálok érte…..
Este van már és fekszem az ágyunkban. Azt hittem nem fogok tudni egy percet sem aludni, de viszonylag gyorsan elaludtam. Matykóhoz bújtam és próbáltam minden “utolsó” kettesben tölhető percünket kihasználni. Hirtelen 4:30 lett és megszólalt az ébresztő. Szépen lefürödtem, felöltöztem. Nyomok még egy…..
Nagyon örülök, hogy még jó pár hónapja szembejött velem a SkandyBaby #szuperanya vagyok kampánya, hiszen a kedves és szimpatikus mamitársaimon kívül, akikkel szóba elegyedtem vagy történeteiket olvashattam még a verseny alatt, megtanultam minden este úgy lefeküdni, hogy végig gondoltam aznap miért…..
Moments of mine Nem vagy egyedül 2019.09.26 13:35:28
  Én is vártam a végét. Nekem is fájt. Mi is megszenvedtük az elejét. Keveset is aludtunk. Nagyon sokat aggódtunk, főleg az elején. Én is hasonlítottam más gyerekéhez az enyémet magamban.   Én is sírtam a zuhany alatt. Bántam már meg dolgokat. Csinálnék máshogy másokat. Nekem is volt…..
      Elsőre leszögezném, hogy imádom az apukákat! Teljesen apa GYES pártoló vagyok -és irigykedő azokra az országokra, ahol van-  és a hordozó apukák ( nem kenguruval) huge turn on. DE: Vajon miért van az, hogy ha én lemegyek a gyerekkel a játszóra és adok neki bármit enni akkor valaki bele tud…..
  Az anyaság sok dologra megtanított, de arra biztosan, hogy ahányan vagyunk annyi féleképpen csinálunk dolgokat és ez nem feltétlen jelenti azt, ahogy én csinálom az a tökéletes. Remélem ez a tökéletes az én gyerekemnek, de soha nem szólnék bele kéretlenül más anyuka döntéseibe. Próbálok tanulni…..
  Olyan csodálatos dolog az anyaság, de sajnos számos olyan esemény is történik, ami bemocskolja azt. És nem arra gondolok, amikor beteg a gyerek vagy egy ismeretlen megcsipkedi az arcát az utcán. Jelen esetben az jár a fejemben, ami számomra a legfájóbb, amikor anyukák támadnak anyukákat. Sajnos…..
Anyukának lenni olyan, mintha végig mennél egy hipermarketen egy olyan bevásárlólistával a kezedben, ami számodra érthetetlen nyelven lenne írva, de azt tudnád, hogy egy olyan ételhez kell vásárolni, amit egyszer már ettél. Majd minden egyes terméknél, amit megfogsz odajönne hozzád valaki és…..
Moments of mine Szuper anya vagyok 2019.09.26 13:11:26
      A budaörsi karidológus szerint felelőtlen anya vagyok, mert 27 évesen vállaltam az első gyermekem, ezzel kockáztatva a Down-kórt. A kórházi gondnok szerint nem is vagyok igazi anya, mert császárral szültem, igaz 30 óra vajúdás után, amiről ő semmit nem tud. Egy játszótéri anyuka szerint…..
A minap feljött egy influencer anyuka reklámja/nyereményjátéka, egy a márka állítása szerint, leginkább a női mellre hasonlító cumisüvegéről ( légelvezető cső és valami hőindikátor is van benne, nem tudom ezért miért lesz női mellszerű a cumisüveg, mert például az én mellemben tuti nincsen…..
Képzeljük el, hogy meghívnak vendégségbe egy ismerősödhöz de az is lehet, hogy csak a szomszédod áthív akivel látásból ismeritek egymást. A nappaliban van egy nyitott fotó album a dohányzóasztalon és belelapozol. Utána felteszed azt a kérdést, hogy miért nem tesz az albumba képet a lenőtt hajtövéről…..
Most, hogy Matykónak kistestvére érkezik tudatosabban kezdtem el “nagyobb pórázon” tartani és engedek meg neki olyan dolgokat, amiket eddig kevésbé. Ez egy nehéz, hosszú és tudatos döntés, hiszen én mindig is az az anyuka voltam, aki ment a játszón a gyerek után és próbáltam így úgy egyengetni az…..
Előszónak leszögezném, hogy nem vagyok orvos, nem vagyok genetikus sima anyuka vagyok ösztönökkel. Nem szeretnék tanácsot adni, csak leírom a gondolataimat. És ami a legfontosabb a gyereknek a legfontosabb egy nyugodt és boldog anyuka. Mindenki úgy cselekedjen, ahogy a leginkább meg tudja adni azt a…..
Ha a következő történetet tizenéves koromban a BRAVO magazinban olvasom, tudjátok abban a rovatban, ahol olyan kérdések voltak, hogy teherbe lehet-e esni attól, ha olyan ágyban alszunk, ahol előtte más szexelt, akkor biztosan le-nem-normálisozom- a szöveg íróját. Szóval fogadjátok szeretettel,…..
Meg kell, hogy mondjam nem mentünk neki elég felkészülten ennek a télnek. Tavaly még elegendő volt az egy-egy séta, játszórandik barátokkal és az itthoni mami szórakoztató egység. De kettőt pislogtam eltelt egy év és már kevés voltam. Valahogy a játékok osztódtak és kétszer annyi lett legalább,…..
Este buli. Lassan indulni kellene. Még ki se festettem magam…Áhh inkább nézzünk összebújva sorozatot, majd szemüvegben megyek az pont takarja a karikáimat. Hajat ne mossak? Jó lesz a Matykó által szétcincált kócoshatású kontyom. Néztem ám Youtube-on tutorial videókat a tökéletes kócos haj elérésére,…..
Magam sem tudom, mikor fogod megkapni ezt a levelet. Lehet pár évtized múlva vagy a napon amikor hozzámész a fiamhoz. De az is lehet, hogy egy random tavaszi vagy téli napon. De bármikor is érkezik el ez a pillanat, remélem, hogy még élni fogok és elmondhatom mennyire örülök nektek. Most, hogy…..
Sokszor hallom mástól, hogy mennyire szerencsések vagyunk, mert Matykó ilyen nyugodt, könnyen kezelhető vagy éppen kommunikatív. Én úgy gondolom, hogy nem pusztán szerencse kérdése ez, persze genetika is az biztos. Se az apukája se én, de még csak a nagyszülők sem vibráló természetű, idegeskedő…..
Emlékszem a tavalyi ősz nekünk a nagy 2017-es hozzátáplálás kezdete volt. Mint minden rendes anyuka, már jó sokat olvastam előtte a témával kapcsolatban és annyi féle dolgot és szabályt olvastam, hogy a gimnáziumi fizika óra szabályai ehhez képest elnézőek és engedékenyek voltak. Sajnos én már a…..
Moments of mine Totyogós Halloween 2018.10.30 07:55:39
Mivel már itthon is ünnep lett a Halloween, gondoltam, ha nem is zombinak maszkolt formátumban, de mi is csapunk valami kis atrakciót. Nem kell hozzá más csak:   Pár papírzacskó Olló Zsírkréta Duplo vagy fa építő elemek Icipici szabadidő Totyogós gyerek Igazából én ahogy letettem Matykót…..
Mindig is vártam, hogy legyen egy kisgyerekem, mert olyan cuki kis kézzel készített ajándék ötletek  voltak a fejemben, amiket közösen el tudunk készíteni. Én már gyerekkoromban is imádtam kézzel készíteni az ajándékokat a rokonaimnak, barátaimnak és végre elérkezett az első ünnep- a férjem…..
Amióta mami lettem többet “fórumozok”, mint előtte (bármikor is gondoltam volna). Szerencsére manapság, aki tényleg szeretné mindenre talál választ az interneten. Ami viszont ezzel jár, hogy félig-meddig arcnélkül mindenkinek meg is van a véleménye mindenről, még akkor is ha az adott ember férfi és…..
Volt egy jelenet a Grace Klinika nevű sorozatban, amikor a sűrgösségiről a nagy rohanásból, kapkodásból, vértől undorító esetekből egy sebész felmegy a bőrgyógyászatra, ahol kiegyensúlyozott mosolygós emberek, lassítva mozognak Enya egyik számára. Na én valahogy így képzeltem el az anyaságot.…..
“Na végre látom szemből is ezt a gyereket” hallottam már számtalanszor, amikor összefutottunk direkt vagy véletlen egy ismerőssel. “Miért titkoljátok az arcát? Így teszitek különlegesebbé?” “Azt hittem van egy óriási anyajegy vagy tűzfolt az arcán, azért nem mutogatjátok!” Annyi mindent szeretnék…..
“Szoptatni a legszebb dolog a világon” olvasni, hallani sok helyen. Valóban az, de rögös és ismeretlen út vezet odáig. Soha nem felejtem el a pillanatot, amikor Matykó csupán egy naposan -szerintem nagyon ügyesen- rácsatlakozott a mellemre és először igazán hosszú ideig szopizni…..