Regisztráció Blogot indítok
Adatok
odamondó

0 bejegyzést írt és 2835 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Milyen lett volna eredetileg K.I.T.T. és miért bukott meg majdnem az ötlet az NBC-nél? Ezek csak a bemelegítő kérdések!..
Európa bajnok, világbajnoki bronzérmes asztaliteniszező. Neve kitörölhetetlenül ott van a magyar asztalitenisz Bibliájában. Krisztit a járvány miatt ugyan csak online tudtuk elérni, de hatalmas megtiszteltetés, hogy virtuálisan beszélgetett velünk. A Tehetséges magyarok interjúra Tóth…..
Pár éve reppent fel pszichológusok írása arról, hogy a közösségi média és úgy az internetes nagy szabadság és az ezzel együtt megjelent marketing trükkök tárháza az, ami a párkapcsolatokat is tönkreteszi. Akkor ezt még gyanútlanul szemforgatva olvashattuk, nem sejtve mire is gondol valóban a…..
Az ember azt gondolná, közel negyedszázad után külföldön élve nincs már az embernek honvágya. Mint Csilla története is mutatja, ez nincs így. Egy sztori, ami 1996-ban kezdődött és még ma is tart. A kép illusztráció..
A legtöbbünk ebben az időszakban,amikor a nappalok egyre rövidebbek, és borult, esős az időjárás, gyakran tapasztalunk lehangoltságot és fáradékonyabbak vagyunk. Pedig ennek nem feltétlenül kell így lennie. Nagyon szeretem  az őszt, viszont ezt a borús és csapadékos időszakot annyira nem…..
  A 2020-as amerikai elnökválasztás kapcsán kevesebb visszhangot kapott az oroszok eddigi szerepe a kampányban, pedig a befolyás úton-módon tetten érhető. Az eddigi információk alapján alapvetően a politikai káoszra fókuszál, ugyanakkor bizonyos tekintetben mégis különbözik a 2016-os…..
Tavasszal még csak elmélet volt, mára valósággá vált egyes repülőgép típusok nyugdíjazása a nyáron is negyedgőzzel üzemelő és télre méginkább leálló légiközlekedés következtében. Egyes típusokra már ki is mondták az ítéletet, mások még reménykedhetnek. Kép forrása: Carlos Enamorado/Airliners.net..
Hamarosan sor kerül az amerikai elnökválasztásra, mégpedig 2020 november harmadikán, amikor a jelenleg hivatalban lévő, republikánus támogatottságú, 74 éves Donald Trump méri össze erejét (és népszerűségét), a demokrata színekben induló, 77 éves (november 20-án már 78-at betöltő), ír-katolikus Joe…..
Ha nem a mi bőrünkre menne a játék, egész szórakoztató lenne a számháború a felek között. Még jópofább, hogy az egyik oldalon csak a Fideszes politikusok küzdenek, a másikon meg az ellenzékiek mellett ott az összes kormánynak dolgozó szakértő is, meg amúgy az egész világ.  Érvek, tények? Mármint a…..
odamondó 2020.10.18 21:25:07
@ambbay: 33!!!!44!!!4! embeeer!

Egy komédia ez a covid.

Csak mondom, hogy egy reprezentatívabb országban mint pl. Franciao. napi 30k+ ember betegedik meg coviddal és most ekkora hullámban meghal napi 100. Százalékot ki se számolom mert értelmetlen.
Az embernek az étkezési szokásaival, a gyerekként megszokott ízekkel nehéz szakítani – sokszor keressük azokat az ételeket, hangulatokat, melyek meghatározták fiatalkorunkat. Ez talán még fokozottabban érvényes külföldön, ahol az ízek az otthonra is emlékeztetnek minket...
"Ez év januárjában és februárjában erősen megnőtt az influenzaszerű tüneteket mutató betegek száma. Jóval több érintett volt, mint jelenleg, DE AKKOR NEM TESZTELTÜNK!" Amire a szenzációhajhász média és a hisztériakeltésben érdekelt politikusok nem képesek, képes egy vidéki magyar háziorvos:…..
Vajon melyik európai országban nehezedik rád a legnagyobb nyomás a munkában? Vajon hányan vesszük figyelembe ezt az egyébként nem elhanyagolható szempontot, amikor arról döntünk, melyik országba költözzünk dolgozni?..
odamondó 2020.10.15 09:51:39
@droid_: ezen jót derültem. Szép összefoglaló és kicsit a magyar népmeséket idézte fel bennem. :)

@Örömhernyó: ámen. Ezekkel a hülyeségekkel engem is ki lehet borítani. 'há az a férfi aki tűri' aztán 50 évesen meg van rokkanva mindenki. Meg nem hall, mert fülvédő az derogál.
A cél az intézkedések egyszerűsítése, amellyel szabályozzák a mindennapi életet helyi szinten Anglia területén...
odamondó 2020.10.14 11:47:05
@232323: megjött az 1984 és a szép új világ.

Mentsük meg az időseket mert mittomén. A jövő generációja meg dögöljön meg. Lakjon a híd alatt meg élje le az életét adósságban.
Világevés egy helyben ülve, egy este alatt, karantén nélkül. Egy egészen különleges étterem...
Mindenki tudja, hogy Hollywoodban nem egyszerű kezdő színésznek lenni. Főleg úgy, hogy még egy szereped sem volt, mégis meghallgatásról meghallgatásra jársz. Sokan évekig próbálkoznak, mire sikerül megszerezniük az első szerepüket és nagy valószínűséggel az sem a nagy bumm szerep lesz, amivel majd…..
 Ülök ebben a Petri-csészében aminek iskola a neve, és közben bízok benne, hogy nem kapom el a vírust. Áltatom magam, hogy ha hordom a maszkot, rendszeresen mosom-fertőtlenítem a kezem védve vagyok. Miközben fél napomat zárt térben töltöm huszonhat gyerkőccel, és a többi négyszázzal, ha kilépek az…..
ÍZcsiklandozó Retro kókuszgolyó 2020.10.09 10:01:00
  Gyermekkorom nagy kedvencét, egy igazi retro édességet hozok most, ami nem más, mint a kókuszgolyó. Nem is tudom, létezik-e még ilyen fantasztikus finomság, amiben egyesül az édes íz, a puhaság, a falatnyiság és még sütni sem kell. Emlékszem, amikor gyerekként én gömbölyíthettem és…..
Az elmúlt napok egyik legfontosabb magyarországi híre az volt, hogy a kormány elszánta magát az orvosi fizetések jelentős emelésére. Jobb későn, mint soha – mondhatják erre az érintettek, azonban (mint oly sokszor) az ördög ezúttal is a részletekben rejlik. Méghozzá olyannyira, hogy a lépés akár…..
Határátkelő Amerika 8 év után 2020.10.05 06:30:00
Hosszú hallgatás után új poszttal jelentkezett az Egyesült Államokból Niki, ráadásul mint írásából kiderül, nem csak az eddig eltelt évek, hanem a jövő is kifejezetten izgalmas fordulatokat tartogat...
odamondó 2020.10.06 07:21:37
@gabors: ugyanezt mondtam tegnap a munkatársamnak. Erre ő azt mondta ha pár nap múlva kijön a kórházból akkor kamu az egész. Ebből lett egy kőkemény 24 óra és kint van...

Év átverése.
Igen, tudom, megint egy COVID-os cikk... Igyekszem nem teleszórni a Facebook-om járványügyi dolgokkal, de ha az ember krónikus tüdőbeteg, akkor kikerülhetetlen, hogy foglalkozzon a témával, főleg, ha valamiféle információs, betegtámogatói szerepet is felvállalt. De mielőtt még bárki "fenni kezdené…..
odamondó 2020.10.05 19:15:50
@Szonday Szandra: ha megnézed a Budapesti térképet egyáltalán nem rosszak a számok. Ott romlik a szám ahol külső kerületben kezdődik az 'okosan' fűtés. Továbbá az országos térképen éppen a tokaji régió a csúcs.
odamondó 2020.10.06 07:01:17
@kvadrillio: karsai ő valami fidesz ember? Külföldről behurcolták!

@MEDVE1978: a statisztikákat nézve messze nem ment fel annyira a halálozás a 2. hullámban. Persze Magyarország kivétel mert itt az első mintha nem létezett volna.
Habár állapotáról egyelőre ellentmondásos hírek keringenek, a lehető legrosszabbkor, csaknem egy hónappal a 2020-as amerikai elnökválasztás előtt, a kampány hajrában Donald Trump pozitív koronavírus tesztje átírhatja az eddigi politikai forgatókönyveket. Az ezzel kapcsolatos egyik fő kérdés az, hogy…..
odamondó 2020.10.05 17:33:01
@Hasdrubal Barcas: tehát minden aktuális elnök dögöljön meg, mert mindenhol haltak meg emberek?
odamondó 2020.10.05 18:59:24
@Hasdrubal Barcas: jól van. Szedd be a napi gyógyszered. Elfelejtetted.

@morph on deer: attól, hogy másik accountról is kommentelsz az igazad nem lesz igazabb.
odamondó 2020.10.06 01:51:04
@padisah: ez hogyan válasz nekem? :)
Ki ne álmodozott volna arról, hogy egy toszkán kisvárosba költözik, vesz egy régi házat, a helyiek majd befogadják és boldogan él, amíg meg nem hal? Nos, nyilván sokan vannak ilyenek (kisebb irodalom épült erre a tematikára), ám a valóság azért ebben az esetben is más. Nem is kicsit. Poggibonsi..
odamondó 2020.10.04 19:15:44
@Csodabogár: olvasom olvasom várom a csattanót, hogy jön a miért mégsem olyan amilyennek elképzelted erre semmi.

Trump covidja? Mármint a PR stunt amit meghúzott 2 vita között? "túléltem a covid semmi megnyitjuk a gazdaságot csak szavazz rám" tudom tudom összeesküvés elmélet.
A CD Projekt Red – bár korábban megígérte, hogy nem fogja fizetetlen túlóráztatni munkásait –, most mégis kénytelen megszegni a szavát...
A SpaceX és a Tesla alapítója, Elon Musk, úgy nyilatkozott, hogy valószínűleg sem ő, sem pedig a családja nem fogja beadatni magának a jövőben elkészülő koronavírus elleni vakcinák egyikét sem, még akkor sem, amikor a védőoltások majd könnyen elérhetővé és egyszerűen beszerezhetővé válnak mondván,…..