Regisztráció Blogot indítok
Adatok
odamondó

0 bejegyzést írt és 3139 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
világevő Az Év Étterme 2021. 2022.01.07 20:26:34
Hosszas mérlegelés után a Világevő zsűrije egyhangú szavazáson megválasztotta az óév éttermét...
Bevallom, mindig érdeklődve olvasom, milyen benyomásokkal gazdagodnak a Magyarországra látogató határátkelők. Érdekes ugyanis látni, mi az, ami szerintük jól működik, mi tetszik és mi nem. Így voltam Steve történetével is, ők most ősszel töltöttek egy hónapot Budapesten...
Bár első hangzásra mesés vagyonnak hangzik, azonban ha nem tudunk jól sáfárkodni vele, akkor hamar végessé válhat. Az igazán gazdagok körébe való belépéshez ez jelentéktelen összeg, viszont az átlagember szintjén 100 millió forint okosan beosztva sok mindenre elegendő lehet. Bölcs esetben a „nem…..
odamondó 2021.11.12 06:15:57
@apro_marosan_petergabor: 30m2 22millióért? Merre van ilyen, amit aztán stabilan 150/hóért ki is lehet adni?

A többivel teljesen egyetértek.

Amúgy 100millió jó, de ebből nem lehet nyugdíjba menni. (kor függő is)
Idejétmúlt lett a régi vicc, mely szerint az újszülött kisbabáról kérdezik a szülőket: – Kisfiú vagy kislány? A válasz: – Majd 18 éves korában eldönti. A "szép új világban" már nem kell várni a nagykorúságig, az óvodások is eldönthetik, hogy fiúk vagy lányok szeretnének-e lenni. A Daily Mail-ben…..
odamondó 2021.10.31 21:14:30
@arthurthedent: ilyen és hasonló csúsztatásokra épül az egész 'konzervatív' de legfőképpen a zorbáni propaganda.
odamondó 2021.10.21 14:29:20
@G. Nagy László: ma az egész világ egy biológia tagadásban él nap mint nap.

1. Ma elsőszámú érv a vallás ellen az evolúciós elmélet
2. Erre fel hirdetjük mindenhol, hogy mindenki egyenlő

Ha van evolúció akkor az automatikus kizárja az egyenlősdit és akkor mengelének volt igaza vagy nincs evolúció, de van egyenlősdi.
Most egymástól függetlenül több közeli barátom is átküldött egy fantrailert, amiben a Mátrixot összemosták a John Wickkel. Ráadásul, ami még furcsább, valami különös oknál fogva Mátrix 4-ről kezdtek el beszélni. Jó vicc, mintha a Mátrixnak valaha készültek volna folytatásai... Teljesen…..
odamondó 2021.09.10 12:51:02
Dobrev mégsincs Márki-Zay alatt? Egy hosszabb videós bemutatót tett közzé a Telex Márki-Zay Péter utcai kampányáról.Ebben a mozgóképes-hangos riportban a hódmezővásárhelyi politikus, ezúttal mint a kormányváltásra készülő pártok és mozgalmak előválasztásán elindult miniszterelnök-jelölt…..
A fejlett világban egyre gyakoribb az ún. gray divorce, az ezüst válás. Nem csak harmincas, negyvenes, hanem 50+-os házaspárok is dönthetnek úgy, hogy mégsem együtt folytatják. Sokak számára ez a pillanat akkor jön el, ha már úgymond kirepültek a gyerekek, és az eddig élettel teli fészek hirtelen…..
odamondó 2021.09.04 08:35:08
@Andy73: 50-60 körül unoka? Jó esetben a gyerekek már elköltöztek.

Szerintem ezért nőtt meg az 50 feletti válás mert nyugaton de itthon is egyre később vállalnak gyereket az emberek. 50 éves korára jó ha gimis a gyerek.
odamondó 2021.09.05 11:23:53
@Almandin: ebben is sok igazság van. Szerintem 50 körül válni nem meglepő. Ahol már meglepődnék az mondjuk 70+.
A távmunka sokak számára szükségesnek, praktikusnak és hosszú ideig tartónak bizonyult a járvány közepette. Joggal merülhet fel, hogy miért is kellene otthonról dolgozni, amikor a tengerparton vagy egy párizsi kávézóban is el lehet végezni a feladatokat. Amíg mi külföldre vágyunk, addig rengetegen…..
odamondó 2021.08.31 18:04:55
@Lesz még Magyar Köztársaság: én igazából azt nem értem ha valaki tud 'otthonról' dolgozni Budapesten akkor ugyanazt a munkát egy magyar miért nem tudja ugyanúgy megcsinálni innen olcsóbban. Higgyem el, hogy a külföldi annyival okosabb?
odamondó 2021.09.05 11:18:32
@apro_marosan_petergabor: karácsony állítja meg? Ezt melyik kormány propagandában olvastad?
Köszi, jól vagyok Az oltóponton fiatal doktornő adta be az injekciót. Nem volt vita köztünk, harmadiknak is Pfizert kértem és azt kaptam.Ugyanis én hallgatok Karikó Katalinra, akit jobb egészségügyi szakembernek tartok, mint Szíjjártó Pétert :-) Márpedig Karikó szerint nem szerencsés az oltások…..
odamondó 2021.08.26 13:13:26
Egészségtudatos emberek? Mármint azok a hangos oltást támogató 30+os BMI-al rendelkező ismerőseim? Ja nekik az egészségtudatosság az oltásig terjed....

@Kovacs Nocraft Jozsefne: nyájimmunitásról beszélni egy olyan vakcinánál ami nem előzi meg a fertőződést és nem ad teljes immunitást teljesen balgaság. Továbbá RNS virus ellen ami gyorsan mutálódik szintén balgaság a nyájimmunitást emlegetni. Vagy az influenza ellen évtizedek óta használt oltás után már kialakult ugye a nyájimmunitás? Ja, hogy nem.
odamondó 2021.08.26 15:42:01
@DarthVader: ezek a statisztikák honnan vannak?

Jelenleg 6 hónapos pfizer eredmény:
1 halott 200 megbetegedett oltottból
2 halott 2000 megbetegedett oltatlanból...

@morph on deer: statisztikára forrás?
Jelenlegi információ delta variáns esetében: (emergency care resulted in overnight inpatient admission)

1236 oltott (73372ből; 1.68%)
2270 oltatlan(183133ból; 1.24%)
Akár külföldre költözésről vagy Magyarországon való karrierépítésről van szó a nyelvtudás elengedhetetlen. Ebben a posztban szeretném a saját, valamint HR-esek és nyelvtanárok véleményét is összefoglalni a tekintetben hogy milyen nyelvet érdemes tanulni az iskolában, vagy akár később az életben. Bár…..
Egy család történetét, vívódásait dolgozza fel az a könyv, melyet Beatrix írt határátkelésükről és amely szándékai szerint segítséget nyújthat azoknak is, akik még csak tervezgetik a külföldi létet. A szerzőt Luca és Márti kérdezte a könyvről és tapasztalataikról...
A világ elhűlve nézi, hogy milyen gyorsan omlik össze az USA által összetákolt bábállam Afganisztánban. Hiába a kétszeres létszámfölény, a légierő, a fejlett nyugati fegyverek, a kormányerők folyamatosan meghátrálnak a tálibokkal szemben, a katonák dezertálnak, rosszabb esetben átállnak az…..
     Az Apple mindig is ismert volt megosztó termékeiről, melyek bár többségében sikeresek lettek, azonban sok esetben hatottak túlárazottnak a konkurenciához képest, a jó eladási számokat pedig pusztán a márkahű vásárlóknak, vagy az alternatíva hiányának köszönhették. Azonban a legújabb iPhone…..
odamondó 2021.08.14 12:03:19
@Közlekedő tömegközlekedő: mindig hibátlanul. Működik az agymosás. Ezért sikeres az apple.

Amúgy maga az akkumulátor egy tipikus apple IQ teszt.
Az állandó vészhelyzetre hisztérikusan hivatkozó „öncélú nemzetállam” perverzebb, mint az „öncélú szexualitás”! Szómagyarázat: A „perverz” természetellenest jelent. A szexualitás teljesen természetes dolog, csak akkor válik perverzzé, amikor nem kölcsönös vonzalmon és közös megegyezésen alapul.…..
odamondó 2021.08.13 13:12:49
@frikazojd: ez az igazság. A nemzetállam nem más mint egy hatalmas verziója a Stockholm szindrómának. (legfőképpen Magyarországon)
Egy korábbi posztban már vizsgáltam, hogy mennyiben lehet hinni azoknak az adatoknak, miszerint tavasszal látszólag a világ összes országát megelőztük a halálozások fajlagos számában, de mivel a harmadik világ országait illetően voltak és vannak kétségeim, ezért inkább csak Európán belül…..
odamondó 2021.08.07 22:03:46
@p.a: nem az eü rendszer van milyen állapotban hanem, hogy az emberek milyen állapotban vannak. A magyar 50 felett rozoga elhízott beteg ember. (azt hogy miért az legyen más kérdés.

@morph on deer: milyen extra járványügyi intézkedéseket vártál? Amikor itthon kitört a csúcshalálozás már hónapok óta maszkban léptél ki a lakásod ajtóján. Senki senkivel sem találkozott stb. Ja és hónapok óta ugye már senki sem 'hurcolta' be a vírust mert a határ le volt zárva (megkeserítve sok sok ember életét közben legmagasabb halálozás...)
odamondó 2021.08.09 13:07:44
@Kivlov: vagy maradjon otthon aki retteg. A nem oltott köszöni szépen nem kéri a 'védelmet'. A rák, a baleset, dohányzás, elhízás ellen sem osztogatsz úton útfélen tanácsokat vadidegeneknek. Akkor be vagy oltva örülj 'védve' vagy a többi meg nincs és éli az életét így.
Fontos szempont a szín, a márka, a vezetési élmény és az üzemanyag fajtája is, de vajon pénzügyi szempontból is alaposan átgondolod? Mivel a gépjármű tulajdonszerzés általában jelentős kiadást jelent, ezért nem árt körültekintőnek lenni, és a financiális részét is megvizsgálni. Nem szeretném…..
odamondó 2021.08.07 23:54:46
@Nancsibacsi: magántól nincs gari viszont egy magán sokkal kevésbé tud okosba átverni. Mivel valószínűleg nem gyaktan ad el autót így nem ismeri a nepper trükköket stb. Átvizsgálásnál se tud élből valami trükkös hihető dumát kivágni.
Viszonylag ritka alkalom, amikor arról tudunk beszámolni, hogy valaki Ausztriában született magyarként Magyarországra költözik. Pedig előfordul az ilyesmi is, igaz, Kilyénfalvi Áron esete igazán különleges...
Szép nagy olvasótábor összeverődött a blog körül. Sokan kíváncsiak voltatok a híreinkre, érdekességeinkre. Sok minden történt, amikről mi mégsem írtunk. Hosszú ideje tartozunk nektek sok féle helyzetjelentéssel. A magyar drón szabályozásról, a nemzetközi helyzetről, meg sok minden másról is...
odamondó 2021.08.03 13:22:27
@midnight coder: vagy még ott se :) jó hát védeni kell a haverokat az illegális leskelődéstől így ez megért annyit, hogy az ország összes drónozó életét tönkre tegyék. Járulékos veszteség.
Az igazság az, hogy a felhőkarcoló ott a lágymányosi öbölben még nincs kész, de körülötte már jórészt felépült egy új városnegyed. Szemben a Kopaszi-gát földnyelvének fényei pislákolnak, emitt, ezen az oldalon homokos strand és lágyan hullámzó, védett kis öböl vize csalogat. Ez a SHO…..
Szomorú hír a kávéimádóknak, hogy az egyik közkedvelt márka kivonul Magyarországról, 2021. július 23-án az összes Costa Coffee bezárta kapuját...
odamondó 2021.07.26 12:07:02
@giorgio007: talán tavaly voltam egyszer életemben costaban a nyugati mellett. Nem vesztettünk sokat a bezárással.
Sok - sok éve, 1972 június 17-én fontos esemény forgatta fel az USA közvéleményét: öt kormánynak dolgozó személyt tartóztattak le ugyanis a washingtoni Watergate épületben, mert betörtek a demokrata párt irodáiba és lehallgató-készülékeket helyeztek ott el. Alig 25 hónappal később (1974 augusztus…..
odamondó 2021.07.20 08:05:46
Sajnos semmi sem lesz itthon. A vak fideszes bármit megmagyaráz.

@CSOKKI MÁLNA: ez egy nemzetközi botrány amiben Magyarország is érintett. Mire gondolsz, hogy most jöttek vele elő?
Ki ne játszott volna el a gondolattal, hogy 30-40 éves kora környékén, idő előtt nyugdíjazza magát? A megvalósításig azonban csak nagyon kevesen, százalékban szinte nem is mérhető számban jutnak el. Akinek viszont (saját bevallás szerint) sikerül, az boldogan, kiegyensúlyozottan beszél róla. Valóban…..
odamondó 2021.07.19 19:05:20
@Nancsibacsi: itt az a baj, hogy aki összerakott 100 milliót 3x éves korára az valószínűleg nem havi 250ből akar onnantól tengődni. Én itt érzem mindig az ellentmondást a korai nyugdíjjal. Ráadásul szerintem egy karrier kb 30 körül kezd el igen jól fizetni jó esetben így megint csak erős a gyanúm, hogy 3x-re nem lehet összerakni jelentős vagyont ami kiváltson egy jó fizetést.

Az ilyen takács szabolcsok meg abból élnek, hogy eladnak egy ilyen kamut. Az emberek meg beveszik.
A csodás magyar oltásregisztrációs rendszerről sokan írtak már, most én is csatlakozom a sorhoz. Mi kell ahhoz, hogy ma egy magyar állampolgár koronavírus elleni oltást kaphasson? Szemben az év eleji állapottal, ma már vakcina van dögivel, tehát azt gondolná a naív ember, akit még nem oltottak be,…..
odamondó 2021.07.16 11:22:53
@Serény Vélemény: ja, mert szerinted a többi országban nem ugyanez a helyzet? Amúgy ilyen alapon véleményed többé ne legyen semmiről, mert akkor 'szakértő' vagy.

@11 Favágó: 46% biztosan beadatná mindenki más nem biztos így a cím szerintem helyes.
odamondó 2021.07.17 10:04:18
@Muhammad Balfas: előbb? Portugáliában közel 0%-os oltottság mellett április elején feloldottak szinte mindent.

A vakcina és a járvány lecsengése között jelenleg 0 összefüggés van. (lásd Bulgária példáját)