Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lyia (törölt)

1 bejegyzést írt és 800 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vajon hogyan reagálna a demokratikus baloldal, vagy a liberálisok, ha Orbán felhívna egy rádiót, és kritizálná, mert egy kedves emberét levették a műsorról? ..
Bulgária törvényhozása új földtörvényt fogadott el. Magyarországgal ellentétben ők úgy döntöttek, nem akarnak megfelelni a brüsszeli elvárásoknak. A bolgár föld nem eladó a külföldieknek, semmi pénzért. Bulgária is EU-tag, akár csak Magyarország. Ugyanazok a jogszabályok…..
Ma már elképzelhetetlen október 23-a Békemenet és nagy ellenzéki gyűlés nélkül. Nem volt ez másképp tegnap sem, amikor a kormánypárthoz szorosan köthető "civil" szervezetek ismét végigvonultak Budapest utcáin, miközben az ellenzéki erők széles palettát felvonultatva a…..
Kinek az érdeke, kinek az érdeke? – emlékszem régi televíziós beszélgetéseinkre Fricz Tamással a 2002-es választási kampány idejéről, amikor kollégám a felmerülő újabb és újabb ügyek kapcsán rendre erre a szempontra hívta fel a figyelmet. Igaza volt? Persze. A politikát…..
lyia (törölt) 2013.10.22 23:24:37
Október közepére nyilvánossá vált mind a 2014-es költségvetés terve, mind a kormány jövő évre tervezett adópolitikája. Ez utóbbiban lényeges változás nem történik, kibővül a családi adózás, viszont a sokak által várt (vagy remélt) húsáfa csökkentés és a luxusadó…..
lyia (törölt) 2013.10.22 19:11:13
1991.11.05.

"Azok a kormányzati tisztségviselők, bizottsági tagok, minisztériumi biztosok, akik az előterjesztésért felelősséget vállalnak, ajánlják fel jelzálogként személyes vagyonukat: öröklakásukat, nyaralójukat, autójukat, műtárgyaikat. Az előterjesztés melléklete tartalmazza ezeknek az értékeknek a teljes leltárát. Maguk döntsék el, hogy személyes tulajdonukból mit vonnak ki a jelzálogként felajánlott vagyon alól, de legyen nyilvánvaló, hogy amit felajánlanak, az valóban sokat jelent a számukra. Nem a várható befektetéshez képest legyen nagy ez az érték, hisz annak nyilvánvalóan csupán csekély töredéke lehet, de foglalja magában az előterjesztő személyek eddig végzett munkája gyümölcsének számottevő részét. A STADIONÉPÍTÉSRŐL szóló törvény helyezze kilátásba azok bőkezű megjutalmazását, akik a javaslatot készítették, feltéve, hogy a STADIONÉPÍTÉS az ígért eredménnyel jár. Ugyanez a törvény írja elő a jelzálog maradéktalan érvényesítését, amennyiben a STADIONÉPÍTÉS anyagi kudarccal végződik. Előre biztosítani kell az alkalmas szükséglakásokat, ahová az előterjesztés készítői kudarc esetén átköltözhetnek. (Derültség és nagy taps.) Eddig az idézet. Innentől már nem idézet következik. Abban az esetben tehát, tisztelt Hölgyeim és Uraim, amennyiben a Kormány nem vonja vissza az indítványát, a FIDESZ parlamenti frakciója a fenti idézet szellemének megfelelő módosító indítványt fog benyújtani, megtoldva azzal, hogy a javaslatot kiterjesztjük a Kormány tagjaira, annak elnökével egyetemben, valamint a valóságos döntést meghozó parlamenti képviselőkre is. Úgy gondoljuk, hogy ezzel a megoldással mind a döntéshozó, mind pedig a közvélemény számára világossá tehetjük: miben különbözik az, ha valaki az adófizetők zsebére vállal következmények nélkül kockázatot, attól az esettől, ha mindezt saját kockázatára kell megtennie! Ha pedig ilyen körülmények között hirtelen elpárologna az Önök lelkesedése és nem akarnának igen-nel szavazni, kérem Önöket, ne tegyék! Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Hosszan tartó taps.)"

A szónok, természetesen (?), Orbán Viktor
Orbán Viktor a Kereszténydemokrata Internacionálén olyasmiket potyogtatott ki a száján, ami az adott helyszínhez képest meglepő nem volt, de nem fogadható el, tehát kicsit helyre kell raknunk, csak a rend kedvéért. Ez nem lesz egy frontális támadás vagy egy totális analízis az…..
Nem vagyok rosszindulatú, így nem feltételezem, hogy Bíró Zoltán, a trafikmutyi-ügyi népszavazás kiagyalója, vagy legalábbis aki a nevét adta hozzá, fideszes ügynök lenne, aki éppen a trafikmutyi legitimizálásán dolgozik. Maximálisan hajlandó vagyok elhinni, hogy ez az úriember…..
Újra itt az X-Faktor a hideg hétvégék kicsit műanyag szagú lélekmelegítője. Szokás szerint lemegy, hogy mi volt a múltkor. Itt le is van írva szépen, okosan. És végre Lilu is belibben Isten Bencével egyetemben. Lilu ruhája színben megy a díszlethez, de Bencére, mintha egy vak…..
lyia (törölt) 2013.10.21 19:14:36
@fofofo:

Hadd nyelje,

így megy ez ott,

ahol a rezsit nem csökkentik,

hanem pengetik:

www.youtube.com/watch?v=mue05fazqsI
Én jó eredménynek tartom a magyar válogatott 3. helyét a selejtező csoportjában. Bár eredetileg is a harmadik kalapból sorsoltak minket, így papíron se előre, se hátra nem csúsztunk; valójában ez a kiemelési hely csak az elmúlt EB-selejtezők két, a mérkőzés végi…..
lyia (törölt) 2013.10.16 20:37:08
@tesz-vesz:

"lefizetik egervárit"

Lehet, hogy orbán se ingyen rakta a csapatba semjént?
lyia (törölt) 2013.10.16 20:41:40
@ottomoll:

negyven év múlva meg tizenegy trafikosunk ...
Azért nagyon jó nekünk mióta a Fidesz kétharmaddal kormányoz, mert mindig előre tudjuk, hogy meg fognak támadni minket. És nekünk, Fidesz kormánynak azért jó, hogy mindent előre tudunk, mert így konzervszámra tudjuk előregyártani a különböző címkékkel ellátott…..
  Szerda éjszaka a hallgato.corvinus@gmail.com email-címről küldtek el minden nagy médiumnak egy nyílt levelet, amelyben ,,A Corvinus Egyetem volt hallgatói" aláírással vázolják az egyetem gazdasági igazgatója számára, hogy milyen kiterjedt korrupciós folyamatok zajlottak az…..
Már az is fárasztó, ha végiggondoljuk, hányféle módon bátorítja államunk a bűnözőket, nemhogy szembeszállna velük. Közhely, hogy a rendőrök tömegesen hagyják el a hivatásukat, mert elegük lesz abból, hogy hiába dolgoznak erejükön felül, magasztos és elvont elvekre…..
lyia (törölt) 2013.10.09 19:10:42
Tudom, hogy nincs sok értelme a poszt írójával vitatkozni, egyrészt, mert gőze nincs az igazságszolgáltatás magyarországi rendszerének napi működéséről, másrészt, mert eleve egy "jobbegyenes" ítélőképességével esik neki egy kirívó példának, ami nem a szabály, de, egye fene, megírom, hogy miben téved, és miben van igaza.

Először is abban téved, hogy megpróbálja egyes bírók személyéhez kötni a neki nem tetsző ügyeket, továbbá abban, hogy azt hiszi, a bűnelkövetőnek nincsenek jogai. Ezt persze csak addig teszi, amíg saját maga nem kerül a bíróság elé, pedig erre egészen ártatlan(nak tűnő) emberek esetében is sor került már, elég talán, ha csak a rendszerváltás óta eltelt időszak néhány emblematikus ügyére utalok (nem fontossági vagy kronológiai szempontok szerint): Hagyó M., Császár E., Várhegyi A., Császy Zs., de pl. a karambolig Éva Rezesova is egy rendes milliomoslány volt, most meg láncon vezetgetik, mint valami terroristát.

Abban is téved, hogy bizonyos társadalmi csoportok valamiféle élvezetet találnának a bűnözésben: egyeseket kifejezetten az éhség, másokat a hatalmi ambíciók, megint másokat a meggazdagodás vágya visz rossz útra, a Hannibal Lecter típusú bűnöző ritka, mint a fehér holló, ők szokták pl. kiirtani az egész családjukat egy szép tavaszi hajnalon, miután végigszámítógépezték az éjszakát, vagy kiderítették, hogy a feleségük megcsalta őket egy uborkával. A "cigánygyilkosok" sem élvezték - szerintem - a tettüket, nekik "politikai" céljaik voltak, nem mellesleg azért, mert ezeket a célokat a politika - implicite - saját céltételezései közé is befogadta. Egyik említett kategória sem cigányokkal van tele.

Miben van igaza? "A primitív bűnöző élvezi, ha a gyengébbet megalázhatja."

Bizonyára így van, hiszen pl. a kétharmados többség is megalázza a régi trafikosokat, a szolgálati nyugdíjasokat, a rokkantakat, a munkanélkülieket, a magánnyugdíj-pénztárak tagjait, a színházi szakmát, a tömegoszlatásra vezényelt rendőröket, a hajléktalanokat, a közmunkásokat, továbbá mindazokat, akik még emlékeznek arra, honnan indult Orbán.

Szerintem azok (is) emberi testben élő dúvadak, akik annak idején felgyújtották a tévé székházát, vagy minden nagyobb "rangadó" után szétverik a metrót. De jogaik nekik is vannak, pl. a rendőrök egyet sem lőttek le közülük (talán kellett volna?).
Olvastam a Kis János 70. születésnapjára írt köszöntőket, amelyeknek -- leszámítva azt, hogy Kis János erkölcsi színvonala önmagában is okot adhatna az ünneplésre egy ilyen országban, mint a mienk -- semmi értelmük nem volt. Nem volt, mert nem vetettek mindenekelőtt számot…..
lyia (törölt) 2013.10.08 19:31:25
lyia (törölt) 2013.10.08 19:57:58
@Zakk: Hát ez a liberalizmus, vagy nem?
Nemsokára robog a felcsúti kisvasút, magyar oligarcha az Interpol körözési listáján, oligarchabecsület, lopás egyenes adásban és a leláncolt vécépapír rejtélye. A hét korrupciós összefoglalója. Mong Attila lapszemléje.   Lehet-e jobb bizonyíték az állam foglyul…..
lyia (törölt) 2013.10.07 20:14:43
@dr kíváncsivagyok:

" ... A Kun Béla utca és a Szabadság utca sarkán látsz egy rozsdás kaput. Félrerugdosod a kutyákat, bemész. Tizenegy gyereket találsz, egy kedves asszonyt, szerény putrit. Ha csak ezt látnám, a személyes környezetet, nekem elég lenne, hogy lássam azt is, lakója mit gondol az életről, a jövőről. Például: gyerekeket hoznak a világra. Ez a legfontosabb. Nekem csak három van, és most, amikor már nem lehet, azt mondom: több kellett volna. Persze van más személyes tapasztalatom is a gazdáról. A szemembe néz, figyel, világosan, tisztán lehet vele beszélni. Aztán komolyan, sötéten búcsúzik. Megy közmunkára."
Ez egy üzleti kérdés, amit nem szabad politikai szintre emelni, mert a két ország politikai kapcsolatai kiválóak - így reagált Orbán Viktor még 2013 júniusában egy kérdésre, amely a MOL-INA körül kialakult helyzetet firtatta. Azóta a kérdést már nem lehet csupán…..
Forrás: Propeller.hu Edzés közben megsérülni azt jelenti, hogy valaki nem tartotta be a bemelegítés játékszabályait. Ez még akkor is igaz, ha valaki miniszterelnök. Ugyanakkor nagyon kellemetlen, ha ennek következtében még halaszthatatlan műtétre is sor kerül. Ilyen szintű…..
Őrültnek nevezte Fónagy János államtitkár mindazokat, akik nem támogatják vagy éppen kritizálják a kormány rezsicsökkentését vagy ahogy mostanában nevezik, rezsiharcát. Mivel Fónagy János bizonyosan nem őrült, sőt egy elég logikus, józan gondolkodású kormányzati…..
Ingatlaneladásnál személyi jövedelemadót kell fizetnünk, vásárlásnál illetéket. Nem ússzuk meg, jól ki van ez találva, de azért van, amire érdemes figyelni. Lakásvásárlás esetén a fizetendő vagyonátruházási illeték alapja nem a szerződésben meghatározott vételár,…..
lyia (törölt) 2013.10.03 21:54:28
@Wagem: 4 %
2013. október 31-én lesz 20 éve, hogy a Szabad Európa Rádió utoljára közvetített magyar nyelven. Ezen a napon a Történeti Interjúk Tára felidézi a Szabad Európa Rádió Magyar Osztályának történetét – a kezdeteket, az ötvenes évek hidegháborús időszakát és a magyar…..
1000 leütés A bankcsata elveszett 2013.10.02 17:23:25
1. Orbánék pénzügyi stratégiájában a devizahitelek kivezetése elsősorban a rezsim külső zsarolhatóságának csökkentése miatt lett volna fontos (és csak másodsorban a valutánk elinflálásához fűzött kétes érdekből), most, hogy ez nem tűnik járhatónak a forint…..
lyia (törölt) 2013.10.03 18:54:07
Van esélye Orbánnak

Talán kezdjük ott, hogy a Kádár-rendszer bukásához is több tényező együttállása kellett: kedvező (az enyhülés irányába ható) nemzetközi légkör, csökkenő életszínvonal, egyre liberálisabb belső politikai játéktér, végül, de nem utolsó sorban: egy olyan ellenzék megjelenése, amely képes volt alternatívát (demokratikus jogállam és szolidáris piacgazdaság) felmutatni az MSZMP-vel szemben, és ezt az alternatívát hiteles emberekkel képviselte.

Ha ezt a "csomagot" nézem, Orbánnak nem nagyon kell félnie: az unió bővülésével és a máig ható gazdasági válsággal együtt járó következmények inkább gyengítik az uniót, így az nem elég erős Orbán megfékezéséhez, a szavazásra hajlandó és véleményadó csoportok jelentős részét kedvezően érintették az orbáni gazdaságpolitika húzásai, kisebb veszteségeiket pedig kompenzálják azok a szimbolikus megnyilvánulások, amelyek mindig is hatottak a magyar választókra (Trianon "melegen" tartása, vallási és nemzeti frazeológia, a "nemzeti" és a "magyar" jelleg hangsúlyozása a szakpolitikákban). Az Orbánt váltani akaró alternatívák számosak, ezért egymást kioltó hatásuk is erős, ráadásul némelyeket hiteltelen emberek jelenítenek meg, vagy olyanok, akik a maguk alternatíváját ugyan hitelesen jelenítik meg, de vagy nem eléggé ágyazódtak be a társadalomba, vagy éppen akkora félelmet keltenek az ellentétes nézeteket vallókban, mint amekkora támogatást szereztek a híveik között.

Szóval, és ezt most nem azért mondom, mintha örülnék neki, Orbánnak bejöhet még akár három ciklus is, az más kérdés, hogy akkor majd legalább annyira megosztó személyiségként fog megbukni, mint amennyire Kádár bukott akkor, amikor Orbán a színre lépett.
Nem lehet könnyű a Nemzeti Együttműködés Rendszerében szócsőnek lenni. Kellő elhivatottság, rinocéroszbőr és mindent kibíró gyomor kell hozzá. Viszont gerincre semmi szükség. Csak szolgalélekre. Nos, a Hegyvidéki Önkormányzat hivatalos facebook oldalának szerkesztője…..
Legalábbis a Rába sajtóhíre szerint. Szerintünk pedig van magyar beszállítója a Volvo buszainak, igaz ők Wroclawba szállítanak és nem Győrbe. Így a Budapesten nemrég forgalomba állított Mercedes Citarók is több magyar alkatrészt tartalmaznak, mint a Nemzeti busz. Ha egy üzlet…..
Megoszlanak a vélemények, hogy mi számít lopásnak. Vezető politikusok nyilván úgy gondolják, hogy amit ők lopnak, az törvényes, amit más megszerez magának, az nem. Feltehetően nem számít a budapestiek zsebéből kilopott pénznek az a 8 millió, amit a felcsúti Puskás Ferenc…..
Csak a legutóbbi eseményekből szemezgetve, látszik a rezsicsökkentési őrületből (most éppen önkormányzatokat büntetnek százmilliókra, mert nem az előírt betűtípussal vagy narancssárga mezőben tüntették fel a számlákon a Fidesz választási propagandáját), látszott…..