Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vörös oroszlán

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hajnaltájt a Szabadság hídon még alig volt forgalom. Egy öltönyös, kopaszodó fickó, aktatáskával a kezében, sóvár pillantással bámult át a korláton. Lassú mozdulatokkal levetette a zakóját, meglazította, majd a földre dobta a nyakkendőjét. Éppen a cipőjéből bújt ki,…..
Zápor veri egy elhagyatott tanya ócska ereszét, fákat ráz a szél, száradt leveleket repít, sötétedik. Bentről kormos lámpás olajos fénye dereng át a repedezett ablakon. Nyögés és kacagás hallatszik, egy toldott-foldott matracon fiatal férfi és nő szeretkezik. Testük néha…..
Gitta asszony a Vasút-igazgatóság főellenőre, pár év óta piár menedzsere dekoratív, ötvenes éveiben járó köztiszteletnek örvendő személyisége volt a MÁV-nak. Több évtizede, hogy elváltan élt. Állandó partneréhez, az igazgatóság műszaki főellenőréhez több évtizedes,…..
 (filmnovella)   1. képKét középkorú férfi áll egy vidéki hentesbolt előtt, fújja a szél a hajukat. Az egyik nagydarab, izmos, sármos (Gyuri), rajta póló, farmer, fehér böllérkötény. A másik kissé megtört vonású, őszülő hajú, szomorú szemű tag…..
Graumauser Edward nem hitt a szemeinek! Óh! Hányszor álmodta már meg ezt a csodát, amely most valóssággá vált. Szerette volna megcsípni magát -- hogy vajon nem rozoga vaságyon ébred-e fel megint — de nem tehette, mert mind a két karján szatyor lógott, telis-teli akciós…..
vörös oroszlán 2010.02.23 13:18:51
- Ilyen hideg nincs! – úgy jelentette ki, mint egy évezredes bölcsességet. A nő nem válaszolt, mert nem tudott mit felelni. Hogy ne legyen udvariatlan, szolidan bólintott a férfi felé, jelezve: valóban hideg van. A máskor tömött kőbányai buszállomáson ezúttal csak ketten…..
vörös oroszlán 2010.02.23 13:13:03
A ház rogyadozott, a kapuja bedőlt, az udvarban derékig ért a gaz. Péter ötlete volt, hogy menjünk be, azt mondta, mutat bent valamit. Az előszobát raktárnak használták, mindenfelé könyvek tornyosultak, úgy tűnt, azokkal dúcolták alá a plafont. Péter megállt egy ajtó előtt,…..
vörös oroszlán 2010.02.23 13:09:45
@kukulkán: Nem nevezném unalmasnak. Inkább érdekes, egészen jó.
A mentőautó sikítva érkezett meg a baleset helyszínére, ahol már a tűzoltók dolgoztak, hogy lángvágóval kivágják a sérülteket a totálkáros autóból. A rendőrök is intézkedtek, hogy távol tartsák a kíváncsiskodókat, akik pillanatok alatt mindenhol összegyűlnek, ahol…..
Jobb lenne, ha egy szót sem értenék. Nem érdekel, kicsoda, csak menjünk föl a lakására, feküdjünk le, és kész, olyan kalandra vágyom, amely néma, nem akarom hallani, mi a hobbija, ki az anyja, milyen a viszonya az apjával, mi a világnézete, milyen könyvet olvas, a sós ételt…..