Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wicha

1 bejegyzést írt és 111 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
JobAngel Mennyi a jó fizetés? 2018.05.07 09:30:00
Az ideális bérszínvonalról egy nagyon egyszerű szempontot állítottam fel, azt gondolom, hogy akkor lesz jó világ, amikor egy köztudottan alulfizetett munkából élő is el tud menni 2 hétre nyaralni, családostul. Pl. egy közalkalmazott, vagy egy takarító is. --- Én a „mindenkori” létminimumhoz…..
wicha 2018.05.09 09:52:46
Szájer József Fidesz-politikus szerint az ellenzék 7:1 arányban uralja a hazai médiapiacot. Az Európa-parlamenti képviselő e meglepő kijelentést nem itthoni fogyasztásra szánta, számítva arra, hogy Brüsszelben úgyse néznek utána az ennek ellenmondó részleteknek. Megjegyzése felhördülést váltott ki…..
wicha 2018.04.27 10:20:32
@Borondot jol pakoljatok be lippsik: erre csak azt tudom mondani, hogy perverz vagy. Én inkább nem nézek-olvasok olyasmit ami feltolja a vérnyomásom 200ra. Már egy ideje leszoktam róla. (Nálam ez a ki-mit-lopott-túlárazott-kitúrt-át/kibaszott cikkek az indexen)
wicha 2018.04.27 10:43:41
@Borondot jol pakoljatok be lippsik:

"fidesz nem Qrta el a gazdasagot.

2022ben is nyerni fognak ha nem tortenik vmi brutal gazdasagi valsag."

Ezzel egyetertek.

http://www.zsiday.hu/blog/miért-nyert-fidesz
wicha 2018.04.27 11:48:23
@Terézágyú: Hogy egy kicsit összehozzuk a nézőpontokat akkor úgy árnyalnám, hogy egyedül a Fidesz narratívájában létezik a kereszténység szó, egyetlen más párt sem utal semmilyen szinten a vallásra/ vallásosságra. Ez is az ellenzék inkompetenciáját jelzi, még akkor is ha a fidesz esetében sem figyelhető meg semmilyen keresztényi tett. Az egyházak felé tett gesztusok is csak a hatalomtechnikai machinációik kelléke.
1999-ben még hetedikes koromban Újvidéken, a szülővárosomban éltem amikor a település 3 Duna-hídját lerombolták. Különleges vonzalmamat ezekhez az építményekhez  innen eredeztetem, és ha nem fedezem fel magamnak a hangszer készítői szakmát, akkor hídépítész lettem volna. Ezért is érzem fontosnak,…..
wicha 2018.04.26 09:54:14
@diszkriminans: Végső soron meg lehetne oldani, de azzal kinyirod a határ utat meg a kispesti bevezetőt. Az a 2*1 az életbe nem fogja elbírni azt a forgalmat
wicha 2018.04.26 10:05:35
@diszkriminans: az tényleg gyilok. Én ha budaörsi lennék meg se próbálnék bemenni pestre, inkább megkerülném az egészet a 0-n a nagykőrösi felé. Amit mondasz azt nem gondoltam végig, nekem csak a budafok csepel erzsébet vonal van a fejemben
wicha 2018.04.26 10:50:48
@komácska: szegényes fantázia, kisebb költség ilyesmi. Megnéztem a tervet: Ezt az andor utcás végpontot egyáltalán nem tartom jó ötletnek (egérút, tudom) ott a dugó semmivel se lesz kisebb. A csepeli rész megint csak a garancsinak lesz jó, értelme nem sok (van még 3 lámpa oszt ott van a vágóhíd), szerintem lejjebb kéne tenni, mert így senki nem fog nyerni sokat. Valamennyit persze könnyebb lesz a közlekedés, de sokkal hatékonyabban is meg lehetne oldani ha már ennyit belefeccölnek
Mert egyedül Orbán Viktor képes megvédeni az országot a migránsoktól. (1 pont)Mert kaptam egy trafikot és nem szeretném visszaadni az előző tulajdonosának. (100 pont)Mert én is részesülök az intézményes korrupció áldásaiból. (100 pont)Mert csak ez a kormány támogatja a családokat. (1 pont)Mert…..
wicha 2018.02.16 20:07:41
@ipartelep: @mafi mushkila:
A lopás már azért nem vált ki semmilyen ingert, mivel a) mindenki igyekszik átjátszani a szabályokat, így úgy okosba. Valamelyik bringás mondta egy interjúban, hogy a Tour-on az első száz versenyző mindegyike doppingol.. b) nincs az egyszerű embert érő retorzió vagy kár. Csak akkor fordulnának el a tömegek, ha 1) minden eus lovettát befagyasztanának, elvennének, visszakérnének, 2) kidobnának az euból. Egyedül ez a két esemény jutna el hozzájuk, nem mellesleg rettentően beszaratnák vele viktorékat.
        TGM a HVG-n magyarázta el, hogy miért nem demokrata Gyurcsány. Elsősorban azért nem demokrata a Gyurcsány, mert le akarja ültetni Orbánt és klánját.         " Vitatkozni kell az ellenféllel, nem pedig fenyegetni. Az, hogy ezt az egyszerű és közismert szabályt Gyurcsány Ferenc ellenfelei…..
wicha 2018.02.16 19:10:47
@metax: egyetértek veled, már ami a jelen helyzetet és a múlt logikai feldolgozását illeti. Ugyanakkor a "nemmegyekel", mint alternatíva és ov elzavarása mint igény csak egyféle irányt mutat és ez a lámpavas. Ugyanakkor ez nem csak rájuk kellene hogy vonatkozzon, hanem az összes! , kivétel nélkül az összes ellenzéki pártra is, mert ahogy elnézem egyiknek sem áll valódi érdekében,pontosabban semmit sem hajlandó feláldozni azért hogy eltakarodjanak. A lámpavas pedig elég végérvényes szempont beláthatatlan következményekkel. Félek tőle hogy nagy baj lesz. Ezek az események nem vezethetnek másfelé.

Választópolgárként én el fogok menni szavazni, és igyekszem meggyőzni másokat is higy menjenek el szavazni ov ellen. Akkor talán nem kell majd a lámpavas. (Nem uszításként használom a szót, de egy idő után már csak az erő nyelve van)
Hogy egyszer csak hirtelen vége, és közvetlenül utána sokkal rosszabb, mint előtte. Miután beleélted magad a hangulatba és 3-4 órára megfeledkeztél a magyar hétköznapok szürke és nyomasztó valóságáról, egyszercsak visszazökkensz oda. Mint amikor a legszebb álmodba hasít bele a telefonod kegyetlen…..
wicha 2017.07.10 13:32:06
Elképesztő baromságok vannak itt kommentként leírva, komolyan mondom hogy nem tudom eldönteni, hogy ezeket valaki trollkodásként írja, fizetik érte vagy tényleg ennyire hülye...

A Buzikról, Pride-ról a véleményem: Mindenkinek szíve-joga olyan embert szeretni, akit akar és az illető betöltötte a 18-ik életévét. Ha egy 20 éves fiú beleszeret egy 70 nénibe, tegye. Ha két férfiről van szó, az is mindegy. Nehogymár a társadalom szóljon bele ki kivel legyen, ezt kb 300 éve meghaladtuk.

A gyerek témát pedig csak és kizárólag a gyerek szemszögéből szabad nézni. Ha egy vagy két ember szeretettel képes felnevelni és megadni neki azt, amire annak a szerencsétlennek (akinek már a születése pillanatában el lett kapálva az élete ) szüksége van, akkor igencsak korlátolt és aljas dolog ezt elvenni tőle. Nem látok különbséget a keresztények, muzulmánok, zsidók, cigányok, buzik, fehérek, feketék között. Vannak köztük tisztességes, jóravaló emberek és vannak mocskos szemét alakok is. Ezt a gyámügy feladata eldönteni, nem a mienk.

Pride: engem speciel sokkal jobban irritált a múlt heti repcsis mizéria, 1 hétig itt zajongtak a fejem felett... közlekedésügyileg ne menjen arra senki arra a környékre, ha nem akar szívni. Az hogy a tömegben van egy-két magamutogató (nem szatír) ember.. Hát istenem. Mindenhol vannak gyökerek, ahogy ebben a fórumban is, mégsem ez alapján ítélik meg a helyet. Nyilván ha a szereplők 60%-a retardált, az más,akkor már a tartalommal vannak gondok. Partinak, szórakozásnak jónak tartom, azzal együtt is, hogy ez a buzis téma nem az én világom.

Smaci ilyesmi. Tömött buszokon tömegbe magukról elfelejtkezett lefetyelős párokat nemi identitástól függetlenül gyűlölöm. Legszivesebben elküldeném mindet a 'csába. Intézzék ezt úgy hogy ne kelljen a másiknak néznie. Mondom, ez ugyanúgy vonatkozik a buzikra, mint a 18 éves hülyegyerekekre.

A fórumban megjelenő ideológiákra: minek kell idehozni a Don kanyart meg a mindenféle liberalizmusos filózófiai megnevezéseket?! 1 garantálom hogy az emberek 99%-nak fogalma sincs hogy pontosan mit jelent (a beböfögőnek sem), másrészt egy olyan országban élünk, ahol az balosok jobboldali politikát vittek (szocik), a jobboldalinak kikiáltottak + kereszténydemokraták pedig nettó kommunisták. Ilyen környezetben minimum felvágás, de inkább ostobaság filozófiai irányokkal dobálózni.

Ebben az országban az a legnagyobb baj, hogy itt mindenkinek csak jogai vannak, kötelezettsége senkinek nincs. Nincs kötelezettség a toleranciára, nincs kötelezettség az empátiára vagy a segítségnyújtásra, de nincs meg arra sem hogy ne provokáljuk indokolatlanul a másikat. Itt mindenkinek kötelező, hogy fokhagymás pálinkát böfögjön a másik arcába és aztán kikérje magának ha a másik szóvá teszi...

Szóval szeretném lehetne egy kis chill.. Vége van, élvezzük a napsütést, egymás társaságát és próbáljunk minden nap egy pici jót tenni valakivel.

Nem olyan rossz az.
Politikai hecckampány ide vagy oda, ez az OECD csárt nem hazudik. Jelentősen megemelkedett hazánkban a külföldön született személyek társadalmi részaránya 2000* és 2015 között. kép forrása: OECD Facebook Az eredeti cím és a szöveg is helytelenül azt állította, hogy a csárt 2010 óta tartalmaz…..
wicha 2017.07.05 15:47:23
@Androsz: "A diagramon egyébként a külföldön születettek arányát látjuk a teljes lakossághoz viszonyítva. (Luxemburg fele ilyen, szuper.) Hálistennek mi majdnem a lista alján vagyunk. A diagram nem ábrázolja azt, hogy hányan próbálnak ide bejönni. "

Azt valóban nem, ugyanakkor ha jól emlékszem régebben sem mi voltunk azok, akikhez tízezer számra jöttek volna a menekültek. Viszonylag állandó alacsonyabb számra emlékszem, igazán az utolsó 2-3 évben indult be a menekültáradat.
Elbúcsúzhatunk Magyarország - állítólagos - politikai stabilitásától, bárki is nyeri a 2018-as választásokat. Az ősszel élesbe forduló kampányba belepusztul a jelenlegi politikai elit...
wicha 2017.06.15 10:31:59
@Kivlov:

"Szerintem meg az ellenzéki szavazó még butább, mert ő nem valakire, valakire valaki ellen szavaz. Abból pedig adott esetben nehéz országot építeni."

2010-es választás megvan?
Turbófokozatra kapcsolta az ellenzéki oldal szétverését Botka László, aki már eddig is porcelánbolti elefántként viselkedett az országos politikában. Amióta a rolexes gazdagüldöző önkényesen kinevezte magát miniszterelnök-jelöltnek, megszakadtak az együttműködési tárgyalások és elmérgesedett a…..
wicha 2017.05.15 20:36:28
@Punxsutawney Mormota:

"De, ha már így rákérdeztél... Gyurcsány fő bűne az, hogy nem mondott le legkésőbb 2007 tavaszán, és nem íratott ki új választásokat. A Fidesz nyert volna, de nem 2/3-dal, ráadásul a 2008-as válság őket vágta volna telibe. És akkor nem lett volna az, ami most megy az országban."

Ez nekem még nem jutott eszembe, érdekes gondolat.

Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy az még egy "másik kor" volt. Emlékszem hogy mennyit töketlenkedtek és hogy az MSZP belülről verte szét magát, de ha tudják azt amit most tudunk, hogy 1. lesz egy válság, 2. a FIDESZ ezt műveli, Szili Katalin tuti kétszer meggondolja, hogy kiadja-e azt a felvételt vagy sem. Másodsorban azt hiszem akkor nem nagyon lehetett úgymond megengedni, hogy a FIDESZ demagóg hőbörgésének igazat adjanak. Az már más kérdés, hogy ott kivéreztek.

Kinyitották Pandora szelencéjét és utána már késő volt...
Veled is előfordult már, hogy a barátaid értetlenül néztek: miért bonyolítod tovább az amúgy is bonyolult életed egy kutyával? Esetleg idegenek adnak kérve-kéretlenül tanácsot az utcán? A szüleid már jobban örülnének, ha egy gyereket babusgatnál? Összegyűjtöttük a legidegesítőbb mondatokat, amiket…..
wicha 2017.04.12 21:26:29
@Thomas Dantes: én speciel egyetértek veled.

A kutyagumihoz úgy általában: nem pesti vagyok csak odajárok dolgozni, az egész város (mondjuk hogy a hungárián belüli része) egy hatalmas dzsuva. Ez azért van ment cseszik takarítani. Az hogy van kutyapisi (ha az az...) meg kaksi,... hát maradjunk annyiba hogy nem csak ezektől retkes minden. Ettől függetlenül megértem ha más undorodik tőle, én sem szeretem.

Nekem van kettő és nagyon szeretem őket (anyja-lánya). Okosak, szeretnivalóak és nagyon szeretnek bejönni a kertből, hogy mellettem szundizzanak a gép mellett.

Azt a kutyát amelyik neurotikus, sajnálom,a gazdáját pedig jól elküldeném messzire, mert ő tehet róla hogy ilyenné vált.

A sötétség nagy úr
A kormány által bevezetni tervezett új reklámadó-törvény 20%-os marginális árbevételadóval sújtja a médiavállalkozások reklámtevékenységét, ami egy döntően reklámbevételeiből élő médiavállalkozás számára akár 100%-os vagy azt meghaladó méretű társasági adóval…..
wicha 2013.05.27 10:39:28
@Adj gázt!: Magyarországról beszélünk, a magyar átlagemberekről és az ő megnyerésükről. Ettől a pillanattól kezdve az RTL és a Fidesz ellenségek lettek, innentől a kérdés, hogy melyik tud majd több embert befolyásolni. És ebben OV rossz ellenfelet választott.
wicha 2013.05.27 10:51:49
@Adj gázt!: Eddig nem kerültek direkt konfrontációba, a mostani helyzet viszont egy sötét sikátorban történő közönséges rablással egyenértékű. Ha ezt logikailag nem látod, akkor ezzel nem tudok mit kezdeni, a szardobálásba pedig nem fogsz belerángatni. Te erre én arra aztán jónapot kívánok.
wicha 2013.05.27 11:15:21
@Kék az ég: tudod én egy DEMOKRATIKUS ÁLLAMBAN szeretnék élni, nekem ezért ez a példa. Amúgy természetesen tisztában vagyok a dörgölőzők létével és mennyiségével is.
„A nyereség csak illúzió, egyedül a veszteség realitás.” Tegnap megnyitottam az 1000 dolláros éles számlám és egy délután alatt, majdnem az egészet elégettem. Előzmények itt: „Jönni kislány, én nagy művész…” Maradt még 60 dolcsi. Íme  a…..
Tisztelt Munkahelyi Terror blog!   Segitseget varnek toletek, hogy mit tegyek, tehetek.. Multi cegnel dolgozom, egyik naprol a masikra rugnak ki embereket, pozicio megszunesre hivatkozva. A kozos megallapodast cserebe altalaban 6-8 honapot is kifizetnek. Velem a kovetkezo tortent: tobb,mint…..
wicha 2013.03.08 22:06:52
@01234567:

"Csak azokat sajnálom akik normálisak."

köszönöm. én is sajnálom mindkettőnket.
Örülünk, Vincent? Buták 2013.03.02 13:59:34
    Orbán Viktor egy buta embert jelölt a Magyar Nemzeti Bank élére. Nem idiótát, nem fasisztát, nem pszichopatát, hanem csak egy butát.     Matolcsy György egy fantaszta, aki időnként teljesen elképesztő hülyeségeket hord össze, de leginkább csak buta. Egész…..
wicha 2013.03.04 17:03:30
@kamerasmobil: az elméleted elolvasásakor valahogy mindig a '39-es Hitleri attakkok jutnak eszembe. Ott sem Hitler volt a lángész, hanem a körülmények tették azzá. Nameg az európai államfők galamblelke és naivitása.

OV csibefutamot játszott a hatalomért és végül (a jelen helyzet szerint) ő ugrott később. Az, hogy tönkrevágta az autóját mellékes, mivel nyert.
wicha 2013.03.04 17:25:40
@kamerasmobil: egy hullámhosszon vagyunk :)

én annyit tennék hozzá, hogy pont azért hozták ide a lóvét, mert magas volt az alapkamat. Amit ugye most hogy fikkantanak (egyébként valóban sok volt). Ha tavaly 5% lett volna a kamat, biztos hogy máshogy történnek a dolgok,mert a hiteltelenség és az árfolyamingadozás miatt már komolyan meggondolják, hogy idehozzák a lóvét.
Lassacskán úgy tűnik véglegesen pont került az immár másfél éve húzódó IMF-körüli pávatánc végére. Orbán Viktor Brüsszelben azt mondta, hogy a történet a vége felé közeledik, mivel Magyarország nem kér hitelt, az IMF pedig nem akar elővigyázatossági hitelmegállapodást…..
wicha 2013.02.14 17:22:25
@Negyvenértelmiségi: Na úgy látom te vagy a post aktuális trollja.. ha már linkelgetsz valamit te gyökér, és még van képed BE IS MÁSOLNI, akkor legalább ahhoz vetted volna a fáradságot, hogy összeadj két k..va számot! Azért tartunk itt mert TE meg a többi F@szparaszt arra sem képes, hogy összeadjon!

Forintadósság:
2004. január: 8,1 billa
2006. május : 9,8 billa
2010. május : 10,6 billa
2013. január: 12,4 billa

Devizaadósság forintban:
2004. január: 2,9 billa
2006. május : 4,2 billa
2010. május : 9,1 billa
2013. január: 8,5 billa

2010= 10,6+9,1= 19,7 billa
2013= 12,4+8,5=20,9 billa

Akkor hova az ISTENF..ba tűnt el 3 BILLA manyup pénz? ÉS TE MÉG EZEKET VÉDED? GONDOLKODJ!!

és tanulj meg számolni, a közértben is hasznos
Bármennyire pitiáner, nagy múlttal rendelkező tradíció Magyarországon a választást megelőző osztogatási hullám. Ilyenkor még annyira se számít, hogy egy-egy döntésnek milyen gazdasági, társadalmi, szociális etc. következményei lesznek, amennyire máskor. A választások…..
wicha 2013.02.05 19:12:36
@hungarisztan: pontosan. ugyanis ha jól sejtem (bár a franc tudja hogy ez a pont most az átmeneti rendelkezésekben van-e vagy sem) akkor már nincs legalább 50%-os részvétel, tehát ha csak 3 ember megy szavazni és abból kettő (gyökér) megint a Fideszre teszi a voksát, akkor megint 2/3-ot kapnak. Emellett nincs egy épeszű alternatíva: a mostani helyzet kábé olyan, mintha bemennél a közértbe, hogy ebédet főzz, de ott minden rohadt.. Akkor most mit vegyek? Rohadt krumplit büdös hússal vagy lejárt szavis virslit? A tököm tele van hogy ennyire szánalmas itt mindenki... És még mindig kb az ország negyede/harmada örömében felsikkant hogy még van a kukacos marhafartőből.Hujj de finom lesz az vasárnapra :(
wicha 2013.02.06 07:52:27
@Martian: "Viszont akkor a nemszavazó 99.999 % totális polgári engedetlenséggel blokkolhat bármiféle nullához tendáló legitimitású hatalmat."

Sajnos akkor sem az lenne, hanem mindenkit ugyanúgy fenyítenének, ahogy eddig.A jelen helyzetben pedig mindenkin van így-úgy valami fognivaló, ezerrel menne a zsarolás és a különböző igen kreatív einstandolás. Ezt egészen addig csinálnák, míg lenne még valaki aki hőbörög. A jelen példa legalábbis ezt mutatja.
Hiába látott napvilágot a borzalmas adat – félmillió magyar dolgozik külföldön – kevesen fogták föl, milyen elképesztő zuhanás kezdetét jelenti ez a szám. A Véleményvezér, a Kard, pár éles eszű szerző foglalkozott ugyan a témával, ám közíróink többnyire a politikai…..
wicha 2013.02.04 16:15:03
@makacs szennyeződés: tökéletes hozzászólás, ez volt a legjobb.(irónia nélkül) Sok sikert.
A miniszter tegnap irreálisan magas ponthatárokat húzott meg a 16 diszkriminált szakon. Utánanéztünk a 2011-es pontszámoknak és a bekerülési arányoknak, mivel a miniszter elhangzott ígérete szerint a szakmai érvek nélkül diszkriminált 16 szakon a pontszámok…..
wicha 2013.01.23 09:35:56
Amikor én jelentkeztem a felsőoktatásba (10 éve) még 120 pont volt a határ. Bejelöltem egy szakot a BME-n, majd kiderült, hogy a 30x-os túljelentkezés miatt 126 pont volt a határ. Ezt csak tökéletes pontokkal+ nyelvvizsgákkal+ valami olimpiai helyezéssel lehetett elérni. A magam 112 pontjával persze esélyem se volt.. Épphogy bekerültem a BGF-re egy angol nyelvű szakra, de ott is 112 volt a határ, ráadásul még az "állami fizetős" helyekért is félévente 150e-t kellett lerakni, a szakmai gyakorlat évében a nagy semmire 30e-t. Szóval nincs új a nap alatt, mindig is nehéz volt bekerülni egy jó suliba. A diákok kötelessége/felelőssége a lehető legtöbb pontot összeszedni akár a középsuliban, akár a felvételin: ha büdös a tanulás, akkor semmi keresnivalója a felsőoktatásban. Habár egyetértek a tandíjjal, 2 alapvető problémám van vele:

1. Kell egy megfelelő ösztöndíjrendszer, amivel a jó tanulókat, de leginkább a legszegényebbeket lehet támogatni. Egy csóró családnak az egyetlen reménye, ha a gyerek elvégezvén egy jó egyetemet, el tud helyezkedni egy komolyabb pozícióban valahol és ezáltal valamennyit tud segíteni hazafelé. Máshogy az életbe se lehet megszüntetni a leszakadást.

2. Ha fizetnem kell valamiért, elvárom hogy a pénzemért olyan oktatást kapjak, aminek a színvonala legalább az elégséges mértéket megüti. Hiába voltam angol nyelvű szakon, ha a tanárok 2/3-a nem tudott angolul beszélni.. Na így kell számvitelt tanulni! Az ott megszerzett tudás semmire se volt jó. Amit megtanultam, az is csak azért volt, mert saját szakállamra utánképeztem magam. És hiába volt egy nagy 0, ha a gyakorlat során azt láttam, hogy más főiskolákról jöttek még annyit sem tudtak..

Röviden: fos az egész. Legyen minden fizetős, a legjobbak és a legszegényebbek tanulhassanak ingyen, a tanulásba fektetett pénzért cserébe olyan tudást adjanak, ami használható, ne a bullshitet. És ha valaki még ekkor is lébecolna, az kifizeti a lébecolás árát. Nem tudom mi olyan bonyolult ezen.
wicha 2013.01.23 09:38:01
@Kivlov: a nyelvvizsgás dolog szimpla demagógia. Olyan szar a nyelvoktatás az iskolai rendszerben, hogy ott nem lehet megtanulni rendesen egy nyelvet. Ehhez magántanár és sok-sok (plusz) pénz kell.
wicha 2013.01.23 10:06:26
@Kivlov: nos amikor minden évben újrakezdik a nyelvi tananyagot, mert egy új tanár jön, akkor ez nem így van. Épp elég ideig tanultam intézményesen nyelveket, hogy ismerjem a szitut. Angolból felsőfokúm van, viszont spanyolból nem jött össze.. Akkor éreztem spanyolból a haladást mikor anyanyelvi tanárhoz jártam, a főiskolán semmit sem sikerült haladni. A magánórákra viszont egy idő után már nem volt pénzem...

És a nyelvóráknál külön bejön a tanár stílusa/hozzáállása/szakképzettsége. Ha a 3-ból legalább az egyik mínuszos, már seggideg vagy az órán és úgy bizony esély sincs a nyelvtanulásra.. Ez az én véleményem.
Mindig tudtuk, hogy vastag arcbőr kell ahhoz, ha valaki politikus akar lenni. Hoffmann Rózsa ismét bizonyította ezt a tételt: most éppen 49 középiskolai pedagógus nyílt levelére reagált olyan mértékű kamuzással, amit tanítani kellene. A kérdés akkor a legszomorúbb, ha eszünkbe…..
wicha 2013.01.11 19:52:52
@ursus artos:

>>"Nem akarnak jobb oktatást , mi ? "
Azt akarnak. De ettől az még tény, hogy ma, 2013. január 11-én a 9. évfolyamos diákok gyakorlatilag funkcionális analfabéták.<<

Ez így van, de erre nem az a megoldás, hogy átvesz az állam ezt-azt, hanem hogy egy olyan oktatási programot dolgoznak ki, amivel a gyerekekben felkeltik az igényt pl. az olvasásra, illetve a kíváncsiságot az ismeretlen megismerésére. Eddig a Nagy Terv egyetlen részletében fedeztem fel ezt a szándékot. Elég a német nyelv erőltetésére gondolni, de ez is csak egy a sok közül (hittan, félnáci írók, ideológiai agymosás, stb.)

Például kezdhetnének Benedek Elek meséket olvasni (hogynemondjam HarryPottert), több igazság van benne, mint az összes többi faszságban együttvéve. Akkor talán nem lennének funkcionális analfabéták.
wicha 2013.01.11 19:55:24
@ursus artos:

>>"Nem akarnak jobb oktatást , mi ? "
Azt akarnak. De ettől az még tény, hogy ma, 2013. január 11-én a 9. évfolyamos diákok gyakorlatilag funkcionális analfabéták.<<

Ez így van, de erre nem az a megoldás, hogy átvesz az állam ezt-azt, hanem hogy egy olyan oktatási programot dolgoznak ki, amivel a gyerekekben felkeltik az igényt pl. az olvasásra, illetve a kíváncsiságot az ismeretlen megismerésére. Eddig a Nagy Terv egyetlen részletében fedeztem fel ezt a szándékot. Elég a német nyelv erőltetésére gondolni, de ez is csak egy a sok közül (hittan, félnáci írók, ideológiai agymosás, stb.)

Például kezdhetnének Benedek Elek meséket olvasni (hogynemondjam HarryPottert), több igazság van benne, mint az összes többi faszságban együttvéve. Akkor talán nem lennének funkcionális analfabéták.
A kormányoldalhoz közel sokan és lelkesen hivatkoznak a mostani napokban Olivier Blanchard és Daniel Leigh nemrég publikált elemzésére, amely felhívja a figyelmet az IMF-recepteknek a munkanélküliséget - és ettől elválaszthatatlanul - a szegénységet növelő veszélyeire. Ezzel…..
wicha 2013.01.11 09:44:07
@politikus-omm: a 2008-as válság nem csak úgy hipp-hopp jelent meg, az első szeg a 2001-ben kirobban techpiaci válság volt az USA-ban. Erre hivatkozással a FED levitte az alapkamatot, amire a bankok elkezdték önteni a hitelt. 2004-5-re elfogytak a jóadósok, ekkor már csak a félcsöveseknek tudtak hitelt adni a semmire, de még ez is megérte nekik. 2007-re ennek következtében már látszódtak a vihar jelei, többen előre jelezték a problémát, a nagyobb befektetők elkezdtek kiszállni a pozícióikból, de ezt a fejesek szokásosan addig takargatták, amíg csak tudták. 2008-ban már nem tudták és beindult a válság. Olvass utána, igen érdekes történet.