Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cirkáló

1 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
mikrofonpróba hajosnép 2012.01.22 10:06:00
 http://hajosnep.hu/ TÁMOGASSA ADÓJA 1%-VAL EGYESÜLETÜNKET!Az elmúlt években bebizonyítottuk, hogy - mint a legrégebbi alapítású és ma is működő, egyben a legnagyobb taglétszámú magyar hajózástörténeti civil szervezet - az ország egész területén rendszeresen…..
A DEBRECEN (ex-KASSA) Duna-tengerjáró motorost 2010. november 23-án a MAHART hajójavító öblébe vontatták. Ez talán az első jele annak, hogy megkezdődnek a hajón beharangozott átalakítások? Egyelőre nem tudni, mindenesetre reméljük, hogy az OCTOPUS Csoport által a hajóra…..
Már írtunk róla, hogy egyesületünk hajómodellező szakkört indított a Csokonai Vitéz Mihály Gimnáziumban.A szakkörben most születtek az első igazi eredmények: a lelkesen dolgozó ifjú modellező-tanulók elkészítették első papír hajómakettjeiket. Ízelítőül Berta Tamás…..
Újabb kisfilm készült a Monarchia Haditengerészetének egyik elsüllyed, de meglelt és feltárt hadihajójáról! A Hálózat Televízió műsorán látható a KAISER FRANZ JOSEF I. cirkáló történetéről és roncsai feltárásáról készült kisfilm, Jánossy Gergely…..
cirkáló 2010.10.19 19:13:56
@Rikkudo: Hello Rikkudo! Csak most vettem észre a kommentedet, és válaszolnék.Sajnos mi már nem érjük meg, hogy ilyen jellegű műsorok legyenek mondjuk az RTL KLUB-on, tehát maradnak a jelentéktelenebb de a kultúrára nyitottabb TV-k.A szerzőt meg nem kell bántani, mert ahogy én tudom egy pályázatra nevezi a filmet és csak addig zárolta.Otthoni gyüjteménybe felhasználható, ha nem tévedek akkor Balogh Tamásnál (TIT HMHE elnöke) lehet előjegyezni.
Ismét Pásztó Róbert tagtársunk küldött egy videót "A polai Hydrographisches Amt és Maschinenschule" címmel. A kisfilm a Monarchia fő hadikikötőjében ma is megtalálható két, annak idején kitűnő színvonalukról híres intézményt, illetve azok épületét mutatja be. A…..
cirkáló 2010.04.16 04:09:18
@HuPiedone: Köszönöm az infót, ezt nem tudtam, azt hittem szükséges tömöríteni.Alkalomadtán akkor lecserélhetjük a jobb minőségű verzióra ha úgy gondolod.
A nagy sikerre való tekintettel a Hadtörténeti Intézet és Múzeum vezetése eleget tett kérésünknek és 2010. március 31-ig meghosszabbította a "Haditengerészetünk Emlékei" c. osztrák-magyar haditengerészet-történeti kiállításunk nyitva tartását. A meghosszabbított…..