Regisztráció Blogot indítok
Adatok
véleményvezér

884 bejegyzést írt és 101 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Olvasónk! Három és fél év és mintegy 750 blog bejegyzés után, megannyi érdekes és érdektelen politikai eseménnyel a hátunk mögött, úgy érezzük, hogy ideje változtatni. A Véleményvezér formátumát átalakítjuk: lényegesen több számot és képet, és kevesebb betűt…..
Tud-e Bajnai annyival erősebb lenni a korábbi Fidesz-szavazók között, mint a szocialisták, hogy az akár a saját miniszterelnökről való lemondást is indokolja az MSZP számára? Egyelőre nem úgy tűnik. Egyre élesedik a csata a baloldal miniszterelnök-jelöltségéért. Az Index…..
A Római partot meglátogató Orbán Viktorban már nem volt a hitelesség, ami a nagy tiszai árvíznél még igen. Túl sok a hasonlóság a márciusi hófúvás kapcsán rögtönzött országjárás és a mostani árvízszemle között, rutinszerűnek és mesterkéltnek tűnt a kormányfői…..
Ha és amennyiben újraválasztják a jelenlegi kormányt, utána is kormányozniuk kell majd valahogy. Gyurcsány példája jól mutatja, ha ez nem sikerül, akkor az ember sokkal többel is fizethet, mint egy négy évvel későbbi vereséggel. A magyar politikai életnek lassan elfogadott…..
A miniszterelnök legális és féllegális módszerekkel megtörte az ország gazdaságát évtizedeken át irányító oligarchacsaládok uralmát, közben persze a megszerzett javakból szépen felépítette saját és kliensei személyes magánvagyonát – az új oligarchiát. (Fotó:…..
Sólyom, Ángyán és Róna önmagukban nem elegendőek, hogy egy ellenzéki kezdeményezés magját jelentsék, de ideális támogatók és hitelesítők lehetnek a Fideszből kiábrándult közép- és jobbközép szavazókat célzó párt számára. (Fotó: Huszti István/Index) A…..
Ezt a magyar modellt már nagyon sok országban megvalósították, és ez a modell valójában arról szól, hogy az államhatalmat felhasználva egy politikus és egy vállalkozói kör fokozatosan kizsákmányolja az ország lakosait, vállalkozóit. (Fotó: Huszti István/Index) Orbán…..
Ára van annak, hogy kikerülünk a túlzottdeficit-eljárás alól: olyan további bevételszerzési módszerekhez folyamodott a kormány, melyek az egyébként is meglévő recessziót tovább mélyítik. (Fotó: Index) A túlzottdeficit-eljárás alól való kikerülést Magyarországon…..
Jóval valószínűbb, hogy nem MSZP-s riválisai, hanem maga Gyurcsány szivárogtatta ki az őszödi beszédet, de ez ma már mindegy. A mai baloldalnak nem Őszöd a legnagyobb problémája, hanem a korrupció és az inkompetencia nagyon hosszúra nyúló árnyékai. (Fotó: MTI) Hét évvel…..
Az NGM tegnapi közleménye szerint a külföldiek rengeteg pénzt, 10 milliárd eurót hoztak Magyarországra. Azt már elfelejti megemlíteni, hogy ennek jó részét nem befektették, csak átutaztatták az országon. Tegnap megdöbbentően magas működőtőke-beáramlási adatot tett közzé…..
Az Ángyán-féle megközelítés az, amelyik a kulcsot jelenthetné az ellenzék számára a Fideszből mára kiábrándult jobbközép szavazók megszólításához. A kérdés az, melyik párt tudja őt vagy néhány hozzá hasonló súlyú tekintélyt leigazolni. (Fotó: MTI) Ángyán József…..
A nyugati országok szívesen látták a mostani lázongók őseit mint olcsó munkaerőt, de azzal már nem foglalkoztak, hogy ez társadalmilag mit eredményez. A kevés fizetés ugyanis a távolról jött embernek vonzó, de a bevándorlót azonnal a társadalom legalsóbb rétegeibe száműzi.…..
Orbán Viktor logikája szerint ha az uniós politika és politikusok Magyarországot ütik, akkor a mi fegyverünk az lehet, ha majd a vállalkozásaikra ütünk vissza és új adókkal zsaroljuk őket. Brüsszel azonban nem Budapest, a vállalatok nem élnek szimbiózisban a…..
Orbán tudja, a gazdaság pillérei mind Németországra épülnek, és a magyar érdekekkel ellentétes, ha lenácizza őket. Azonban saját hatalma megtartása érdekében nem tehetett mást, mint hogy megpróbálta demonstrálni, ebben az országban ő az úr. (Fotó: Guy Martin/WSJ) A német…..
Kevesen gondolták volna, hogy Obama csapata Nixon óta nem látott módszerekhez folyamodik politikai ellenfeleinek kordában tartása érdekében. Félő, az elnök így elveszíti morális tekintélye egy jó részét, megnehezítve ezzel a sikeres kormányzást. (Fotó: Saul Loeb/AFP) A…..
Hétrét görnyedünk a Mercedes, az Audi és a Bosch előtt, viszont szembemegyünk a német elit Európa-víziójával. Nem Orbán az egyetlen, aki lazítaná az integrációt, viszont a mi miniszterelnökünk azokat froclizza, akiktől másnap segítséget remél. (Fotó: Getty) Merkel…..
Az enyhe növekedést mutató magyar GDP-adat örömteli, de elsősorban az előző év negyedik negyedévének nyomorult bázishatását kell látnunk benne. A kilátások még Németországban sem túl fényesek. (Fotó: MTI) Igen cudarok az európai gazdaság kilátásai. Immáron másfél…..
Hogy a trafikbotrány során csak két markáns kiállást láthattunk, mutatja, mennyire sikerült a Fidesznek behálóznia és juttatásokkal leköteleznie tagjait. Csak azok beszélnek ki, akik nincsenek rákényszerítve, hogy a Fideszből és az államból éljenek. (Fotó:…..
Az Európai Bizottság jelezte, néhány déli országnál hajlandó lehet elfogadni, hogy azok ne, vagy csak később érjék el a kitűzött 3%-os GDP-arányos deficitcélt. Mi annyira rossz viszonyban vagyunk velük, hogy nálunk ez fel sem merül. (Fotó: facebook.com/orbanviktor) Az…..
Egy képviselő vagy polgármester pont addig maradhat posztját, ameddig a párt ott tartja. A szekszárdi polgármester is addig adhatja elő a kamerák előtt a teljesen abszurd magyarázatait, amíg valaki a pártból nem telefonál le, hogy vége. (Fotó: Bakró-Nagy Ferenc/Index) A…..
A Fidesz-kormány három év alatt szinte semmilyen hibáját nem volt hajlandó beismerni, különösen nem a korrupciógyanús ügyekben. Most viszont előkerült egy hangfelvétel, mely bizonyítja a trafikmutyit. A pártnak valamit lépnie kell, és sok múlhat a döntésükön. (Fotó:…..
Az elnök visszadobja a kormányt a védhetetlen ügyek piszkos részleteinek nyilvánosságra kerülésétől megvédő módosítót, amivel a trafikmutyit próbálták elsikálni. Ha viszont a Fidesz azt újra elfogadja, Áder feltett kézzel fogja nézni. (Fotó: Huszti István/Index) Az…..
Egy képviselőnek már 1848 előtt is joga volt szabadon elmondania a véleményét az Országgyűlésben. Kövér most az egyik legősibb jogot korlátozza, és valószínűleg fogalma sincs róla, mit csinál, de még azt is elfelejti, ő és fideszes társai hogy viselkedtek…..
A rendszerváltozást követő elszegényedés fordította szembe az akkor regnáló jobboldali kormánnyal a választókat, a chartás értelmiségi kör azonban ezt jelentős részben a saját ideológiai és retorikai győzelmének tekintette. És most ismét chartáznak. (Fotó: Index) Május…..
Mindig lesznek emberek, akik hol kapzsiságból, hol rövidlátásból, de tapsolni fognak más tulajdonának elvételéhez. A kormány pedig épp elég példát szolgáltatott arra, mennyire nem veszi komolyan a magántulajdon szentségét. (Fotó: Index) Orbán Viktor minapi…..