Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wizzurah

0 bejegyzést írt és 1603 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Juventus a Torino ellen egy ponttal volt kénytelen megelégedni egy gólhelyzetekben viszonylag szegény meccsen, amelynek a végén a házigazdák örülhettek volna, ha a feltehetően orrtörést szenvedő Wojciech Szczęsny nem véd nagyszerűen. „Jó mérkőzésünk volt, voltak gólszerzési lehetőségeink, és a…..
A Juventus szombat este a Torino pályájára látogat, hogy a Fiorentina elleni győzelem után újabb pontot vagy pontokat gyűjtsön a hőn áhított BL-szereplés bebiztosításához. A Juventus lényegében a legjobb csapatával léphet pályára, hiszen a két eltiltott hiányzón, Nicolò Fagiolin és Paul Pogbán…..
Romeo Agresti nemrégiben ismét friss értesülésekkel szolgált a Juventus kapcsán, ám ezúttal a távozókon volt a hangsúly, nem az érkezőkön. „Adrien Rabiot kapcsán az a meggyőződés, hogy nehéz elképzelni őt a Juventusnál a következő évben. A bére magas, az adókedvezmény híján pedig pénzügyi okok…..
Luciano Moggi a minap a Libero Quotidiano hasábjain osztotta meg véleményét a Juventus jelenlegi helyzetéről és a Massimiliano Allegrit illető kritikákról. „A pletykák szerint Massimiliano Allegri mellékszereplő, aki továbbá felkészületlen is, de érdemes tisztázni pár dolgot, mielőtt a 31. forduló…..
Wizzurah 2024.04.10 12:59:52
@Evoken: Igen, ezt írtam én is, a középpályát szidja az öregember, holott igen, nem jó, de azért ne hárítsuk a felelősséget, ahogy teszik. Akkor a Bolognánál a középpálya világ klasszis? Vagy a Leicester-ben az volt? Nem. Ez az edző felelőssége.
Bár a hozzászólásodból nem egyértelmű, hogy kinek címezted az utolsó sort, ha nekem, akkor javasolnám az interpretáló olvasás gyakorlását, ha Mogginak, akkor oké, bár nem hiszem hogy ezt látni fogja.
Wizzurah 2024.04.10 13:26:39
@Lanzafame: De, az a jó edző, ill. nagyon passzol az adott csapathoz, jókor van jó helyen, mert volt olyan edző, aki hasonló sikert ért el egy "kiscsapattal", máshol viszont nem tudott bizonyítani. De a foci ilyen, nem jön ki mindig a lépés, nem lesz attól valaki egyből jó edző, mert egy helyen 1 szezonban kiemelkedőt ért el, ahogy attól sem lesz valaki rossz edző, ha egy csapatnál nem jött ki a lépés.
Én ezért sem értem azokat az edzőket amúgy, akik ilyenkor egyből lépnek, szintet ugranak vagy akarnak ugrani, ezért is nagyon tisztelem most Xabi Alonsot, akiért nyilván sorban állt volna az összes top csapat, de ő kijelentette, hogy igenis marad a következő szezonban is a Leverkusen padján és szerintem ez is volt a lehető legjobb döntés.
A Juvénál szeretném ha történne edzőváltás, felőlem Motta is jöhet, de úgy érzem, azért vele is igencsak kockázatot vállal a klub, bár igazából már lassan lényegtelen, csak jöjjön valaki és reméljük a legjobbakat.

A sok jó játékos is egy dolog, azokat akkor is össze kell kovácsolni csapattá. Szerintem nincsenek annyira szar játékosai a Juventusnak, hogy ilyen szintű vissza esés és mutatott játék párosuljon hozzá, szimplán nem keltik csapat benyomását és jönnek az ilyen emberek nyilatkozatai, mint Moggi, aki nem is értem mit akar védeni Allegrin, semmi igazi normális érvet nem mondott.

Viszont lenne nekem is egy kérdésem feléd, vagy felétek. Mikor lehetséges új edzőkről van szó, nyilván jó edzőt szeretnénk. Sokszor volt szó és sokan szeretnék Zidane-t is látni a padon akár. Na most, ő jó edző? Mert egy real-nak volt az edzője, tele klasszisokkal.... sokan mondogatják is mindig, hogy az a csapat pl. edző nélkül is nyert volna blt. De azért hármat zsinórban...

Akárhogy is... Nemsokára vége ennek a szezonnak (hála égnek).
Wizzurah 2024.04.10 13:36:36
@Evoken: Evoken, én nem utálom hallegrit, mivel nem ismerem. Nem szimpatikus, az alapján, ahogy megnyilvánul, ahogy beviharzik az öltözőbe rendszeresen a mérkőzés vége előtt, nem vállalja a felelősséget soha semmiért, csak hárít, így ez a része, mint ember, számomra ellenszenvet vált ki.
Aztán, mint edző, nem tartom sokra és mivel ez egy fórum a Juventusról, aminek ő az edzője, így mindig is középpontban és célkeresztben van.
Elolvastam újra a hozzászólásomat, nem láttam benne elírást, nem értem, hogy mi a gond vele.
Mivel egy jó edző, egy gyengébb középpályából is ki tud hozni közel olyan eredményt, amit hallegri egy papíron sokkal jobb középpályával épp hogy el tud érni.
A Juventus középpályája közel sincs a csapat régmúlt játékosaihoz, de ettől függetlenül szerintem kiemelkedő az olasz bajnokságban, mégis, mióta a toszkán úriember az edző, a legszarabb csapatrész és most Moggi is a játékosokra hárítva a teljes felelősséget védi az edzőt.
Egy ilyen játékosokból álló kerettől elvárnád alap esetben, hogy a bajnokci címért küzdjön és ne "csak" a bl helyért. Egy jó edző ezt meg is valósítja, de minimum a végsőkig harcban van és nem 20 pontos hátrányt szed össze. 20 pontos hátrány... Ilyet el sem lehet, el sem szabadna képzelni.
Nyilván ez nem egy ember hibája, de minden egyes esetben ilyenkor az edző issza meg a levét, őt veszik elő és lesz kirúgva. Szóval nem, nem csak Allegri a hibás, de döntő szerepe van benne és neki kell elvinnie a balhét.
Ha továbbra sem tudod értelmezni, amit írtam, akkor nem csak hogy más csapatot, de más fórumot is nézünk és szerintem le is zárhatjuk.
A Juventus kedd este végre győzelmet ünnepelhetett, kétgólos előnnyel várja így a csapat a római visszavágót, de a meccset követően Massimiliano Allegrit még az első félidőben visszavont büntetőről kérdezték. „A bírók és a VAR döntéseit tisztelni kell, szóval nem látom semmi értelmét ezen döntések…..
A Juventus kapusa, Wojciech Szczęsny a DAZN kamerája elé állt a Lazio elleni vereség után, és a csapat által átélt nehéz helyzetről beszélt. „Igen, a szurkolók azt kérték, hogy menjünk minél közelebb a szektorukhoz. Egy ilyen pillanat tudatosítja az emberben, hogy mindenkinek többet kell tennie,…..
A Juventus a válogatott szünetben nehéz menetelésre készülhetett, hiszen a hátralévő kilenc bajnoki számos kihívást tartogat nívós olasz csapatok ellen, s ezen kívül Massimiliano Allegri csapatának még az Olasz Kupa kétmeccses elődöntőjében is bizonyítania kell. Szombaton a Lazio az ellenfél…..
Komoly átalakulás előtt áll a Juventus, s nem csupán a csapat kispadján következhet változás, de komoly mozgás várható a keretben is. A torinói klub szeretne azonnali minőséget képviselő játékosokat igazolni, ám ehhez alighanem be kell majd áldoznia néhány fiatal tehetséget. A Juventus egyik…..
Wizzurah 2024.03.29 18:38:52
@Pedro32: A közelmúltban már szóba került Ferguson, Zirkzee. Calafiori.
Zirkzee 22 éves, 30 meccsen 11 gól, 6 gólpassz. Előző szezonban közel sem remekelt ennyire a serie a-ban, az azelőtti szezonjai meg még annyira szóra sem érdemesek.
Ferguson-nak idén van 30 meccsen 6 gólja, 5 gólpassza. Szerintem neki is szarok a statjai az előző szezonokból.
Tehát az összes eddig átlag alatt teljesített, az idei szezonjuk jó ill. jobb, mert én ezektől a statoktól sem dobnék hátast.
Elhiszem, hogy ebből a Bologna most nagy hasznot tud húzni, egy szezonos, felhypolt játékosokból, de ne a Juventus kárára. Nekem meggyőződésem, hogy egy új csapatban visszaszürkülnek oda, ahonnan jöttek ezek a játékosok, ahogy az edző is.
Amikor azt írtam, hogy Motta megbukott, én a Genoa-ra gondoltam, te a Speziat írtad, szóval kijelenthetjük, hogy a mostani szezonjától eltekintve azért finoman szólva nem váltotta meg a világot. De a fél világ azt akarja, meg itt sokan is a Juventus padjára, holott az égvilágon semmit sem tett le az asztalra, bl-t érő helyen áll jelenleg egy olyan klubbal, akit senki sem várt oda. Jó szezont futnak igen, de a bl helyhez az is kell, hogy más csapatok, pl. Napoli, Lazio kifejezetten szar szezont fussanak, amúgy közelébe nem lenne a Bologna a top 4-nek.
Kanté mielőt Leicesterbe került volna, a francia bajnokságban kb. minden meccset végig játszott, Leicester korszakában már stabil kezdője lett a francia válogatottnak... Enyhén morbidnak vélem összehasonlítani azokkal a bolognás játékosokkal, akikről szó van.

Kulusevski és Bentancur-al kapcsolatban egyetértek, az ő karrierjük majdnem ráment a fogalmatlan allegri ámokfutására, bár azt is hozzátenném, hogy Bentancur az első szezonjában volt úgyahogy jó a Tottenham-ben, ott is eltűnt mostanra kb. és hiába PL, egy életében abszolút semmilyen kupát nem nyerő Tottenham-ról beszélünk amúgy, azt is enyhén morbidnak tartom egy Juventushoz való összehasonlításhoz.
A többivel egyetértek, hogy Vlahovic, Chiesa, Locatelli biztos jobb lenne más edző kezei alatt, el kell mozdulni valamerre, csak szerintem rohadtul nem arra, amiről cikkezik a sajtó, szerencsére ezek szerintem mind kitalációk és spekulációk, nem valós, még ha 1-2 átigazolást végül el is találnak az újságírók. A klub már nevezett ki tanulékony, fiatal edzőt Pirlo személyében, 1 szezonig bírta, nem hiszem, hogy újra meg kellene próbálni, pláne nem Motta-val. Hogy kivel azt ne kérdezd, nem írtam meg írom, hogy van ötletem, de ez nem is az én feladatom, véleményemet alkottam meg arról, amiről cikkeznek. Ha engem neveznének ki, az megint más, hogy én mit csinálnék, arról van elképzelésem :)
Wizzurah 2024.03.30 19:49:35
@gomorra21: Hogy ki mivel érvel 15 éve, azt bevallom nem tudom, ahogy azt sem, hogy ki mitől lesz bölcsebb, bár nem tagadom, hogy nem is nagyon érdekel.
Azt tartom, hogy az előző szezon bajnokától csalódást keltő szezon a mostani szereplése, valamint véleményem szerint a Lazio szereplése is.
Azt nem vontam kétségbe, hogy a Bologna jó szezont fut és egyben vannak, azt kifejtettem, hogy ettől még az edzőjük nem lesz jó edző, pláne annak tudatában, hogy előző állomásain semmi kiemelkedőt nem ért el, sőt! Ahogy azt sem írtam egyébként, hogy szar edző lenne, de én nem látok bele egyelőre semmi extrát, hogy leülhetne egy Juventus szintű klub padjára. Igazolni is az elmúlt 2-3 szezonban kezdtek el kicsit jobban, pl. ebben a szezonban -32 millión állnak és az idei igazolásokra költött pénz összege több, mint háromszorosa pl. a 3 szezonnal ezelőttihez képest. A bologna az előző szezonban is jól teljesített amúgy, csak akkor mindenki más viszonylag stabil és jó teljesítményt nyújtott, idén nem, ezzel nehéz vitába szállni, de ahogy látom van, aki akkor is megteszi. A csapatuk az előtt is a középmezőny tagja volt.
Mottáról a véleményem már leírtam, nem szeretném magam ismételgetni feleslegesen.
De amúgy a Stuttgart is magához képest nagyszerű szezont fut, így akár leültethetnénk ilyen alapon Sebastian Hoeneßt is a padra, vagy a Girona edzőjét Michelt, netán a Brest edzőjét, Eric Roy-t.
Az bizonyos, hogy mindenkinek van olyan, aki szimpatikus, másoknak nem, van akik elégedetlenek az adott helyzettel, edzővel, bármivel és vannak akik bármi áron, fröcsögve védelmezik. A fórum és vélemény nyilvánítás már csak ilyen.
A Juventus szombaton a Lazio ellen lép pályára, s ez a találkozó lesz az 500. meccse Massimiliano Allegrinek az olasz első osztályban, így a szokásos sajtótájékoztatón a futballal való kapcsolatáról és terveiről kérdezték a mestert. „Imádom ezt a sportot, szenvedélyesen szeretem a futballt, aminek…..
A Juventus az elmúlt időszakban tárgyalásokat folytat Dušan Vlahović szerződésének a meghosszabbításáról, ezért a játékos ügynöke, Darko Ristić is Continassába látogatott, ám a klubnak mindeddig nem sikerült áttörést jegyeznie. Nicolò Schira beszámolója szerint a szerb csatár és ügynöke számára nem…..
Wizzurah 2024.03.23 19:56:19
@delpi0823: Alapjáraton én is eladnám őket igen, illetve nem tudom, szerintem más okból mint te. Azt is be kell látni, hogy csak nálunk extra sérülékeny minden, ami szerintem szintúgy az edzői stáb sara amúgy. Már így is kevesebb van, mint a közelmúltbeli időszakban, 2022-ben tudtommal új orvos lett kinevezve a klubhoz. Az is érdekes, hogy amint eligazolnak innen, a sérülések is kevésbé jönnek elő, pl. Arthur, Dybala, Ramsey.
Szóval ha lesz edzőváltás, én nem biztos, hogy eladnám őket, ebben az évben legalábbis, csak Vlahovicot maximum azért, mert még el lehetne adni talán veszteség nélkül, a fizetése ugye jócskán emelkedik, amekkorát a klub nem engedhet meg magának, szóval én kizárólag anyagi okokból adnám el Vlahovicot. Chiesa-t akkor, ha nem hajlandó hosszabbítani, csak tetemes fizetés emeléssel. Szóval én inkább Vlahot adnám el alapból, mint Miliket, Kean-t, mert értük nem kapunk annyi értéket és egy jó edzővel, egy jó taktikával szerintem simán lehozható velük egy szezon a kölcsönből visszatérő fiatalokkal együtt.
Ugyanezen okból adnám el én még ill. engedném el, mivel lejáró Rabiotot és próbálnék megszabadulni a lengyel kapustól. Rajtuk és az ezdő fizetésén kívül máshogy nem tudod csökkenteni a fizetési kiadásokat, amik amúgy brutálisak... Taktikai okból nem adnék túl senkin, ha lesz edzőváltás, mert szerintem a rendszer rossz, nem a játékosok, én továbbra is vallom, hogy a miénk a bajnokság legjobb kerete, ami csak szarul van kihasználva.
A cikkben említett célpontok megint csak egy bizonyos rendszerben teljesítenek most jól, ha nincs edzőváltás, ugyanolyan szar lesz itt Retegui és Zirkzei is ugyanolyan sutának fog tűnni, mint Vlaho.
A csapatnak kettő jó középpályásra van szüksége és egy jó edzői stábra, senki másra az én véleményem szerint.
A Juventus holland tehetsége, Dean Huijsen, aki a szezont kölcsönben az AS Roma kötelékében tölti, végül nem Hollandia, hanem Spanyolország nemzeti csapatát választotta, s első alkalommal kapott meghívót az U21-es csapathoz. A La Gazzetta dello Sport munkatársa arról kérdezte a fiatal játékost,…..
A Juventus francia középpályása, Adrien Rabiot jelenleg nemzeti csapatával készül, s sajtótájékoztatón nyilatkozva beszélt a jövőjéről. "Semmit sem döntöttem még el a jövőmmel kapcsolatosan. Igaz, hogy az előző szezonban a Juventusnál maradtam, annak teljes tudatában, hogy nem szerepelünk majd…..
A Juventus továbbra sem talál vissza a győzelmek útjára, s a csapat korábbi mestere, Fabio Capello elemezte a zebramezesek kiábrándító helyzetét, miközben egyre több kritika illeti Massimiliano Allegri munkásságát. "Először is hadd mondjam el, hogy Allegri csodákat tett egészen a Derby d’Italiáig,…..
Wizzurah 2024.03.19 19:02:20
Pogbára eltiltása előtt sem lehetett számítani semmilyen téren, így szerintem ő semmilyen szinten nem befolyásolta a csapat teljesítményét, eredményt, se semmit, csak az anyagiakat negatív értelemben. Fagioli pont kezdett bemelegedni igen, ő veszteség, ami ugyanakkor lehetőség is lehetett volna más fiatal játékosoknak, akik nem tudtak vele élni. Kiváncsi leszek, hogy visszatér e még, vagy kuka lesz a karrierje Fagiolinak.

Acerbi szerintem mindig biztos teljesítményt tett le az asztalra, a Lazionál is. 34x válogatott úgy, hogy azért Chiellini és Bonucci mellett igen nehéz volt labdába rúgni.
Internél az előny Marotta személye, de csak az elején, mert ugyanazt csinálja, a rövidtávú eredményességért őskövületeket igazol, akikből már nem fognak pénzt csinálni, de most jók, ezeket mindig is jól válogatta össze. A gond akkor lesz, amikor ezek a játékosok már nem lesznek eredményesek, visszavonulnak, stb. A másik nagy előnye az internek az edző személye. Nem állítom és nem is gondolom, hogy Inzaghi kiemelkedő edző lenne, hanem egyszerűen úgy passzol ahhoz a kerethez az ő elképzelése és személye, mint ha arra a kézre varrták volna a kesztyűt. Nálunk az ellenkezője figyelhető meg. Mindamellett, hogy nem írom, hogy rossz, de nem ide való játékosokat igazoltak áron felül, beleértve az edző személyét is, azon felül az edző sem illik a kerethez. Allegri nem mondom, hogy rossz edző, de nem is tartom jónak. Nem való ide, de ha illene is, ilyen hosszú idejű szerződést ilyen fizetéssel egy edzőnek adni több, mint luxus. A legutolsó legszarabb döntése a volt vezetőségnek, őket rúgnám igazán p*csán.
A keret szerintem is jó, sőt, szerintem továbbra is a legjobb az olasz bajnokságban. Meg kell találni a kerethez illő és legmegfelelőbb személyzetet. Hogy miért van az, hogy ennél a csapatnál szezon közben nem lehet változtatni, akár az edző személyén, az életben nem fogom megérteni... A játékos igazolási politikát sem. Megvettük a máshol kiemelkedőt nyújtó játékosokat egy teljesen más rendszerből. Azt hittük a játékosok személye elég az állandó jó teljesítményhez és a többi jön magától, hát nem. Ha új edző lesz, de szarnak rá arra, hogy az ő rendszerébe mi jó és ugyanígy fognak igazolni, az ugyanúgy szar lesz... Nagyon nagy a felelősség és a teher Gintonikon.... Nagyon várom, hogy mit alkot, bizakodó vagyok. Radikális változásokban reménykedem.
A Corriere dello Sport értesülései szerint a Juventusnak a következő években igencsak költségtudatosan kell működnie a játékospiacon, mivel megközelítőleg 120-130 millió eurós pluszt termelő átigazolási időszakokra lesz szüksége idén és a következő két pénzügyi évben. A bianconero klub eddig…..
Wizzurah 2024.03.12 18:30:58
A Juventus továbbra is csak keresi a kiutat az egyre mélyülő hullámvölgyből, a Frosinone elleni aratott kínkeserves győzelem után a zebramezes csapat vereséget szenvedett a Napoli vendégeként, s ezzel a második pozíció is komoly veszélybe került a bajnoki tabellán. A torinóiakra a következő…..
Wizzurah 2024.03.10 20:20:46
Mitől ne lenne anyagi stabilitás? Messze a leggazdagabb tulajdonosi háttérrel a Juventus rendelkezik, ha gáz van, jön egyből a tőke emelés. Hogy attól ez az egész még veszteséges? Üdv a profi foci világában. A klub, több, mint egy évtizede nem termel nyereséget, ill. nem egészen pontosan igaz, hisz 14/15-ben 2,3, 15/16-ban 4.1, 16/17-ben 42.6 millió eurós nettó profitot termelt a klub. Minden másik évben veszteséges volt, a COVID ideje alatt bődületesen, bár én azt inkább a teljesen feleslegesen Ronaldoba fektetett anyagiaknak tudom be, hogy ennyire kiugróan minuszosak voltak azok az évek, ezt Marotta is elmondta.
Szóval hogy ennek az egésznek az anyagi instabilitás vagy stabilitás lenne a függvénye, nettó hülyeség. Bár kétségtelenül nem segít, ha a cél csak a top 4, ahhoz egy 10 milliót kereső edzőre van szükség, hogy lejáró szerződésűeket szerződtetett a klub akik már idősek és semmit sem érnek, a beléjük fektetett tőke sosem térül meg, stb. ilyen téren valóban változtatni kellene.
Többen is elmondták, én is úgy gondolom, hogy a keret nem rossz, a bl helyet a legtöbb edző hozná hallegri fizetésének a töredékéből. Megjegyzem, amikor hallegrit kinevezték, a legértékesebb csapat a Juventus volt, ittléte alatt már lassan 35%-al csökkentette a keret értékét. De ő nem tehet róla, hanem mindenki egy határ szar lett, értem.
Szerintem egyértelműen visszafogja őket, hisz nem gyakorolják az edzéseken, sokan sokszor nem az eredeti posztjukon játszanak, amiért le lettek igazolva, amiért megvettük mert más csapatban jól teljesítettek. Ezt alá támasztja az is, hogy nem egy játékos, aki eligazolt innen, pedig hallegri keze alatt pallérozódott, máshol kiderült, hogy nem is olyan suta...
Ezekkel elég nehéz vitatkozni, a tényekkel. Majdnem minden játékosunk, a középpályások is válogatott játékosok. Hagyjuk már, hogy 0 a középpálya... Egy határ szar a taktika és nem azt mondom, hogy Allegri is, de nem kompatibilis ezzel a csapattal, így ő is szarnak tűnik. Nem hiszem el, hogy ez neki is jó, bármilyen tekintetben...
A Juventus az Atalanta együttesét fogadja az olasz bajnokságban, s a torinóiak mestere, Massimiliano Allegri nyilatkozott a mérkőzést megelőző szombati sajtótájékoztató alkalmával. "A szezonnak ehhez a szakaszához érve a pontok nagyon fontosak, pontokat kell szerezni a cél eléréséhez, s egy olyan…..
A Juventus kapcsán a sajtóban az idei hullámvölgyek alatt többször felmerült az edzőváltás gondolata, és Romeo Agresti nemrégiben közölt mondatai is egyértelműen a váltásra utalnak. „Új edző? Én egy feltörekvő, gyors, friss edzőt látok magam előtt. Például nem számítok Antonio Conte…..
Wizzurah 2024.03.07 21:36:32
Sokak egyik lehetséges álom célpontját, ami az edzőkérdést illeti, de Zerbikét éppen most küldték haza Rómából egy 4-0-al. Nos, ilyenkor van az, hogy mert valaki lehoz 1-2 szezont a vártnál jobb eredménnyel (jobb?), az még nem lesz edzőzseni. Így közel sem biztos, hogy egy de Zerbi egy olasz csapatnál, egy olasz top csapatnál, bármilyen top csapatnál, mint a Juventus nem égne be. Mert azért akkora látványos dolgot még nem ért el karrierje során, véleményem szerint azzal a kerettel más is érne el sikereket a Brightonnal is, a focija ugyanúgy nem mindig látványos, kiszámíthatatlan, teljesen hullámzó... és most egy olasz középcsapat meg is mutatta, rávilágított erre és haza is küldte egy négyessel. Persze ezt képes még akár le is dolgozni a visszavágón, de nálam egy ilyen szintű és tapasztalattal rendelkező edző ugyanolyan flop, mint Pirlo, ki tudja mi lett volna, ha rendesen adunk neki egy esélyt. Ugyanúgy beéghet Motta is. Lehetetlen megmondani, hogy mi a jó megoldás, de az nem kérdés, hogy a mostani edzőnek mennie kellene. De szerintem nem szabad ilyen szinten türelmesnek sem lenni, ha valami nem megy, lásd hallegri, ugyanakkor máskor meg ok nélkül válnak meg edzőtől, lásd Sarri vagy Pirlo. Szóval szerintem égető az edzőváltás, teljesen mindegy, hogy egy nyomorult ügynök miket nyilatkozgat, de hogy a vezetségi fejekben is bajok voltak-vannak, az is egészen biztos.
A Juventus számára a Bologna csapatánál szereplő Riccardo Calafiori lehet az elsődleges kiszemelt a védelem megerősítésére, amire már csak azért is szükség lehet, mert a Manchester United a pletykák szerint nyáron ajánlatot tehet a torinóiak brazil védőjére, Gleison Bremerre. A zebramezesek a…..
Wizzurah 2024.03.07 00:30:03
@ZED!: Engem nem zavarna amúgy, ha minden szezonban, második szezonban az aktuális befutott sztárt eladnánk, nem nyernénk mindent, ha igen... Lenne nézhető foci, stabilitás, projekt, látni hogy mit akar a klub és nem többet mondani, hazudozni, csalni. Olyasmi, mint a Dortmund. Az szerintem egy szerethető csapat, én elfogadnám, ha mi lennénk az olasz Dortmund. De ettől kurva messze vagyunk már jó ideje, mindig tovább akar nyújtozkodni a csapat és a vezetőség, mint ameddig a takarója ér és ez odáig vezet, hogy 1-2 év nemzetközi kupaszereplés kiesése majdhogynem a csőd szélére sodorja a klubot.... A játékoskeret értéke mióta visszajött maxiking döbbenetes mértékben csökkent és a nagyobb baj, hogy joggal, a játékosok tudása is a béka segge alá került. A nagy projekt. Eladtuk de Ligtet, mos eladjuk Bremert. A védelem, ami úgyahogy mindig rendben volt, mikor semmi más sem.... Na most azt baszarintják szét évről évre.... Szerintem ezek után simán benne van még egy éves szerződés hosszabbítás Alex Sandronál is.
A Juventus a Napoli ellen számos helyzetet dolgozott ki, és a kiváló helyzetek nyomán simán nyerhette volna a meccset, ám Dušan Vlahović nem tudta értékesíteni ezeket, és a szerb csatár hibái tudatában állt a DAZN mikrofonjai elé. „Őszintén mondhatom, hogy az összes kihagyott helyzetet bánom. Ha…..
Wizzurah 2024.03.04 23:21:03
@Attilio79: Ránézve a gól lövő listára, ettől nekem még nem lett jobb, sőt... A jelenlegi taktikába, ha lehet így nevezni szerintem amúgy nem kellene semmilyen csatár, max false nine vagy split strikerekkel mint anno a city-nek volt. Bár szerintem nálunk azért nem kell csatár, mert gyenge a csapat, az edző meg még gyengébb, de ez már egy másik kérdés. Az általad említett játékosok már valóban nincsenek, mert visszavonultak, de vannak "jó nevű" játékosok, mert gondolom erre céloztál, csak már nem a Juventusban játszanak. A Serie A szerintem továbbra is vonzó, a Juventus már nem, nem annyira, mint régen.
Vlahot meg nem zavarnám el, hanem eladnám, pénzért. Akit elzavarnék, az hallegri. Bár hozzá teszem én Chiesa-t is eladnám, de ez már megint egy másik történet.
Wizzurah 2024.03.05 04:37:34
@gomorra21: Ezzel egyetértek. Én őt azért adnám el, mert ekkora értéknél amennyit ő játszik és amennyit kihagy sérülések miatt úgy, hogy egy igen komoly sérülése véleményem szerint hangsúlyozom kb. félbe törte az amúgy nagyon sikeresnek induló karrierjét... szóval én kizárólag ezért adnám el, Vlahot meg azért, mert suta.
Wizzurah 2024.03.05 17:40:27
@gomorra21: Ezzel is egyetértek, csak ahogy Pavel is írta, a szerződése a végéhez közeledik, emellett sérülékeny és a fizetési igénye, ami lehet az övé, vagy az ügynöké, aki ki szeretné harcolni, de ez a klub szempontjából lényegtelen. Szóval sehogy sem fér bele szerintem, ha áron alul megy el, hát ez van... sérülékeny, valószinüleg A roma sem annyit tervezett kiszedni Zaniolo-ból, stb. hogy a hasonló de sérülékeny olasz tehetségeket nézzük.
Az általad említett két játékost is nézd meg hol vannak most. Én simán elhiszem és kinézem belőlük, hogy megpróbálták lehúzni a klubot, nem jött össze, elmentek és igen, beérték kevesebbel, mert kénytelenek voltak. Jelenleg Cuadrado már sehol sincs, Dybala ugyanúgy leszokott sérülni még ha némileg kevesebbszer is, mindamellett ugyanúgy nem kelti fel az érdeklődését egy komolyabb klubnak sem, pedig ha jól tudom igen alacsony kivásárlási ára van. Szerintem ez azért sokat sejtet.
Igencsak benne van a levegőben, hogy ingyen megy el és nekem rohadtul nem tetszik ez a tendencia, amit Chiesa is kezd leművelni meg amit Rabiot, hogy kivárnak a pénz miatt és akkor most vagy elmegy ingyen, vagy kiharcolja a fizetését... Az ilyenektől meg kell szabadulni.
A Juventus a Napoli ellen 2-1-es vereséget szenvedett idegenben, és Massimiliano Allegri csapatának volt oka a szomorkodásra, mert megvoltak a helyzeteik, azonban Dušan Vlahović kihagyta ezeket, a győzelmet pedig a Napoli egy Wojciech Szczęsny által védett büntető nyomán kipattanó labdából szerezte…..
A Juventus a Frosinone ellen elért kínkeserves 3:2-es győzelemmel szakította meg négy mérkőzés hosszúságúra nyúló nyeretlenségi sorozatot, s mivel a zebramezeseket üldöző AC Milan az utolsó pillanatokban győzni tudott a Lazio otthonában, be kell gyűjtenie a három pontot vasárnap este. Massimiliano…..
Massimiliano Allegri ügynök, Giovanni Branchini a Radio Deejay műsorában beszélt a mester jövőjéről, miután a Napoli elleni meccset megelőző sajtótájékoztatón a mester egyértelműen kijelentette, hogy még semmilyen egyeztetés nem történt szerződése kapcsán. A Juventus történelmének talán…..
Wizzurah 2024.03.03 17:01:24
A sok OUT margójára.

SarriOUT a 19/20-as idényben egy véleményem szerint igencsak gyengébb kerettel azért behúzta a bajnokságot, olasz kupában döntőt játszott, a bl csopotját megnyerte 5-1-el (hallegri 1-5-el hozta le a csoportot) az atletico, leverkusen, lokomotiv moska előtt ás a legjobb 16 között esett ki a Lyontól.

PirloOUT, mint első szezonos edző véleményem szerint szintúgy gyengébb kerettel tolta le a 20/21-es szezont, mint a jelenlegi sztáredző. A bajnokságban a negyedik, BL-t érő helyen zárt a klub, ami akkor csalódás lehetett, annak ellenére, hogy egy legendát, első szezonos edzőt nevezett ki a klub. Összehasonlításképp, a jelenlegi sztárgázsis sztáredzőnél már a top 4 az elvárás csak eleve. Azt is megjegyezném, hogy nagyon szoros volt a tabella vége. Valamint Pirlo megnyerte az olasz kupát és a szuperkupát is, ami a mai napig is az utolsó kupagyőzelme a csapatnak.
Bl csoportját itt is megnyerte a Juventus Pirlo irányításával a Barcelona, Dinamo Kiev és a Ferencváros előtt, a Porto ellen estünk ki a 16 között.

Természetesen most is edzőváltás történt és a régi idők sikeredzője, AllegriOUT lett az edző. Sztárgázsi, új projekt. Hosszú idő után megint nagyon sok fiatal, lendületes tehetsége van a csapatnak, ami sajnos kevésbé passzol a calma, taktika nélküli stílussal, de biztos, hogy valami épül, sokak szerint projekt. Első évében bajnokság 4. hely extrém kevés rúgott góllal, olasz kupa 16 között bye bye, superkupa elveszített döntő, bl csoport megnyerve egy Chelsea, zenit, malmö ellenfelekkel szemben, 16 között bye bye a Villareal ellen. Kiemelném, hogy az előző két edző is a 16 között esett ki, de azonos gólaránnyal, hosszabbításban, stb. Itt ugye a Villareal Torinóban gurított egy laza hármast.
A 22/23-as szezonban ugye lehet takarózni a pontlevonással hisz a mester a sztárgázsival szintúgy elérte a BL helyet a pályán, de ezt szerintem hallhattuk tőle úgy 83435342374283235 alkalommal.
BL-ben csoport kiesés Benfica, PSG, Maccabi Haifa ellen, a szerencsének köszönhetően mehetett a csapat az uefa kupába, ahol az elődöntőben a Sevilla túl erősnek bizonyult.
Érdekesség, hogy a Lyon és a Sevilla is, akik kiejtették a Juventust jelenelg kb. a kiesés ellen menekülnek hazájuk bajnokságában. Olasz kupa elődöntő, szuperkupa már nem is volt.

A mostani szezon történelmi sikereit jelenleg is írja a mester, de már csak heti egyszer, hisz nemzetközi kupaszereplés nincs, de úgy fest, ha nehezen is, de a célkitűzés, ami mára már csak a top 4, meglesz.

Ezek tudatában mindenki döntse el maga, hogy ki volt jó edző, kinek kellett volna több időt adni, vagy nem, kellene e edzőváltás, vagy sem....
A forduló rangadóján a Juventus Nápolyba látogat vasárnap este, s az elmúlt napokban a mérkőzésen kívül a sajtó a Napoli jogi kísérleteiről is cikkez, miszerint Aurelio De Laurentiis szeretné a Juventust kizáratni a 2025-ös klub világkupából, és a pletykák szerint az elnök már utasította is a klub…..