Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wizzurah

0 bejegyzést írt és 1723 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Juventus kerete jelenleg Németországban edzőtáborozik, s a felkészülés első erőpróbájára a német másodosztályban szereplő 1. FC Nürnberg elleni barátságos mérkőzéssel kerül sor ma késő délután. A találkozót a német csapat otthonában rendezik meg 17:00 kezdettel. A Juventus a következő kerettel…..
A Tuttosport megerősítette a Mediaset munkatársa, Gianni Balzarini értesüléseit, miszerint a Spurs komolyan gondolkodik Federico Chiesa megszerzésén, és hivatalos ajánlat készül a Juventus számára, amely értéke megközelítőleg 30 millió euró. Nicolò Schira arról számolt be, hogy Cristiano Giuntoli…..
Wizzurah 2024.07.26 13:27:15
@venember83: Mint Angliában élő kikérem magamnak az időjárás és a kaják kritizálását. Sokkal jobb, mint a 40 fok. Mindezt leszámítva ha egy Tottenhamből nem lehet tovább lépni, akkor honnan? Miért ne lehetne? A Juventusból utoljára ki került olyan csapatba és mikor, ami előrelépés volt a karrierjében?
Biztos, hogy a legjobbat hozza ki magából, adott helyzetben Chiesa, szóval neki ez a legjobb? Mert akkor neki egy Como illene valóban, egy Tottenham viszont a mostani legjóbbjához képest brutális előrelépés.

Lezárulhatnának már ezek A Chiesa-Soulé-Huijsen sagák, mert utána jönni fog a McKenni és az igazi semmire kellők keringője, attól tartok hosszú hetekig.
Az olasz sajtó értesülései szerint az AS Roma megállapodásra jutott a Juventusszal Matías Soulé ügyében, s már csak az utolsó simítások vannak hátra, mielőtt hivatalosan is megvalósulna a fiatal játékos klubváltása.  A fővárosi együttes legfőképpen a Leicester City-vel futott versenyt a 21…..
Wizzurah 2024.07.25 15:25:16
Ilyenkor elgondolkodom, hogy miért is gondolhatjátok azt, hogy 30 millió egy ilyen játékosért, aki elmúlt 21 éves és egy full szar csapatban volt egy jó szezonja mitől érne többet ill. ha befürdik, akkor miért ne menne le az ára? Pl. nekem nagyon szimpatikus volt Iling Jr., jól mutatkozott be, ott is lehetett olvasni 30 milliókról már, aztán utána ugye nem fejlődött, nem kapott már lehetőséget és végülis annál jóval kevesebbért ment csak el. Azt most ne nézzük, hogy hallegri alatt nem nehéz lecsúszni. Szóval ha Soulénak adunk egy esélyt és nem válik be, amire minden esély meg volt, akkor már csak 10 körül ment volna el. Ez 20 millió mínusz egy év után és ugyanúgy kell akkor valaki oda. Szóval teljesen jó árban ment el, sőt. Hogy befuthat és érhet még sokkal többet is? Erre kevesebb esély van de előfordulhat igen, akkor majd kapjuk a 10%-ot és ennyi... 30-on felül mennyiért fogják eladni 50-ért? Annak 10%-a 5 millió és akkor mi máris már 35 milliót kerestünk rajta. Mitől ne lenne ez jó üzlet?
Azt sem kell nézni, hogy PL-ben mennyiért mennek a jóval szarabb fiatalok, ez a Serie A. Sintérnél is Casadei mekkora tehetség volt, aztán 15 millió körül tudták csak eladni és meg lehet nézni most hol van.
Nem véletlen adják el, akik ezzel foglalkoznak, a srác edzői, megfigyelői valószínűleg jobban tisztában vannak velük és a képességeikkel, a szurkolók látnak bele többet. Én mondjuk nem. Valamint én is szeretném kiemelni minden hozzászólásomban, hogy Vlaho egy fos, pláne amennyit keres, azért viszonyítva duplafos. Mivel ő marad, neki brutálisan változtatnia kell magán.
Vasilije Adžićet, a Juventus idén nyáron érkezett fiatalját kapták mikrofonvégre az újságírók a Herzogenaurachban tartott edzőtábor alatt, aki a hírek szerint nagyon jó benyomást tett az edzői stábra, alább a Tuttojuve.com által leközölt nyilatkozat olvasható. „Hihetetlen itt lenni, a Juventus…..
Giovanni Albanese értesülései szerint a következő órákban Dean Huijsen apja Herzogenaurachba érkezhet, ahol egyeztetni fog a Juventus vezetőségével fia jövőjéről. A védőjátékos iránt a Stuttgart mutat fokozott érdeklődést, és a Dortmund is szerződtetné a futballistát. Nicolò Schira értesülései…..
Wizzurah 2024.07.24 23:41:23
Az a baj, hogy kicsit elfogultak vagyunk itt szerintem. Soulé játékjogáért nagyjából 30 millió szerintem nagyon jó, hisz igen, egy végül kiesett csapatban volt egy fél szezonja, Huijsennek még annyi se a Romában. Ha a mi jelenlegi fiataljaink körül nagy a hype, az 25-30 milliót ér, ennyi... Persze, lehet később még jobban felmegy az értékük, de lehet nem, a klub nincs abban a helyzetben jelenleg, hogy ilyeneket kockáztassunk.
Chiesa-nál meg egy nagyon fontos dolgot még elfelejt mindenkit, azon kívül, hogy egy igen tehetséges játékosból a sajnálatos sérülésének köszönhetően egy átlag alatti selejt lett. Hogy szerződése utolsó évébe fog lépni és nem akar hosszabbítani, csak olyan fizetési feltételekkel, aminek a felét nem éri a teljesítménye. Szóval muszáj eladni, ha kell 15-20 körül is, csak menjen.
Vlahovic szerintem is suta. Aki klasszis, pláne csatár, az egy gyengébb edző alatt is tud jól teljesíteni és igen, rengeteg helyzetet elpuskázott... Ami még fontosabb, hogy a fizetése brutális, ha kapna vagy 3-4 milliót azt mondom oké, de amekkora a fizetése, el kéne takarítani a fenébe. Az említett nevek, akik elvileg jönnek, klasszisokkal jobbak jelenleg. A nagyobb kérdés és baj, hogy az olyan szemetet hogy szórja ki a klub, mint a lengyel légyfogó, Arthur, McKennie, mert ahogy írták többen, mindegyik azt hiszi magáról, hogy top játékos és top csapatban a helye. Ez visszatérő dolog, Dybala is hogy befutott, minden évbe vinnék a Romából, de sose sikerül. Rabiot is remélem erre a sorsra fog jutni, ahogy az összes többi semmire kellő.
Bonuccit nem is pazarolnék sok szót, azt kapta, amit megérdemelt. Megnyugtató, hogy láthatóan nem tudta lenyelni a békát, néhány nyilatkozatában elő is jön újra, hogy mekkora féreg.
Az AS Roma nagyon közel került Matías Soulé megszerzéséhez, azt követően, hogy megemelte ajánlatát, s 28 millió eurót, valamint bónuszokat kínál a Juventusnak. Ugyan a játékosért szintén versenyben levő Leicester City ennél magasabb ajánlatot tett, Soulé választása a római csapatra esett. Az…..
Wizzurah 2024.07.21 18:47:17
@Rikoo: Egyetértek. Őt is addig kellene eladni, amíg megvan a hype. Nyilván nem kell úgy kinéznie egy védőnek, mint Akinfenwa-nak,de ő nagyon nyeszleg és igen, a legnagyobb baj, hogy védekezni nem nagyon tud. Én így is örülök, mert nem is olyan rég még olyan fiataljaink sem voltak, akiket 20-30 millió körül úgy adhattunk volna el, hogy igazából több kérő közül is válogathatunk, most azért lehet pénzt csinálni az ilyen hype-ból és igazolni helyettük olyat, aki már bizonyított is. Nyilván nem világsztárokat, de olyanokat, akik mindenképpen előrelépés és Todibo szerintem is előrelépés Huijsen helyett. Viszont kizártnak tartom, hogy teljes pucolás és csapatcsere lenne egy mercaton belül, július közepe van fogjuk rá és akiket már igazoltunk és eladtunk én több, mint elégedett vagyok és hol van még augusztus 30....
Wizzurah 2024.07.21 21:58:18
@Angelokastro: Azzal egyetértek, hogy a Frosinonéből inkább felfele lógott ki, mint lefele és nem is az a lényeg, hogy kiestek-e, avagy sem, hanem hogy egy igen gyenge csapatban játszott és ahogy írtad is, 21 évesen most játszott először egy szezont első osztályban. A gól-gólpassz mutatói szerintem nem olyan jók, hogy ki szeret cselezni vagy nem és abból mennyi sikeres, az engem annyiban érdekel, hogy szép a játék maximum. Én sem feltétlen adnám el, de 30 milliós ajánlat esetén igen, Chiesat meg már 20-25 körül is. Jelen állás szerint közelebb állunk a szóban forgó fiatalok eladásához, mint megtartásához. Nyilván nem bánnám azt sem, ha maradna és ha olyanok közül kéne választanom, hogy Soulé vagy Sancho, én is Soulét választanám.
Juventus FC blog Dühöngő 2016.03.19 22:39:46
Ez tényleg egy dühöngő, kiélhetitek magatokat rendesen. Itt nincs OFF-olás, jöhetnek a pletykák, az átigazolások, a vélemények, teljesen vegyesen. Akár a Juventushoz tartozik, akár nem (teljesen). A trágárság, egymás mocskolása persze itt sem megengedett, ezért ettől tartózkodjatok! Mindent bele!…..
A Juventus viharos sebességgel szerződtette a Hellas Verona kolumbiai védőjét, Juan Cabalt, aki ma hivatalosan is a zebramezesek játékosa lett, s nagy örömmel nyilatkozott a jeles napon. "Nagyon boldog vagyok, mert ez a világ legnagyobb klubjainak egyike, s nagyon örülök, hogy ezt a mezt…..
A mai napon Thiago Motta bemutatkozik a sajtónak a Juventus edzőjeként, s közben a Juventus hivatalos bejelentést tett Adrien Rabiot távozásáról, az alábbiakban a klub közleménye olvasható. „Adrien Rabiot és a Juventus útjai elváltak. A francia középpályás torinói pályafutása öt szezon után ért a…..
Alfredo Pedullà részletes beszámolója szerint a szaúdi egyeztetés Wojciech Szczęsny kapcsán lezárult. A gondot nem gazdasági tényezők jelentik, az Al-Nassr képviselői egyszerűen nagyobb lelkesedést és eltökéltséget vártak, miután 20 millió eurós bért ígértek a kapusnak. Ezért inkább a brazil Bento…..
Thiago Motta egyik képviselője, Alessandro Canovi nemrégiben a Rai 2 műsorában nyilatkozott az okokról, amiért a brazil gyökerekkel rendelkező egykori játékos a Juventus padját választotta. „Thiago nagyon jól alkalmazkodik a Juventusszal indított munkához, nagyon boldog, hogy olyan klubnál lehet,…..
Juventus FC blog Mercato 2018.09.29 19:48:50
08.12. HIVATALOS: Filip Kostić 2026-ig tartó szerződést írt alá a klubbal, átigazolási díja 12+3 millió euró 08.10. HIVATALOS: Nicolò Fagioli 2026-ig hosszabbított a klubbal. 07.20. HIVATALOS: 41+8 millió euró fejében Glieson Bremer csatlakozott a Juventushoz, 2027-ig kötelezte el…..
Nicolò Schira értesülései szerint a Leicester City komolyan gondolja Matías Soulé szerződtetését, ezért bónuszokkal együtt 32-33 millió eurós ajánlatot fog küldeni a Juventusnak, miközben az Öreg Hölgy 35-40 millió eurós árat határozott meg a játékos kapcsán. Az argentin futballistával az angol klub…..
Wizzurah 2024.07.13 16:51:33
Nem tudom miért ilyen nehéz eladni a selejtet. én FM-be simán eladtam mindet.
Viccet félretéve. Az a mi faszságunk, hogy anno egy de Ligtet képesek voltunk megvenni 85 millióért, csak hogy ne másé legyen kb. Igen nehezen tudtuk eladni 67 millióért a Bayernnek. Egy Bremert vettünk 47-ért. A jelenleg top védők ilyen 50 millió körül mennek, szóval egy igazából még sehol sem bizonyított majdnem 0 km-es Huijsenért kapnánk 40-et, akkor én azt azonnal elfogadnám. Szerintem ha menne is 1-2 jó szezont sem menne fel annyival az ára, viszont semmi sem garantálja, hogy jó szezont fog futni... Ahogy Dybala is írta itt a fórumon, amíg nagy a hype, el kell adni, mert kell olyanokra a pénz, akikre jelenleg nagyobb szükség van és kisebb a flop lehetősége. Most csapat építés van, nem a fiatalok felfedezése és befuttatása.
Rugani szerintem is maradhatna, őt jó védőnek tartom, csak mentálisan gyenge, babusgatni kell.
Arthur sem biztos, hogy gyászos lenne Motta kezei alatt, viszont a fizetése miatt eladnám.
McKennie, Chiesa igazából a követleményei miatt menniük kéne. A felkínált pénzeket sajnálom Soulé játékjogáért, nos ő szerintem simán érhet többet egy jó szezon után, ha egyáltalán el kell adni utána... De pl. Egy Nico Williams igen jó EB után 55 millió körül van, szóval egy szintúgy ismeretlen és 0 km-es Soulé játékjoga 40 millió körül jó üzlet lehet, de szerintem egy szar szezon után is még lehet érte kapni 30-at, őt megtartanám egy évre. Bízom benne, hogy Mottával a hallegri alatt elbukott játékosok értéke legalább visszajön a következő szezon végére. Ez úgy 33%-os értéknövekedést jelent, ennyivel amortizálta le hallegri a játékosok értékét átlagosan.
Azt követően, hogy a játékos kedden sikerrel teljesítette az orvosi vizsgálatokat, a Juventus ma hivatalosan is bejelentette, hogy szerződtette az OGC Nice középpályását, Khéphren Thuramot, aki 2029-ig kötelezte el magát a torinói klubnál. "Khéphren Thuram hivatalosan is csatlakozott a Juventushoz,…..
A Juventus a mai napon elköszön Moise Keantól, aki a Fiorentina együtteshez csatlakozik végleges jelleggel, az alábbiakban olvasható a bianconero klub hivatalos közleménye: „A Juventus Football Club S.p.A. bejelenti, hogy megegyezésre jutott az ACF Fiorentinával Moise Bioty Kean játékjogának…..
Wizzurah 2024.07.10 13:45:04
@MarcoT: Az nem Vlahovic véletlenül? Aki nem tud labdát kezelni, Keannek pont, hogy a labdakezelésével nem volt gond, hogy utána merre menjen mit csináljon, azzal már igen, ő véleményem szerint center, nem tud és nem is kellene neki kombinatív játékban részt vennie, fizikálisan viszont brutálisan erősödött, kapura is viszonylag érzékeny, arról ő nem tehet, hogy hallegri semmilyen szintű, de szó szerint 0 fókusszal játszott támadó focit. Persze nem védeni akarom, nyilván nem világsztár, de teljesen jónak kellett volna lennie ide is cserecsatárnak, de szerintem még kezdő szintre is fel fejlődhetett volna.
Aki teljesen suta, és most a válogatottban is az volt szerintem, akire illik a személyleírásod, az Vlahovic. Nagyon remélem, hogy Motta helyre rakja, mert sokba került, fizetése is magas, szóval illene már letennie valamit az asztalra...
Wizzurah 2024.07.10 16:13:15
@MarcoT: Igen, Vlahovic a szezonban 33 Serie A mérkőzésen lépett pályára, ezeken 16 gólt és 3 gólpasszt adott, játékideje 2319 perc, tehát nagyjából 145 percenként lőtt egy gólt.
Kean, ahogy írtad, nem lőtt gólt, 654 percet játszott, sokszor az utolsó 10 percekre, negyed órákra állították be, szóval így összehasonlítani őket számok alapján lehet, ha Vlahovicot akarjuk fényezni, de szakmailag butaság lenne.

De nézzük pl. a 22/23-as szezont, ahol Vlahovic 27 meccsen lépett pályára, ezeken 10 gólt lőtt 1932 perc alatt, tehát 193,2 percenként lőtt gólt.
Kean 28 meccsen lépett pályára, amiken csak 988 percet játszott, tehát így is fele annyit, mint Vlahovic, ezeken 6 gólt lőtt, tehát durván 165 percenként talált a kapuba.
Figyelembe véve, hogy mennyivel kevesebb lehetőséget kapott, sokszor csak időhúzó csereként vagy mentse a kakit, van, amikor és amiben jobb, ha csak a számokat nézzük.
Szóval aki nem kedveli, annak lehet írni bármit, ugyanúgy nem fogja kedvelni, amivel persze semmi baj sincsen. Megmutatta ő már, hogy tud klasszis módjára is játszani (PSG) és azóta fizikálisan csak fejlődött, taktikailag némileg visszafejlődött valóban hallegrinek hála, ahogy mindenki.

Szóval igen, a számokat lehet így is, meg úgyis mutatni, az általad felhozott példában Vlahovic 2319 percet játszott, Kean 654-et.
Giorgio Chiellini nemrégiben a Sky Sport Italia műsorában beszélt a Juventus fiatal reménységéről, Kenan Yıldızről, aki csak pár hónapja ünnepelte 19. születésnapját, ennek ellenére válogatottjánál már 11 meccsnél tart, s ma Hollandia ellen is a kezdőcsapatban fog helyet kapni. „Ő különleges…..
Wizzurah 2024.07.08 11:13:21
@Mark Szabo: Nem ugyanazokat a meccseket néztük akkor. Előfordul. Ez egy fórum, mindenki olyan véleményt formál, amilyet szeretne.
Nicolò Schira szerint Cristiano Giuntoli elkerülné a szappanoperás átigazolási bonyoldalmakat Federico Chiesa esetében, mivel ez ellehetetleníthetné az olasz válogatott idei távozását, s ebben az esetben ingyen távozna jövő nyáron. Ezért az igazgató kész mérsékelt áron megválni a játékostól, akitől…..
A Tuttosport értesülései szerint Jakub Kiwiorra eshet a Juventus választása, mivel a játékosnak kiváló a technikája, illetve nagyszerűen lát a pályán, és ezért Thiago Motta őt már a középpályán is bevetette a Speziánál töltött idő alatt. Az eredetileg kiszemelt Riccardo Calafiori jelenleg nagyon…..
Nicolò Schira értesülései szerint az Arsenal tárgyalásba kezdett Riccardo Calafiori megszerzése érdekében, és a londoni csapat készíti az első ajánlatot a Bologna vezetőségének, amely 50 millió eurós árat határozott meg. A Chelsea is érdeklődik, miközben a Juventusnak ugyan már sikerült…..
Napok óta már csupán a hivatalos bejelentés hiányzott az ügyben, azonban ma délután végre ez is megérkezett, a két érintett klub egyaránt közölte, hogy a Juventus szerződtette az Aston Villa középpályását, Douglas Luizt. A brazil középpályás öt évre kötelezte el magát, 2029 június 30-ig érvényes…..
Wizzurah 2024.07.01 01:49:30
Sokan nem tudják, hogy működik az átigazolási rendszer Olaszországban és/vagy Angliában. Engedjétek meg, hogy megpróbáljam leírni ezt az igazolást. A bejelentés napján volt az a nap, amikor az Aston Villának el kellett számolnia és bizony muszáj volt pénzt csinálniuk, hogy az angol liga ne büntesse meg őket!
Ezért eladták papíron 50 millióért ezt a játékost és mivel hazai nevelésnek számít, az egész összeget, tehát mint az 50 milliót ezáltal elkölthetik majd átigazolásokra. Nekik ez volt a lényeg. A Juventusnak volt és megengedhetett ekkora összeget? Nem, és ez az összeg, az 50 millió 4 év alatt kerül teljesítésre. Viszont az Aston Villa könyvelésében ez egy összegben jelenik meg, nálunk meg eloszlik. Ehhez adódik hozzá, hogy az Aston Villa papíron elviszi 22 millióért Ilinget és Barrenechea-t, akik amúgy többet érnek annál, de így megint csak jól jár mind a kettő klub. Papíron valamivel az Aston Villa jár jól, viszont így anyagilag azért a Juve jó üzletet kötött, mert kp-ban esélytelen lett volna kifizetniük.
Ebbe majd a jövőben sem köthet bele senki, Olaszországon belül sem, a boszorkányüldözők sem.
De az Aston Villának nagyon fontos volt, hogy kp-ban írják le az átigazolást először és utána vegyék meg a két juvést, mert ismétlem, Angliában úgy van, ha hazai nevelést adsz el, akkor annak a teljes átigazolási összegét elköltheted utána átigazolásokra. Ez bizony profi munka volt gintonik és a villások részéről is. Még több ilyet!
A Sky Sport Italia értesülései szerint a Juventus és a Fiorentina megállapodásra jutott egymással Moise Kean ügyében, s az olasz támadó a firenzei együttesnél folytatja majd pályafutását. Romeo Agresti és Gianluca Di Marzio szerint már csupán a hivatalos bejelentés hiányzik, s a Fiorentina 13…..