Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wizzurah

0 bejegyzést írt és 1624 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Romeo Agresti a minap arról beszélt, hogy naivitást feltételez a gondolat, miszerint ez a Juve ismét a legmagasabb szinten fog teljesíteni Massimiliano Allegri távozásával. Bizonyosan jót fog tenni mindenkinek, ha egy más jellemzőkkel rendelkező edző veszi át a csapat irányítását, de ahogyan már…..
A Juventus ismét rendkívül gyenge produkciót nyújtott, azonban a Lazio hiába dolgozta le a hátrányt az elődöntő visszavágóján, a zebramezesek Arkadiusz Milik kései találatának köszönhetően biztosították helyüket az Olasz Kupa döntőjében. A találkozót követően a Corriere dello Sport szerkesztője,…..
Massimiliano Allegri a Mediaset számára értékelt a döntőbe jutást érő 2-1-es római vereség után. „Nos, szenvedős meccs volt ez, tudtuk, hogy ez várható. Aztán rögzített helyzetből kaptunk azonnal egy gólt, s volt egy két helyzetünk rögtön az első félidőben, egyik Dušan Vlahović, a másik Gleison…..
A Juventus célja az olasz bajnokságban mindössze annyi maradt, hogy az élmezőnyben végezzen, s ezzel biztosítsa helyét a Bajnokok Ligája következő kiírásában, azonban van még lehetőség arra, hogy a csapat egy trófeával mentse a nehezen menthető szezont. A zebramezeseknek ehhez meg kell őrizniük az…..
A Lazio elleni Olasz Kupa-elődöntő visszavágója előtt Dušan Vlahović a L'Équipe számára adott riportot, s ebben a nyilatkozatban csalódottságának adott hangot az idei és az elmúlt év kapcsán, de azt is elmondta, hogy szeretne valamilyen fontos trófeát nyerni az Öreg Hölgy mezében. „A…..
Wizzurah 2024.04.23 15:31:58
@Leram7: Szerintem meg ha Bremert eladjuk, nem fogjuk tudni pótolni. A legbiztosabb pontnak tartom a csapatban, ha ő nem lett volna idén, BL helyért nem kellene izgulnunk, persze ez az én véleményem. Csatárt bármikor lehet találni, szerintem rengeteg van, aki megér egy misét, de egy igazán jó, stabil védőt találni... Ha eladod, ugyanúgy kell valakit venni is, mennyiért viszik el 60m? Calafiorit akarjuk, 40m körül lenne? Szóval mi értelme lecserélni a legbiztosabb pontot a csapatban úgy, hogy valakit veszel, akiről csak reméled, hogy szintúgy beválik és keresel rajta 20 misit. Míg Vlahoért nem tudom miért, még mindig el lehetne adni jól, a fizetése brutálisan magas lesz, szóval... Szerintem adja magát, hogy a kettő közül melyiket kellene eladni előbb, számomra legalábbis nem kérdés.
A juventusnak hosszú ideje nincs jó csatára, legalábbis ezt gondoljuk, de igazából támadó játéka nincs.
Fabio Caressa a Sky Sport Italia műsorában a Juventusnál várható változásokról beszélt, s a híres újságíró szerint bőven lesznek változások a keretben. „A Juve változni fog, Cristiano Giuntoli megkapta a jogkört erre, személyesen őt bízta meg ezzel John Elkann a részvényeseknek írt…..
A Juventus továbbra sem találja formáját, a zebramezes csapat péntek este kétgólos hátrányból felállva ért el 2:2-es döntetlent a kiesés elől menekülő Cagliari otthonában, s mindez azt jelenti, hogy az elmúlt tizenkét bajnoki forduló alatt mindössze 12 pontot gyűjtött. Massimiliano Allegri csapata…..
Miralem Pjanić a Juventus (és a Barcelona) pénzügyi megfelelését elősegítendő 2020 nyarán távozott Torinóból, ám elmondása szerint másképp is dönthetett volna, ha tájékozottabb. „Ha tudtam volna, milyen válságos pénzügyi helyzetben van a klub, nem írtam volna alá, mivel voltak egyéb jelentős…..
Az olasz csapatok nagyszerű szereplésével az Európa-ligában és a Konferencia Ligában, eldőlt, hogy Itáliából jövőre bizonyosan öt csapat vehet részt a Bajnokok Ligája küzdelmeiben, így némileg talán csökkent a Juventusra nehezedő nyomás. A zebracsíkos csapatnak azonban muszáj gyűjtenie a pontokat,…..
Wizzurah 2024.04.20 00:20:40
@delpi0823: A keret a mester keze munkája alatt csökkent több, mint 33%-kal. Ez nem menti fel a játékosok felelősségét is nyilván, de ilyenkor van az, hogy egy edzőnek mekkora felelőssége és ráhatása van egy játékosra, mentálisan is és mindenhogy, mennyivel feldobhatja egy jó edző egy játékos karrierjét és hogy feljavíthatja minőségileg. A Juventusnál is ez figyelhető meg, csak a másik irányba. De ettől függetlenül igen, a játékosokat is jól pics@n kéne rúgni.
Wizzurah 2024.04.20 20:58:27
@GyulusDaJuventino: Nah, a másik Broflovski megérkezett. :) Néztem, szerencsére most nem a helszínen. Nem a mi napunk volt, van ilyen. A Juvénak az egész szezonja szar. Majd írok fb-n.
A szardíniai döntetlent követően Danilo állt a DAZN mikrofonja elé, és a védő természetesen korántsem volt elégedett a csapat teljesítményével, de ezúttal a bíráskodásról is beszélt, mivel véleménye szerint jogos büntetőtől fosztották meg a Juventust. „Egyértelműen szomorúságot éreztem az öltözőben…..
Ugyan Itália már nem képviseltette magát a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, az olasz csapatok nagyszerűen teljesítenek a kisebb európai kupasorozatokban, s ennek köszönhetően eldőlt, hogy bizonyosan öt olasz résztvevő vághat majd neki a Bajnokok Ligája új, átalakított kiírásának. Az Európa-liga…..
A Juventus elveszítette a pert, amelyet egykori játékosa, Cristiano Ronaldo indított a klub ellen, s így csaknem 10 millió eurót, valamint az összeg kamatait köteles fizetni a portugál támadónak. A Sport Mediaset beszámolója szerint a döntőbíróság szerdán hozott döntése értelmében a Juventus 9.7…..
Wizzurah 2024.04.18 18:03:28
@venember83: Az a baj, hogy ez trend, mert megtehetik és máshogy nem tartható fent ez az üzletág, mert mára már az lett és semmi más nem számít benne, csak a pénz, instakurválkodás, másikat lehúzni, a másikkal kibaszni. Azért, mert más csapat is csal, attól még nem lesz jobb és nem ment fel semmi alól. Nem értem, hogy az összeg felezéssel mit akartál megmagyarázni, hogy csak kicsit bűnös a klub? Meg csak kicsit zsoldos lelkű a ronci? Ha valaki csak kicsit genyó, akkor az már úgy rendben van vagy mi.
A Juventus a Torino ellen egy ponttal volt kénytelen megelégedni egy gólhelyzetekben viszonylag szegény meccsen, amelynek a végén a házigazdák örülhettek volna, ha a feltehetően orrtörést szenvedő Wojciech Szczęsny nem véd nagyszerűen. „Jó mérkőzésünk volt, voltak gólszerzési lehetőségeink, és a…..
A Juventus szombat este a Torino pályájára látogat, hogy a Fiorentina elleni győzelem után újabb pontot vagy pontokat gyűjtsön a hőn áhított BL-szereplés bebiztosításához. A Juventus lényegében a legjobb csapatával léphet pályára, hiszen a két eltiltott hiányzón, Nicolò Fagiolin és Paul Pogbán…..
Romeo Agresti nemrégiben ismét friss értesülésekkel szolgált a Juventus kapcsán, ám ezúttal a távozókon volt a hangsúly, nem az érkezőkön. „Adrien Rabiot kapcsán az a meggyőződés, hogy nehéz elképzelni őt a Juventusnál a következő évben. A bére magas, az adókedvezmény híján pedig pénzügyi okok…..
Luciano Moggi a minap a Libero Quotidiano hasábjain osztotta meg véleményét a Juventus jelenlegi helyzetéről és a Massimiliano Allegrit illető kritikákról. „A pletykák szerint Massimiliano Allegri mellékszereplő, aki továbbá felkészületlen is, de érdemes tisztázni pár dolgot, mielőtt a 31. forduló…..
Wizzurah 2024.04.10 12:59:52
@Evoken: Igen, ezt írtam én is, a középpályát szidja az öregember, holott igen, nem jó, de azért ne hárítsuk a felelősséget, ahogy teszik. Akkor a Bolognánál a középpálya világ klasszis? Vagy a Leicester-ben az volt? Nem. Ez az edző felelőssége.
Bár a hozzászólásodból nem egyértelmű, hogy kinek címezted az utolsó sort, ha nekem, akkor javasolnám az interpretáló olvasás gyakorlását, ha Mogginak, akkor oké, bár nem hiszem hogy ezt látni fogja.
Wizzurah 2024.04.10 13:26:39
@Lanzafame: De, az a jó edző, ill. nagyon passzol az adott csapathoz, jókor van jó helyen, mert volt olyan edző, aki hasonló sikert ért el egy "kiscsapattal", máshol viszont nem tudott bizonyítani. De a foci ilyen, nem jön ki mindig a lépés, nem lesz attól valaki egyből jó edző, mert egy helyen 1 szezonban kiemelkedőt ért el, ahogy attól sem lesz valaki rossz edző, ha egy csapatnál nem jött ki a lépés.
Én ezért sem értem azokat az edzőket amúgy, akik ilyenkor egyből lépnek, szintet ugranak vagy akarnak ugrani, ezért is nagyon tisztelem most Xabi Alonsot, akiért nyilván sorban állt volna az összes top csapat, de ő kijelentette, hogy igenis marad a következő szezonban is a Leverkusen padján és szerintem ez is volt a lehető legjobb döntés.
A Juvénál szeretném ha történne edzőváltás, felőlem Motta is jöhet, de úgy érzem, azért vele is igencsak kockázatot vállal a klub, bár igazából már lassan lényegtelen, csak jöjjön valaki és reméljük a legjobbakat.

A sok jó játékos is egy dolog, azokat akkor is össze kell kovácsolni csapattá. Szerintem nincsenek annyira szar játékosai a Juventusnak, hogy ilyen szintű vissza esés és mutatott játék párosuljon hozzá, szimplán nem keltik csapat benyomását és jönnek az ilyen emberek nyilatkozatai, mint Moggi, aki nem is értem mit akar védeni Allegrin, semmi igazi normális érvet nem mondott.

Viszont lenne nekem is egy kérdésem feléd, vagy felétek. Mikor lehetséges új edzőkről van szó, nyilván jó edzőt szeretnénk. Sokszor volt szó és sokan szeretnék Zidane-t is látni a padon akár. Na most, ő jó edző? Mert egy real-nak volt az edzője, tele klasszisokkal.... sokan mondogatják is mindig, hogy az a csapat pl. edző nélkül is nyert volna blt. De azért hármat zsinórban...

Akárhogy is... Nemsokára vége ennek a szezonnak (hála égnek).
Wizzurah 2024.04.10 13:36:36
@Evoken: Evoken, én nem utálom hallegrit, mivel nem ismerem. Nem szimpatikus, az alapján, ahogy megnyilvánul, ahogy beviharzik az öltözőbe rendszeresen a mérkőzés vége előtt, nem vállalja a felelősséget soha semmiért, csak hárít, így ez a része, mint ember, számomra ellenszenvet vált ki.
Aztán, mint edző, nem tartom sokra és mivel ez egy fórum a Juventusról, aminek ő az edzője, így mindig is középpontban és célkeresztben van.
Elolvastam újra a hozzászólásomat, nem láttam benne elírást, nem értem, hogy mi a gond vele.
Mivel egy jó edző, egy gyengébb középpályából is ki tud hozni közel olyan eredményt, amit hallegri egy papíron sokkal jobb középpályával épp hogy el tud érni.
A Juventus középpályája közel sincs a csapat régmúlt játékosaihoz, de ettől függetlenül szerintem kiemelkedő az olasz bajnokságban, mégis, mióta a toszkán úriember az edző, a legszarabb csapatrész és most Moggi is a játékosokra hárítva a teljes felelősséget védi az edzőt.
Egy ilyen játékosokból álló kerettől elvárnád alap esetben, hogy a bajnokci címért küzdjön és ne "csak" a bl helyért. Egy jó edző ezt meg is valósítja, de minimum a végsőkig harcban van és nem 20 pontos hátrányt szed össze. 20 pontos hátrány... Ilyet el sem lehet, el sem szabadna képzelni.
Nyilván ez nem egy ember hibája, de minden egyes esetben ilyenkor az edző issza meg a levét, őt veszik elő és lesz kirúgva. Szóval nem, nem csak Allegri a hibás, de döntő szerepe van benne és neki kell elvinnie a balhét.
Ha továbbra sem tudod értelmezni, amit írtam, akkor nem csak hogy más csapatot, de más fórumot is nézünk és szerintem le is zárhatjuk.
A Juventus kedd este végre győzelmet ünnepelhetett, kétgólos előnnyel várja így a csapat a római visszavágót, de a meccset követően Massimiliano Allegrit még az első félidőben visszavont büntetőről kérdezték. „A bírók és a VAR döntéseit tisztelni kell, szóval nem látom semmi értelmét ezen döntések…..
A Juventus kapusa, Wojciech Szczęsny a DAZN kamerája elé állt a Lazio elleni vereség után, és a csapat által átélt nehéz helyzetről beszélt. „Igen, a szurkolók azt kérték, hogy menjünk minél közelebb a szektorukhoz. Egy ilyen pillanat tudatosítja az emberben, hogy mindenkinek többet kell tennie,…..
A Juventus a válogatott szünetben nehéz menetelésre készülhetett, hiszen a hátralévő kilenc bajnoki számos kihívást tartogat nívós olasz csapatok ellen, s ezen kívül Massimiliano Allegri csapatának még az Olasz Kupa kétmeccses elődöntőjében is bizonyítania kell. Szombaton a Lazio az ellenfél…..
Komoly átalakulás előtt áll a Juventus, s nem csupán a csapat kispadján következhet változás, de komoly mozgás várható a keretben is. A torinói klub szeretne azonnali minőséget képviselő játékosokat igazolni, ám ehhez alighanem be kell majd áldoznia néhány fiatal tehetséget. A Juventus egyik…..
Wizzurah 2024.03.29 18:38:52
@Pedro32: A közelmúltban már szóba került Ferguson, Zirkzee. Calafiori.
Zirkzee 22 éves, 30 meccsen 11 gól, 6 gólpassz. Előző szezonban közel sem remekelt ennyire a serie a-ban, az azelőtti szezonjai meg még annyira szóra sem érdemesek.
Ferguson-nak idén van 30 meccsen 6 gólja, 5 gólpassza. Szerintem neki is szarok a statjai az előző szezonokból.
Tehát az összes eddig átlag alatt teljesített, az idei szezonjuk jó ill. jobb, mert én ezektől a statoktól sem dobnék hátast.
Elhiszem, hogy ebből a Bologna most nagy hasznot tud húzni, egy szezonos, felhypolt játékosokból, de ne a Juventus kárára. Nekem meggyőződésem, hogy egy új csapatban visszaszürkülnek oda, ahonnan jöttek ezek a játékosok, ahogy az edző is.
Amikor azt írtam, hogy Motta megbukott, én a Genoa-ra gondoltam, te a Speziat írtad, szóval kijelenthetjük, hogy a mostani szezonjától eltekintve azért finoman szólva nem váltotta meg a világot. De a fél világ azt akarja, meg itt sokan is a Juventus padjára, holott az égvilágon semmit sem tett le az asztalra, bl-t érő helyen áll jelenleg egy olyan klubbal, akit senki sem várt oda. Jó szezont futnak igen, de a bl helyhez az is kell, hogy más csapatok, pl. Napoli, Lazio kifejezetten szar szezont fussanak, amúgy közelébe nem lenne a Bologna a top 4-nek.
Kanté mielőt Leicesterbe került volna, a francia bajnokságban kb. minden meccset végig játszott, Leicester korszakában már stabil kezdője lett a francia válogatottnak... Enyhén morbidnak vélem összehasonlítani azokkal a bolognás játékosokkal, akikről szó van.

Kulusevski és Bentancur-al kapcsolatban egyetértek, az ő karrierjük majdnem ráment a fogalmatlan allegri ámokfutására, bár azt is hozzátenném, hogy Bentancur az első szezonjában volt úgyahogy jó a Tottenham-ben, ott is eltűnt mostanra kb. és hiába PL, egy életében abszolút semmilyen kupát nem nyerő Tottenham-ról beszélünk amúgy, azt is enyhén morbidnak tartom egy Juventushoz való összehasonlításhoz.
A többivel egyetértek, hogy Vlahovic, Chiesa, Locatelli biztos jobb lenne más edző kezei alatt, el kell mozdulni valamerre, csak szerintem rohadtul nem arra, amiről cikkezik a sajtó, szerencsére ezek szerintem mind kitalációk és spekulációk, nem valós, még ha 1-2 átigazolást végül el is találnak az újságírók. A klub már nevezett ki tanulékony, fiatal edzőt Pirlo személyében, 1 szezonig bírta, nem hiszem, hogy újra meg kellene próbálni, pláne nem Motta-val. Hogy kivel azt ne kérdezd, nem írtam meg írom, hogy van ötletem, de ez nem is az én feladatom, véleményemet alkottam meg arról, amiről cikkeznek. Ha engem neveznének ki, az megint más, hogy én mit csinálnék, arról van elképzelésem :)
Wizzurah 2024.03.30 19:49:35
@gomorra21: Hogy ki mivel érvel 15 éve, azt bevallom nem tudom, ahogy azt sem, hogy ki mitől lesz bölcsebb, bár nem tagadom, hogy nem is nagyon érdekel.
Azt tartom, hogy az előző szezon bajnokától csalódást keltő szezon a mostani szereplése, valamint véleményem szerint a Lazio szereplése is.
Azt nem vontam kétségbe, hogy a Bologna jó szezont fut és egyben vannak, azt kifejtettem, hogy ettől még az edzőjük nem lesz jó edző, pláne annak tudatában, hogy előző állomásain semmi kiemelkedőt nem ért el, sőt! Ahogy azt sem írtam egyébként, hogy szar edző lenne, de én nem látok bele egyelőre semmi extrát, hogy leülhetne egy Juventus szintű klub padjára. Igazolni is az elmúlt 2-3 szezonban kezdtek el kicsit jobban, pl. ebben a szezonban -32 millión állnak és az idei igazolásokra költött pénz összege több, mint háromszorosa pl. a 3 szezonnal ezelőttihez képest. A bologna az előző szezonban is jól teljesített amúgy, csak akkor mindenki más viszonylag stabil és jó teljesítményt nyújtott, idén nem, ezzel nehéz vitába szállni, de ahogy látom van, aki akkor is megteszi. A csapatuk az előtt is a középmezőny tagja volt.
Mottáról a véleményem már leírtam, nem szeretném magam ismételgetni feleslegesen.
De amúgy a Stuttgart is magához képest nagyszerű szezont fut, így akár leültethetnénk ilyen alapon Sebastian Hoeneßt is a padra, vagy a Girona edzőjét Michelt, netán a Brest edzőjét, Eric Roy-t.
Az bizonyos, hogy mindenkinek van olyan, aki szimpatikus, másoknak nem, van akik elégedetlenek az adott helyzettel, edzővel, bármivel és vannak akik bármi áron, fröcsögve védelmezik. A fórum és vélemény nyilvánítás már csak ilyen.
A Juventus szombaton a Lazio ellen lép pályára, s ez a találkozó lesz az 500. meccse Massimiliano Allegrinek az olasz első osztályban, így a szokásos sajtótájékoztatón a futballal való kapcsolatáról és terveiről kérdezték a mestert. „Imádom ezt a sportot, szenvedélyesen szeretem a futballt, aminek…..
A Juventus az elmúlt időszakban tárgyalásokat folytat Dušan Vlahović szerződésének a meghosszabbításáról, ezért a játékos ügynöke, Darko Ristić is Continassába látogatott, ám a klubnak mindeddig nem sikerült áttörést jegyeznie. Nicolò Schira beszámolója szerint a szerb csatár és ügynöke számára nem…..
Wizzurah 2024.03.23 19:56:19
@delpi0823: Alapjáraton én is eladnám őket igen, illetve nem tudom, szerintem más okból mint te. Azt is be kell látni, hogy csak nálunk extra sérülékeny minden, ami szerintem szintúgy az edzői stáb sara amúgy. Már így is kevesebb van, mint a közelmúltbeli időszakban, 2022-ben tudtommal új orvos lett kinevezve a klubhoz. Az is érdekes, hogy amint eligazolnak innen, a sérülések is kevésbé jönnek elő, pl. Arthur, Dybala, Ramsey.
Szóval ha lesz edzőváltás, én nem biztos, hogy eladnám őket, ebben az évben legalábbis, csak Vlahovicot maximum azért, mert még el lehetne adni talán veszteség nélkül, a fizetése ugye jócskán emelkedik, amekkorát a klub nem engedhet meg magának, szóval én kizárólag anyagi okokból adnám el Vlahovicot. Chiesa-t akkor, ha nem hajlandó hosszabbítani, csak tetemes fizetés emeléssel. Szóval én inkább Vlahot adnám el alapból, mint Miliket, Kean-t, mert értük nem kapunk annyi értéket és egy jó edzővel, egy jó taktikával szerintem simán lehozható velük egy szezon a kölcsönből visszatérő fiatalokkal együtt.
Ugyanezen okból adnám el én még ill. engedném el, mivel lejáró Rabiotot és próbálnék megszabadulni a lengyel kapustól. Rajtuk és az ezdő fizetésén kívül máshogy nem tudod csökkenteni a fizetési kiadásokat, amik amúgy brutálisak... Taktikai okból nem adnék túl senkin, ha lesz edzőváltás, mert szerintem a rendszer rossz, nem a játékosok, én továbbra is vallom, hogy a miénk a bajnokság legjobb kerete, ami csak szarul van kihasználva.
A cikkben említett célpontok megint csak egy bizonyos rendszerben teljesítenek most jól, ha nincs edzőváltás, ugyanolyan szar lesz itt Retegui és Zirkzei is ugyanolyan sutának fog tűnni, mint Vlaho.
A csapatnak kettő jó középpályásra van szüksége és egy jó edzői stábra, senki másra az én véleményem szerint.